-
προληπτικά...μιας και με το σεισμό την Ιαπωνία, δεν ξέρεις τι γίνεται...προβλέπω να αργούν τα ανταλλακτικά....
-
Ο χρήστης theoman01 έγραψε:
που να δείτε και στα ανταλλακτικά!!!
παιδιά ο άνθρωπος δεν έχει stock!!!!!Σ' αυτό δεν φταίει το ASX και το όποιο ASX ούτε και η κατασταση στην Ιαπωνία. Οι φήμες και όχι μόνο λένε για εδώ και χρόνια δυσκολία στο after sales με τον εισαγωγέα που έχουν επιλέξει η Honda/Mitsubishi. Και στα ευρωπαικής κατασκευής το ίδιο θέμα υπήρχε κατα καιρούς και σε πιο απλά και καθημερινά ανταλλακτικά!
-
παντως έκανα μια σύγκριση για το ford με γερμανία και προς τιμή τους , οι τιμές με ελλάδα δε διαφέρουν ούτε 1 ευρώ (!) , εξεπλάγην κι ο ίδιος! τα εξτρά επίσης τα ίδια! Οπότε παίρνω πίσω το ''μας'' φεσώνουν , λέω σας φεσώνουν
-
καλο ειναι να βγαινουν προς τα εξω οι διαφορες με το εξωτερικο ανα εταιρια, ετσι για να μαθει ο κοσμος τις λαμογιες καποιων, μακαρι να λειτουργησει σωστα ο καθε καταναλωτης και ειναι ο μονος τροπος αντιδρασης η απορριψη μιας τετοιας αγορας, μηπως και δουμε σωστες τιμες, εγω αλλαξα εντελως πορεια, ενω το ηθελα αρχικα το asx, εφυγα απο τα suv αφου μονο αυτο ηθελα (και μπορουσα οικονομικα) να αγορασω απο suv
-
Συμφωνώ και επαυξάνω ότι πρέπει πάντα να συγκρίνουμε τις τιμές με το εξωτερικό για να καταλαβαίνουμε πόση αξία αγοράζουν τα χρήματα μας, κάτι που ειναι πολυ εύκολο σήμερα με το ίντερνετ και χωρίς να ξέρεις ξένες γλώσσες.
Οι φόροι δεν είναι πάντα καθοριστικοί γιατί βλέπεις συχνά αυτοκίνητα στις ίδιες ή ίσως και χαμηλώτερες (σε μαζικών πωλήσεων μοντέλα) τιμές συγκριτικά με Γερμανία-Αγγλία. Πρέπει να επιβραβεύεται ο εισαγωγέας και το εργοστάσιο που προσαρμόζουν την εργοστασιακή και λιανική τιμή των αυτοκινήτων τους στις οικονομικές δυνατότητες των κατοίκων της χώρας μας και πρέπει να τιμωρούνται αυτοί που μας βλέπουν σαν αγέλες νεόπλουτων για άρμεγμα.
Χρειάζεται προσοχή και ποιό μοντέλο αγοράζεις από την ίδια εταιρεία. Ας πούμε ενώ τα βενζίνης RAV4, Kuga κτλ έρχονται σε καλη τιμή (δεδομένων των φόρων), έτσι και πας σε ντίζελ τα πληρώνεις Χρυσάφι. Πολλαπλάσια διαφορά συγκριτικά με έξω!
Στα βασικα μοντέλα όπου υπάρχει ανταγωνισμός συμπιέζουν τις τιμές/κέρδη, αλλά αν ανέβεις σε κάτι πιό εξειζητημένο σε έγδαραν!
Αν το ντιζελ ειναι η βασική έκδοση (όπως νομίζω στο 4χ4 ASX) οι τιμές τους είναι συνήθως βελτιωμένες. Από όσο έχω δεί, το ASX ντιζελ έχει καλή τιμή (συγκριτικά) και προφανώς για αυτο θεώρησαν ότι τους 'παίρνει' και αύξηση. Ουσιαστικά μόνο το Duster Diesel έρχεται επίσης σε κάπως φυσιολογική τιμή (συγκριτικά τσιμπημενη σε σχέση με βενζίνη). Τo Forester είναι ενδιάμεσα και τα υπόλοιπα ντίζελ ... στα ύψη!Τέλος θεωρώ γελειότητα και άθλια αντιμετώπιση των πελατών τους όταν κάνουν ασανσερ τις τιμές. Έρχεται ας πούμε το 3 MPS ή το STi με τιμές 'αυτοί είμαστε', και όταν δεν αγοράζει κανείς κόβουν 5χίλιαρα και 10-15 χίλιαρα. Την ίδια ώρα η VW φέρνει από την αρχή το Scirrocο σε τιμές ευκαιρία.
