-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιώργο δεν είναι έτσι φίλε. Αν σου πεταχτεί άνθρωπος στα 3 μέτρα δεν θα προλάβεις καν να τον δεις...Οπου υπαρχει περιπτωση να συμβει κατι τετοιο απλα δεν τρεχω , οταν λεω βλεπω μπροστα μου εννοω πολυυυ μπροστα μου
Και τα τυχον εμποδια ( που υπαρχουν στο περιβαλλον της πολης) αποτελουν ανασταλτικο παραγονταΕγω απο τοτε που τρακαρα με το ζωο που εσφαξε ολο τον κοκ μαζι παω υπερβολικα προσεχτικα και δεν εχω παθει το παραμικρο,αρα ξερω οτι ΜΠΟΡΕΙΣ να αποφυγεις ολα τα ατυχηματα , πατερας μου δεν εχει τρακαρει ποτε και δεν ειναι ο μονος ,αρα μη μου λες για κακες στιγμες..
Αυτες τις δημιουργουμε ΚΑΙ εμεις μαζι με τα αλλα ζωαΚαθε μερα ερχομαι αντιμετωπος με ζωα κυρατσες, μηχανακια, ταριφες, χαρους και καθυστερημενους πεζους και απλα τους προσεχω
Ομολογουμενως ειμαι στη τσιτα και τις ωρες που κυκλοφορει ο πολυς κοσμος η οδηγηση ειναι για μενα σχεδον βασανο, αλλα προτιμω να το αντιμετωπιζω ετσι απο το να μπλεξω, ειδικα με πεζους και μηχανακια
(Και φυσικα θελω να διατηρησω αγρατζουνιστο το καμαρι μου μου. )Τωρα το οτι οι αστυνομικοι σε πολλες περιπτωσεις δεν σεβονται ουτε τα πιο απλα του κοκ δε θελει αναλυση, αμα εχω ορεξη μαζευω οποιαδηποτε στιγμη ενα καρο βιντεακια και φωτο, μου δινουν καθε μερα δικαιολογιες να εχω την αποψη που εχω για αυτους
Για τα λιγοστα μετρα που λες, τα γατακια της γειτονιας μου εχουν ποσοστο επιβιωσης 100%
Τρομερα χερια μπορει να μην εχω , αλλα ο χρονος αντιδρασης μου στο φρεναρισμα ειναι δραματικα καλος
Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang
-
Αν πηγαίνεις με 2α ρελαντί, είσαι τυχερός που δεν σε έχουν δείρει οι από πίσω...
ΥΓ: Μπες ΜΣΝ ρε μλμ.
-
Γιώργο δεν είναι έτσι φίλε. Αν σου πεταχτεί άνθρωπος στα 3 μέτρα δεν θα προλάβεις καν να τον δεις...σε ποιο δρομο εχεις ορατοτητα 3 μετρα?μονο στα στενακια που αν πεταχτει κανεις απο παρκαρισμενα,που εκει δε πας πανω απο 30...
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
Γιώργο δεν είναι έτσι φίλε. Αν σου πεταχτεί άνθρωπος στα 3 μέτρα δεν θα προλάβεις καν να τον δεις...
σε ποιο δρομο εχεις ορατοτητα 3 μετρα?μονο στα στενακια που αν πεταχτει κανεις απο παρκαρισμενα,που εκει δε πας πανω απο 30...
Αλλο η ορατοτητα και αλλο να σου κατεβει ο πεζος στα καλα καθουμενα στον δρομο.
-
Ακριβώς αυτό που λέει ο BIll!!! Και γίνονται πολλά τέτοια...
-
Παίδες μην γελιώμαστε, τα μισά όρια ταχύτητας είναι για να στα παίρνουν κανονικά και με τον νόμο, και το γνωρίζουν αυτό τα περιπολικά και γιαυτόι κάνουν ελέγχους σε αυτά τα σημεία (βλέπε π.χ. ευθεία μετά τα τούνελ Περιφερειακής Υμμητού προς Αεροδρόμιο).
