-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πλεον ολοι κοβουν αποδειξεις,απιστευτο και ομως αληθινο.
Βεβαια σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις οι τιμες εχουν ανεβειΠροσωπικά δε με πειράζει να πληρώνω παραπάνω αν αυτό σημαίνει ότι θα κόβονται σε όλους αποδείξεις και το κράτος θα εισπράττει τα προβλεπόμενα. Μεσομακροπρόθεσμα θα μου βγει σε καλό, αν η άλλη επιλογή είναι το να καταρρεύσει η οικονομία...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχω και εγώ την ίδια απορία. Αυτή η απόδειξη μετράει για το αφορολόγητο;
http://fimotro.blogspot.com/2010/01/blog-post_5966.htmlΈτσι και αλλιώς το όλο θέμα με τις αποδείξεις είναι επιεικώς γελοίο!
Συμφωνώ! Η παγιωμένη κατάσταση με πολλούς να κόβουν απόδειξη όταν/άμα το θυμούνται έχει καταντήσει εδώ και χρόνια γελοία
Σαφώς. Όπως ακόμα πιο γελοίο είναι το γεγονός να βάζει την μάνα μου 75 χρονών γυναίκα (όπως και άλλους ηλικιωμένους ή αγράματους - ανήμπορους) να κάνει αυτό που δεν θέλουν να κάνουν οι φορολογικές υπηρεσίες του κράτους, δηλαδή να πιάσουν τους φοροφυγάδες με πιο σύγχρονα μέσα. Και δε θέλουν να το κάνουν για να μην φορτωθούν οι κυβερνώντες το λεγόμενο πολιτικό κόστος στην ουσία δηλαδή το ενδεχόμενο να χάσουν την εξουσία και την κουτάλα. Μία από τα ίδια λοιπόν και από την σημερινή 'πράσινη' διακυβέρνηση!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Εγώ ξεκίνησα ήδη το φακέλωμα αλλά στο exel όταν βάζω το ΑΦΜ δεν κρατάει το 0 στην αρχή.
Δηλ. γράφω 065214477 και όταν βγώ από το κελί το κρατά ως 65214477.
Μετά στο είδος της επιχείρησης βάζουμε την ακριβή επωνυμία ή κάτι άλλο;γράφεις στο excel '065214477 και θα δεις αυτό που θέλεις. Το σύμβολο ' πρακτικά ενημερώνει το excel ότι ακολουθεί ακολουθία χαρακτήρων που τους κρατά αυτούσιους. (πρακτικά μετατρέπει τα νούμερα σε text)
-
o φουρνος της γειτονιας απο σημερα ανεβασε τη τιμη του ψωμιου και κοβει ολες τις αποδειξεις. Στο παρελθον, εκοβε πολλες αλλα οχι ολες.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
γράφεις στο excel '065214477 και θα δεις αυτό που θέλεις. Το σύμβολο ' πρακτικά ενημερώνει το excel ότι ακολουθεί ακολουθία χαρακτήρων που τους κρατά αυτούσιους. (πρακτικά μετατρέπει τα νούμερα σε text)
Ευχαριστώ κ.Δήμου . Έχοντας μια σχετική εξοικείωση με τους υπολογιστές ακολούθησα τη β' επιλογή του lokatzi και όντως δουλεύει κι αυτή.
- Χαρακτηρίζεις όλη τη στήλη ως κείμενο (δεξί κλικ -> formal cells -> Number -> text) και αντιλαμβάνεται οτιδήποτε γραφτεί στη στήλη ως κείμενο (αλφαριθμητικό).
-
Σβήσε το ΑΦΜ σου...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πλεον ολοι κοβουν αποδειξεις,απιστευτο και ομως αληθινο.
Βεβαια σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις οι τιμες εχουν ανεβειΠροσωπικά δε με πειράζει να πληρώνω παραπάνω αν αυτό σημαίνει ότι θα κόβονται σε όλους αποδείξεις και το κράτος θα εισπράττει τα προβλεπόμενα. Μεσομακροπρόθεσμα θα μου βγει σε καλό, αν η άλλη επιλογή είναι το να καταρρεύσει η οικονομία...
