-
Όπως θα καταλάβατε από τον τίτλο θα με ενδιέφερε να ακούσω γνώμες για τα 3 συγκεκριμένα μοντέλα. Βασικά το πρόβλημα όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο και ειδικά μεταχειρισμένο που έχει αλλάξει μοντέλο είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τest drive. Άλλο να κάνεις 3-4 τετράγωνα με το αμάξι που είναι προς πώληση και άλλο να το πάρεις για test drive και να το σκίσεις για να δεις ποιο σου ταιριάζει.
Βασικά τα νέα τέλη κυκλοφορίας μου άλλαξαν προσανατολισμό (είχα στο νου τις δίλιτρες εκδόσεις) και έτσι η λίστα μου έχει αυτά τα 3 μοντέλα:
Volvo s40 summum, 1.8-Saab linear plus 1.8, Audi A4 1.8T (προ facelift που έγινε αρχες 2005 αν δεν κανω λάθος) όλα του 2005 και σε ίδια σχεδόν τιμή. Πρώτη κυκλοφορία s40:2004, 93:2002, A4:2001 νομίζω.
Θεωρώ ότι ποιότητα κύλησης, ποιότητα κατασκεύης και άνεση είναι αυτονόητα και για τα 3 μόντελα αλλά απο κει και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν θα έλεγα όχι λοιπόν σε λίγη βοήθεια για οδική συμπεριφορά, ασφάλεια, γνωστά προβλήματα κλπ και το πιο σπουδαίο μιας και μιλάμε για αμάξι 5ετίας και βάλε ποιό θεωρείτε οτι ειναι πιο κοντά στο σήμερα, πιο σύγχρονο δηλαδη? Θα το εκτιμούσα αν περιοριζόμασταν σε αυτά τα 3 μοντέλα.σημείωση: το ξέρω ότι το s40 είναι το τελευταίο μοντέλο αλλά θα ήταν άδικο για τα άλλα 2 να κάνω test drive σε αυτό, σε καινούργιο δηλαδή και στα άλλα όχι.
-
Όπως θα καταλάβατε από τον τίτλο θα με ενδιέφερε να ακούσω γνώμες για τα 3 συγκεκριμένα μοντέλα. Βασικά το πρόβλημα όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο και ειδικά μεταχειρισμένο που έχει αλλάξει μοντέλο είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τest drive. Άλλο να κάνεις 3-4 τετράγωνα με το αμάξι που είναι προς πώληση και άλλο να το πάρεις για test drive και να το σκίσεις για να δεις ποιο σου ταιριάζει.
Βασικά τα νέα τέλη κυκλοφορίας μου άλλαξαν προσανατολισμό (είχα στο νου τις δίλιτρες εκδόσεις) και έτσι η λίστα μου έχει αυτά τα 3 μοντέλα:
Volvo s40 summum, 1.8-Saab linear plus 1.8, Audi A4 1.8T (προ facelift που έγινε αρχες 2005 αν δεν κανω λάθος) όλα του 2005 και σε ίδια σχεδόν τιμή. Πρώτη κυκλοφορία s40:2004, 93:2002, A4:2001 νομίζω.
Θεωρώ ότι ποιότητα κύλησης, ποιότητα κατασκεύης και άνεση είναι αυτονόητα και για τα 3 μόντελα αλλά απο κει και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν θα έλεγα όχι λοιπόν σε λίγη βοήθεια για οδική συμπεριφορά, ασφάλεια, γνωστά προβλήματα κλπ και το πιο σπουδαίο μιας και μιλάμε για αμάξι 5ετίας και βάλε ποιό θεωρείτε οτι ειναι πιο κοντά στο σήμερα, πιο σύγχρονο δηλαδη? Θα το εκτιμούσα αν περιοριζόμασταν σε αυτά τα 3 μοντέλα.σημείωση: το ξέρω ότι το s40 είναι το τελευταίο μοντέλο αλλά θα ήταν άδικο για τα άλλα 2 να κάνω test drive σε αυτό, σε καινούργιο δηλαδή και στα άλλα όχι.
-
-
Αν και μου αρεσει πολυ το Saab θα αγοραζα audi μονο και μονο για τον λογο οτι ειναι τουρμπατο και οχι απλο.Αμα ειχε τουρμπο το saab θα το αγοραζα ανετα τα αμαξια της Saab ειναι απλα κορυφη!
-
saab 9-3 !