Περιστατικό;
Έρχομαι από Ν. Μάκρη βράδυ προς Αθήνα και μετά τις σστροφές του Ν. Βουτζά (όριο εάν θυμάμαι καλά 80;) έχει στην ευθεία όριο 30. (οκ έχει ένα σχολείο εκεί αλλά είπαμε...)
Απο πίσω μου κομμάτια το περιπολικό... Τί κάνω;
α)Κόβω λίγο και περνάω με 70-60 ώστε να δείξω ότι έχω δεί το όριο αλλά δεν κόβω τελείως για να μην κολήσουμε ;;
β)Τα γράφω όλα και πάω όπως πήγαινα και ρισκάρω να με τσιμπήσουν;
γ)Πλακώνομαι στα φρένα και πέφτω στα 30 ενώ ο άλλος παλεύει για να πέσει και αυτός στα 30 και τα βλέπει όλα;;;;Και ναί, η απάντηση είναι το γ). Που οντως όταν το έκανα σκέφτηκα μέσα μου 'μλκ, γιατί εγώ με 700 κιλά δεν έχω πρόβλημα αλλά ο άλλος με 1500 κιλά θα τα δεί όλα', όμως αμέσως πήρε μια ηλίθια εκφραση ευχαρίστισης το προσωπό μου όταν με προσπέρασε και είδα τον συνοδηγό να κοιτάει το ρανταράκι και να απορεί......
Τώρα το ποιός έχει δίκαιο και άδικο ηθικα, είναι μεγάλη ιστορία. Νομικά πάντως έιχα εγώ, απλά εάν το περιπελικό έτρωγε καμιά μπαριέρα θα έπρεπε να πάει να τα ζητήσει από τον 'νομοθέτη'
-
Ονειρεύομαι ένα κράτος που θα συνδυάζει την αυστηρή λογική της Δ. Ευρώπης, με την ελληνική εξυπνάδα και ευφυία. Να υπάρχει το όριο μεν, αλλά να μπορεί να αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας (νύχτα δε νομίζω να λειτουργούν σχολεία). Να μπορεί να σε σταματήσει ο αστυνομικός όταν κάνεις ταρζανιές ημέρες εορτών με την κίνηση αυξημένη, αλλά να σε αφήνει να πας με 160 όταν η Ε.Ο. είναι άδεια. Να σε σταματάει γιατί προσπέρασες δημιουργώντας κίνδυνο για τους αντιθέτως ερχόμενους, αλλά να μη σε γράφει για διπλή γραμμή στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων που σε ΟΛΕΣ τις ευθείες έχουν προνοήσει να βάλουν διπλή για να είναι σίγουροι ότι δε θα περνάει κανείς, έρχεται ή δεν έρχεται στο αντίθετο κάποιος. Να μπορεί να σου γράφει παρατήρηση ο αστυνομικός και όχι κλήση αν βλέπει ότι το δίπλωμά σου είναι καθαρό. Να την πληρώνει αυτός που πετάει το μπουκάλι το νερό από το παράθυρο στην Ε.Ο. (μου έτυχε πριν λίγες ημέρες) και όχι αυτός που με προσπέρασε με 90 σε όριο 70 στην Ακράτα.
Πολύ ονειρεύομαι τελικά. Με αυτούς που ψηφίζουμε, δε θα τα δούμε ποτέ δυστυχώς.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ονειρεύομαι ένα κράτος που θα συνδυάζει την αυστηρή λογική της Δ. Ευρώπης, με την ελληνική εξυπνάδα και ευφυία. Να υπάρχει το όριο μεν, αλλά να μπορεί να αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας (νύχτα δε νομίζω να λειτουργούν σχολεία). Να μπορεί να σε σταματήσει ο αστυνομικός όταν κάνεις ταρζανιές ημέρες εορτών με την κίνηση αυξημένη, αλλά να σε αφήνει να πας με 160 όταν η Ε.Ο. είναι άδεια. Να σε σταματάει γιατί προσπέρασες δημιουργώντας κίνδυνο για τους αντιθέτως ερχόμενους, αλλά να μη σε γράφει για διπλή γραμμή στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων που σε ΟΛΕΣ τις ευθείες έχουν προνοήσει να βάλουν διπλή για να είναι σίγουροι ότι δε θα περνάει κανείς, έρχεται ή δεν έρχεται στο αντίθετο κάποιος. Να μπορεί να σου γράφει παρατήρηση ο αστυνομικός και όχι κλήση αν βλέπει ότι το δίπλωμά σου είναι καθαρό. Να την πληρώνει αυτός που πετάει το μπουκάλι το νερό από το παράθυρο στην Ε.Ο. (μου έτυχε πριν λίγες ημέρες) και όχι αυτός που με προσπέρασε με 90 σε όριο 70 στην Ακράτα.Πολύ ονειρεύομαι τελικά. Με αυτούς που ψηφίζουμε, δε θα τα δούμε ποτέ δυστυχώς.
