-
Είχε πει ο ililias να φτιαχτεί μια σόμπα που να κοντράρει στα ίσα την LaSompa αλλά δεν ευδοκίμησε η ιδέα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μπάρμπα christo αν σου περισσεύουν κάμποσα εκατομμύρια το ξεκινάμε και αύριο αν θές το R&D για ότι αμάξι θές.
Γιατι δεν μαζευεστε πεντα, δεκα φιλοι και γνωστοι να πατε να ζητησετε ενα δανειο για να κανετε τις ιδεες σας πραγματικοτητα.
Αλλα η κριση εκ του ασφαλους ειναι πιο ευκολη λυση....
-Γειά σας είμαστε μηχανικοί και θέλουμε να φτιάξουμε ενα αμάξι. Μπορείτε να μας δανείσετε 50εκ για αρχή.
Σε πόση ωρα αγαπητέ μου ΔΕΗτζη θα μας έχουν σουτάρει.
Δυστυχώς μου είναι δύσκολο να χρηματοδοτήσω ιδέα/κατασκευή χιλιάδων ευρώ και όχι εκατομμυρίων. Δεν είμαστε US να έχεις κόσμο να χώνει ντάλαρζ αβέρτα σε ιδέες.
-
Απο χθες ειναι μαζι με τις enzo,288,250gto,f40,f50 στο museo ferrari ...
Αν καποιος περασει τις επομενες μερες πολυ ευχαριστως να παμε μαζι
inviato da un cellulare
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μπάρμπα christo αν σου περισσεύουν κάμποσα εκατομμύρια το ξεκινάμε και αύριο αν θές το R&D για ότι αμάξι θές.
Γιατι δεν μαζευεστε πεντα, δεκα φιλοι και γνωστοι να πατε να ζητησετε ενα δανειο για να κανετε τις ιδεες σας πραγματικοτητα.
-Γειά σας είμαστε μηχανικοί και θέλουμε να φτιάξουμε ενα αμάξι. Μπορείτε να μας δανείσετε 50εκ για αρχή.
Σε πόση ωρα αγαπητέ μου ΔΕΗτζη θα μας έχουν σουτάρει.
Δυστυχώς μου είναι δύσκολο να χρηματοδοτήσω ιδέα/κατασκευή χιλιάδων ευρώ και όχι εκατομμυρίων. Δεν είμαστε US να έχεις κόσμο να χώνει ντάλαρζ αβέρτα σε ιδέες.
Γτ λοιπον δεν κανετε και εσεις τη βολτιτσα σας στο εξωτερικο ν δειτε τ ποσο ευκολο ειναι αγαπητε μου. Το Δεητζης το αντιπαρερχομαι καθως δεν θ μ κρινουν μονον γ τ τελευταια 2,5 χρονια. Εχω κ αλλα 16 πισω μου ως Μηχανικος.
-
Στο forum των 4Τ οι nazi του στυλ απεφάνθησαν:δεν νομιζω οτι μπαινει μεσα στις 10 ομορφοτερες φερραρι ολων των εποχων imho.
ναι....σχεδιαστικα ειναι αλλου!
απλα ψαχνουμε ακομα να βρουμε που...
ωραιοι καθρεφτες!!!!σαν σαλιγκαρι ειναι....
μπροστινο 2013...
πλαινο και πλευρα 2005
απο πισω ολιγον απο ολα...
απο πανω οπως το δειχνεις F50......οι ζαντες της Btw θμιζουν λιγο Carrera GT ή ειναι η ιδεα μου?
Κι είπα να μην το πω και φανώ περίεργος.
Και μένα μου ρθαν στο μυαλό αμεσως μόλις τις είδα. Αν τις βάλεις δίπλα δίπλα μοιάζουν στο βαθούλωμα που κάνουν οι ακτίνες μόνο.Σε λιγο δεν θα μπορουμε να λεμε την γνωμη μας μην παει και θιξουμε την τιμη της Παναχραντου και Πανευλογημενης Φερραρι...
Εταιρια αλαζονικη οσο λιγες.
Σχεδιαστικά πάντως φαίνεται πιο 'βαριά' από την 'ανάλαφρη' αίσθηση που δίνει η ENZO. Ειδικά από το τέλος της πόρτας και πίσω, προφίλ, δείχνει πολύ μονοκόμματη και βαριά..