θα απεφευγα το audi για 2 λογους, 1ον για τον κινητηρα του λογο καταναλωσης ( ο 1.8τ ειναι αρκετα βενζινοβορος) και 2ον θα φοβομουν για την αξιοπιστια τον μηχανικων μερων.
Το volvo δεν μου αρεσει εμφανισιακα αλλα ειναι αξιοπιστο , εχει πατωμα και μηχανικα μερη απο το ford focus ,νομιζω δεν εχει το αναλογο κυρος που εχουν τα αλλα 2 ,
επομενως θα επελεγα saab γιατι ειναι πιο ξεχωριστο απο τα αλλα 2 , νομιζω οτι ειναι πιο premium και φυσικα ειναι βραχος και ασφαλεστατο , με μονο αρνητικο μου φαινεται οτι ειναι πιο συντηρητικο
τωρα καλο ειναι να βαλεις στο τραπεζι ποσα km εχει το καθε αυτοκινητο και φυσικα αν μπορεις να μαθεις τις τιμες των ανταλλακτικων και των αναλωσιμων -
το saab ειναι πιο premium?
τεσπα..αναλογα με τις αναγκες και τα γουστα παντα, αν και σε αυτο το συγκριτικο το volvo και saab ειναι ταφοι κανονικοι..ο 1.8Τ ειναι αρκετα δυνατο μοτερ και κινει παραπανω απο αξιοπρεπως το Α4
-
Edit
Mε το 1.8τ θα πηγαινει γρηγορα αλλα θα τον φοβομουν, βαλε οτι μπορει να θελει και συντηριση η τουρμπινα .
Νομιζω οτι το saab 9-3 ειναι πιο premium τουλαχιστον απο το s40 -
στη χειροτερη να θελει καμια φλατζα και στη πολυ χειροτερη ( κοντα στα 200 χιλιαδες χλμ) ισως να θελει τουρμπινα.. κατα τα αλλα το μοτερ δεν εχει προβλημα. αν θελει το παραπανω γκαζι αξιζει τον κοπο
-
oλα του 2005 και στην ίδια τιμή!
Αν επιτρέπεται ποια είναι η τιμή;;
Μου κάνει εντύπωση γιατί καινούργια τα αντίστοιχα μοντέλα έχουν μεγαλες διαφορές στην τιμή.Το s40 έχει περίπου 20000 ευρώ ενώ για το α4 η τιμή είναι περίπου διπλάσια ! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
στη χειροτερη να θελει καμια φλατζα και στη πολυ χειροτερη ( κοντα στα 200 χιλιαδες χλμ) ισως να θελει τουρμπινα.. κατα τα αλλα το μοτερ δεν εχει προβλημα. αν θελει το παραπανω γκαζι αξιζει τον κοποεκει ειναι το θεμα, οτι δεν ξερεις σε τι κατασταση θα ειναι το τουρμπατο μοτερ , μπορει ο τυπος να ηταν ευλαβικος και ψειρας οπως μπορει να ηταν και καφρος ή στο τελος πριν το βγαλει αγγελια να παραμελουσε την συντηριση του, οπως και να εχει προσωπικα θα φοβομουν να παρω μεταχειρισμενο με τουρμπο.
-
S40 από μένα
δεν έχει μικρότερους εσωτερικούς χώρους από τα άλλα δύο.
στρίβει καλύτερα απο το 9-3 και έιναι σαφώς πιο αξιόπιστο απο το εκείνο το Α4 -
Προσωπικα θεωρω το Α4 την πιο ασυμφορη αγορα. Ειναι ενα αυτοκινητο 8ετιας, 2 μοντελα πισω απο το τωρινο. Αυτο βεβαια αν δεν θες ντε και καλα τους 4 κυκλους!
Το 9-3 απο τη αλλη ειναι κι αυτο τουρμπο Δεν υπαρχει Saab στην αγορα που να μην ειναι τουρμπο. Το ιδιο μοτερ εβγαινε και με 150 αλογα.
Το S40 ειναι το πιο μικρο και απο τα δυο (κατηγορια C και οχι D) με οτι αυτο συνεπαγεται, κυριως στον χωρο αποσκευων. Το μοτερ (ατμοσφαιρικο) κινει αξιοπρεπεστατα το αυτοκινητο. Ομως πανω απο ολα οπως δειχνει και η χρονολογια εκκινησης του μοντελου ειναι το πιο συγχρονο απο ολα του συγκριτικου και το ασφαλεστερο παρα το μικροτερο μεγεθος του. Απο την αλλη αν σε ενδιαφερουν οι πιο καλες επιδοσεις των τουρμπατων κοιτα για ενα 9-3, αλλα αυτο με τα 150 αλογα.