Ευχαριστώ.
Και ομως, οι νομοι πρεπει να ειναι συγκεκριμένοι και απολυτα σαφεις για να μην υπαρχουν παρερμηνείες και παραθυρακια.
-
Δράμα: Αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια σε μπλόκο!
Απίστευτο περιστατικό! Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα Διευθυντής της Αστυνομίας.
Ο αστυνομικός διευθυντής σταμάτησε σε ένα μπλόκο που είχε στηθεί στο δρόμο. Ο ίδιος ήθελε να μάθει τι ακριβώς γίνεται ισχυριζόμενος την ιδιότητά του. Οι αστυνομικοί ωστόσο αρνήθηκαν να του πουν το παραμικρό καθώς δεν πίστευαν ότι είναι αστυνομικός διευθυντής.
Εκείνος επέμενε να μάθει τι συμβαίνει και ενώ του ζητούσαν να βγάλει τα χαρτιά που αποδεικνύουν την ιδιότητά του ο ίδιος αρνήθηκε. Στη συνέχεια λογομάχησαν με αποτέλεσμα να πιαστούν τελικά στα χέρια.
Ο αστυνομικός διευθυντής συνελήφθη από τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς και έχει τεθεί ήδη υπό διαθεσιμότητα. Από την εισαγγελία Δράμας ωστόσο από την οποία ασκήθηκαν διώξεις αφέθηκαν ελεύθεροι τόσο ο αξιωματικός όσο και οι αστυνομικοί.
-
Για να δούμε, θα ξηλωθεί κανένα γαλόνι;
-
Γνώμη μου: Το μεγαλύτερο λάθος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι επιμένεις ότι κακώς σε έγραψαν. Από την στιγμή που είσαι παραβάτης (και είσαι παραβάτης για ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα, όχι για 20 και 30 πάνω από το όριο), γιατί το κουράζουμε; Πλην Γερμανίας δεν θα βρεις καμία χώρα του κόσμου που να ανέχεται πάνω από 130 χλμ την ώρα στους αυτοκινητόδρομους της και αυτό όχι παντού. Και λάβε υπόψη ότι στο εξωτερικό δεν χαρίζονται όσο εύκολα οι δικοί μας για 10 και 20 χλμ πάνω από το όριο.
Δεν είσαι ο πρώτος ή ο τελευταίος που δέχτηκε κλήση σε αυτοκινητόδρομο. Στο μέλλον θα πηγαίνεις πιο αργά.
Παλιότερα και στην Ιταλία το όριο ήταν ενδεικτικό κατ' ουσίαν. Πήγαινες με 200 στην μεσαία της Autostrada και σε περνούσαν με 250+ από την αριστερή! Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι...
δεν παίζει πλέον τέτοια φάση
(προφανώς και κάποιοι ξεκάρφωτοι το πατάνε, αλλά σπάνια βλέπεις κόσμο να πηγαίνει πάνω απο 150 πλέον)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γνώμη μου: Το μεγαλύτερο λάθος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι επιμένεις ότι κακώς σε έγραψαν. Από την στιγμή που είσαι παραβάτης (και είσαι παραβάτης για ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα, όχι για 20 και 30 πάνω από το όριο), γιατί το κουράζουμε; Πλην Γερμανίας δεν θα βρεις καμία χώρα του κόσμου που να ανέχεται πάνω από 130 χλμ την ώρα στους αυτοκινητόδρομους της και αυτό όχι παντού. Και λάβε υπόψη ότι στο εξωτερικό δεν χαρίζονται όσο εύκολα οι δικοί μας για 10 και 20 χλμ πάνω από το όριο.
