-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
πιθανων τον επερνε να μη σταματησει στο μπλοκο, γιατι δεν καταλαβε οτι ηταν μπλοκο. νομισε
οτι ηταν καποιος που χρειαζοταν βοηθεια. στην κληση γραφει 'Ο/Η Αρχ ΧΧΧΧΧΧ (δηλ εναν 6 ψηφιο αριθμο, ονομα αστυνομικου δε γραφει)'. ο μπατσος ηταν πολυ @@ στη συμπεριφορα.Το δίπλωμα του πατέρα σου θα το πάρουν;
-
το πηρανε το διπλωμα εκεινη τη μερα που τον γραψανε. σε 2 μηνες θα το παρει πισω. ευτυχως που
δεν πηραν τις πινακιδες (δεν ξερω αν προβλεπεται σε αυτη την περιπτωηση). -
- μπορει να κανει κατι αν κινηθει νομικα για την αγενεια του αστυνομικου?
Υποθετικά ναι αλλά μάρτυρες υπήρχαν? Πιστεύεις ότι θα βγεί άκρη? Άσε που θα του κοστίσει, για την ελληνική δικαιοσύνη μιλάμε.
ειμαι αρκετα σιγουρος οτι αφου δεν αναγραφεται το ονομα του οργανου (πεος ηταν, απο τη συμπεριφορα...) τοτε η κληση ειναι ακυρη.
Αν ο ΑΜ είναι έγκυρος δε νομίζω να μην είναι ένα πειστικό στοιχείο του οργάνου. Που ακριβώς γράφει κάτι τέτοιο?
-
1 μαρτυρας ηταν στο συμβαν: η μητερα μου. ο δικηγορος ειπε οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις και θα ξοδεψεις καποια λεφτα.
ισως να μαθει το ονομα του αστυνομικου και να του κανει μηνυση αλλα μεχρι να γινει το δικαστηριο αν ειναι εφικτο κατι τετοιο,
θα περασει πολυς καιρος. γενικως ασυμαντο θεμα για να ασχοληθεις (λογια του δικηγορου ολα αυτα). -
1 μαρτυρας ηταν στο συμβαν: η μητερα μου. ο δικηγορος ειπε οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις και θα ξοδεψεις καποια λεφτα.
ισως να μαθει το ονομα του αστυνομικου και να του κανει μηνυση αλλα μεχρι να γινει το δικαστηριο αν ειναι εφικτο κατι τετοιο,
θα περασει πολυς καιρος. γενικως ασυμαντο θεμα για να ασχοληθεις (λογια του δικηγορου ολα αυτα).Άστο καλύτερα φίλε μου. Θα σας φάει χρόνο, χρήμα και θα σας χαλάσει και την ψυχολογία. Από αλλού θα τη βρούνε αυτοί οι δύο.
-
@panosft το αφησαμε το θεμα οντως, δεν βγαζει πουθενα.
-
Κοιτα να δεις τι γινεται καμια φορα...
http://tvxs.gr/news/topika-nea/patra-fy ... -se-politiΤα σκηνικα τα εχω γραψει στο παρων θεμα την ιδια ισως μερα που συνεβησαν καθως βρεθηκα στο λαθος σημειο τη λαθος στιγμη τοτε και με μαζεψαν και εμενα.. το τι ειδα και εζησα εκεινη τη καθαροδευτερα...
viewtopic.php?f=5&t=31697&start=930 -
@panosft το αφησαμε το θεμα οντως, δεν βγαζει πουθενα. -
Η αστυνόμευση στις ΕΟ έχει αλλάξει χαρακτήρα και νομίζω ειναι πιο αποτελεσματική.
Το τριήμερο είχα για τρεις φορες την τύχη να έχω προπομπό Skoda Octavia με φάρους για αρκετά χλμ.
Την Παρασκευή τους έφτασα λίγο μετα το Σπαθοβουνι δεν τους πέρασα και τους είχα μπροστά μου μέχρι την Νεστανη.
