-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Απλά για εμένα η χειροδικία ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση λογική κατάληξη !!!Αυτό νομίζω τα συνοψίζει όλα ...
ευτυχως που ο κωλοκοτρωνης δεν ειχε την ιδια αποψη
-
Χθες (ψευτο)μαγκάκος με mountain bike στη Μεσογείων στο Μαρούσι, πήγαινε προς Δούκα με το αριστερό χέρι κρεμασμένο κάτω να κρατάει ζάντα ποδηλάτου και το δεξί να το έχει σκουλαρίκι στο αυτί και να μιλάει στο κινητό.
Τον είδα από μακριά να πηγαίνει έτσι (από εκεί που είναι το βουλκανιζατέρ μέχρι το Δούκα) και συνέχισε έτσι για μεγάλη απόσταση. Πωωω τρελή μαγκιά λέμε...
Μεγάλε να σε δω στους καρόδρομους που πας χωρίς χέρια και κορδώνεσαι (λες και κάνεις κατόρθωμα) όταν πέσεις σε λακούβα ή σου πεταχτεί κάτι, πόσο μούρη θα το παίζεις όταν θα φας τα μούτρα σου.
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Ας υπόθέσουμε ότι δέχομαι πως το ξύλο αποτελεί την καταλληλότερη λύση όταν κάποιος έχει άδικο και δεν καταλαβαίνει. Για απαντήστε μου στα παρακάτω:-
Κατά το 'Μπόχουμ δέρνουμε;' αν ο άλλος είναι 200 κιλά, τούμπανο κτλ συνεχίζουμε να είμαστε τσαμπουκάδες ή τσαμπουκαλευόμαστε όπου μας παίρνει;
-
Αν τσαμπουκαλευόμαστε έτσι κι αλλιώς γιατί έχουμε δίκιο και μετά φάμε μήνυση τι κάνουμε; Το χάνουμε το δίκιο ή όχι;
-
Αν πέσει η πρώτη σφαλιάρα από μέρους μας και ο άλλος λόγω γκαντεμιάς πέσει και χτυπήσει σοβαρά τι κάνουμε; Συνεχίζουμε την μαγκιά ή μας κόβονται τα πόδια;
-
Αν όλα πάνε καλά και τον δείρουμε χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό αλλά μετά μας βάλει στο μάτι και μαζί με 5 φιλαράκια του μας κάνει το αμάξι καλοκαιρινό και εμάς τόπι στο ξύλο τι κάνουμε;
Παιδιά μην το κουράζουμε. Όσο παράνομο είναι να κάνεις μια τροχαία παράβαση, άλλο τόσο και παραπάνω παράνομο είναι να χτυπήσεις κάποιον ακόμα και εαν έχεις χίλια δίκια. Και ειλικρινά απορώ εαν έστω και ένας από τους υπέρμαχους του ξύλου και της αντίστασης στην απάθεια που οδήγησε εδώ την χώρα κτλ έχει προσπαθήσει να βρει το δίκιο του μέσα από τις υπάρχουσες διαδικασίες.
Και επειδή δεν βλέπω να συμφωνούμε, προτείνω χαριτολογώντας να παίξουμε ξύλο .
Ωραίο ποστ και πολύ λογικά αυτά που ρωτάς.
Προσωπικά μερικά μοντέλα αντίδρασης τα οποια υποστηρίζουν κάποιοι (και 'εδώ μέσα' και αλλού) μου θυμίζουν ένα εργάκι όπου ένας τύπος είχε κάνει αεροπειρατία κι απειλούσε τον πιλότο για να αλλάξει την πορεία του αεροπλάνου... 'Αν με σκοτώσεις ποιος θα πετάξει το αεροπλάνο' τον ρωτάει σε κάποια φάση ο πιλότος... 'Ποτέ δε σκέφτομαι τόσο μακριά' ήταν η απάντηση....
ευτυχως που ο κωλοκοτρωνης δεν ειχε την ιδια αποψη.....
Είναι τόσο σίγουρο όσο και το ότι το όνομά του γράφεται έτσι όπως το γράφεις.
-
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Απλά για εμένα η χειροδικία ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση λογική κατάληξη !!!
Αυτό νομίζω τα συνοψίζει όλα ...