-
κανεις λαθος για το SCIRROCO, απο 1-9 2010 κατεβηκε 2000 +2000 λογω αλλαγης φοροκλιμακας +1000 ευρω κατω σε ενα καλο εξτρα πακετο, οποιος το πηρε αυγουστο τραβαει τα βυζια του, μεχρι και το γκολφ και το passat cc κατεβασαν
-
... και το Tiguan 1.4 150 ps R-line (που ειναι η μονη πλεον διαθεσιμη εκδοση στα 1.4 τετρακινητο) κατεβηκε στα 29200 και μαλιστα με αρκετα παραπανω στανταρ εξοπλισμο απο οτι παλιοτερα(πακετο R line με 18αρες, ηλεκτρονικα ρυθμιζομενη αναρτηση κλπ). Αυτο και επειδη ειναι ανταγωνιστικό με το ASX που συζηταμε εδω και αναφερθηκε απο καποιον παραπανω πως κανει 31000.
Και το Tiguan βγαινει φθηνοτερο απο τις τιμες της Γερμανιας (αν στα γερμανικα προσθεσεις και τον επιπλεον εξοπλισμο που εχουν τα ελληνικα ως στανταρ).
Πραγματι αν βλεπεις τιμες ιδιες ή χαμηλότερες με το εξωτερικο, νιωθεις πως σε 'σεβονται' και δε νιωθεις κοροιδο.
Πρεπει ομως να κοιτας και τα επιπεδα εξοπλισμου να ειναι ιδια, αφου αλλες φορες τα ελληνικα υπερτερουν και αλλοτε τα ξενα.
Π.χ. ειδικα αυτη την εκδοση του tiguan που αναφερα την εχουν πολυ προσεγμενη σε εξοπλισμο και υπαρχει μονο στην ελληνικη αγορα. Αλλες φορες λοιπον οι προσφορες ειναι σε χρηματα και αλλες σε εξοπλισμο και θελει λιγο μελετη πριν συγκρινουμε.Δυστυχως ομως στα μεγαλα κυβικα (μεγαλυτερο τελος ταξινομησης στην Ελλαδα οσο μεγαλωνουν τα κυβικα) και στις μεγαλες αξιες (μπαινει φορος πολυτελειας και μαλιστα και εκει κλιμακωτος) δεν μπορει να υπαρξει συγκριση με το εξωτερικο, γιατι οι φοροι εδω ειναι πολλοι.
Οι ακριβες εκδοσεις εξοπλισμου του ASX προφανως κοπηκαν γιατι περναγαν το οριο του φορου πολυτελειας. Ετσι ας πουμε για καποια προσθετα εξτρα 2000 ευρω, η συνολικη αυξηση στη τιμη (προσθετοντας το φορο πολυτελειας) θα ηταν π.χ. 5000 ευρω, οποτε δε συνεφερε σε καμια περιπτωση να πληρωσεις 3000 φορο για εξτρα 2000. -
καλά τα λέτε παιδιά , παντού ισχύει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης. Επίσης είμαστε υποτίθεται εν μέσω κρίσης κι οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων έχουν πάρει την κατρακύλα εδω και καιρό. Αυτό σημαίνει ότι οι διάφορες αντιπροσωπείες κάνουν ''κρα'' για να πουλήσουν.(λέμε τώρα) Βέβαια έχει πολλούς λαλάκες πωλητές με ύφος και στυλ πολλών καρδιναλίων (αν με παρακαλέσεις πολύ θα σου πουλήσω αυτοκίνητο κι ίσως σου κάνω κανένα δώρο) αλλα αυτοί είναι οι κακοί επαγγελματίες.
Μπορούμε να εκμμεταλευτούμε την κρίση αυτή για να κερδίσουμε πολλά εξτρά δωρεάν , που για τις αντιπροσωπείες δεν είναι κανένα φοβερό κόστος αλλά για τον ιδιώτη είναι , ζητάτε προσφορές και κάντε επαναδιαπραγματεύσεις.
