-
Κάγκουρας; Γιατί; Επειδή έκανε μια αισθητική παρέμβαση στο αυτοκίνητό του ή γιατί τοποθέτησε φώτα ημέρας;
-
Έχω την εντύπωση ότι η τοποθέτηση LEDακίων στα φώτα ομίχλης, βάσει των περισσοτέρων μελών του forum, κατατάσσει τον ιδιοκτήτη σε αυτήν την κατηγορία. Προφανώς υπάρχουν και αντίθετες γνώμες
-
να υποθεσω οτι δεν εχεις ιδεα τι ειναι τα LED?
-
Δε νομίζω πως επειδή τα περισσότερα μέλη του φόρουμ λένε κάποιον κάγκουρα, σημαίνει πως είναι. Δεν είναι όλοι οι οδηγοί το ίδιο, ούτε όλοι οι οδηγοί μπαίνουν και γράφουν στο 4Τ φόρουμ.
Από το 2011 όλα τα εργοστάσια αυτοκινήτων είναι υποχρεωμένα να βγάζουν τα αυτοκίνητα με φωτα ημέρας. Μήπως θα χαρακτηριστούν καγκούρικα αν ακολουθήσουν τη πεπατημένη της Audi ή επειδή θα είναι εργοστασιακά θα είμαστε οκ?
Αγόρασα για το αυτοκίνητο μου αυτά http://cgi.ebay.de/LED-Tagfahrlicht-Lic ... beh%C3%B6r και προτίθεμαι να τα βάλω σε λίγες μέρες. Θα ανάβουν μόνο την ημέρα, για το λόγο που αγοράστηκαν. Θα με κάνουν κάγκουρα; Θα χαρώ πολύ να με δω στο Αστραλιανό τόπικ, το σίγουρο είναι ότι ποτέ δε θα με δω στο παρόν τόπικ με το να τα ανάβω βράδυ μαζί με τους προβολέις ομίχλης. Όταν μάθουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους απέναντι, τότε να κρίνουμε.
ΥΓ: μη το πάρεις προσωπικά, γενική τοποθέτηση είναι.
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Πλέον μπαίνουν και τα φώτα ημέρα εκεί σε ορισμένα αυτοκίνητα. Βέβαια δε νομίζω να είχαν οι 8 στους 10, αλλά λέμε τώρα..
εγω εβγαλα απο τα φωτα ομιχλης τις λαμπες πυρακτωσεως των 55w και εβαλα led 0,84 watt για ντεκορ
ισα που φωτειζουν,απλα για να φαινεται πιο ωραιοΚαι όταν θα πέσεις σε ομίχλη που θα τα χρειάζεσαι πραγματικα...;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Κάγκουρας; Γιατί; Επειδή έκανε μια αισθητική παρέμβαση στο αυτοκίνητό του ή γιατί τοποθέτησε φώτα ημέρας;Συνηθως ειναι αντιαισθητικη και απολυτως περιττη η παρεμβαση.
-
Αν κρίνει ο ίδιος ότι η παρέμβαση είναι όντως καλαίσθητη, εμένα μου περισσεύει. Αν αλλάζει εντελώς τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως πολλά που έχουμε δει σε φωτογραφίες, τότε ναι, ο χαρακτηρισμός ισχύει.
Όσον αφορά τα φώτα ημέρας, δεν είναι περιττά άν έχουν μπει σε σωστή θέση. Ξαναλέω, γιατί τα LED στα Audi είναι μια χαρά και αν τα βάλει κάποιο SEAT IBIZA στα φανάρια είναι καγκούρικα; Λόγω εργοστασιακής τοποθέτησης; Τα aftermarket xenon ή τα στραβά προβόλια ομίχλης δε μας ενοχλούν;
-
Αν αλλάξει κάποιος τις κλασικές λάμπες πυρακτώσεως/αλογόνου με LED με σκοπό να κάνει την ΙΔΙΑ δουλειά καλύτερα, έχουμε λειτουργική βελτίωση του αυτοκινήτου.
Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση και με δεδομένο το
... εβαλα led 0,84 watt για ντεκορ ...
