-
Μου είπαν από την BR-Performance πολλές φορές, ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αποσυνδέσουμε την μπαταρία. Αφαιρεσαμε τις φυσες μαλιστα, τεσσερις φορες, επειδη καναμε προβες! Λοιπον δεν ειχαμε κανενα προβλημα
Αν αποσυνδέσετε την μπαταρία θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το συναγερμο, αν έχετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποσυνδέσετε το - πόλο. Μετα θα αποσυνδέσετε το + πόλο. Μπορείτε να τοποθετήσετε στους πόλους κάποιο πανί, ώστε να μην αγγίξει ο πόλος με το αυτοκίνητο.
Όταν θα έχετε πίσω την ECU remap την τοποθετειτε, αφού το συνδέσετε μπορείτε να συνδέσετε την μπαταρία. Πρώτα ο πόλος + και στη συνέχεια το - πόλο.Αλλά στην F30 χωρίς μπαταρία, δεν μπορείτε να κλείσετε το πίσω καπό! Και αν το κλείσετε χωρίς μπαταρία δεν υπαρχει τρόπος για να ανοίξετε το πίσω καπό καθόλου. Γι 'αυτό και δεν αποσυνδέσαμε την μπαταρία
-
Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να προσεξετε, είναι οι τελευταίες τρεις υποδοχές στα δεξια που είναι ίδιες.
Έβαλα αριθμους σε αυτές με χαρτοταινια. Αλλα νομιζω θα είναι δυσκολο να μπουνε σε λαθος θεση, γιατι τα καλωδια είναι κοντα και ετσι μπαινουν οι φυσες μονο στη σωστη θεση!Οι τελευταίες τρεις φυσες δεξιά, που είναι όλες ίδιες, θα τις συνδεσετε από δεξιά προς τα αριστερά. Πρώτα θα τοποθετήσετε την πρώτη δεξια.
Η πλαστική ράβδος πρέπει να είναι στα αριστερά και να σπρωξετε καλά το βύσμα προς την ECU. Και τελευταία η πλαστική μπάρα πηγαίνει στη θεση της μονη της.
Θα πρέπει να ελέγξετε, κάθε φορα αφου συνδεσετε κάθε μια, ότι οι τελευταίες τρεις υποδοχές που είναι όλες το ίδιο, δεν βγαίνουν με μια μικρή πιεση προς τα πανω.
Αν πάτε σε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων για να βγαλει την ECU, θα πρέπει να του δειξετε όλες τις φωτογραφίες και όλες τις πληροφορίες που έγραψα. Ποτέ δεν εχει κανει αυτήν την αφαιρεση σε αυτό το αυτοκίνητο πριν, έτσι είναι εύκολο να γίνουν λάθη και τοτε μαλιστα θα έχετε πρόβλημα!
Είναι πολύ εύκολη η διαδικασία αφαιρεσης και μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας!Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε την ECU στο πάρκινγκ σας, διότι το αυτοκίνητο χωρίς εγκέφαλο δεν μπορεί να κινηθεί. Με την UPS να το στείλετε και να το πάρετε πίσω πολύ γρήγορα. Μια μέρα για να πάει στο Βέλγιο, την ίδια μέρα το remap εκεί και στη συνέχεια την επόμενη μέρα το έχετε πίσω.
Εμείς στειλαμε με currier ΕΛΤΑ με την πιο γρήγορη και ακριβή επιλογή (45 ευρω) και έφτασε στο Βέλγιο μέσα σε δύο ημέρεςΚουτι για να στειλετε την ECU εχει στα ταχυδρομεια και κανει 1,5 ευρω και ειναι σκληρο και ασφαλες! θα την βαλετε σε δυο φακελους με φυσαλίδες κλεινοντας τες με ταινια καθε φορα. Να δηλώσετε φυσικα ότι εχετε μεσα ECU BMW F20 116i
-
Και τώρα το αυτοκίνητό του συγγενους μου, είναι ένας πύραυλος από τα 0 χιλιομέτρα, από τη στάση και σε όλες τις ταχυτητες! Είναι εκτός εγγύησης, αλλά το εξουσιοδοτημενο Service της BMW δεν μπορεί να ανιχνεύσει το ReMap. Στο μέλλον ισως μπορουν να το ανιχνεύσουν με κάποιο τρόπο, τώρα δεν μπορούν!