Κι όπως είπαν κι οι προλαλήσαντες χρησιμοποιήστε σωστά τα χρήματά σας , για προιόντα value for money και σε σωστούς επαγγελματίες.
Επιπρόσθετα το αυτοκίνητο είναι ένα ιδιαίτερο προιόν , σκεφτείτε έχει να κάνει με την αξιοπιστία , την ασφάλειαά μας κι είναι ένα μηχανικό σύνολο που έχει ανάγκη απο συνεχή φροντίδα και τεχνικη υποστήριξη (Το παντρευόμαστε κανονικά)
Το ''συνοικέσιο'' πρέπει λοιπόν να ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές αλλιώς ή το ''χωρίζεις'' (πουλάς) η είσαι συνέχεια με το χέρι στην τσέπη και εμπιστεύεσαι τον κάθε μήτσο γκαραζιέρη!!!!! (μήτσο δεν έχω τίποτα μαζί σου , τυχαία επιλογή ήταν το όνομα!!!)
Και κάτι άλλο , κι εγώ καταγούσταρα το ASX πετρέλαιο και μάλιστα είχα βρεί το τετρακίνητο με την παλιά τιμή και ετοιμοπαράδοτο (για πολλούς ακούγεται φοβερή ευκαιρία) απλά ηθελα το δικίνητο που δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο και θα ερχόταν με τη νέα τιμή , ας πρόσεχαν!!! Απο την άλλη για το βενζινοκίνητο (κατε εμέ ψόφιο τελείως) με παίρνανε συνέχεια τηλ και όλο λέγανε έχουν μείνει κάποια τελευταία κομμάτια σε προνομιακή τιμή (χωρίς φέσωμα) και πρέπει να κινηθείς γρήγορα να τα προλάβεις. -
Συμφωνώ με όσα λέτε -και εγώ κάπως έτσι έπραξα πέρσι- αλλά από πέρσι το καλοκαίρι μέχρι φέτος την άνοιξη όλα ήταν υπο συζήτηση και φήμες. Και αυτοί δεν ήξεραν τι να κάνουν και τι να προβλέψουν. Φαγανε και την μείωση του ενδιαφέροντος από τον κόσμο (+ την οικονομική πτώση) και τελικά ... και βγηκαν χαμένοι και δεν έφταιγαν σε μεγάλο ποσοστό.
Όσο σκέφτομαι ότι εδώ και πόσους μήνες ακούσαμε από μείωση του ΕΤΤ, αποσυρση με έκπτωση, απόσυρση με επιστροφή χρημάτων, μειώσεις/αυξήσεις πρόσθετων φόρων πολυτελείας, τελη κυκλοφορίας κλπ. Νομίζω και ο καλύτερος manager κάπου θα την έχανε την μπάλα! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Νομίζω και ο καλύτερος manager κάπου θα την έχανε την μπάλα!Αλλο να χασεις λιγο την μπαλα και αλλο να φυγεις τελειως απο το γήπεδο (βλεπε ...ix35)
Παντως και στο ASX (για να επιστρεψω εντος θεματος) επρεπε να ειχαν φροντισει να εχουν ετοιμοπαραδοτα. Ειδικα για αυτοκινητο με τοσα λιγα και προκαθορισμενα επιπεδα εξοπλισμου και εφοσον δε σου δινεται η δυνατοτητα να το παραγγειλεις ακριβως με τα εξτρα που θελεις.
Σε αυτο υστερει πολυ απο τα Ευρωπαικα, που σε 3 μηνες το παιρνεις ακριβως με τα εξτρα που θελεις, συν το πιθανο προβλημα των ανταλλακτικων που αναφερθηκε παραπανω.
Ειναι σπαστικό να δινεις 25000-30000 και να μην μπορεις να παρεις το αμαξι οπως το θελεις και να περιμενεις και 5-6 μηνες!!
Αν υπηρχε το ASX ετοιμοπαραδοτο θα το σκεφτομουν σοβαρα (εστω και κανοντας καποιες 'παραχωρησεις' στον εξοπλισμο) γιατι θα το επαιρνα αμεσα. Αλλα να περιμενω τοσους μηνες για ενα αμαξι που θα το φερουν τελικα με τον εξοπλισμο και την τιμη που θελουν...εεε...Παντως ειδικα σε πετρελαιο ειναι πολυ καλο αμαξι και ευχομαι καλη υπομονη και καλη παραλαβη σε οσους το επελεξαν, παρα τα προβληματακια στην εξυπηρετηση που αναφεραμε.