Στα παραπανω εξυπακουετε οτι και τα τρια ειναι στην ιδια καλη κατασταση. -
To A4 του 2005 σε 1.8Τ το μόνο θέμα που έιχε είναι οι πολλαπλασιαστές λόγω προβληματικού προμηθευτή. Αν δεις ότι είναι Ok (δεν κοστίζει η αλλαγή) δεν έχει να φοβηθείς τίποτα. Από τα τρία είναι το μόνο που θα κρατήσει τιμή. καλώς η κακώς Volvo και Saab είναι δύσκολα στην μεταπώληση και δεν κρατάνε τιμή.
-
S40 και από εμένα.
Έχω τα αυτοκίνητο σχεδόν δύο χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από κάθε πλευρά. Το εσωτερικό τόσο από αισθητική όσο και από ποιότητα είναι κορυφαίο. Επιδώσεις ικανοποιητικές για τον μέσο οδηγό. Οδική συμπεριφορά άψογη.
Από κόστος χρήσης το S40 είναι πιο οικονομικό, τουλάχιστον αυτό ξέρω από την εμπειρία συγγενικών και φιλικών προσώπων Saab και Audi. Επίσης και από αξιοπιστία πρέπει να είναι καλύτερο. (Αν και για μεταχειρισμένο το θέμα αξιοπιστία είναι σχετικό).
Το Α4 σίγουρα βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από πλευράς επιδόσεων αλλά θα συμφωνήσω με όσους αναφέρουν προβληματισμούς σε θέματα αξιοπιστίας, κυρίως λόγο της χρήσης που θα του έχει γίνει.
Τέλος από ότι έχω διαβάσει (προσωπική γνώμη δεν έχω) το 9-3 δεν θεωρείται ότι από πλευράς οδικής συμπεριφοράς βρίσκεται στο ίδια επίπεδο με τα άλλα δύο. -
@ VolvoZeus
Το 9-3 έχει μια βασική έκδοση με ατμοσφαιρικό 1,8 με 122 άλογα ο οποίος είναι από επιδόσεις ελάχιστα κατώτερος του αντίστοιχου μοτέρ της Volvo. Κατά τα λοιπά συμφωνούμε απόλυτα. -
**s40 **
Επιλογή και από εμένα , αν και πριν το πώ θα ήθελα να ήξερα το ποσό που θα δώσεις.
Σχέδιο που δεν έχει ξεπεραστεί και δεν θα το βαριέσαι , Τα ( πάντα όλα ) από εξοπλισμό . Μέτριες επιδόσεις. Μέτριοι χώροι , πολύ καλή κατασκευή.9,3
με επιφύλαξη
Δεν μου αρέσει καθόλου η ποιότητα συναρμογής και έχω βρει διαφορές μεταξύ ίδιων αυτ/των. Κατά τα άλλα μου αρέσει. Από κινητήρα μέτριες επιδόσεις ( καλό είναι να δεις και το κόστος service).A4
ο κινητήρας δεν δικαιολογεί την ονομαστική ισχύ αλλά είναι δυνατότερο από τα άλλα 2, καίει περισσότερο, έχει καλή ποιότητα κατασκευής , σχεδιασμός ... άστα να πάνε ... τέσπα δεν αξίζει να αναφερθώ είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά . (επίσης καλό είναι να μάθεις το κόστος των service). Αλλάζει μοντέλο ή κάνει F/L κάθε χρόνο. Η αξιοπιστία είναι ερωτηματικό ?Να κάνεις testdrive οπωσδήποτε.Αδικίες μεταξύ μοντέλων δεν υπάρχουν , μην τρελαθούμε , για αυτ/τα μιλάμε .
Τα λεφτά σου θα δώσεις.
Προσωπικά θα έπαιρνα το νεότερο με τα λιγότερα χιλιόμετρα και το πιο καλοσυντηρημένο -
Πραγματικά θεωρώ τρισμέγιστη ανοησία να αγοράσει κάποιος μτχ αυτοκίνητο 4ετών όταν στην ίδια κατηγορία με τα ίδια χρήματα μπορεί να αποκτήσει ένα καινούριο αυτοκίνητο: π.χ. octavia 1.8TSi
που έχει καλύτερους χώρους, καλύτερες επιδόσεις, και υποπολλαπλάσια κατανάλωση ειδικά αν συγκριθεί με τον ξεπερασμένο πλέον 1.8Τ 20V του Audi. Επιπλέον η octavia είναι καλύτερο αυτοκίνητο ακόμα και από τα saab/volvo αφού κανένα δεν μπορεί να την ξεπεράσει σε κάποιο τομέα.
