Επαιζε ραδιο. Δημοσια για ολους και δωρεαν για ολους μουσικη μεταδοση δηλαδη. Απο εκει και περα, ακομα και αν επαιζε καποιο cd, δεν νομιζεις οτι ο νομος που θελει τα μαγαζια διασκεδασης να πληρωνουν πνευματικα δικαιωματα, δεν εχει καμμια πραγματικη σχεση και εφαρμογη σε ενα τετοιο μαγαζι που η μουσικη δεν προσφερει τιποτα αλλο παρα το να ακουει μουσικη ο ιδιοκτητης και οποιος πελατης τυχαινει να ειναι μεσα = δεν θα παει εκει ο πελατης για να ακουσει μουσικη αλλα για να κουρευτει = δεν προσφερει κερδος στον επιχειρηματια η μουσικη?
Αντιστοιχα, ο νομος που απαγορευει το καπνισμα στους δημοσιους χωρους (και καλα κανει), θεωρεις οτι εχει εφαρμογη/εξυπηρετει τους σκοπους που κοιταει να εξυπηρετησει αυτος ο νομος, οταν διδεται προστιμο στον περιπτερα που καπνιζει μεσα στο περιπτερο του?
Αυτο που θελω να πω λοιπον στον (καθε) Χρηστο Λαππα, ειναι οτι ναι οι νομοι ειναι νομοι, αλλα υπαρχουν χρονικες στιγμες/σεναρια/περιστασεις οπου η εφαρμογη του νομου δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ ως προς την ουσια του νομου και για αυτο θα επρεπε να αφησει το παραμυθακι 'αυτος ειναι ο νομος και οποιος τον παραβιαζει γραφεται και δεν δεχομαι τιποτα'.
Μου θυμιζει περιστατικο οπου διασταυρωση στις Τζιτζιφιες, στη παλια παραλιακη, ηταν κλειστη απο εργα στη μια της πλευρα, και οι μπατσοι καθονταν και εγραφαν αυτους που περναγαν με κοκκινο (γιατι φυσικα δεν υπηρχε κυκλοφορια απο το καθετο δρομο - ουτε ειχε διαβαση πεζων εκει - οποτε το φαναρι δεν ειχε κανενα νοημα να υπαρχει) και ηθελαν να καθονται δεκαδες οχηματα ακινητα χωρις κανενα λογο (= βρηκαν τροπο για εισπραξη).
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όταν βλέπω πεζούς που προσπαθούν να περάσουν τον δρόμο από εκεί, φυσικά. Και θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι θα έπρεπε να το κάνουν.
Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να σε πιστεψω. Το ξερω, θα μου πεις οτι δεν σε νοιαζει. Αλλα πες μου, σταματας μεχρι να περασουν, ή μεχρι να πεσει κανενας πανω σου?