-
Θα είχε ενδιαφέρον μια κόντρα με το δικό σου ώστε να μάθουμε την διαφορα που κάνει το πρόγραμμα.
Nokia 730 & Tapatalk
-
Η διαφορα ειναι τεραστια σε αισθηση. Όμως κανενας απο τους δυο δεν ειναι καυτης για να το κανουμε. Άλλωστε πρεπει να δειξω καλη διαγωγη για να το οδηγώ οταν λειπει ταξιδια για να μην χαλασει η μπαταρια και να του δινω το δικο μου για ήπιες βολτες επειδη ειναι πιο πολυτελές και πάντα πλυμένο, γυαλισμενο και κερωμένο. Το πλενω κερωνω πάντα μόνος και τα αμαξια μου παντα δε τα ξεχωριζεις απο καινουργια, όσων ετων κι αν ειναι. Παντα Parking και κουκουλωμενο σα μπιμπελο. Πόσο μαλλον αυτο που το εχω για δευτερο αυτοκινητο. Ενω ο συγγενης μονο σε πλυντηρια πλενει. Δεν ειναι δουλος του αυτοκινητου αλλα αυτο τον υπηρετει μου λεει
-
Το δεμα το στειλαμε από Ελλαδα ανασφαλιστο και επεστρεψε ετσι. Όμως αμα εχει trucking number θεωρησαμε ότι δεν εχει λογο ανησυχιας. Εδώ εχω παρει χαλιά πανάκριβα δερματινα από εξωτερικο και δεν ηταν ασφαλισμενα.
Μας ζητησε τα λεφτα να τα βάλουμε μεσα με την ECU. Το καναμε και εμεις δεν τα δηλωσαμε. Βεβαια μου φαινεται πιο ασφαλες να ζητησετε την κουριερ να τον πληρωσει αλλα δεν ξερω εάν γινεται και αν αυτος το δεχεται -
Το ταχυδρομειο ΕΛΤΑ εχει μεσα-συνεργαζεται με την western union, οπότε μου φαινεται ετσι είναι ο ασφαλης τρόπος να στειλετε τα λεφτα σας στο Βελγιο. Συνεργαζονται και με κουριερ και όλα καλα. Εφοσον το αποφασίσετε πατε σε ένα ταχυδρομείο και στειλτε τα και τα δυο με τις δυο υπηρεσιες του
-
Καλησπέρα σας,
μια ερώτηση προς τους γνώστες του μοντέλου.
Έλεγξα με προοπτική αγοράς μια BMW F30 316i, στην οποία προέκυψε ότι έχει γίνει αλλαγή εγκεφάλου κινητήρα εντός εγγύησης προ μηνών και 1000 χλμ.
Η αιτιολογία είναι ότι έδινε λανθασμένα αλαρμ πίεσης ελαστικών (runflat), με τελική (κατόπιν προειδοποιήσεων) απενεργοποίηση του DSC.
Αυτό με παραξένεψε πολύ, δεδομένης της αξίας του εγκεφάλου, να έχει γίνει έτσι εύκολα αλλαγή με την πρώτη βλάβη – που πιθανώς να ήταν βλαμμένος κ ένας αισθητήρας.....Το αυτόκίνητο πρόσφατα βγήκε μάλιστα από την 2ετή εργοστασιακή εγγύηση, αν κ ο νεός εγκέφαλος καλύπτεται εκ νέου από 2-ετή εγγύηση.
Σας ακούγεται φυσιολογικό?
Φοβάμαι για κάτι σοβαρότερο που μπορεί να κρύβεται.
Το αμάξι έχει λίγα χιλιόμετρα, ενώ την αντικατάσταση του εγκεφάλου μου την είπε ο αντιπρόσωπος που την έκανε, αλλά σε άλλο αντιπρόσωπο δεν φαίνεται στο ιστορικό του αυτοκινήτου......Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις σας
-
μηπως εκανε κανενα επαναπρογραμματισμο σε κανενα ασχετο και τον εκαψε; τωρα παντως εχει καινουργιο με δυο χρονια εγγυηση οποτε μαλλον καλα ειναι τα πραγματα. Παντως ο εγκεφαλος του φ30 δεν ειναι ελαττωματικος
για να σου το πει αυτος που τον αλλαξε ενω θα μπορουσε να το κρυψει πιθανα να μην εχει κατι να κρυψει. Παντως εχεις δικιο να εισαι επιφυλακτικος
. Με αλλαγμενο εγκεφαλο δε φαινονατι τα πραγματικα χιλιομετρα -
Έχω την εντύπωση ότι η ΒMW κρατάει χιλιόμετρα και αλλού πλην του εγκεφάλου.