Θα ειναι ενα σοκ η νεα ανοδος των τιμων,ευτυχως τα σουπερ-μαρκετ δεν επηρεαζονται.
-
Προσωπικα μαζευω κι εγω αποδειξεις.
Μεχρι ομως τη καταθεση του φορολογικου Ν/Σ.
Αν δω οτι κατργειται το αφορολογητο θα τις πεταξω και οπου παω θα ζηταω το ΑΝΤΙΘΕΤΟ απο οτι εκανα μεχρι σημερα:
Να ΜΗ κοβουν αποδειξη αρκει να μου κανουν εκπτωση.Γιατι το θεμα των αποδειξεων με παραλληλη καταργηση του αφορολογητου ειναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ.
Γιατι πολυ απλα κανεις δε θα συμπληρωνει το απαραιτητο ποσο ωστε να ξανακερδησει το αφορολογητο.
Αρα η αυξηση των φορολογικων εσοδων θα προελθει κυριως απο τους γνωστους μαλακες που δε μπορουν να ξεφυγουν.Απο τη μια θα τους κανει φοροεισπρακτορες και απο την αλλη θα τους τα παιρνει μεσω του φορου εισοδηματος.Π.Χ.
Οι γονεις μου ειναι 79 ετων χωρις καμμια υποχρεωση, ευτυχως χωρις ιδιαιτερα προβληματα υγειας, μενουν στο δικο τους σπιτι, και εχουν συνταξη και οι δυο.Το συνολικο ποσο δεν ξεπερνα τα 1600 ευρω το μηνα καθαρα.
Που θα βρουν βρε ελεεινοι 6-7 χιλιαρικα ευρω το χρονο αποδειξεις ωστε να μη τους γ@μησετε στο φορο??Παντως για ενα πραγμα μπορω να ειμαι ευχαριστημενος:
Οτι ειχα προβλεψει απο το Σεπτεμβρη οτι αυτοι εδω ειναι πιο ΑΝΙΚΑΝΟΙ και απο τους Δεξιους. -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Παντως για ενα πραγμα μπορω να ειμαι ευχαριστημενος:
Οτι ειχα προβλεψει απο το Σεπτεμβρη οτι αυτοι εδω ειναι πιο ΑΝΙΚΑΝΟΙ και απο τους Δεξιους.Πιο ανίκανοι απ τους προηγούμενους δε γίνεται. Αν δώσεις τη διοίκηση της χώρας σε μια τάξη του νηπιαγωγείου δεν θα τα πάει χειρότερα.
-
...πότε σώνονται οι 100 μέρες?
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Προσωπικα μαζευω κι εγω αποδειξεις.
Μεχρι ομως τη καταθεση του φορολογικου Ν/Σ.
Αν δω οτι κατργειται το αφορολογητο θα τις πεταξω και οπου παω θα ζηταω το ΑΝΤΙΘΕΤΟ απο οτι εκανα μεχρι σημερα:
Να ΜΗ κοβουν αποδειξη αρκει να μου κανουν εκπτωση.Γιατι το θεμα των αποδειξεων με παραλληλη καταργηση του αφορολογητου ειναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ.
Γιατι πολυ απλα κανεις δε θα συμπληρωνει το απαραιτητο ποσο ωστε να ξανακερδησει το αφορολογητο.
Αρα η αυξηση των φορολογικων εσοδων θα προελθει κυριως απο τους γνωστους μαλακες που δε μπορουν να ξεφυγουν.Απο τη μια θα τους κανει φοροεισπρακτορες και απο την αλλη θα τους τα παιρνει μεσω του φορου εισοδηματος.Π.Χ.