Χθες το ίδιο τους πέτυχα στο Καλογερικο μέχρι την Νεστανη και μετα πέτυχα άλλο περιπολικό απο Κινετα μέχρι Μέγαρα.
Ολα πήγαιναν μεταξύ 130 με 140 σταθερά.
Δεν τα περνάγε κανείς.
Στο Κινετα Μέγαρα τους προσπέρασα διακριτικά με 150, διακριτικά και αυτοί με κοίταζαν. Απλά, δεν απομακρύνθηκα μπήκα μπροστά τους γιατι οι φάροι τους δεν ήταν μόνο κόκκινοι όπως στα αλλα δυο, είχαν μπλε και άσπρο και τύφλωναν.Αυτο αν το έκαναν στην Κορίνθου Πατρών ή στην Πατρών Πύργου θα είχαμε αποφύγει ένα σωρό τροχαία.
-
Μαλιστα, δηλαδη στα κομματια των ΕΟ που ειναι καλα κ σωστα σχεδιασμενα, αυτοι επιβαλλουν τα 130-140 κανοντας το κινητο εμποδιο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μαλιστα, δηλαδη στα κομματια των ΕΟ που ειναι καλα κ σωστα σχεδιασμενα, αυτοι επιβαλλουν τα 130-140 κανοντας το κινητο εμποδιο?120-130 δεν λέει ο ΚΟΚ; αναφέρει κάτι διαφορετικό για κομμάτια που είναι καλά και σωστά σχεδιασμένα;
Και το καλά βέβαια είναι σχετικό στην Ελλάδα που για να συντηρηθεί οδόστρωμα πρέπει να γίνει κάνας σεισμός και να καταρρευσει...οπότε όταν φτιάχτηκαν ίσως ήταν καλά, μετά από μπόλικα χρόνια?Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ε ναι, αφου το λεει ο ΚΟΚ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ε ναι, αφου το λεει ο ΚΟΚ...Ε κοίτα, στα πιο πολλά σου ποστ απαιτείς την πιστή του χρήση (και μάλιστα σε αντίθετη περίπτωση το παίζεις και τιμωρός της ασφαλτου), εδώ (η και σε αλλα κατά καιρους) σε χαλαει και πρέπει να τον καταπατουμε; Νόμος λάστιχο δεν υπάρχει, αλλιώς θα πρέπει να καταλαβαίνεις, ή έστω ανέχεσαι αδιαμαρτύρητα, άλλες εκφάνσεις του που θέλουν άλλοι να καταπατούν επειδή τους χαλάνε. Διαλέγεις και παίρνεις λοιπόν, μονά ζυγα δικά σου δεν παίζει, έχει δακτυλιο!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
ΚΑτ'αρχας πρεπει να καταλαβεις κατι, γενικοτερα:
το οτι κατι ειναι νομος δεν σημαινει ντε φακτο οτι ειναι κ το σωστο. Οι νομοι ελεγχονται, πολλες φορες ειναι λαθος κ μπορεις να τους κρινεις και να τους κραζεις οσο θελεις. Καποιοι αλλοι νομοι ειναι μη διαπραγματευσιμοι. Ολα αυτα δεν ειναι επειδη ετσι βολευει εμενα, εχουν να κανουν με τη κοινη λογικη. Πχ η απαγορευση σταθμευσης μπροστα σε ραμπα αναπηρων, δεν ειναι διαπραγματευσιμη κ αυτο οχι επειδη το λεω εγω ή επειδη αυτη ειναι η αποψη μου. Ετσι κ τα ορια ταχυτητας ΕΙΝΑΙ διαπραγματευσιμα γιατι:
α) θεωρω οτι ειναι αδυνατον, η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ταχυτητα για ενα δεδομενο δρομο μια δεδομενη στιγμη (πραγμα που εξαρταται απο 1002 παραγοντες) να υποδεικνυεται επιτυχως με ενα ΣΤΑΘΕΡΟ οριο ταχυτητας. Τα 130 ή οσο ειναι τελως παντων στο ταδε σημειο, μπορει να ειναι απο βαρετα κ επικινδυνα λιγα (σε τελειες συνθηκες) εως τραγικα και επικινδυνα πολλα (πχ σε βροχη, μικρη ορατοτητα κ κινηση). Δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να φερει αντιρηση σε αυτο. Δεν γινεται κατι τοσο ευμεταβλητο οπως η καταλληλη ταχυτητα, να οριζεται για ολες τις στιγμες σωστα με ενα σταθερο οριο.
β) αν μου απαντησετε οτι στη δευτερη περιπτωση ρυθμιζεις αναλογα προς τα κατω, τοτε θα απαντησω οτι κ στη πρωτη περιπτωση πρεπει να μπορεις να ρυθμιζεις αναλογα προς τα πανω...
γ) ...εκτος αν ισχυριζεστε οτι τα 130 ειναι η απολυτως μεγαλυτερη ταχυτητα που μπορεις να κινεισαι με ασφαλεια σε καλο δρομο με τελειες συνθηκες, οπου εκει απλα .
δ) κ αυτο δεν το λεω εγω, το λεει η η περιφημη λογικη του V85 που χρησιμοποιουν πολιτισμενες χωρες ανα το κοσμο. Οταν λοιπον στον ξαστερο Κορινθου-Τριπολεως ή στο Ελευσινα - Κορινθος το 85% των οδηγων πηγαινει με μια 150αρα, τοτε το θεμα δεν ειναι οτι με χαλαει εμενα προσωπικα το οριο 130 αλλα οτι αποδεικνυεται στη πραξη οτι ειναι λαθος/πολυ λιγο.
ε) για αυτο λοιπον, ενα πληρωμα περιπολικου σπαταλαται οταν κανει το κινητο εμποδιο για να εφαρμοσει κατι που σε τετοιους δρομους ειναι πολυ δευτερο στην επιδραση του στην ασφαλεια, ενω θα μπορουσαν να ειναι με πολιτικο αυτοκινητο κ να κοβουν κωλους σε πραγματικα επικινδυνα πραγματα που θα εκαναν καφροι μπροστα τους επειδη δεν θα ηξεραν οτι παρακολουθουνται, κ ετσι να κανουν μια πραγματικη διαφορα προς το καλυτερο.
στ) Γιατι οταν σε σκισουν μια φορα, εμφανιζομενοι απο το πουθενα κ οχι με τις γνωστες προβλεψιμες τακτικες του κρυβομαι-με-ρανταρ-σε-θαμνο-στη-πρωτη-τεραστια-ευθεια, τοτε μετα θα φοβασαι μονιμως γιατι δεν ξερεις πια απο που κ κ γιατι θα στη πεσουν. Με αυτο που κανουν τωρα οχι μονο δεν κανουν ΤΙΠΟΤΑ απολυτως περαν του να σπανε νευρα κ να καθυστερουν το κοσμο, αλλα τα κανουν κ χειροτερα γιατι...
ζ) ...δημιουργουν μποτιλιαρισμα εκει που δεν χρειαζεται (ναι μποτιλιαρισμα, οταν ολοι θελουν να κινηθουν με 150+ κ τους επιβαλλεις τα 130, θα μαζευτουν ολοι απο πισω σου κονβοι) με αποτελεσμα οταν πια αποχωρησει το περιπολικο (γιατι οπως καταλαβαινετε δεν γινεται να ξεκινησει ενα περιπολικο απο πχ την Ελευσινα κ να φτασει μεχρι τη Τριπολη...) να γινει της ΠΟΥΤΑΝΑΣ απο ολους αυτους που τους εχουν σπασει τα νευρα κ τους εχουν καθυστερησει ανουσια, με ακομα μεγαλυτερες ταχυτητες κ καφριλες σε προσπερασματα, κολλημα στους προφυλακτηρες κ αλλα ωραια κ χαριτωμενα. Γιατι αν νομιζει κανεις οτι θα κανω εγω το Αθηνα-Τριπολη σε 2+ ωρες, ειναι γελασμενος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μαλιστα, δηλαδη στα κομματια των ΕΟ που ειναι καλα κ σωστα σχεδιασμενα, αυτοι επιβαλλουν τα 130-140 κανοντας το κινητο εμποδιο?Ο nintza δουλευει στην τροχαία?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αυτο αν το έκαναν στην Κορίνθου Πατρών ή στην Πατρών Πύργου θα είχαμε αποφύγει ένα σωρό τροχαία.απο τοτε που ιδιωτικοποιηθηκε η κορινθου πατρων οποτε και αν εχω περασει απο το δρομο αυτο θα πετυχω στην διαδρομη τουλαχιστον 3-4 περιπολικα τα οποια κρουζαρουνε με τα ορια η και λιγο πανω απο αυτα ...
επισης εδω και πολλα χρονια νομιζω οτι πλεον λογο εργων και αλλαγης λωριδων με στενεματα κλπ εχουν σχεδον μηδενιστει τα θανατηφορα και τα πολυ σοβαρα τροχαια στο συγκεκριμενο δρομο -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΚΑτ'αρχας πρεπει να καταλαβεις κατι, γενικοτερα:το οτι κατι ειναι νομος δεν σημαινει ντε φακτο οτι ειναι κ το σωστο. Οι νομοι ελεγχονται, πολλες φορες ειναι λαθος κ μπορεις να τους κρινεις και να τους κραζεις οσο θελεις. Καποιοι αλλοι νομοι ειναι μη διαπραγματευσιμοι. Ολα αυτα δεν ειναι επειδη ετσι βολευει εμενα, εχουν να κανουν με τη κοινη λογικη. Πχ η απαγορευση σταθμευσης μπροστα σε ραμπα αναπηρων, δεν ειναι διαπραγματευσιμη κ αυτο οχι επειδη το λεω εγω ή επειδη αυτη ειναι η αποψη μου. Ετσι κ τα ορια ταχυτητας ΕΙΝΑΙ διαπραγματευσιμα γιατι:
α) θεωρω οτι ειναι αδυνατον, η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ταχυτητα για ενα δεδομενο δρομο μια δεδομενη στιγμη (πραγμα που εξαρταται απο 1002 παραγοντες) να υποδεικνυεται επιτυχως με ενα ΣΤΑΘΕΡΟ οριο ταχυτητας. Τα 130 ή οσο ειναι τελως παντων στο ταδε σημειο, μπορει να ειναι απο βαρετα κ επικινδυνα λιγα (σε τελειες συνθηκες) εως τραγικα και επικινδυνα πολλα (πχ σε βροχη, μικρη ορατοτητα κ κινηση). Δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να φερει αντιρηση σε αυτο. Δεν γινεται κατι τοσο ευμεταβλητο οπως η καταλληλη ταχυτητα, να οριζεται για ολες τις στιγμες σωστα με ενα σταθερο οριο.
β) αν μου απαντησετε οτι στη δευτερη περιπτωση ρυθμιζεις αναλογα προς τα κατω, τοτε θα απαντησω οτι κ στη πρωτη περιπτωση πρεπει να μπορεις να ρυθμιζεις αναλογα προς τα πανω...
γ) ...εκτος αν ισχυριζεστε οτι τα 130 ειναι η απολυτως μεγαλυτερη ταχυτητα που μπορεις να κινεισαι με ασφαλεια σε καλο δρομο με τελειες συνθηκες, οπου εκει απλα .
δ) κ αυτο δεν το λεω εγω, το λεει η η περιφημη λογικη του V85 που χρησιμοποιουν πολιτισμενες χωρες ανα το κοσμο. Οταν λοιπον στον ξαστερο Κορινθου-Τριπολεως ή στο Ελευσινα - Κορινθος το 85% των οδηγων πηγαινει με μια 150αρα, τοτε το θεμα δεν ειναι οτι με χαλαει εμενα προσωπικα το οριο 130 αλλα οτι αποδεικνυεται στη πραξη οτι ειναι λαθος/πολυ λιγο.
ε) για αυτο λοιπον, ενα πληρωμα περιπολικου σπαταλαται οταν κανει το κινητο εμποδιο για να εφαρμοσει κατι που σε τετοιους δρομους ειναι πολυ δευτερο στην επιδραση του στην ασφαλεια, ενω θα μπορουσαν να ειναι με πολιτικο αυτοκινητο κ να κοβουν κωλους σε πραγματικα επικινδυνα πραγματα που θα εκαναν καφροι μπροστα τους επειδη δεν θα ηξεραν οτι παρακολουθουνται, κ ετσι να κανουν μια πραγματικη διαφορα προς το καλυτερο.
στ) Γιατι οταν σε σκισουν μια φορα, εμφανιζομενοι απο το πουθενα κ οχι με τις γνωστες προβλεψιμες τακτικες του κρυβομαι-με-ρανταρ-σε-θαμνο-στη-πρωτη-τεραστια-ευθεια, τοτε μετα θα φοβασαι μονιμως γιατι δεν ξερεις πια απο που κ κ γιατι θα στη πεσουν. Με αυτο που κανουν τωρα οχι μονο δεν κανουν ΤΙΠΟΤΑ απολυτως περαν του να σπανε νευρα κ να καθυστερουν το κοσμο, αλλα τα κανουν κ χειροτερα γιατι...
ζ) ...δημιουργουν μποτιλιαρισμα εκει που δεν χρειαζεται (ναι μποτιλιαρισμα, οταν ολοι θελουν να κινηθουν με 150+ κ τους επιβαλλεις τα 130, θα μαζευτουν ολοι απο πισω σου κονβοι) με αποτελεσμα οταν πια αποχωρησει το περιπολικο (γιατι οπως καταλαβαινετε δεν γινεται να ξεκινησει ενα περιπολικο απο πχ την Ελευσινα κ να φτασει μεχρι τη Τριπολη...) να γινει της ΠΟΥΤΑΝΑΣ απο ολους αυτους που τους εχουν σπασει τα νευρα κ τους εχουν καθυστερησει ανουσια, με ακομα μεγαλυτερες ταχυτητες κ καφριλες σε προσπερασματα, κολλημα στους προφυλακτηρες κ αλλα ωραια κ χαριτωμενα. Γιατι αν νομιζει κανεις οτι θα κανω εγω το Αθηνα-Τριπολη σε 2+ ωρες, ειναι γελασμενος.
Ωραίο το παραλήρημα αλλα κι ο πεζός εκτιμά ότι μπορεί/προλαβαίνει να περάσει κάθετα το δρόμο ενώ έρχεσαι εσύ με το αμάξι κι εσύ (ο συγκεκριμένος, δεν μιλάω γενικά, αναφέρομαι σε πρόσφατο ποστ σου) τον κατακρινεις γι αυτήν του την κρίση, χαλαστηκες/παραξηγηθηκες που τόλμησε να παραβεί το νόμο (κι ας προλάβαινε σύμφωνα με τη δική του κρίση) και ψηθηκες να τους πάρεις κάτω από τις ρόδες σου.
Τελικά τους νόμους όλους θες να τους κρίνεις μονο εσύ και αναλόγως τις ορέξεις σου να τους καταπατας και κανείς άλλος δεν έχει το ίδιο δικαίωμα, αλλιώς θα τον βάλεις κάτω από τις ρόδες σου?
Γι αυτό σου είπα....είτε καταπατας εσύ κατά την κρίση σου κι αντίστοιχα καταπίνεις παραβάσεις άλλων, αλλιώς αν δεν θες να παραβαίνουν άλλοι, φροντίζεις κι εσύ να τηρείς τα πρεποντα. Τόσο απλό!Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Παραληρημα εισαι κ φαινεσαι. Ο πεζος που επιλεγει να περασει απο εκει που δεν πρεπει κ με εμποδιζει να προχωρησω κανονικα στο δρομο μου, με εμποδιζει κ με ενοχλει στη πορεια μου. Εγω που θελω να παω με 150 με αλλους 90% χρηστες εκεινου του δρομου που θελουν να πανε κ αυτοι με 150 (πραγμα που πολυ απλα φαινεται απο το οτι ταξιδευουμε ΜΑΖΙ, δεν προσπερναω σαν σταματημενους τους υπολοιπους), δεν ενοχλω κανεναν.
Στο α) συμφωνεις ή διαφωνεις? Αν διαφωνεις, τοτε σε τι διαφωνεις? Διαφωνεις στο οτι η καταλληλη ταχυτητα για ενα δρομο ειναι τοσο ευμεταβλητο πραγμα, που εξαρταται απο τοσους πολλους παραγοντες, που δεν γινεται να οριζεται ΣΩΣΤΑ απο ενα ΣΤΑΘΕΡΟ οριο για την ΚΑΘΕ περιπτωση/στιγμη/συνθηκες? Ή απλα θεωρεις οτι τα 130 ειναι η απολυτως μεγαλυτερη ταχυτητα που μπορεις να κινεισαι με ασφαλεια σε ενα ΚΑΛΟ δρομο με ΤΕΛΕΙΕΣ συνθηκες?
-
Λολ! Για αρχή μάθε Ελληνικά γιατί ούτε να ειρωνευτεις σωστά δεν μπορείς.
Κατά τα άλλα...κατά την κρίση του δεν σε εμπόδισε, εσύ θέλησες να γκαζωσεις να τους πατήσεις γιατί τόλμησε δυνητικά να σε εμποδίσει. Και πάνω σε αυτό τρέχεις να στηριχτεις και να βρεις άλλοθι (στον παραλογισμό που υποστηριζες και φυσικά κανείς δεν σου έδωσε δικιο)....στον ΚΟΚ! Δηλαδή ξαναλέω ότι θες να είσαι ο μοναδικός κριτής του ΚΟΚ και μόνο εσύ να τον τηρείς κατά το δοκούν. Ε δεν γίνεται, δέξου το και move on.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Κατ'αρχας λες μαλακιες. Εγω δεν ειπα πουθενα οτι γκαζωσα, εγω ειπα οτι συνεχισα κανονικα τη πορεια μου ΟΠΩΣ ΕΡΧΟΜΟΥΝ γιατι δεν δεχομαι να τη διακοψει αυτος που δεν επρεπε να περασει, κ γιατι ειχε το περιθωριο να αναθεωρησει (οπως κ εκανε). 2ον, ξαναλες μαλακιες γιατι αυτος δεν 'εκρινε οτι περναει', εκατσε επιτηδες στη μεση του δρομου για να το παιξει μαγκας*. Κ εγω κατι τετοιους (τσαμπα) μαγκες τους εχω γραμμενους εκει που εχω κ εσενα. Το αν εχω δικιο κ πως θα το βρω, ασε με εμενα να το ξερω καλυτερα. Εσυ κοιτα να κανεις ακρη οταν περνανε τα αυτοκινητα μη βρεθεις ανασκελα.
Απο κει κ περα, εγω εχω μια αποψη για τα ορια ταχυτητας ΓΕΝΙΚΑ κ εχω παραθεσει 2 επιχειρηματα κ δυο ερωτηματα, τα οποια εσυ προσπερασες (εις διπλουν) για να πας κατευθειαν στο υφακι κ την ειρωνια. Εχεις να απαντησεις κατι σε αυτα που λεω κ σε ρωταω ή το iq σου φτανει μεχρι την (σε απταιστα ελληνικα, παραδεχομαι) ειρωνια?
*το οτι αυτοι οι τυποι ειναι οι μπραβοι του Μαρινακη, δεν σου λεει τιποτα για το ποιος εκανε τι κ γιατι, κ με ποια νοοτροπια συμπεριφερθηκε ετσι, το μονο που ξερεις ειναι να κοροιδευεις εμενα. Δεν πειραζει, κ αλλοι το εκαναν (στο δρομο) κ μετα φωναζαν τη μαμα τους γιατι δεν υπολογιζαν στο ποσο τρελος μπορει να ειναι ή να γινει αυτος που εχουν απεναντι.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4