Ρε παιδια αληθεια ... το τιμονι γιατι να ειναι ετσι ;
Ασε που φαινεται τεραστιο, ειδικα για τετοιο αυτοκινητο.
Τελικά όσο περισσότερο το βλέπω,τόσο περισσότερο ΓΤΠ μου φαίνεται .Από επιδόσεις μόνο είναι...... ,μέχρι να βγει καμιά σοβαρή έκδοση της Huayra
Α το να βάλεις τα φλας και τους καθαριστήρες σε κλασσικούς μοχλοδιακόπτες δεν είναι αρκετά 'F1' οπότε φτιάχνεις και το τιμόνι 'F1
Επειδή περί ορέξεως κωλοκυθόπιτα, αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορούσαν να πάνε σε ένα πιο εύπεπτο-καλαίσθητο σχήμα και να θυσιάσουν 0,0000001' που κέρδισαν από την αεροδυναμική...
Οι γιουφτοι με τα τραπεζομάντιλα στα κεφάλια θέλουν αγριάδα/fastnfurious/και να πουλάει μούρη στο downtown Κουβέιτ.
Ολες οι σχεδιαστικές επιλογές αρχίζουν απο εκεί. Τωρα αν θα μπορούσαν να το κάνουν πιο εύπεπτο και αεροδυναμικό κλπ δεν έχει και καμιά σημασία. Ούτε κανένας θα το μετρήσει ούτε να το αλλάξουν πρόκειται.
Μπορούσαν να πάνε σε ένα πιο εύπεπτο-καλαίσθητο σχήμα και να έχουν και καλύτερη αεροδυναμική. Τα περισσότερα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εξωτερική εμφάνιση σε αυτό (αλλά και σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα) δεν έχουν σχέση με την αεροδυναμική αλλά με το όποιο 'στυλ'.
Απλώς η 'αεροδυναμική' είναι ένας εύκολος τρόπος να νικήσεις με υπερ-ατού κάθε κριτική για την εμφάνιση.
and the list goes back... and back ... and back....
Και όλα αυτά σε μία χώρα που δεν έχει ως τώρα καταφέρει να κατασκευάσει ούτε ένα αξιοπρεπές οχηματάκι για τον Έλληνα αγρότη στη λογική του 2CV...
Το στυλ των Ναζί δεν το είχε κανένας άλλος πάντως.
-
Γτ λοιπον δεν κανετε και εσεις τη βολτιτσα σας στο εξωτερικο ν δειτε τ ποσο ευκολο ειναι αγαπητε μου. Το Δεητζης το αντιπαρερχομαι καθως δεν θ μ κρινουν μονον γ τ τελευταια 2,5 χρονια. Εχω κ αλλα 16 πισω μου ως Μηχανικος.Ευκολα δεν είναι αλλα αν πιστεύεις οτι το επενδυτικό κλίμα στην California πχ είναι ίδιο με αυτό της Ελλάδας boil rice.
ΥΓ
Γεννημένος για τι ΔΕΗ είσαι -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εξαντλήθηκε. Πρόλαβε κανείς από εδώ?
25 Ιταλοί θα αποκτήσουν μια LaFerrari και οι άλλοι 474 είναι από τον υπόλοιπο κόσμο.
Τιμή 1million euro χωρίς φόρους.Αυτό δεν το καταλαβαίνω...Γιατί 499 και όχι 1499 αν υπάρχει ζήτηση; Αν είναι για την σπανιότητα και το πόσο συλλεκτική θα γίνει, να το βράσω ως επιχείρημα. Ξέρω ότι το κάνουν πολλοί και νομίζω το ίδιο έγινε και με την Εντζο όπου σε επέλεγε η Φερράρι και όχι αν προλάβαινες να την κλείσεις εσύ. Γνωρίζει κανείς τον λόγο;
Ένας λόγος είναι πως τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν είναι εύκολο να μπουν σε οικονομία κλίμακας ή και πιθανώς να βάζουν μέσα την εταιρία. Γι'αυτό είναι μικρή η παραγωγή τους επειδή η κατασκευή τους είναι συγριτικά χρονοβόρα και δεν είναι αυτοματοποιημένη. H Koenigsegg πχ σε 10 χρόνια έχει φτιάξει ~100 αυτοκίνητα (καμία σχέση με Ferrari ή McLaren αλλά είναι ενδεικτικό). Οπότε όλες οι παραγγελίες σε προμηθευτές και η πρόβλεψη για το συνολικό χρόνο ζωής γίνεται για ένα δεδομένο σχετικά μικρό αριθμό παραγωγής και ο σχεδιασμός είναι ανάλογος.