Αν τίθεται θέμα prestige προσωπικά δε θεωρώ ότι ένα saab ή ένα volvo δίνουν περισσότερο κύρος στον ιδιοκτήτη τους σε σχέση με μία σύγχρονη Octavia. Ακόμα και να κάνω λάθος όμως δε νομίζω ότι ένα σήμα στο καπό αξίζει περισσότερο από το να έχεις ένα καθολικά καλύτερο αυτοκίνητο. -
Γιατί όχι το πιο δυνατό 9-3; Το Α4 είναι πολύ παλιό για να το συγκρίνεις με τα άλλα δύο ακόμα και αν έχει το συν της τουρμπίνας αυτό γίνεται μειονέκτημα γιατί η τουρμπίνα από ένα σημείο και μετά και δεν τραβάει αλλά και καταναλώνει ασύγκριτα περισσότερο. Το S40 είναι μικρότερο από τα άλλα 2 και γι'αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί τόσο καλά ούτε με το Α4 ούτε με το 9-3 αλλά έχει καλούς χώρους για το μέγεθός του ειδικά αν συγκριθεί με τα άλλα 2 που για το μήκος τους δεν έχουν και τόσο καλή εκμετάλλευση των χώρων. Επίσης δεν είναι το νέο μοντέλο. Το S40 έκανε ένα facelift το 2007.Κατά τα μηχανικά όμως είναι το ίδιο.Το Saab 9-3 από την άλλη είναι ωραίο αλλά το πάτωμά του δεν δρέπει δάφνες, είναι το ίδιο με αυτό του Vectra που βγήκε από την αγορά με όχι και τις άριστες εντυπώσεις. Το μοντέλο που κοιτάς είναι το ίδιο με το τωρινό αλλά το τωρινό έχει υποστεί ένα εκτεταμένο facelift. Τέλος επειδή έγινε σχόλιο παραπάνω αρκεί να δει κανείς με τι ευκολία πουλάει η Volvo σε Ελλάδα αλλά κυρίως σε εξωτερικό αμάξια με κόστος κτήσης 50.000 και 60.000 ευρώ κάτι που η Saab δεν έχει καταφέρει ενώ και η Audi τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε στο club και βγήκε μπροστά. Θα σου πρότεινα να βάλεις στην εξίσωση και μεταχειρισμένο S60. Όσο για το αν κρατάνε την τιμή τους τα Volvo την κρατάνε αλλά χειρότερα απ'ό,τι τα γερμανικά...αλλά τί νόημα έχει αυτό στην αγορά μεταχειρισμένου;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πραγματικά θεωρώ τρισμέγιστη ανοησία να αγοράσει κάποιος μτχ αυτοκίνητο 4ετών όταν στην ίδια κατηγορία με τα ίδια χρήματα μπορεί να αποκτήσει ένα καινούριο αυτοκίνητο: π.χ. octavia 1.8TSi
που έχει καλύτερους χώρους, καλύτερες επιδόσεις, και υποπολλαπλάσια κατανάλωση ειδικά αν συγκριθεί με τον ξεπερασμένο πλέον 1.8Τ 20V του Audi. Επιπλέον η octavia είναι καλύτερο αυτοκίνητο ακόμα και από τα saab/volvo αφού κανένα δεν μπορεί να την ξεπεράσει σε κάποιο τομέα.
Αν τίθεται θέμα prestige προσωπικά δε θεωρώ ότι ένα saab ή ένα volvo δίνουν περισσότερο κύρος στον ιδιοκτήτη τους σε σχέση με μία σύγχρονη Octavia. Ακόμα και να κάνω λάθος όμως δε νομίζω ότι ένα σήμα στο καπό αξίζει περισσότερο από το να έχεις ένα καθολικά καλύτερο αυτοκίνητο.+1!!!
-
[quote='meco'] ... Επιπλέον η octavia είναι καλύτερο αυτοκίνητο ακόμα και από τα saab/volvo αφού κανένα δεν μπορεί να την ξεπεράσει σε κάποιο τομέα. ..
[quote]Ασφάλεια, ποιότητα και οδική συμπεριφορά το S40 είναι καλύτερο.
Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να είμαστε εντός θέματος.
μεταχειρισμένο volvo S40 vs saab 9-3 vs audi A4 1.8t (2005)