-
υπάρχει ετοιμοπαράδοτο στην Καβάλα, 1.6 βενζινη 2wd σε εκδοση intense νομιζω...
-
Ο χρήστης dinoaka έγραψε:
Παντως και στο ASX (για να επιστρεψω εντος θεματος) επρεπε να ειχαν φροντισει να εχουν ετοιμοπαραδοτα.Αυτό όμως δεν προυποθέτει εκτελωνισμό και αν είχαν ... θα χανόταν η απόσυρση?
-
Παντως και στο ASX (για να επιστρεψω εντος θεματος) επρεπε να ειχαν φροντισει να εχουν ετοιμοπαραδοτα.
Αυτό όμως δεν προυποθέτει εκτελωνισμό και αν είχαν ... θα χανόταν η απόσυρση?
Σωστό .
Ποιός θα αγόραζε 1.8 χωρίς απόσυρση? -
Δε χρειάζεται να τα εκτελωνισουν... μπορουσαν να το ειχαν στο τελωνειο να περιμενουν... Αυτο γινεται συχνα, ακομα και αν δεν υπαρχει θεμα αποσυρσης, καθως δε χρειαζεται να πληρωσουν φορους απο πριν και τα εκτελωνιζουν κατευθειαν με την πωληση (συνολικος χρονος περιπου 15 εργασιμες μεχρι την παραδοση στον αγοραστη)
-
Τι εγινε παιδια???
Κανενα νεο???? -
παιδιά, ρωτήστε για τους χρόνους παράδοσης ξανά!!! ακούγονται πολλά κουφά.... μπορεί να είναι και παραμύθια βέβαια....
-
Ο χρήστης theoman01 έγραψε:
παιδιά, ρωτήστε για τους χρόνους παράδοσης ξανά!!! ακούγονται πολλά κουφά.... μπορεί να είναι και παραμύθια βέβαια....Τι έχεις ακούσει; Για mitsubishi ή γενικά;
-
για εισαγωγές οχηματων απο Ιαπωνία γενικα....μπορει βεβαια να εχουν παρει και εντολη να μην λενε την αληθεια στις αντιπροσωπίες....δε μπορει στην υπόλοιπη Ευρώπη να υπάρχουν έστω και μικρές καθυστερήσεις και στην Ελλαδάρα μας να πανε ολα ρολόι...Εγινε και αλλος σεισμός σημερα 7 ριχτερ στη Β. Ιαπωνια....
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΣΑΣ ΕΧΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ 1.8D
ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ.
ME ORIGINAL ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ASX ΚΑΤΑΦΕΡΕ 159HP ME ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΡΟΠΗ 34.4
ΜΕ ΤΟ ΕΧΤΡΑ ΕΓΚΕΦΑΛΑΚΙ DTK ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ 4 ΑΠΟ 9 ΕΒΓΑΛΕ 172HP ME 35.5 ΚΙΛΑ ΡΟΠΗΣ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΑΚΙ ΔΙΝΕΙ 3 HP ΑΝΑ ΚΛΙΜΑΚΑ
ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ.ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥ 187 HP KAI 36.5 ΡΟΠΗ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΞΙΖΑΝ ΤΑ 300 Ε ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ 1.8D ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟ 1.8 ΕΙΝΑΙ 160 HP ΚΑΙ ΟΧΙ 150.
-
Ωραία Νέα!! σε πιο δυναμομετρο πηγες?? μπραβο το asx!!159 μαμά????? βεβαια παίζει από αμάξι σε αμάξι....ειχα πει οτι το κιτ της DTK αξίσει!!!!εγώ το έχω στην κλιμακα 1 για οικονομία και πραγματικά δουλεύει!!!θα ηθελα και εγω να το μετρησω.....πάντος απο την DTK μου ειπαν να μην περάσω την κλιμακα 4 παιζει ρολο και το πετρέλαιο που έχουμε στην Ελλάδα βλέπεις....δεν λέει να παρουμε το μοτερ στα χερια!!!
Mitsubishi ASX Crossover