Δεν είσαι ο πρώτος ή ο τελευταίος που δέχτηκε κλήση σε αυτοκινητόδρομο. Στο μέλλον θα πηγαίνεις πιο αργά.
Παλιότερα και στην Ιταλία το όριο ήταν ενδεικτικό κατ' ουσίαν. Πήγαινες με 200 στην μεσαία της Autostrada και σε περνούσαν με 250+ από την αριστερή! Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι...
δεν παίζει πλέον τέτοια φάση
(προφανώς και κάποιοι ξεκάρφωτοι το πατάνε, αλλά σπάνια βλέπεις κόσμο να πηγαίνει πάνω απο 150 πλέον)
με τοση κινηση που να τα δεις
-
Ονειρεύομαι ένα κράτος που θα συνδυάζει την αυστηρή λογική της Δ. Ευρώπης, με την ελληνική εξυπνάδα και ευφυία. Να υπάρχει το όριο μεν, αλλά να μπορεί να αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας (νύχτα δε νομίζω να λειτουργούν σχολεία). Να μπορεί να σε σταματήσει ο αστυνομικός όταν κάνεις ταρζανιές ημέρες εορτών με την κίνηση αυξημένη, αλλά να σε αφήνει να πας με 160 όταν η Ε.Ο. είναι άδεια. Να σε σταματάει γιατί προσπέρασες δημιουργώντας κίνδυνο για τους αντιθέτως ερχόμενους, αλλά να μη σε γράφει για διπλή γραμμή στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων που σε ΟΛΕΣ τις ευθείες έχουν προνοήσει να βάλουν διπλή για να είναι σίγουροι ότι δε θα περνάει κανείς, έρχεται ή δεν έρχεται στο αντίθετο κάποιος. Να μπορεί να σου γράφει παρατήρηση ο αστυνομικός και όχι κλήση αν βλέπει ότι το δίπλωμά σου είναι καθαρό. Να την πληρώνει αυτός που πετάει το μπουκάλι το νερό από το παράθυρο στην Ε.Ο. (μου έτυχε πριν λίγες ημέρες) και όχι αυτός που με προσπέρασε με 90 σε όριο 70 στην Ακράτα.Πολύ ονειρεύομαι τελικά. Με αυτούς που ψηφίζουμε, δε θα τα δούμε ποτέ δυστυχώς.
Ευχαριστώ.
Ναι και όταν εσύ την νύχτα με τα 160 χάσεις τον έλεγχο και σκοτωθείς, να φωνάζουν πάλι οι άλλοι γιατί υπάρχουν τέτοια όρια κτλ.
Επίσης όπως είπε ο BILL οι νόμοι πρέπει να είναι σταθεροί και σαφείς για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παραθυράκια.
Αρα ναι. Ονειρεύεσαι πάρα πολυ τελικά και μάλλον άλλο είναι αυτό που φταίει. Η λογική που υπάρχει σε κάποιους ανθρώπους. -
Ονειρεύομαι ...Πολύ ονειρεύομαι τελικά. Με αυτούς που ψηφίζουμε, δε θα τα δούμε ποτέ δυστυχώς.
Ευχαριστώ.
Δεν χρειαζεται να ονειρευεσαι, ειναι πολυ απλο. Χρειαζεται απλα να πεσεις σε αστυνομικο που ενδιαφερεται να ενισχυσει κ να εφαρμοσει την οδικη ασφαλεια, κ οχι σε ΜΠΑΤΣΟ που ενδιαφερεται να πετυχει τους φορολογικους στοχους του κρατους, τους οικονομικους στοχους του οικειου δημαρχου, ή την προσωπικη του ικανοποιηση δειχνοντας τι γαμικος αντρας ειναι (λαμβανοντας παραλληλα κ ενα επιβραβευτικο χτυπηματακι στην πλατη απο τον διοικητη του).