-
σωστα και αλλου στο φορουμ BMW το ειχα διαβασει. Αλλωστε εαν ειναι Ελληνικο βρισκεις ανετα τα χιλιομετρα αν ειναι ξενο με τιποτα δε τα βρισκεις και ανετα αλλαζουν
-
Υπαρχουν αρχεια σερβις για ολα τα αμαξια στο Μοναχο.
-
Παιδιά, για τα χιλιόμετρα δεν αμφιβάλλω.
Η εργασία έχει γίνει μέσα στην BMW οπότε δεν μπορεί να έχει γίνει λαδιά. Άλλωστε προκύπτουν κ από το ιστορικό service και ταιριάζουν.
Επίσης σενάρια επαναπρογραμματισμού δεν παίζουν ( κ το λέω κάθετα αυτό), ο άνθρωπος είναι οικογενειάρχης.Η αντιπροσωπεία λεει για πρόβλημα με αλαρμ από πιέσεις ελαστικών που τελικά οδήγησαν σε απενεργοποίηση του DSC, με αντίστοιχα alarm μηνυματα που εβγαλε στον οδηγό - κ πιθανώς αγνοήθηκαν κ το αυτοκίνητο μπήκε σε μορφή safe mode (DSC off).
Αυτό φαίνεται από τα σφάλματα που έχουν καταγραφεί (στο κλειδί?).Με προβληματίζει η φύση του προβλήματος, που θα πρέπει να ήταν σοβαρό και επαναλαμβανόμενο, για να δεχτεί η BMW αλλαγή εγκεφάλου, κ όχι απλά το παραπάνω. Αυτό δεν μου κολλάει κ το φοβάμαι. Πως θα μπορούσα να εξακριβώσω την αιτία κ ιστορικό του προβλήματος είναι το ερώτημα.......με δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης μου λέει ότι το θέμα προέκυψε στα χέρια της γυναίκας του (αυτός διαμένει στο εξωτερικό) κ αυτός απαίτησε αλλαγή του προβληματικού εξαρτήματος, ότι ήταν αυτό......εγκέφαλος εν προκειμένω.
Με επόμενο ερώτημα.......: Έχει πράγματι εξαλειφθεί η αιτία του προβλήματος (το αμάξι έχει κάνει 1000 χλμ έκτοτε κ βγήκε από την εγγυηση πια) ή θα κυνηγάω την ουρά μου με την αντιπροσωπεία? -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
μηπως εκανε κανενα επαναπρογραμματισμο σε κανενα ασχετο και τον εκαψε; τωρα παντως εχει καινουργιο με δυο χρονια εγγυηση οποτε μαλλον καλα ειναι τα πραγματα. Παντως ο εγκεφαλος του φ30 δεν ειναι ελαττωματικος
για να σου το πει αυτος που τον αλλαξε ενω θα μπορουσε να το κρυψει πιθανα να μην εχει κατι να κρυψει. Παντως εχεις δικιο να εισαι επιφυλακτικος
. Με αλλαγμενο εγκεφαλο δε φαινονατι τα πραγματικα χιλιομετραΠοιός να τον έκανε τον επαναπρογραμματισμό? Μόνο αντιπρόσωπος, οπότε αδύνατον να τον έκαψε.
Προφανώς ήταν οδηγία της BMW να αντικατασταθεί.
Τα πραγματικά χιλιόμετρα φαίνονται ακόμα και με αλλαγμένο εγκέφαλο.
Αν το αυτοκίνητο είναι καθαρό, προχώρα...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
μηπως ................
Ποιός να τον έκανε τον επαναπρογραμματισμό? Μόνο αντιπρόσωπος, οπότε αδύνατον να τον έκαψε.
Προφανώς ήταν οδηγία της BMW να αντικατασταθεί.
Τα πραγματικά χιλιόμετρα φαίνονται ακόμα και με αλλαγμένο εγκέφαλο.
Αν το αυτοκίνητο είναι καθαρό, προχώρα...