ευτυχως που ο κωλοκοτρωνης δεν ειχε την ιδια αποψη
το μάτι μου, φίλε παράδειγμα έφερες...
Ο Κολοκοτρώνης σκότωσε για την ελευθερία της πατρίδας του, όχι γιατί τον προσπέρασε αντικανονικά το άλογο του Εμίρ Πασά....
-
-
Μου έλειψε λίγο ....Πρέπει να το κοιτάξω ...
- Μεγάλο ζώο ένας τύπος που βρήκε φίλο από το στρατό, ήπιε 8 μπύρες των 250 mL (13 μέτρησε ο μαγαζάτορας που είχε χάσει το μέτρημα και το ποιος τις έπινε τελικά) και μετά οδήγησε ~250 Km. Είχα καιρό να κάνω κάτι παρόμοιο και ενώ από τη μία ήταν βλακώδες, δεν μπορώ να πω ότι δε μου άρεσε.
Στο νο.8 παντως δε καταλαβα ποιος ηπιε το Βοσπορο τελικα
Καλο μας χειμωνα με λιγοτερα ζωα παιδες..
-
το θεμα πιστευω ειναι πιο απλο:αν σε παιρνει ή αν δεν σε παιρνει
και ειναι φυσιολογικο.οι περισσοτεροι απο οσους 'δεν μπορουν να συγκρατησουν τα νευρα τους' οταν δουνε οτι για καποιο λογο δεν τους παιρνει μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου γινονται ψυχραιμοι.οπως και αντιθετα οταν βλεπουν οτι τους παιρνει ακομα και χωρις να γινεται κατι προκλητικο ξαφνικα 'βγαινουν απτα ρουχα τους' μονο κ μονο για να ξεσπασουν σε καποιον ασχετο επειδη τους παιρνει.
ενα αλλο που βλεπω συνεχεια να γραφεται εδω ειναι 'αμα δω κανεναν να το κανει αυτο θα τον σαπισω' 'φταιω εγω μετα να τον στειλω στο νοσοκομειο' λες και επειδη καποιος εχει το δικιο με το μερους του,το δικιο θα του δωσει και τη φυσικη δυνατοτητα να κανει κατι τετοιο -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
ενα αλλο που βλεπω συνεχεια να γραφεται εδω ειναι 'αμα δω κανεναν να το κανει αυτο θα τον σαπισω' 'φταιω εγω μετα να τον στειλω στο νοσοκομειο' λες και επειδη καποιος εχει το δικιο με το μερους του,το δικιο θα του δωσει και τη φυσικη δυνατοτητα να κανει κατι τετοιοTo συγκεκριμένο το έχω πει πολλάκις και όντως, αν δω κάποιον πχ να μου χαράζει το αμάξι ή να βγάζει κανά καθρέφτη, θα ορμήξω. Δε πα να'ναι ο Ζαμπίδης, ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μου έλειψε λίγο ....
Πρέπει να το κοιτάξω ...
- Μεγάλο ζώο ένας τύπος που βρήκε φίλο από το στρατό, ήπιε 8 μπύρες των 250 mL (13 μέτρησε ο μαγαζάτορας που είχε χάσει το μέτρημα και το ποιος τις έπινε τελικά) και μετά οδήγησε ~250 Km. Είχα καιρό να κάνω κάτι παρόμοιο και ενώ από τη μία ήταν βλακώδες, δεν μπορώ να πω ότι δε μου άρεσε.
Στο νο.8 παντως δε καταλαβα ποιος ηπιε το Βοσπορο τελικα
Καλο μας χειμωνα με λιγοτερα ζωα παιδες..
Μάλλον και σε σένα έλλειψα τελικά... Ό,τι γράφω, εκεί κολλάς. Νιώθεις μια απέραντη έλξη να με διαβάσεις. Περιμένεις να δεις τι έχω γράψει για να ανεβεί η αδρεναλίνη σου. Περίεργο πράγμα που είναι ο άνθρωπος τελικά*.