Αν η laFerrari είχε αλουμινένιο πλαίσιο ανάλογο πχ της F12 (εκτός από πιο βαριά κλπ κλπ) θα κόστιζε 4πλάσια, εκτός αν η παραγωγή της ήταν 10πλάσια.
-
Ή το αμάξι είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ στενάχωρο ή οι δύο τύποι είναι ο Βράνκοβιτς και ο Σαμπόνις.
-
Να μαντέψω πως έχεις κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου γιατί κατά καιρούς έχω διαβάσει κριτική και απόψεις από εσένα για τις γυναίκες (γενικώς και ειδικώς).
Μπράβο πάντως, ήθελε κότσια (aka ballz) για κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ή το αμάξι είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ στενάχωρο ή οι δύο τύποι είναι ο Βράνκοβιτς και ο Σαμπόνις.
Είναι φτιαγμένο για φυσιολογικούς ανθρώπους, οι υπόλοιποι τον πούλο.
Που υπογράφω;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν δεν είχε και τον αεραγωγό στο καπώ α λα Ντισέπτικον θα ήταν μια χαρά.Και ο καυτός αέρας από τα ψυγεία να πάει να μαμηθεί, ε;
η Paris Hilton ναι
Μπαααα...
Γιατί 499 και όχι 1499 αν υπάρχει ζήτηση;
Exclucivity το λένε.
η 'κλειστή' παραγωγή της F40 ξεπέρασε τα 1000 κομμάτια
Τα 1300 ξεπέρασε.
Εδω τουλαχιστον σου πουλαει σασι απο CF (σιγα την πρωτια βεβαια) οτι τα τμηματα ειναι φτιαγμενα στον ιδιο φουρνο που φτιαχνονται τα κομματια της Φ1 (και ;;;). Το μονο ξεχωριστο ειναι το ΗΥ-ΚERS που μπορει να φανταζει στα ματακια μας ως marketing bullshit αλλα αν μπορει να μου μειωνει την καταναλωση κατα 10% χωρις να μου επηρρεαζει τη δυναμικη συμπεριφορα και τις επιδοσεις ειναι κατι παραπανω απο καλοδεχουμενο.
Το σασί είναι πρωτοποριακό και χρησιμοποιεί υλικά που είναι απαγορευμένα στην F1 (το ίδιο συμβαίνει και με τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην ΜΕΚ).
Το Hy-KERS όμως επηρεάζει πολύ τις επιδόσεις... προς το καλύτερο! Η παραμύθα είναι η μείωση της κατανάλωσης... για να ανεβάζει ο V12 9000+ RPM και θα δεις πόσο πεσμένη θα είναι η κατανάλωση.Απο χθες ειναι μαζι με τις enzo,288,250gto,f40,f50 στο museo ferrari ...
Στο είπα αλλά δεν άκουγες.
Νομίζω όμως ότι δεν είναι πραγματικό αυτοκίνητο αλλά mock-up. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Να μαντέψω πως έχεις κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου γιατί κατά καιρούς έχω διαβάσει κριτική και απόψεις από εσένα για τις γυναίκες (γενικώς και ειδικώς).
Μπράβο πάντως, ήθελε κότσια (aka ballz) για κάτι τέτοιο.
Απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελλα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Γτ λοιπον δεν κανετε και εσεις τη βολτιτσα σας στο εξωτερικο ν δειτε τ ποσο ευκολο ειναι αγαπητε μου. Το Δεητζης το αντιπαρερχομαι καθως δεν θ μ κρινουν μονον γ τ τελευταια 2,5 χρονια. Εχω κ αλλα 16 πισω μου ως Μηχανικος.