έχουμε αντικατάσταση λειτουργικότητας του αυτοκινήτου με ντεκόρ. Στο 99,9% των αυτοκινήτων που έχω δει στο δρόμο με afrtermarket led φώτα ομίχλης, μού σχηματίζεται η εικόνα καγκουριάς. Αν ο συμφορουμίτης ανήκει στο 0,1%, θα ήθελα να το δω και να πάρω πίσω το σχόλιο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν αλλάξει κάποιος τις κλασικές λάμπες πυρακτώσεως/αλογόνου με LED με σκοπό να κάνει την ΙΔΙΑ δουλειά καλύτερα, έχουμε λειτουργική βελτίωση του αυτοκινήτου.Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση και με δεδομένο το
... εβαλα led 0,84 watt για ντεκορ ...
έχουμε αντικατάσταση λειτουργικότητας του αυτοκινήτου με ντεκόρ. Στο 99,9% των αυτοκινήτων που έχω δει στο δρόμο με afrtermarket led φώτα ομίχλης, μού σχηματίζεται η εικόνα καγκουριάς. Αν ο συμφορουμίτης ανήκει στο 0,1%, θα ήθελα να το δω και να πάρω πίσω το σχόλιο.
+1
-
Να κάνω μια ερώτηση? Αν κάποιος θέλει φώτα ημέρας, γιατί να μην ανάψει τα μικρά?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση? Αν κάποιος θέλει φώτα ημέρας, γιατί να μην ανάψει τα μικρά?Ίσως επειδή τα μικρά δε λειτουργούν ως ντεκόρ (δηλ. διακόσμηση γαλλιστί)
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Κάγκουρας; Γιατί; Επειδή έκανε μια αισθητική παρέμβαση στο αυτοκίνητό του ή γιατί τοποθέτησε φώτα ημέρας;
Συνηθως ειναι αντιαισθητικη και απολυτως περιττη η παρεμβαση.
και συνηθως δεν πληρωνουν τον μαστορα να τα ρεγουλαρουν κιολας ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΑΝΩ τυφλωνοντας οδηγους 747 dc9 μεχρι και το startrek
-
Να κάνω μια ερώτηση? Αν κάποιος θέλει φώτα ημέρας, γιατί να μην ανάψει τα μικρά?
Ίσως επειδή τα μικρά δε λειτουργούν ως ντεκόρ (δηλ. διακόσμηση γαλλιστί)
Η αλήθεια είναι ότι σε μερικά αμάξια τα led πάνε πολύ, αλλά στα περισσότερα aftermarket είναι είτε κακής ποιότητας, είτε απλώς αισθητικά 'χτυπάνε'. Άλλωστε, για καλά aftermarket led ημέρας χρειάζεται να δώσεις και αρκετά χρήματα, καθώς αυτά είναι ενσωματωμένα στο φανάρι, και άρα πρέπει να αγοράσεις όλο το φανάρι μαζί (όπως π.χ. εδώ: http://cgi.ebay.co.uk/SEAT-LEON-05-06-0 ... arParts_SM ).
-
Ίσως επειδή τα μικρά δε λειτουργούν ως ντεκόρ (δηλ. διακόσμηση γαλλιστί)
Η αλήθεια είναι ότι σε μερικά αμάξια τα led πάνε πολύ, αλλά στα περισσότερα aftermarket είναι είτε κακής ποιότητας, είτε απλώς αισθητικά 'χτυπάνε'. Άλλωστε, για καλά aftermarket led ημέρας χρειάζεται να δώσεις και αρκετά χρήματα, καθώς αυτά είναι ενσωματωμένα στο φανάρι, και άρα πρέπει να αγοράσεις όλο το φανάρι μαζί (όπως π.χ. εδώ: http://cgi.ebay.co.uk/SEAT-LEON-05-06-0 ... arParts_SM ).
Και ξεχνάς μια βασική λεπτομέρεια! Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για αντικατάσταση των λαμπτήρων της μικρής σκάλας με led, αλλά αντικατάσταση των φωτών ομίχλης.
Α, έχε υπ' όψιν σου ότι στα περισσότερα αυτοκίνητα τα ομίχλης ανοίγουν μόνο μαζί με τη μικρή/μεσαία σκάλα. Άρα σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο.
-
Να κάνω μια ερώτηση? Αν κάποιος θέλει φώτα ημέρας, γιατί να μην ανάψει τα μικρά?Παρατήρησε ένα αμάξι πίσω σου με φώτα ημέρας και άλλο ένα με τα 'μικρά'. Ποιό θα βλέπεις καλύτερα; Δε ξέρω για σένα, αν και εγώ ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή, όταν το παρατήρησα στο δρόμο, κατάλαβα τη διαφορά.