Από την BMW. δεν μου είπαν ότι ήταν οδηγία της BMW, απλά ότι αλλάχτηκε σε εγγύηση. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι το απαίτησε.
Σχετικά με το καθαρό, μέχρι χθες μιλάγαμε για αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα κ τυπικά σέρβις. Ψάχνοντας ωστόσο προέκυψε η αλλαγή εγκεφάλου.....κ είναι το δευτερο ευρημα που ανακαλύπτω κ το οποίο θεωρώ ότι θα έπρεπε να ξέρω. Εκτοτε με ζώνουν τα φίδια μήπως υπάρχουν κι άλλα που δεν ξέρω....
Επιβεβαιώθηκε από άλλη αντιπροσωπεία, ότι αυτοί βλέπουν μόνο ιστορικό service. Αντικαταστάσεις σε εγγυηση λένε, γνωρίζει μόνο ο αντιπρόσωπος που την έκανε...(???). Και ρωτώ εγώ......πως μπορώ εγώ μετά να ζητήσω εγγύηση επί του αλλαγμένου εξαρτήματος, όταν δεν το βλέπει το δίκτυο επισκευαστών, πλην αυτού που το έκανε?Έμαθα επίσης ότι χαζά μηνύματα σφαλμάτων (περι drivetrain) βγάζει τόσο η 1 (κυρίως), όσο και η 3άρα, τα οποία τα λύνουν είτε με software upgrade εγκεφάλου, είτε εαν δεν γίνεται / πετυχαίνει αυτό με αντικατάσταση εγκεφάλου. Ισχύει αυτό? Μου κάνει κάπως για BMW........
Επειδή πιθανότατα θα το ξαναπάω για πλήρη έλεγχο σε άλλη αντιπροσωπεία, εαν έχετε κάποιον να μου συστήσετε (Αντιπρόσωπο - Τεχνικό υπευθυνο κλπ), feel free με pm, θα με βοηθήσετε πολύ, διότι την μάρκα δεν την ξέρω.
Ευχαριστώ για τα σχόλια-απαντήσεις σας
-
Με το θαρρος της γνωριμιας μας Χαρη και απο αυτα που γραφεις ξεχνα το συγκεκριμενο αυτοκινητο και πηγαινε στα πιο σιγουρα οτι αμαξι και να επιλεξεις
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Με το θαρρος της γνωριμιας μας Χαρη και απο αυτα που γραφεις ξεχνα το συγκεκριμενο αυτοκινητο και πηγαινε στα πιο σιγουρα οτι αμαξι και να επιλεξειςΤο εκτιμώ Χρήστο, την μετράω την άποψή σου κ ομολογώ με προβληματίζει. Κι εγώ στην θέση σου πιθανότατα, θα έλεγα κάτι παρόμοιο. Ένα -εν δυνάμει- ύποπτο αμάξι, δεν θές να βρεθεί στα χέρια σου, ας πάει αλλού.......
Πιστευω όμως ότι αξίζει το αμάξι, απλά με αυτά που προκύπτουν (κ τις μ@λ@@@ του ιδιοκτήτη) ξενερώνω......και μου δημιουργούνται υποψίες που μπορεί κ να μην στέκουν.
Από την άλλη υπάρχουν κ αντ-επιχειρήματα να πιστευω ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί απλά να είναι άσχετος ή του στυλ 'δεν ασχολούμαι'. Θα μπορούσε πχ - αν υπήρχε δόλος - να μην κάναμε / να επεφευγε τον έλεγχο στον αντιπρόσωπο που του έκανε την αλλαγή εγκεφάλου σε εγγύηση - κ αυτός προς τιμήν του, μας το είπε ως γεγονός -, αφού όπως προκύπτει η αλλαγή δεν καταγράφεται (=αγνοείται) σε όλους τους άλλους επισκευαστές.
Αντιθέτως τον πρότεινε - μη δεσμευτικά βέβαια.
Σκέψου επίσης αν ο έλεγχος είχε γίνει αλλού, το αυτοκίνητο θα προέκυπτε 'χαρτί'......
Απλά τώρα το ξέρω κ το σταθμίζω.......(μακάριοι οι αγνοούντες...)Την αβεβαιότητά μου επειτείνει ότι δεν την ξέρω την μάρκα, τα προβλήματα κ παραξενιές των αυτοκινήτων της, αλλά κ την συμπεριφορά των αντιπροσωπειών της, αφού BMW δεν υπήρχε/υπάρχει στον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο για να προκύπτει κ ίδια εμπειρία.
