Ο χρήστης pro έγραψε:
ΥΓ. Οπως σας φαινεται περιεργο να κοβεται ο 14ος απο κερδοφορες επιχειρησεις, ετσι φαινεται σε αλλους παραλογο να κοβονται 500 ευρω απο τα δωρα σε ολους τους ΔΥ, ειτε παιρνουν 1200, ειτε 3000 το μηνα. Τι να κανεις, life is a bitch, οποτε kalo kouragio.
Προσωπικα δε θα μου φαινοταν παραλογο, εαν ειχα τη μονιμοτητα (οπως αναφερω πιο πανω)
και αν μου κοβανε επιδοματα που ουτως η αλλως τωρα δεν παιρνω.
Το οτι δεν τα παιρνεις εσυ, δεν σημαινει οτι δεν τα παιρνει κανενας.
Στην προηγουμενη δουλεια (ΙΥ) εκτος του (υψηλου) βασικου μισθου επαιρνα:
10% για γαμο, αρα 170 μεικτα (35ευρο μεικτα στο δημοσιο)
10% για παιδια, αρα 170 (36)
8% για γλωσσα, αρα 150 (0 στο δημοσιο)
10% για μεταπτυχιακο, αρα 170 (45 στο δημοσιο)
Καποιοι που ειχαν διευθυντικη θεση επαιρναν αν θυμαμαι καλα 12% επιπλεον (75 μεικτα στο δημοσιο).
Περισσοτερες λεπτομερειες στο http://www.steb.gr
Η γυναικα μου (ΙΥ λογιστρια) παιρνει αντιστοιχα επιδοματα, συν επιδομα ισολογισμου, συν επιδομα ταμειου.
Πολλα τα επιδοματα, γι αυτο δεν ειναι ανταγωνιστικος ο ιδιωτικος τομεας. Σωστα;
θα σου πω όσα παραδείγματα θες επιχειρήσεων που δεν πληρώνουν ούτε ένα επίδομα...που πάνε άραγε τα λεφτά αυτά?στις τσέπες αυτουνού που είχε ο μπαμπάς λεφτά του άνοιξε ένα μαγαζί και το παίζει αφεντικό....
Ουάου..!! Φούσκωσα απο περηφάνια που με κατατάσσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες..!! Με 3 άτομα προσωπικό και μεγαλοεπιχειρηματίας.!! Να θυμάμαι να το λέω στις γκόμενες αυτό. Τί έχανα τόσο καιρό...;;
Ενδεικτικό της νοοτροπίας που επικρατεί βέβαια...Τέτοια μεγαλεία έχει η Ελλάδα και πάει μπροστά...!!
Ηθελα να ΄ξερα πώς βγάζεις (και συ και πολλοί αλλοι) το συμπέρασμα οτι κάποιος εργοδότης που θα περικόψει τον 14ο μισθό, θα τον τσεπώσει...;; Πώς προεξοφλείς οτι ετσι κι αλλιώς 'κονομάει' χοντρά, ή εστω οτι τον 14ο μισθό του υπαλλήλου θα τον εισπράξει καν, ωστε να τον αποδώσει στον υπάλληλό του....;; Πολύ περισσότερο να τον.... τσεπώσει κιόλας...;;
όχι μωρέ δε θα τον τσεπώσετε τον 14ο μισθό....θα τον δώσετε στη Νάνα Μούσχουρη για βοήθεια τώρα που χαρισε τη σύνταξη της.
Α, μάλιστα...Αφου δεν καταλαβαινεις οτι και ο ΙΤ έχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα και πολύ πιο άμεσο απ΄τον Δημόσιο, αν δεν καταλαβαίνεις οτι αυτό που γίνεται στο Δημόσιο έχει ΑΜΕΣΕΣ και επιπλέον[αρνητικές επιπτώσεις και στον ΙΤ, (αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο), τότε προφανώς αγνοείς πολλά.
τι προβλημα έχει ο επιχειρηματικός κόσμος του ιδιωτικού τομέα φίλε μου?δεν έβγαλε 50 δρχ όπως πέρυσι αλλά έβγαλε 40?σε παρακαλώ....κομμένη η υποκρισία...
Aν αναφέρεσαι στα κέρδη μου, αυτα πια είναι περίπου 20.000 το χρόνο καθαρά, μετα απο αρκετά χρόνια καθοδικής πορείας. Σταδιακής, μικρής, αλλα καθοδικής, με ναδιρ τη χρονιά που πέρασε. Είναι δηλαδή, λίγα περισσότερα απ΄τον καλύτερα αμοιβόμενο υπάλληλό μου. Να ελπίζω λες στη χρονιά που διανύουμε..;;
Απο κει και πέρα λοιπόν, 2 εναλλακτικές βλέπω εγω, μιας και ολες τις αλλες τις εχω εξαντλησει τα χρόνια που πέρασαν. ΄Η απολύω σε πρώτη φάση 1 άτομο και στη συνέχεια ίσως και 2ο, ή προτείνω περικοπές μισθών και τους κρατάω και τους 3. Και στις 2 περιπτώσεις χαμένοι πια είμαστε όλοι...Εγω δεν με βλέπω 'τσεπωμένο' σε καμμια απο τις 2 (εσυ ίσως).... Το ζητούμενο για μένα πλέον είναι, πια θα είναι η λογότερο επώδυνη λύση για όλους....Και σε ξαναρωτώ λοιπόν...Εσυ τί προτείνεις για μας τους 'μεγαλοεπιχειρηματίες'..;;
20.000 το χρόνο?δηλαδη με 14 μισθούς θα έπαιρνες 1500 ευρω το μήνα...μια χαρα σε βρίσκω...είσαι πολύ υποκριτής τελικά....να διώξεις άτομο για να ανέβεις στα 2300 το μήνα...κακόμοιρο παιδί....τι να πούμε και εμείς που είμαστε στο ταμείο ανεργιας αν εσύ δε μπορείς να ζήσεις με 1500 ευρώ το μήνα....
Πάντως για να κάνω μιά πρόβλεψη για τον ιδιωτικό τομέα βλέπω σύντομα απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση ή μείωση της αποζημίωσης απόλυσης.
και μετα θα ξεκινήσει ο πόλεμος.γιατί ο λαός αυτός έχει δεχτεί πολλά αλλά κανείς δεν θα δεχτεί να ξυπνήσει ένα πρωί απολυμένος και χωρίς αποζημίωση χωρίς τίποτα.να το θυμάσαι αυτό.
Άμα ήξερε ότι ο αφεντικός είχε τα 100 χιλιάρικα στο συρτάρι, θα δούλευε σαν ραπτομηχανή.
Γενικά, αν δεν υπάρχει σεβασμός εκατέρωθεν (μου δουλεύεις, σε εκτιμώ - σου δουλεύω, με εκτιμάς), ο φόβος φυλάει τα έρημα.
αλληλο-σεβασμός?πρέπει να τους λες και ευχαριστώ που δουλεύεις...και άμα σε δούνε και σωστό και ντόμπρο...σε τέτοιωσαν πατόκορφα οι ρουφιάνοι.....
Μιλάνε για καθαρά ιδιωτικό τομέα.Το φέρνουν σιγά σιγά.Για να συνηθίσουν τ αυτιά μας.
Δεν το βλέπω απαραίτητα κακό.Αν αλλάξει το καθεστώς ίσως προσελκύσουμε και επενδύσεις.
Μάλλον θετικά το βλέπω.Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς εργαζομένους.
Έχει τρόπο αν θέλει ο εργοδότης να σε απολύσει και χωρίς αποζημίωση υποχρεώνοντάς σε, σε παραίτηση.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο και να απολύεται ο κόσμος χωρίς αποζημίωση.
Νίκο εσύ που έκανες κι αμερική, έτσι δεν είναι τα πράγματα εκεί πέρα; οι εργασιακές σχέσεις είναι πολύ ελαστικές, αλλά από την άλλη δεν μένεις εύκολα χωρίς δουλειά από τη στιγμή που έχεις ένα βασικό πτυχίο υπόψιν.
η Αμερική είναι κρατος όχι πεδίου πλουτισμού των ολίγων.