Τα φώτα ημέρας είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για χρησιμοποίηση την μέρα (χωρίς καμία σκάλα αναμμένη). Τα φώτα ομίχλης χρησιμοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ όταν έχει ομίχλη, ούτε όταν βρέχει, ούτε στην απογευματινη/βραδινή μας βόλτα στη πόλη και στη παραλιακή. Οποιαδήποτε αλλαγή στα φώτα/προβολείς/κτλ. πρέπει να ρεγουλάρουμε το ύψος της δέσμης. Για να μην ενοχλούμε τον μπροστινό και τον απέναντι διερχόμενο.
-
Τα περι ξένον είναι εδω
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=14140 -
Τα φώτα ομίχλης έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι τα λειτουργούν ως ντεκόρ. Χθες με ορατότητα 50Km, πέτυχα ένα Octavia περιπολικό να τα έχει αναμένα. . Επίσης κάποιοι με φώτα ημέρας το βράδυ ανάβουν μόνο τα led και τα φώτα ομίχλης!!! Κορυφαία μαγκιά ε;;; +100 points στον οδηγό.
Τουλάχιστον τα φώτα ημέρας δεν είναι τόσο ενοχλητικά όσο τα ομίχλης και τα τα ψευτο ξένον που είχαν γίνει μόδα και την μέρα κάνουν δουλειά.
Για τον φίλο που άλλαξε τα ομίχλης για να βάλει led τι να πω... Εγώ πραγματικά κάποιες φορές παρακαλούσα να έχω ομίχλης για να μπορώ να δω καλύτερα τον δρόμο.ΥΓ. Πιστεύω πως εκτός από τους κάγκουρες υπάρχουν και αρκετοί (και αρκετές κυρίως!), που ειλικρινά δε γνωρίζουν πως να σβήνουν τα φώτα ομίχλης. Είχα γνωστό που επέμενε πως το αμάξι είναι έτσι ρυθμισμένο από το εργοστάσιο που μόλις ανάβεις τα μεσάια ανάβουν και τα ομίχλης υποχρεωτικά.
-
Ας εξαιρέσουμε από τα 'Ζώα' κατόχους νέου Polo και νέας Fabia. Τα φώτα ημέρας τους είναι τοποθετημένα μαζί με τα ομίχλης χαμηλά στον προφυλακτήρα. Αν και πιο αδύναμα σε φωτεινότητα φαίνεται σαν πρωί, μεσημέρι, βράδυ έχουν τα φωτα ομίχλης αναμμένα!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ας εξαιρέσουμε από τα 'Ζώα' κατόχους νέου Polo και νέας Fabia. Τα φώτα ημέρας τους είναι τοποθετημένα μαζί με τα ομίχλης χαμηλά στον προφυλακτήρα. Αν και πιο αδύναμα σε φωτεινότητα φαίνεται σαν πρωί, μεσημέρι, βράδυ έχουν τα φωτα ομίχλης αναμμένα!Κάνεις λάθος σ' αυτό. Δεν είναι πάντα αναμμένα.
Όταν ανάψεις τα κανονικά (πορείας) τα φώτα ημέρας στους προβολείς σβήνουν. Ανάβουν μετά (ως συμπληρωματικά) μόνο στις χαμηλές ταχύτητες όταν στρίβεις (το αντίστοιχο είτε αριστερό είτε δεξί) για να φωτίσουν το εσωτερικό της στροφής.
-
Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση και με δεδομένο το... εβαλα led 0,84 watt για ντεκορ ...
έχουμε αντικατάσταση λειτουργικότητας του αυτοκινήτου με ντεκόρ. Στο 99,9% των αυτοκινήτων που έχω δει στο δρόμο με afrtermarket led φώτα ομίχλης, μού σχηματίζεται η εικόνα καγκουριάς.
Πες τα χρυσόστομε! (ή γράψτα χρυσοπληκτρολόγιε...)
Εδώ έκανε το αυτοκίνητο υποδεέστερο λειτουργικά (έχασε τα φώτα ομίχλης) για λόγους εμφάνισης (κατά δήλωση του). Το αποτέλεσμα μάλιστα δεν θα είναι καν χρήσιμο ούτε ως DRL καθώς οι προβολείς ομίχλης βρίσκονται σχεδόν πάντα πολύ χαμηλά στην πρόσοψη του αυτοκινήτου και η δέσμη τους δεν βολεύει για φώτα ημέρας.
Και εξακολουθούμε να αναρωτιώμαστε αν είναι κάγκουρας ή όχι...
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]