Εγώ ήμουν που ήπια τις μπύρες, γράφω σε 1ο πρόσωπο στη 2η περίοδο για να φανεί. Πόσοι θα ήταν αρκετά 'τρελοί' να κάνουν κάτι τέτοιο; Τα έκανα παλιά συνέχεια και τώρα, απλά βγήκε. Πες το συντήρηση ικανοτήτων, όπως κάνουν οι αλεξιπτωτιστές. Άλλες φορές δοκιμάζω πιο 'περίεργα' πράγματα, όπως οδήγηση με το 1 μάτι κλειστό, ένα χέρι να μην χρησιμοποιείται, οδήγηση στο όριο ή οδήγηση για μέγιστη οικονομία. Τέλος πάντων, έχω εξηγήσει στο περίπου το πώς και το γιατί. Αυτή τη φορά, μετά από πολύυυυυ καιρό (πρέπει να ήταν η 2η φορά για το σχολικό έτος 2009-2010), ήπια αρκετά και οδήγησα κιόλας.
Ευχαριστώ.
- Εννοείται ότι τα γράφω χιουμοριστικά και καλοπροαίρετα. Το εξηγώ όμως για να μην έχουμε πάλι επιθέσεις που τις βαριέμαι πραγματικά.
** Άσχετο, αλλά άκουσα πριν λίγο ότι σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, κάτω από 15.000€, μοιράζουν μακαρόνια, ρύζι και φέτα, δωρεάν. Το ποιοι και το πώς δεν το γνωρίζω ακόμα, αλλά θα το ψάξω γιατί στο χωριό μου πήραν πολλοί και το σκέφτομαι να βγάλω τα φαγητά μιας χρονιάς μιας και το κράτος φρόντισε σε 15 μήνες να μου δώσει 6.000€ και να χρωστάει 2-3 φορές τόσα ακόμα.
-
Πριν λίγες ώρες στην Παπαναστασίου στη περιοχή του Αλλατίνη κοπελιά με ασημί 206cc και πινακίδες Ημαθίας μαζί με την συνοδηγό της με τα κινητά στα αυτιά τους, σταματάνε ξαφνικά στη μεση του πουθενά. Κοιτάνε δεξιά, αριστερά, μιλάνε μεταξύ τους, ξαναβλέπουν έξω δεξιά και αριστερά, (από την αριστερή πλευρά τους ήταν τα ερείπια του Αλλατίνη (!!!)) το ξανασυζητάνε και παραμένει σταματημένη τουλάχιστον για 3+ λεπτα με τους υπόλοιπους απο πίσω να κορνάρουν, να βρίζουν απο τα παραθυρα και να κάνουν αυτά τα λεπτά να φαίνονται αιωνιότητα. Εγώ πίσω ακριβώς ... 'έφαγα' στο τέλος και το χέρι της έξω απο το παραθυρο με ένα νόημα ... μάλλον λέγοντας 'τι θέλεις και κορνάρεις εσύ και οι υπόλοιποι?'
Η αλήθεια είναι ότι δεν κόρναρα αλλά έμεινα να κοιτάω σκεφτόμενος την 'συμπεριφορά' που έχουμε στους δρόμους και σε πόλεις που δεν είμαστε μόνο εμείς 5, 6 και άλλοι 2, 3 κάτοικοι/οδηγοί! -
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
...Παιδιά μην το κουράζουμε. Όσο παράνομο είναι να κάνεις μια τροχαία παράβαση, άλλο τόσο και παραπάνω παράνομο είναι να χτυπήσεις κάποιον ακόμα και εαν έχεις χίλια δίκια. Και ειλικρινά απορώ εαν έστω και ένας από τους υπέρμαχους του ξύλου και της αντίστασης στην απάθεια που οδήγησε εδώ την χώρα κτλ έχει προσπαθήσει να βρει το δίκιο του μέσα από τις υπάρχουσες διαδικασίες.
...
Παρών!
Προσωπικά νομίζω ότι το ξύλο είναι η 'λύση' όταν ο άλλος γίνει επιθετικός (ακόμα και χωρίς να με χτυπήσει). Προφανώς και το να με βρίζει απλά από απόσταση (ακόμα και να έχει άδικο) δεν είναι αιτία ξύλου! Όμως, αν κάποιος πάρει απόφαση να ανορθώνει το ανάστημά του όποτε κάποιος του κάνει μαλακία, νομοτελειακά κάποια φορά θα οδηγηθεί στο ξύλο. Γιατί θα πει κάτι, ο άλλος θα πει περισσότερα, θα ξαναπεί, ο άλλος θα γίνει επιθετικός, κτλ.