Ευκολα δεν είναι αλλα αν πιστεύεις οτι το επενδυτικό κλίμα στην California πχ είναι ίδιο με αυτό της Ελλάδας boil rice.
ΥΓ
Γεννημένος για τι ΔΕΗ είσαιΗ ΔΕΗ πλέον δίνει μερικά @@τα έργα σε εξωτερικούς μηχανικούς ... Και δεν πληρώνει όπως πλήρωνε
-
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ευκολα δεν είναι αλλα αν πιστεύεις οτι το επενδυτικό κλίμα στην California πχ είναι ίδιο με αυτό της Ελλάδας boil rice.
ΥΓ
Γεννημένος για τι ΔΕΗ είσαιΗ ΔΕΗ πλέον δίνει μερικά @@τα έργα σε εξωτερικούς μηχανικούς ... Και δεν πληρώνει όπως πλήρωνε
Εχω δει κ τν ποιοτητα των μελετων των Εξωτερικων συνεργατων... Δεν θ πω τιποτα περισσοτερο για την ικανοτητα τους. Ειδικα οταν τις περισσοτερες φορες προσπαθεις ν καταλαβεις τ λεει ο καλλιτεχνης φουρναρης κ γελας ή κλαις.
Η κριση παντως γ ορισμενα παρεργα εχει φερει εκπτωσεις της ταξης του 80~90% επι των αμοιβων Σουφλια.
ΥΓ. Τα εργα καποιων Διευθυνσεων ειναι Μελετη/Κατασκευη. Αλλα εργα οχι. Στα ΥΗΕ η μελετη των Η/Μ ειναι κ θεμα επιλογων τεχνολογικων κ ειναι του εργολαβου. Αλλα ομως ειναι in house.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στεφανε πάλι καλά που δεν προπαραγγειλαμε...
-
Αστα τα παιδια ρε Χρηστο να ξεδωσουν λιγο ... Ετσι κ αλλιως κρυμμενα πισω απο τ πληκτρολογιο μπορουν ν βγαζουν τα απωθημενα τους χωρις συνεπειες....
-
ΥΓ
Εχω δει κ τν ποιοτητα των μελετων των Εξωτερικων συνεργατων... Δεν θ πω τιποτα περισσοτερο για την ικανοτητα τους. Ειδικα οταν τις περισσοτερες φορες προσπαθεις ν καταλαβεις τ λεει ο καλλιτεχνης φουρναρης κ γελας ή κλαις.
Η κριση παντως γ ορισμενα παρεργα εχει φερει εκπτωσεις της ταξης του 80~90% επι των αμοιβων Σουφλια.
ΥΓ. Τα εργα καποιων Διευθυνσεων ειναι Μελετη/Κατασκευη. Αλλα εργα οχι. Στα ΥΗΕ η μελετη των Η/Μ ειναι κ θεμα επιλογων τεχνολογικων κ ειναι του εργολαβου. Αλλα ομως ειναι in house.
Ο κανόνας ειναι οτι όταν την μελέτη την υπογράφει (και ειλικρινά δεν απευθύνομαι σε εσένα) καθηγητησ μηχανικός ελληνικού παν/μου που η επαφή του με την πραγματικότητα περιορίζεται στον κόσμο του ματριξ, ο εργολάβος μηχανικός τραβάει ΜΙΑ ΜΙΑ τις @@τριχες του με την μλκ που κάποιος χρυσοπληρωθηκε για να εκπονήσει
-
Να θυμίσω εδώ πως ένα Renault Twingo χρησιμοποιεί υλικά και τεχνολογίες που είναι απαγοπρευμένα στην F1.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στεφανε πάλι καλά που δεν προπαραγγειλαμε...
Πες το ψέματα. Ντάξει κλάιν μάιν ον δε μπέις λάιν θα μου πεις αλλά τα τυπάκια χώραγαν εντελώς οριακά, σχεδόν επικίνδυνα ακόμα και για το παραμικρό φρενάρισμα. Ίσως, σύμφωνα με τα apple πρότυπα, να μην κάθονται σωστά στο αμάξι!
LaFerrari (πρώην F70/F150)