Οι γονεις μου ειναι 79 ετων χωρις καμμια υποχρεωση, ευτυχως χωρις ιδιαιτερα προβληματα υγειας, μενουν στο δικο τους σπιτι, και εχουν συνταξη και οι δυο.Το συνολικο ποσο δεν ξεπερνα τα 1600 ευρω το μηνα καθαρα.
Που θα βρουν βρε ελεεινοι 6-7 χιλιαρικα ευρω το χρονο αποδειξεις ωστε να μη τους γ@μησετε στο φορο??Παντως για ενα πραγμα μπορω να ειμαι ευχαριστημενος:
Οτι ειχα προβλεψει απο το Σεπτεμβρη οτι αυτοι εδω ειναι πιο ΑΝΙΚΑΝΟΙ και απο τους Δεξιους.ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ...ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ...ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ...
Δεν είπες το πιο τραγικό...αυτοί μας έχουν κάνει λογιστές κανονικά...σε λίγο θα ξεσκονισω τα βιβλία μου να ξαναθυμηθώ τη fifo τη lifo θα κάνω χρεοπιστώσεις...ο άλλος λέει ανοιγω το excel και σημειώνω...
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ...ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΡΕ...
Δεν είναι ανίκανοι φίλε.Απλώς είναι πιο δεξιοί και το χειρότερο λαοπλάνοι.
Λαλίστατοι πριν τις εκλογές αρκεί που καβαλίκεψαν....και τώρα εκτός από την Κατσελη και τον Παπακωνσταντίνου οι άλλοι δεν εμφανίζοντε καν...φαίνεται σήκωσαν τα μανίκια απότομα και κρύωσαν τα παλικάρια
Αν σκοπός τους είναι η κατάργση του αφορολογήτου είναι το λιγότερο γελοίοι.αλλά τουλάχιστον δεν έχουν τον ανδρισμό και την ντομπροσύνη να πούνε τι σκοπό έχουν.
και όπως γράφουν και σήμερα κάποια Blog 'τα 0,30 λεπτα η βενζίνη και τα 2 ευρώ το μπουκάλι παραπάνω θα σώσουν το κράτος'?
αν θέλανε να βρούνε λεφτά και να εισπράττουν από τους κακοπληρωτές και φοροφυγάδες εδω και πόσα ποστ έχω προτείνει τι πρεπει να κάνουν.αλλά είναι γελοίοι και υποκριτές.
μεγάλη και τραγική αλήθεια.
-
Ο υπουργός οικονομικών είπε χθές το βράδυ στο δελτίο της ΝΕΤ οτι για έναν εργαζόμενο με εισόδημα 12-13χ θα είναι αρκετό να μαζεύει αποδείξεις συνολικού ύψους 2χιλιάδων ευρώ.
Τώρα πως θα γίνει αυτό όταν σχεδιάζεται να κατέβει τόσο πολύ το αφορολόγητο δεν το ρώτησε η δημοσιογράφος . -
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
μεγάλη και τραγική αλήθεια.
Επειδή σας βλέπω σίγουρους και τους δύο, πείτε μου κι εμένα που δεν έχω ενημερωθεί ποια είναι οριστικά τα νέα όρια αφορολογήτου και τι ύψους αποδείξεις πρέπει να μαζέψω
-
Αν προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή το τίμημα είναι η μερική κατάργηση του αφορολόγητου, τότε συμφωνώ. Διότι χωρίς φοροδιαφυγή μπορεί και να υπάρξουν οι πόροι για να έχουμε πραγματικά δωρεάν υγεία και παιδεία και συντάξεις αξιοπρέπειας και εν γένει να αισθανόμαστε ότι τα χρήματα που δίνουμε για φόρους μας επιστρέφονται (και άρα το 'δώσε μου έκπτωση αντί για απόδειξη' είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμο διότι παραγνωρίζει το συνολικό όφελος που θα προκύψει και θα είναι πολύ μεγαλύτερο). Ενώ τώρα αισθανόμαστε (τουλάχιστον εγώ) ότι μας κλέβουν.