Παρόλα αυτά, δεν έχει τύχει να πλακωθώ στο δρόμο. Αυτό, όμως, ΔΕΝ έχει να κάνει με το ότι διαφωνώ με την τακτική αλλά με το ένστικτο επιβίωσής μου
Γενικότερα, εννοείται ότι προτιμώ τη νόμιμη οδό από την αυτοδικία , ΟΤΑΝ είναι σχετικά εφικτή:
- Αρκετές φορές που έχει παρκάρει κάποιος παράνομα και κλείνει το πεζοδρόμιο, τηλεφωνώ στο 100 (αντί να του γρατζουνήσω το αμάξι)
- Όταν μ@λ@κ@ς με τράκαρε εν κινήσει και προσπάθησε να την κάνει, τον ακολούθησα, πήρα πινακίδες και του έκανα μήνυση αντί να κατέβω για ξύλο. Βέβαια, μού πήρε 4,5 χρόνια να δικαιωθώ πρωτόδικα κι αν εμφανιζόταν στο δικαστήριο κι έκανε ένσταση, θα χτυπούσαμε δεκαετία
Όμως, όταν μέσα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης παραλιακής ταβέρνας αρχι-ζώο με έκλεισε, μετά από 1 ώρα που τον αναζητούσα σαν χαζός σε όλη την παραλία βρήκα τον ιδιοκτήτη γειτονικού αυτοκινήτου, το μετακίνησε, βγήκα και πριν φύγω του ξεφούσκωσα τα δύο λάστιχα εντελώς. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω ταξί, να πάω σπίτι, να πάρω φωτογραφική μηχανή, να γυρίσω πάλι με ταξί, να βγάλω φωτογραφίες (σε ιδιωτικό χώρο η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει/κάνει καταγραφή), να κάνω αγωγή, κτλ. Δεν έχω τόσο χρόνο/χρήμα.
-
Όμως, όταν μέσα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης παραλιακής ταβέρνας αρχι-ζώο με έκλεισε, μετά από 1 ώρα που τον αναζητούσα σαν χαζός σε όλη την παραλία βρήκα τον ιδιοκτήτη γειτονικού αυτοκινήτου, το μετακίνησε, βγήκα και πριν φύγω του ξεφούσκωσα τα δύο λάστιχα εντελώς. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω ταξί, να πάω σπίτι, να πάρω φωτογραφική μηχανή, να γυρίσω πάλι με ταξί, να βγάλω φωτογραφίες (σε ιδιωτικό χώρο η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει/κάνει καταγραφή), να κάνω αγωγή, κτλ. Δεν έχω τόσο χρόνο/χρήμα.
φανταζομαι να ξεφουσκωσες ενα απο καθε μερια,ωστε να δει πρωτα τη μια μερια και να κατσει να βαλει ρεζερβα,και μετα να παρει πρεφα και τη δευτερη μερια για να ξενερωσει*3
-
Νομίζω ότι δεν κατάλαβες τη δικιά μου λογική ....Οτιδήποτε συμβαίνει στο δρόμο δεν είναι λόγος ξύλου.
Δεν θέλω να συνετίσω κανέναν !!!!
Προτιμώ να μου ρίξουν σφαλιάρα παρά να ρίξω. Το μάγουλο μου θα ξεκοκκινήσει - ξεπρηστεί σε 1-2 ώρες η συνείδηση μου σε 2-3 βδομάδες ...
Απλό δεν είναι ???
Για να καταλαβεις κ εμενα λοιπον, αυτα που γραφεις, εμενα μου φαινονται εξωγηινα...
Κ οχι επειδη προσπαθω να τον συνετισω, αλλα επειδη δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να κανω μισο βημα πισω οταν εχω πασιφανεστατο δικιο. Οταν λοιπον ο αλλος απειλει (με λεξεις ή με ξυλο), οι λυσεις ειναι 2. Ή να κανεις πισω (δεν παιζει αυτο το σεναριο σε εμενα), ή να παιξεις ξυλο (οπου πας φουλ επιθεση για να μην βρεθεις προ εκπληξεως). Το οτι μια φορα θα καταληξει με καμμια σπασμενη μυτη οταν πουλησε τσαμπουκα, πιθανως να τον συνετισει. Αν 9 στις 10 ετρωγε βρωμοξυλο, ΣΙΓΟΥΡΑ θα συνετιζοταν.Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα pro ....
