Jan 4, 2010, 3:58 AM

Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
φυσικά και ξεφτιλίζεσαι....όταν μου δημιουργεις γραμμή τηλεφωνου ακόμα και για τις λακούβες στους δρόμους εκεί που παίζοντε ζωές είσαι ένα κράτος ανύπαρκτο...τι είσαι δηλαδή δεν κατάλαβα...ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ....

Εδώ σου αναγνωρίζω ότι έχεις κάποιο δίκιο. Το ερώτημα είναι: Θα πλήρωνες εσύ έξτρα φόρους γι αυτό? Για να πληρώνονται κάποιοι να τρέχουν πάνω-κάτω όλη μέρα κι όλη νύχτα σε όλους τους δρόμους της χώρας και να τσεκάρουν μπας κι έχει ανοίξει καμιά λακούβα? Θα το προτιμούσες από το να σου παρέχουν τη δυνατότητα ως πολίτη [όχι εσένα προσωπικά, που τα περιμένεις όλα από 'το κράτος' - γενικά μιλάω] να επισημάνεις τα στραβά που βλέπεις έτσι ώστε κάποιος να τα διορθώσει?...

και σταμάτα το αυτό με τα ρέστα και τον περιπτερά...ούτε νηπιο δεν το λέει...ατυχές παράδειγμα τελείως...

Δε σ' άρεσε, ε?! Σοβαρά τώρα, τι θα κάνεις αν κάποιος δε σου δώσει τα σωστά ρέστα? Θ' αρχίσεις να βρίζεις το κράτος ή θα κάνεις αυτό που δεν κάνεις όταν κάποιος δε σου δίνει απόδειξη?!....

Για τη γραφίστρια φίλη σου σαφώς και θα έμπαινε και σε αυτήν ένα ποσο το οποίο θα έπρεπε να δίνει κάθε χρονο στο κράτος.Είπαμε οι επαγγελματίες αυτού του είδους που πλήρωναν κανονικά δεν πλήττοντε σε κάτι

Δε σε καταλαβαίνω. Τι θα πει 'που πλήρωναν κανονικά'? Το 'κανονικά' πώς το καθορίζεις? Με βάση το τωρινό σύστημα? Μα σε αυτό οι φόροι είναι ανάλογοι με τα έσοδα που έχει κάποιος, ενώ με το δικό σου ΔΕΝ είναι.

Έλα, κάνε μια προσπάθεια. Να καταλάβουμε λίγο το 'μηχανισμό' που έχεις στο μυαλό σου.
Η συνάδελφός μου, που δίνει πάντοτε ΑΠΥ για όλες της τις δουλειές, τι ποσό θεωρείς ότι θα έπρεπε να πληρώνει? Σαν να έχει πόσα έσοδα??...

και μη μου κοπανάς συνέχεια ότι είπα 'σαν κράτος δε με νοιάζει εγώ θέλω τόσα για να λειτουργήσω' γιατί και εσύ είπες δε με νοιάζει πόσα θες σαν κρατος

(1) Άρα να υποθέσω ότι κατάλαβες πόσο αστείο ήταν αυτό που είπες, ε? (φαντάζομαι θα διάβασες και τα σχόλια που έγραψαν όλοι οι άλλοι...)
(2) Δε με νοιάζει πόσα θες εσύ ως κράτος που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του με κεφαλικό φόρο στους πολίτες, με νοιάζει τι είναι δίκαιο να δώσω ανάλογα με το εισόδημά μου. Τι δεν καταλαβαίνεις?