Επιπλέον, μήπως η κουβέντα περί αφορολόγητου είναι υπερβολική ? Δηλαδή, είναι άδικο και ανήθικο να πληρώνει κάποιος χαμηλομισθος 5% του εισοδήματος του (1ο κλιμάκιο) ως φόρο για τις όποιες παροχές του δίνει αυτό το κράτος ? Το πρόβλημα δεν είναι το 5% αλλά το ό,τι το 70% των Ελλήνων, εν μέρει λόγω της φοροδιαφυγής, είναι αφορολόγητοι.
-
Kι άλλο να πληρώσει ρε nass αυτός που έχει μηνιάτικο 700€?
ακόμα και 5% γι αυτόν τον άνθρωπο είναι σεβαστό ποσό... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Kι άλλο να πληρώσει ρε nass αυτός που έχει μηνιάτικο 700€?
ακόμα και 5% γι αυτόν τον άνθρωπο είναι σεβαστό ποσό...Παναγιώτη. Ποιος ανέχεται ή προκαλεί την φοροδιαφυγή?? Αυτός που έχει κάθε λόγο να πάρει απόδειξη γιατί θα μειώσει το φορολογητέο του εισόδημα ή αυτός που δεν έχει σχέση με όλα αυτά??
Κακά τα ψέματα. Οι υψηλόμισθοι Ι.Υ. ή ακόμα και Ε.Ε. που δεν μπορούν να αποκρύψουν ελάχιστα τους ενδιαφέρει η 'έκπτωση του 19%' όταν μπορούν να κερδίσουν ως και 40% από το Φ.Ε. Αυτοί που ανέχονται ή και πολλές φορές επιβάλουν την φοροδιαφυγή (θα μου κάνεις έκπτωση αν δεν μου δώσεις απόδειξη Θείο....??) είναι αυτοί που δηλώνουν εισοδήματα της τάξης των 13~18 χιλιάδων ευρώ και τα κέρδη από τη μείωση της φορολογίας ή είναι ανύπαρκτα ή είναι πολύ μικρότερα του 19% του Φ.Π.Α.
ΙΜΗΟ η κατάργηση του αφορολογήτου για όλους όμως και όχι για τους εύκολους στόχους που δεν έχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις (βλέπε Μηχανικοί κ.λπ.) ή που δεν είναι Δ.Υ. ή που δεν έχουν τη δυνατότητα πίεσης (όπως βενζινάδες, ταξιτζήδες και άλλες κατηγορίες) και η εισαγωγή ενός χαμηλού συντελεστή φορολόγησης της τάξης του 5~10% ως και τα 10,000 ευρώ θα είναι η λύση. Στη συνέχεια μία προοδευτική κλίμακα με αυξήσεις κατά 5% ανά 10,000 ευρώ (ήτοι 10~15% για εισοδήματα από 10~20k, 15~20% για εισοδήματα από 20~30k, 20~25% για εισοδήματα 30~40k, 25~30% για εισοδήματα από 40~50k και ούτω καθ' εξής) θα έδινε και την απαραίτητη προοδευτικότητα με όριο το 40% για εισοδήματα που υπερβαίνουν τα 70~80k το έτος.