-
αμα ειναι εξωτερικου δε μας ειπες γιατι τοτε πας για τριτο χερι που μαλιστα το αλλαζουν συνεχεια. Απο εξωτερικο αλλαζουν τα χιλιομετρα και αλλαζουν και δεδομενα οι αισθητηρες. στο μοναχο δεν υπαρχει τιποτε, αυτο λενε σε ολα τα φορουμ της βμw. F30 εχω και εγω. πως ξερει τι εγινε στο εξωτερικο και κατεληξε να αλλαζει εγκεφαλο και ποιος ξερει και τι αλλο στην Ελλαδα τελικα
Αν ειναι εσωτερικου αλλαζει το πραγμα να το σκεφτουμε, ποσο χρονων ειναι το αυτοκινητο; και γιατι ενας συντηρητικος οδηγος το αλλαζει; Αυτοι το κρατανε πανω απο 10 χρονια ή το αλλαζουν μονο οταν ειναι ελαττωματικο
προβλημα στον εγκεφαλο σε φ30 παντως, πρωτη φορα ακουω -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
αμα ειναι εξωτερικου δε μας ειπες γιατι τοτε πας για τριτο χερι που μαλιστα το αλλαζουν συνεχεια. Απο εξωτερικο αλλαζουν τα χιλιομετρα και αλλαζουν και δεδομενα οι αισθητηρες. στο μοναχο δεν υπαρχει τιποτε, αυτο λενε σε ολα τα φορουμ της βμw. F30 εχω και εγω. πως ξερει τι εγινε στο εξωτερικο και κατεληξε να αλλαζει εγκεφαλο και ποιος ξερει και τι αλλο στην Ελλαδα τελικα
Αν ειναι εσωτερικου αλλαζει το πραγμα να το σκεφτουμε, ποσο χρονων ειναι το αυτοκινητο; και γιατι ενας συντηρητικος οδηγος το αλλαζει; Αυτοι το κρατανε πανω απο 10 χρονια ή το αλλαζουν μονο οταν ειναι ελαττωματικο
προβλημα στον εγκεφαλο σε φ30 παντως, πρωτη φορα ακουωΤο αμάξι είναι πρώτο χέρι κ ελληνικό, αγορασμενο κ συντηρημένο από την Αντιπροσωπεία που ελέγχθηκε κ με ενημέρωσε κ για την αλλαγή εγκεφάλου. Α' κυκλοφορία, μέσα 2015, με λίγα χλμ που τα πιστεύω /προκύπτουν από το ιστορικό. Με δεδομένα τα λίγα χλμ, ο εγκέφαλος θα μπορούσε να θεωρηθεί παιδική ασθένεια - αυτό είναι άλλωστε το νόημα της εγγύησης....
-
Φίλε Χάρη, ειίμαι κάτοχος της f30 316, 11ος 2014,και επαθα και εγώ το ίδιο πρόβλημα στα 22000 χλμ. Μια ωραια πρωια, και ενω το αμαξι δεν ηταν σε στεγασμενο παρκιν και εφαγε αρκετη βροχη εκεινο το βραδυ--το λεω μηπως υπαρχει καποιο θεμα υγρασιας/στεγανωτητας τελικα--απενεργοποιει το abs και κατα συνεπεια ολα τα driving modes, esp κτλ.
Ημουν εκτος εγγυησης δυο εβδομαδες και η αντιπροσωπεια αντικατεστησε τον εγκεφαλο και μου ζητησε ενα συμβολικο ποσο για την ανανεωση ουσιαστικα της εγγυησης του νεου εξαρτηματος. Δεν μου ειπαν τι δημιουργησε το προβλημα. Οταν το γκουγκλαρα, ειδα οτι τετοια θεματα ξεκινανε οντως απο τους αισθητηρες πιεσης ελαστικων. Δε νομιζω οτι υπαρχει καποιο θεμα με το αμαξι που κοιτας. Παιζει μια παρτιδα να ταν για τα μπαζα, και να ειναι εν γνωσει της μαμας.
Και οχι, δεν ειμαι αυτος που πουλαει, μπορεις να ερθεις να δεις το δικο μου
BMW 3-Series 2012 - F30/F32