Η στάση μου είναι ιδιαίτερα επιθετική στα υπόλοιπα που αναφέρεις ...
Η βιαιοπραγία είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ...
Να πολεμήσω και να σταθώ απέναντι σε οτιδήποτε άδικο με όλες μου τις πνευματικές δυνάμεις ΝΑΙ !!!
Να προκαλέσω την οποιαδήποτε σωματική βλάβη σε οποιονδήποτε ΟΧΙ !!!!
Απλό δεν είναι ??? Όχι βία σε όλες τις περιπτώσεις !!!
Πιστεύεται δηλαδή ότι αν χειροδικούσαμε αβέρτα θα ήταν όλα καλύτερα και όλοι θα βάζαν μυαλό ???
Εμένα γιατί μου κάνει κάτι σε επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων ...
Θα πολεμησεις με τις πνευματικες σου δυναμεις, αυτον που σου λεει 'κανε ακρη να περασω αλλιως θα σε δειρω'? Πως τα κανετε αυτα τα μαγικα ρε παιδια?
Ας υπόθέσουμε ότι δέχομαι πως το ξύλο αποτελεί την καταλληλότερη λύση όταν κάποιος έχει άδικο και δεν καταλαβαίνει. Για απαντήστε μου στα παρακάτω:
- Κατά το 'Μπόχουμ δέρνουμε;' αν ο άλλος είναι 200 κιλά, τούμπανο κτλ συνεχίζουμε να είμαστε τσαμπουκάδες ή τσαμπουκαλευόμαστε όπου μας παίρνει;
Ναι συνεχιζουμε κ δεν μασαμε. Εχω γραψει απειρες το 'ε θα φαμε κ ξυλο, so what?
- Αν τσαμπουκαλευόμαστε έτσι κι αλλιώς γιατί έχουμε δίκιο και μετά φάμε μήνυση τι κάνουμε; Το χάνουμε το δίκιο ή όχι;
Δεν με νοιαζει.
- Αν πέσει η πρώτη σφαλιάρα από μέρους μας και ο άλλος λόγω γκαντεμιάς πέσει και χτυπήσει σοβαρά τι κάνουμε; Συνεχίζουμε την μαγκιά ή μας κόβονται τα πόδια;
Προσωπικα? Φροντιζω να ερθουν ολες οι αρμοδιες αρχες κ φροντιζω να λαβει την φροντιδα που χρειαζεται. Φυσικα ολα αυτα για να ελαφρυνω την θεση μου κ οχι γιατι με νοιαζει μην παθει τιποτα ο μαλακας.
- Αν όλα πάνε καλά και τον δείρουμε χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό αλλά μετά μας βάλει στο μάτι και μαζί με 5 φιλαράκια του μας κάνει το αμάξι καλοκαιρινό και εμάς τόπι στο ξύλο τι κάνουμε;
Ψαχνουμε να τον βρουμε, την παλιοαδερφη...
Παιδιά μην το κουράζουμε. Όσο παράνομο είναι να κάνεις μια τροχαία παράβαση, άλλο τόσο και παραπάνω παράνομο είναι να χτυπήσεις κάποιον ακόμα και εαν έχεις χίλια δίκια. Και ειλικρινά απορώ εαν έστω και ένας από τους υπέρμαχους του ξύλου και της αντίστασης στην απάθεια που οδήγησε εδώ την χώρα κτλ έχει προσπαθήσει να βρει το δίκιο του μέσα από τις υπάρχουσες διαδικασίες.
Ποιες υπαρχουσες διαδικασιες? Εχω ρωτησει 10 φορες μεσα σε 3 μερες, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ 'ΚΑΝΕ ΑΚΡΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΔΕΙΡΩ', κ δεν μου εχει απαντησει ΚΑΝΕΙΣ. Ξαναλεω, απαντηση του τυπου 'κανω ακρη' ή 'δεν ασχολουμαι' ΔΕΝ γινεται δεκτη....
Και επειδή δεν βλέπω να συμφωνούμε, προτείνω χαριτολογώντας να παίξουμε ξύλο .
το θεμα πιστευω ειναι πιο απλο:αν σε παιρνει ή αν δεν σε παιρνει
και ειναι φυσιολογικο.οι περισσοτεροι απο οσους 'δεν μπορουν να συγκρατησουν τα νευρα τους' οταν δουνε οτι για καποιο λογο δεν τους παιρνει μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου γινονται ψυχραιμοι.οπως και αντιθετα οταν βλεπουν οτι τους παιρνει ακομα και χωρις να γινεται κατι προκλητικο ξαφνικα 'βγαινουν απτα ρουχα τους' μονο κ μονο για να ξεσπασουν σε καποιον ασχετο επειδη τους παιρνει.
ενα αλλο που βλεπω συνεχεια να γραφεται εδω ειναι 'αμα δω κανεναν να το κανει αυτο θα τον σαπισω' 'φταιω εγω μετα να τον στειλω στο νοσοκομειο' λες και επειδη καποιος εχει το δικιο με το μερους του,το δικιο θα του δωσει και τη φυσικη δυνατοτητα να κανει κατι τετοιοΟι περισσοτεροι. Οχι ολοι. Μερικοι ειναι πιο τρελλοι απο αλλους, μερικοι νοιαζονται πιο πολυ για τον εγωισμο τους παρα για οποιονδηποτε σωματικο πονο. Σφαιρα δεν εχω φαει ακομα, αλλα μεχρι μαχαιρι αντεχουμε...
Κ οπως ειπε ο απο πανω:
ενα αλλο που βλεπω συνεχεια να γραφεται εδω ειναι 'αμα δω κανεναν να το κανει αυτο θα τον σαπισω' 'φταιω εγω μετα να τον στειλω στο νοσοκομειο' λες και επειδη καποιος εχει το δικιο με το μερους του,το δικιο θα του δωσει και τη φυσικη δυνατοτητα να κανει κατι τετοιο
To συγκεκριμένο το έχω πει πολλάκις και όντως, αν δω κάποιον πχ να μου χαράζει το αμάξι ή να βγάζει κανά καθρέφτη, θα ορμήξω. Δε πα να'ναι ο Ζαμπίδης, ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε..
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
..........Εντελώς διαφορετική νοοτροπία ...
Έχω ξαναπεί ότι στο worst case scenario να κρατάω εγω ένα όπλο και ένας απέναντι μου και να πρέπει ή να πυροβολήσω ή να πυροβολήσει, ιδεολογικά θα τον άφηνα να με καθαρίσει, στην πράξη δεν ξέρω αν θα είχα τα @@ να το κάνω. Κατά την άποψη μου θέλει πολλά @@ για να μην τον 'φας' εσύ ...
-
Ο kacey με καλύπτει πλήρως.
jtblaster αν για οποιονδήποτε λόγο κάποιος πρέπει να αποχωρήσει από τα εγκόσμια, θα κάνω τα πάντα να μην είμαι εγώ. Και ας έχω τελικά μικρότερα @@. Εξάλλου δεν πιστεύω σε παραδείσους και σε κολάσεις, οπότε δεν θα φροντίσω να κλείσω δωμάτιο πουθενά για μετά.
-
Μα ούτε εγω πιστεύω σε κανέναν παράδεισο και σε καμία κόλαση ... Και τα δύο εξάλλου τα βιώνουμε όλοι μας καθημερινά
Είναι ακραίες οι απόψεις μου σε αυτά τα θέματα και ξέροντας το, καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο για κανέναν να τις ενστερνιστεί
-
Πάω πάσο.
-
Δηλαδη μου λες οτι αν εμπαινε διαρηκτης στο σπιτι σου κ εσυ κατειχες οπλο νομιμα, δεν θα του το εδειχνες (κ αν του το εδειχνες κ δεν εφευγε, δεν θα το χρησιμοποιουσες), αλλα θα τον αφηνες να σου ξηλωσει το σπιτι?
Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι αποψη κ νοοτροπια, αυτο ειναι
-
Διάβασε το παράδειγμα που έδωσα παραπάνω ...
Βασικά δεν θα είχα ποτέ όπλο σπίτι μου ...
Στον διαρρήκτη θα άρχιζα να φωνάζω και θα καλούσα την αστυνομία
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ οπως ειπε ο απο πανω:
ενα αλλο που βλεπω συνεχεια να γραφεται εδω ειναι 'αμα δω κανεναν να το κανει αυτο θα τον σαπισω' 'φταιω εγω μετα να τον στειλω στο νοσοκομειο' λες και επειδη καποιος εχει το δικιο με το μερους του,το δικιο θα του δωσει και τη φυσικη δυνατοτητα να κανει κατι τετοιο
To συγκεκριμένο το έχω πει πολλάκις και όντως, αν δω κάποιον πχ να μου χαράζει το αμάξι ή να βγάζει κανά καθρέφτη, θα ορμήξω. Δε πα να'ναι ο Ζαμπίδης, ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε..
Εκεί, μπορεί να ορμήξεις, γιατί θα σκεφτείς ότι αν δεν ορμήξεις ο τύπος έχει φύγει και ούτε καν ξέρεις ποιος είναι. Αλλά αν είναι με αμάξι, και ΞΕΡΕΙΣ την πινακίδα του (και άρα μπορείς ανά πάσα στιγμή να τον βρεις), για εμένα, αν ορμάς να 'συνετίσεις' τον άλλο με ξύλο εκεί που σε έβρισε ή δεν ξέρω κι εγώ τι σου έκανε (ΕΚΤΟΣ από το να σου επιτεθεί αυτός πρώτος), σε παίρνει δε σε παίρνει, είσαι απλά ηλίθιος και σκέφτεσαι με τα χέρια σου και τα πόδια σου κι όχι με το μυαλό σου. Δεν πάει το σχόλιο ούτε στον kacey ούτε στον Dodger, ούτε σε κανέναν άλλο, γενικά μιλάω. Αν ο άλλος είναι 2 μέτρα γομάρι με κεφάλι αμώνι και κουβαλάει κανα όπλο, κι εσύ πας να του πουλήσεις μαγκιά 'γιατί δε γουστάρεις να κάνεις πίσω', ξέροντας ότι κατά ένα 80% (π.χ.) θα τις φας, και το αποτέλεσμα είναι ο τύπος να σε σωριάσει κάτω αιμόφυρτο και να νοιώσει και 'ήρωας' (...) σόρι, αλλά εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα γελάσουν μαζί σου. Είναι σαν να τσαντίζεσαι με ένα δέντρο και πάς και του ρίχνεις κουτουλιά 'για να μάθει'. Δε θα πω 'μπράβο, τις έφαγε, αλλά είναι μάγκας' θα πω 'αυτός είναι ακόμα πιο ηλίθιος από το ζώο που του έκανε μ@λακία, που διάλεξε αυτό τον τρόπο να υπερασπιστεί το δίκιο του, κι όχι κάποιο καλύτερο (πιθανώς άλλη μέρα και ώρα).
Εκτός (???...) κι αν το ζητούμενο δεν είναι να τιμωρηθεί το ζώο και να 'μάθει το μάθημά του' αλλά να τονώσουμε τον εγωισμό μας με ένα 'είμαι μάγκας γιατί δεν έκανα πίσω' άσχετα αν τις φάγαμε και καταλήξαμε στο νοσοκομείο (ή χειρότερα) κι ο άλλος να πίνει ουζάκια με την παρέα του και να γελάνε μαζί μας. Δε μιλάω καν για την περίπτωση να του κάναμε σοβαρή ζημιά και να τρέχουμε στα δικαστήρια, να πληρώνουμε αποζημιώσεις μια ζωή, κλπ... Απλά δίνει πολύ μικρή αξία στη δική μας τη ζωή ΑΥΤΟΥ του είδους το 'standing up for one's rights'.
Αλλά ΟΚ, αν δε μπορείς να ζήσεις με το 'έκανα πίσω τη συγκεκριμένη στιγμή, και τον έφτιαξα αλλιώς το μλκ' ή δε μπορείς να σκεφτείς πέρα από τις μπουνιές σου, κι αν η ζωή σου έχει τόσο μικρή αξία όση της δίνει το 'αν πιστεύω πως έχω δίκιο δεν κάνω πίσω με τίποτα, όποιον βλάκα κι αν έχω μπροτά μου, ασχέτως πόσο ξύλο θα φάω κι αν θα καταλήξω να καταστραφεί η ζωή μου χάρη στο ζώο', σεβαστό.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]