Από εκεί και πέρα οι λύσεις απλές. Δεν θέλουν οι ταξιτζήδες να δίνουν αποδείξεις. Μάλιστα. Χωρίς απόδειξη ο πελάτης να έχει την επιλογή να μην πληρώσει. Ομοίως και για τους άλλους επαγγελματίες. Βενζινάδικα που δεν δίνουν απόδειξη? Εμπάργκο. Μετά από μία εβδομάδα που θα έχει τον υπάλληλο να γυαλίζει την αραχνιασμένη αντλία όχι μόνον δεν θα δίνει απόδειξη αλλά θα σου γλύφει και τον κώλο το λαμόγιο που έχει συνηθίσει να αγοράζει 10,000 λίτρα βενζίνη και να πουλά 12,000 λίτρα (τα υπόλοιπα είτε λαθραία είτε από κλοπή στην αντλία). Δεν σου δίνει απόδειξη ο Μηχανικός, Δικηγόρος, Συμβολαιογράφος, Γιατρός??? Καταγγελία στην Αστυνομία και στους συλλόγους και σε συνάδελφο του. Πας σε Κέντρο και σου φέρνουν δελτίο παραγγελίας αντί για απόδειξη?? Ζητάς απόδειξη αλλιώς σηκώνεσαι και φεύγεις χωρίς να πληρώσεις και ας φωνάξει την Αστυνομία. (να δούμε μπορεί???) Σου ζητά περισσότερα με απόδειξη?? (ο εκάστοτε επαγγελματίας). Μάλιστα καταγραφή με το κινητό της συνομιλίας και στη συνέχεια στην Αστυνομία για τα περαιτέρω.
Δεν είναι θέμα Ρουφανιάς. Είναι θέμα πολιτισμού.
Φυσικά για όλα αυτά σημαίνει ότι και το κράτος δεν θα κάνει τα στραβά μάτια όταν:
α. Ο Α ή Β Εφοριακός χρηματίζεται.
β. Ο Α ή Β μεσάζων, υπάλληλος, χρηματίζεται.
γ. Ο Α ή Β Πολιτικός ανέχεται τον χρηματισμό.Αυτό όμως συνεπάγεται και μνήμη κατά την εκλογική διαδικασία. Όταν το 2004 ο 'πολίτης' διώχνει το μιζαδόρικο ΠΑΣΟΚ για την αδιάφθορη ΝΔ και το 2009 επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ (το οποίο καμία εκκαθάριση δεν έκανε ούτε κάποιος από τους πρώην μιζαδόρους δεν κατέληξε στη φυλακή) ως καθαρό λες και έχει περάσει από πλύσιμο με OMO με πράσινους, κόκκινους, ροζακί, μαύρους και μπλε κόκκους τότε δεν πρέπει να λέγεται πολίτης αλλά 'ραγιάς'.
Μην κοιτάμε λοιπόν τι κάνουν οι πολιτικοί για μας αλλά να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς. Αν ανεχόμαστε την εισφορο-φορό-διαφυγή τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Αν ψηφίζουμε πότε τον Κωστάκη πότε τον Γιωργάκη με ολίγη Ντορίτσα, Παπαρήγα και Καρατζαφέρη τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μην κοιτάμε λοιπόν τι κάνουν οι πολιτικοί για μας αλλά να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς. Αν ανεχόμαστε την εισφορο-φορό-διαφυγή τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Αν ψηφίζουμε πότε τον Κωστάκη πότε τον Γιωργάκη με ολίγη Ντορίτσα, Παπαρήγα και Καρατζαφέρη τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Now we are talking.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Now we are talking.
Τι ακριβώς θέλει να πεί ο... ποιητής?
-
Το πήρα το επίδομα αλληλεγγύης!!!
Ερώτηση κρίσεως. Όταν έδωσε ο Καραμανλής τα λεφτά σε 'οσους κάηκαν τα σπίτια στη Πελοπόνησο όλοι έλεγαν ότι αγοράζει ψήφους. Τώρα γιατι δε λένε τίποτα? Δεν μπορεί κάποιος να το δεί με το ίδιο μάτι? -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ο υπουργός οικονομικών είπε χθές το βράδυ στο δελτίο της ΝΕΤ οτι για έναν εργαζόμενο με εισόδημα 12-13χ θα είναι αρκετό να μαζεύει αποδείξεις συνολικού ύψους 2χιλιάδων ευρώ.
Τώρα πως θα γίνει αυτό όταν σχεδιάζεται να κατέβει τόσο πολύ το αφορολόγητο δεν το ρώτησε η δημοσιογράφος .http://troktiko.blogspot.com/2010/01/fu ... ation.html
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου