-
Προστιμο χ2 γιατι εισαι ΚΑΙ ροκας,τεντιμποης..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Προστιμο χ2 γιατι εισαι ΚΑΙ ροκας,τεντιμποης..Εχει εκπτωση αν ακουει τα πρωτα αλμπουμ με τον Paul DiAnno
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Και εσυ εχεις καταντησει αδιαφορος.
Και για να το εξηγησω λιγο καλυτερα το θεμα με το ραδιο: ΟΠΟΙΟ μαγαζι παιζει μουσικη μεσα (ακομα και ενα περιπτερο απο ενα τρανζιστορακι ή και ενα συνεργειο αυτοκινητων απο καποιο ραδιοφωνο), πρεπει να εχει αδεια μουσικων οργανων. Για να βγαλεις αδεια μουσικων οργανων πρεπει να προσκομισεις βεβαιωση πληρωμης πνευματικων δικαιωματων απο καποια εταιρεια διαχειρισης αυτων (δεν ειναι μονο η ΑΕΠΙ, υπαρχουν και αλλες, εσπασε το 'μονοπωλιο'). Ακομα και αν προκειται για ραδιοφωνο που ειναι δημοσια μεταδοση μουσικης.
Επειδη είμαι άσχετος, για τι κοστος μιλάμε?
Sent from a mobile device
Δεν γνωριζω, αλλα οπως καταλαβαινεις εδω εχουμε κακη/λανθασμενη εφαρμογη του νομου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τότε γιατί σχολιάζεις τα γραπτά μου; Χρησιμοποίησε τα εργαλεία του forum.Γιατι σε διαβαζουν και αλλοι και καποιος πρεπει να απαντησει σε αυτα που γραφεις.
Για πες μου τωρα που το θυμηθηκα, εσυ, στις διαβαζεις πεζων στην ευθεια της Βουλας (αυτες που ειναι ξεμπαρκα πεταμενες στην ευθεια που βρισκοταν παλια το Bo, μετα το Ασκληπιειο και πριν τη διασταυρωση της παραλιακης με τη Βουλιαγμενης, σταματας?
-
Όταν βλέπω πεζούς που προσπαθούν να περάσουν τον δρόμο από εκεί, φυσικά. Και θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι θα έπρεπε να το κάνουν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για το ΥΓ: μπορει καποιος να μιλαει ευγενικα (με ευγενικο υφος) αλλα αμα λεει μλκιες και τις λεει με υφακι παντογνωστη που εχει το αλαθητο, κουνωντας το δαχτυλο σε ολους εμας τους 'ασχετους', 'παρανομους' κλπ κλπ [...] τοτε η ευγενεια εμενα τουλαχιστουν μου ειναι ασημαντη.Το ίδιο βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς για τον απόλυτο τρόπο γραφής σου, που μοιάζει πολλές φορές να μην επιδέχεται κριτικής.
Προσφατα η αστυνομια της εκοψε προστιμο (200ε νομιζω) για μη υπαρξη αδειας μουσικων οργανων, και την ενημερωσαν οτι στη 2η φορα θα της κλεισουν το μαγαζι για καποιες μερες και στη 3η φορα εχει ανακλησει αδειας και οριστικο σφραγισμα. Για πες μου, και εδω 'αυτος ειναι ο νομος, δεν εχει μα μου σου του και οποιος τον παραβιαζει καλως τρωει προστιμο'?
Δεν κατάλαβα γιατί είναι πρόβλημα που εφαρμόστηκε ο νόμος. Αν θέλει η κοπέλα ας παίξει royalty-free μουσική στο μαγαζί της.
-
Επαιζε ραδιο. Δημοσια για ολους και δωρεαν για ολους μουσικη μεταδοση δηλαδη. Απο εκει και περα, ακομα και αν επαιζε καποιο cd, δεν νομιζεις οτι ο νομος που θελει τα μαγαζια διασκεδασης να πληρωνουν πνευματικα δικαιωματα, δεν εχει καμμια πραγματικη σχεση και εφαρμογη σε ενα τετοιο μαγαζι που η μουσικη δεν προσφερει τιποτα αλλο παρα το να ακουει μουσικη ο ιδιοκτητης και οποιος πελατης τυχαινει να ειναι μεσα = δεν θα παει εκει ο πελατης για να ακουσει μουσικη αλλα για να κουρευτει = δεν προσφερει κερδος στον επιχειρηματια η μουσικη?
Αντιστοιχα, ο νομος που απαγορευει το καπνισμα στους δημοσιους χωρους (και καλα κανει), θεωρεις οτι εχει εφαρμογη/εξυπηρετει τους σκοπους που κοιταει να εξυπηρετησει αυτος ο νομος, οταν διδεται προστιμο στον περιπτερα που καπνιζει μεσα στο περιπτερο του?
Αυτο που θελω να πω λοιπον στον (καθε) Χρηστο Λαππα, ειναι οτι ναι οι νομοι ειναι νομοι, αλλα υπαρχουν χρονικες στιγμες/σεναρια/περιστασεις οπου η εφαρμογη του νομου δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ ως προς την ουσια του νομου και για αυτο θα επρεπε να αφησει το παραμυθακι 'αυτος ειναι ο νομος και οποιος τον παραβιαζει γραφεται και δεν δεχομαι τιποτα'.
Μου θυμιζει περιστατικο οπου διασταυρωση στις Τζιτζιφιες, στη παλια παραλιακη, ηταν κλειστη απο εργα στη μια της πλευρα, και οι μπατσοι καθονταν και εγραφαν αυτους που περναγαν με κοκκινο (γιατι φυσικα δεν υπηρχε κυκλοφορια απο το καθετο δρομο - ουτε ειχε διαβαση πεζων εκει - οποτε το φαναρι δεν ειχε κανενα νοημα να υπαρχει) και ηθελαν να καθονται δεκαδες οχηματα ακινητα χωρις κανενα λογο (= βρηκαν τροπο για εισπραξη).
Όταν βλέπω πεζούς που προσπαθούν να περάσουν τον δρόμο από εκεί, φυσικά. Και θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι θα έπρεπε να το κάνουν.Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να σε πιστεψω. Το ξερω, θα μου πεις οτι δεν σε νοιαζει. Αλλα πες μου, σταματας μεχρι να περασουν, ή μεχρι να πεσει κανενας πανω σου?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επαιζε ραδιο. Δημοσια για ολους και δωρεαν για ολους μουσικη μεταδοση δηλαδη.http://www.aepi.gr/index.php?option=com ... emid=112#2
δεν νομιζεις οτι ο νομος που θελει τα μαγαζια διασκεδασης να πληρωνουν πνευματικα δικαιωματα, δεν εχει καμμια πραγματικη σχεση και εφαρμογη σε ενα τετοιο μαγαζι που η μουσικη δεν προσφερει τιποτα αλλο παρα το να ακουει μουσικη ο ιδιοκτητης και οποιος πελατης τυχαινει να ειναι μεσα
Όχι.
δεν θα παει εκει ο πελατης για να ακουσει μουσικη αλλα για να κουρευτει = δεν προσφερει κερδος στον επιχειρηματια η μουσικη?
Δεν έχει σημασία. Η μουσική προσθέτει αξία στο μαγαζί. Κάνει π.χ. ομορφότερο το περιβάλλον.
-
Σε περίπτωση που το ξέχασες και εσύ, η προηγούμενη συζήτηση έγινε για ΤΡΟΧΑΙΑ παράβαση.Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε με την φίλη σου την κομμώτρια.
Δεν εχει να κανει με την ΑΕΠΙ (εξ'αλλου ακουγε ραδιο, δηλαδη εξ'ορισμου δημοσια μεταδοση μουσικης) και δεν ειναι καρφωτο.
Κι όμως, είναι ακριβώς από την ΑΕΠΙ αυτό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να σε πιστεψω. Το ξερω, θα μου πεις οτι δεν σε νοιαζει. Αλλα πες μου, σταματας μεχρι να περασουν, ή μεχρι να πεσει κανενας πανω σου?
Αααακριβώς. Για την ακρίβεια, δεν δίνω ΔΕΚΑΡΑ για το τι πιστεύεις.
Σταματάω μέχρι να περάσουν από μπροστά μου οι πεζοί στην διάβαση. Αν πέσει κανένας πάνω μου, θα μου φτιάξει και τον προφυλακτήρα που έχει μια γρατζουνιά.
-
Σταματαει λεει εκει περα που για πλακα 150αριζεις λες και ειναι οι διαβασεις της κηφισιας και αλεξανδρας σε ωρες αιχμης !!
Που αν το κανεις και πεσει καποιος πισω σου... αποτελεσμα ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ....Τι λεει ρε ο ανθρωπος, γελαει ολο το φορουμ μαζι του αυτες τις μερες !! -
Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να σε πιστεψω. Το ξερω, θα μου πεις οτι δεν σε νοιαζει. Αλλα πες μου, σταματας μεχρι να περασουν, ή μεχρι να πεσει κανενας πανω σου?
Σταματάω μέχρι να περάσουν από μπροστά μου οι πεζοί στην διάβαση. Αν πέσει κανένας πάνω μου, θα μου φτιάξει και τον προφυλακτήρα που έχει μια γρατζουνιά.
Έχουμε πρόβλημα παιδιά.. Πραγματικά άκρη δε βρίσκουμε. Το βλέπετε έτσι; Τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Μάλλον μας έχουμε θέματα με τη λογική. Πόσο μάλλον για 2 μέλη του τοπικού που αν το καλοσκεφτείς έχουν παρόμοιο τρόπο σκέψης..
Πέρα από το off topic.. αυτό που αναφέρει ο Χρήστος Λάππας ειδικά όσον αφορά τις διαβάσεις της Βούλας θα διαφωνήσω. Έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα πια δε μπορείς να τις σεβαστείς και να ΘΕΛΕΙΣ. Τις διαβάσεις αυτές τις θυμάμαι σα παιδάκι πριν 15+ έτη όταν φαίνονταν (!!!!), τα αυτοκίνητα δεν ήταν τόσο πολλά (...) και επίσης υπήρχε ΜΙΑ οδηγική παιδεία. Δυστυχώς όμως είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Θα προτιμούσα πραγματικά σε αυτό το κομμάτι της παραλιακής να υπήρχε το 1ο πιλοτικό πρόγραμμα καταγραφής κίνησης στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρότυπα της Ελβετίας. Όλοι θα ήταν κότες, θα πήγαιναν μέχρι 60χλμ.ω για 1,5 χιλιόμετρο και τέλος.
Γενικά πάντως όσον αφορά τις διαβάσεις πεζών, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι από τη στιγμή που τρέχουμε ΠΑΑΡΑ ΠΟΛΥ και φυσικά δε τις λαμβάνουμε υπόψη. Δε ξέρω τι παίζει σε σχέση με την επαρχία, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι οι Αθηναίοι (κατά πλειοψηφία) σέβονται μόνο τις διαβάσεις κοντά στα σχολεία, κοντά στους πεζόδρομους και στη Θησέως (όπου εκεί ναι, οι ταξιτζήδες κοκαλώνουν και μένεις μ@λ@κ@ς.)
- προς heras
Ρε hera, 150αρίζεις και γελάς στη παραλιακή; Γαμώ το μυαλό μας δλδ. Έλα ρε φίλε. Αν είσαι μάγκας πήγαινε τρέξε και στρίψτο αλλού. Κρίμα. Και είσαι και χεράς..
-
αααααα, η Θησεως, την ειχα ξεχασει. Εκει που κατεβαινεις με καμμια 50αρια, ξαφνικα με την ακρη του ματιου βλεπεις να πεταγεται ενας μαλακας μεσα απο το παρτερι που εχει στη μεση του δρομου και ψαχνεις να βρεις τι θα πρωτοσωσεις
-
Τον σβερκο σου ποιος θα τον φτιαξει ειναι το θεμα... γιατι η μπεμπα (α ναι ξεχασα παει αυτη...) θα θελει τροπετο οχι προφυλακτηρα...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Επαιζε ραδιο. Δημοσια για ολους και δωρεαν για ολους μουσικη μεταδοση δηλαδη.
http://www.aepi.gr/index.php?option=com ... emid=112#2
δεν νομιζεις οτι ο νομος που θελει τα μαγαζια διασκεδασης να πληρωνουν πνευματικα δικαιωματα, δεν εχει καμμια πραγματικη σχεση και εφαρμογη σε ενα τετοιο μαγαζι που η μουσικη δεν προσφερει τιποτα αλλο παρα το να ακουει μουσικη ο ιδιοκτητης και οποιος πελατης τυχαινει να ειναι μεσα
Όχι.
δεν θα παει εκει ο πελατης για να ακουσει μουσικη αλλα για να κουρευτει = δεν προσφερει κερδος στον επιχειρηματια η μουσικη?
Δεν έχει σημασία. Η μουσική προσθέτει αξία στο μαγαζί. Κάνει π.χ. ομορφότερο το περιβάλλον.
-
θα μου επιτρεψεις να μην δεχομαι ως επιχειρημα, τα επιχειρηματα της ιδιας της ΑΕΠΙ. Γιατι αυτη θελει να διαφυλλαξει τα (ιδιωτικα) συμφεροντα της. Αλλα ακομα και αν διαβασουμε αυτο που γραφει, λεει 'χρησιμποιειται για ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ', οποτε σε παραπεμπω στο #3 παρακατω.
-
διαφωνουμε.
-
ναι ρε ανθρωπε, το κανει ομορφοτερο, αλλα δεν ειναι λογος για να πας στο κομμωτηριο. Δεν προσφερει επιπλεον κερδος στον μαγαζατορα.
Κι όμως, είναι ακριβώς από την ΑΕΠΙ αυτό.
ξαναλεω, συχνα-πυκνα η δημοτικη αλλα και η κανονικη αστυνομια (συνηθως η πρωτη), εκαναν ελεγχους-σκουπα οπου ξεκιναγαν απο καποιο δρομο και επαιρναν σβαρνα ολα τα μαγαζια ψαχνοντας για το οτιδηποτε μπορουν να βρουν να γραψουν.
Ρε μαστορα, το ενδεχομενο ο νομος ή η εφαρμογη στην ταδε περιπτωση να ειναι λαθος, το δεχεσαι? Ειδικα σε αυτη τη χωρα?
-
-
Το ενδεχόμενο το δέχομαι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι λάθος. Η πόλη χρειάζεται πρόσβαση στις θάλασσες της και η παραλιακή ΔΕΝ είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, ούτε σε σήμανση, ούτε σε προδιαγραφές.
Το ότι υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι δικαιούνται από τον θεό να οδηγούν στην παραλιακή της Αττικής με ταχύτητες που θα ήταν παράνομες και στον αυτοκινητόδρομο οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ότι γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να τους σκίσει η τροχαία (όπως θα γινόταν σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα) είναι ελάχιστα μεγαλύτερες από το 0.
-
να βαλουμε σαμαρακια.
-
Το ενδεχόμενο το δέχομαι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι λάθος. Η πόλη χρειάζεται πρόσβαση στις θάλασσες της και η παραλιακή ΔΕΝ είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, ούτε σε σήμανση, ούτε σε προδιαγραφές.Το ότι υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι δικαιούνται από τον θεό να οδηγούν στην παραλιακή της Αττικής με ταχύτητες που θα ήταν παράνομες και στον αυτοκινητόδρομο οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ότι γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να τους σκίσει η τροχαία (όπως θα γινόταν σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα) είναι ελάχιστα μεγαλύτερες από το 0.
Σε μια χώρα που σεβεται του πολίτες οπότε αναμενει και απ αυτους σεβασμο των νόμων, θα υπήρχαν σ αυτον τον δρόμο υπογειες διαβάσεις ή πεζογεφυρες!
Για να μαθει να σεβεται ο πολίτης τους νόμους θα πρεπει να μην δημιουργεις συνθήκες που η πλειοψηφια να θεωρει βλακώδη τον νόμο και λογικο να παρανομήσει.
Εκτος των άλλων εκπαιδεύεις το συνολο, στο να καταπατα κάθε νόμο που δεν το βολευει.
Οταν η πλειοψηφια παρανομει, δεν κανει σωστά την δουλειά του ο νομοθέτης και οχι οι πολίτες.Εδω όμως σε αυτό το δρομο υπαρχουν διαβάσεις, λογικά δεν τηρουνται και πρεσβευεις ότι το «σκισιμο» ή η υπακοη σε βλακώδη και ανεφαρμωστο νομο είναι ενδειξη πολιτισμου και όχι ένδειξη αυταρχισμού ή προβατο-υπακοή σε αυτόν !
Κι αν καποιος έβλεπε ότι η πλειοψηφια των πολιτων εκει δεν το τηρει, θα αυξανε τα πρόστιμα και μετα θα τα αυξανε κι άλλο κι άλλο και μετα θα έβαζε και καμερες.
Και επειδη οι αστυνομικοί και οι ίδιοι θα το θεωρουσαν βλακώδες, δεν θα βεβαιωναν τις παραβάσεις (εσυ φυσικα θα τους κατηγορούσες) με αποτελεσμα να γινει ανενεργός, μεχρι όμως καποιος αστυνομος Λαππας να αποφασισει να βεβαιώσει τις παραβασεις ή καποιος να σκεφτει ότι το ταμειο χρειάζεται χρήματα, αρα θα πάει να τα βρει εκει που είναι λογικο να παρανομει η πλειοψηφια!Και ποια ειναι η λυση που εσύ πρεσβευεις μετ επιτασεως; Περισσότερο σκίσιμο ή τυφλή υπακοή, για να υποδεχθουμε τον πολιτισμο!
-
Οταν η πλειοψηφια παρανομει, δεν κανει σωστά την δουλειά του ο νομοθέτης και οχι οι πολίτες.
-
4TForum: εκεί όπου στο ίδιο θέμα ο ίδιος χρήστης ζητάει τη μία 'λογική' και 'επιλεκτική' εφαρμογή του νόμου και την άλλη παραπονιέται για αυθαιρεσίες κατά την εφαρμογή του νόμου
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4