Πολυ απλο.
-
For the sake of argument... ο αστυνομικός πως θα ξέρει ότι όταν ο Λάππας πηγαίνει με 160 στην ευθεία το κάνει 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο και όχι στα πόδια της συνοδηγού του; Σε περίπτωση μιας στραβής ξέρετε φαντάζομαι την διαφορά σε χρόνους αντίδρασης, και αποστάσεις ακινητοποίησης που μπορούν να κάνουν τα + 40χλμ/ώρα.
Δεν ξέρω αν θέλω αστυνομικούς που θα ερμηνεύουν τον ΚΟΚ κατά την κρίση τους. Νομίζω ότι προτιμώ αστυνομικούς που τον ερμηνεύουν παντού και με την ίδια αυστηρότητα για όλους.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν χρειαζεται να ονειρευεσαι, ειναι πολυ απλο. Χρειαζεται απλα να πεσεις σε αστυνομικο που ενδιαφερεται να ενισχυσει κ να εφαρμοσει την οδικη ασφαλεια, κ οχι σε ΜΠΑΤΣΟ που ενδιαφερεται να πετυχει τους φορολογικους στοχους του κρατους, τους οικονομικους στοχους του οικειου δημαρχου, ή την προσωπικη του ικανοποιηση δειχνοντας τι γαμικος αντρας ειναι (λαμβανοντας παραλληλα κ ενα επιβραβευτικο χτυπηματακι στην πλατη απο τον διοικητη του).
Πολυ απλο.
Η οδική ασφάλεια θα ενισχυθεί με τρόπους που περιέγραψε ο Πιπινος?(τ λεω επειδή παρέθεσες το κείμενο του)
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πάντως.
Edit: Συμφωνώ και με τον Χρήστο. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
For the sake of argument... ο αστυνομικός πως θα ξέρει ότι όταν ο Λάππας πηγαίνει με 160 στην ευθεία το κάνει 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο και όχι στα πόδια της συνοδηγού του; Σε περίπτωση μιας στραβής ξέρετε φαντάζομαι την διαφορά σε χρόνους αντίδρασης, και αποστάσεις ακινητοποίησης που μπορούν να κάνουν τα + 40χλμ/ώρα.Δεν ξέρω αν θέλω αστυνομικούς που θα ερμηνεύουν τον ΚΟΚ κατά την κρίση τους. Νομίζω ότι προτιμώ αστυνομικούς που τον ερμηνεύουν παντού και με την ίδια αυστηρότητα για όλους.
Μην πιανουμε αυτη την κουβεντα γιατι ποτε πριν δεν βγαλαμε συμπερασμα οποτε δεν θα βγαλουμε κ τωρα. Δεν εξεταζουμε τον οδηγο κ την συγκεντρωση του, εξεταζουμε τις εκαστοτε συνθηκες (καιρικες, κινηση, ωρα της μερας/νυχτας) οπου γινεται η παραβαση του οριου ταχυτητας.
Χροοοοοονια τωρα το κανουν στην Αγγλια, εδω γιατι ειναι τοσο δυσκολο?
Κ μιλαμε για ορια ταχυτητας, το εξ'ορισμου πιο αχρηστο κ αναποτελεσματικο πραγμα που υπαρχει μεσα σε οποιονδηποτε ΚΟΚ. Δεν μιλαμε για μεθυσμενους οδηγους ή παρανομα προσπερασματα.
ΥΓ1 Ναι, ειναι ευκολο να κρινεις αν ενας οδηγος 'το εχει' ή δεν 'το εχει' (ετσι οπως το εξεταζεις εσυ) το θεμα.
ΥΓ2 Μονο εγω καταλαβαινω οτι τα μπατσονια της ιστοριας μας τον ειχαν δει απο πριν κ απλα περιμεναν να μπει στο κομματι των 90 χαω για να μπορουν να τον σκισουν εκδικητικα?
-
For the sake of argument... ο αστυνομικός πως θα ξέρει ότι όταν ο Λάππας πηγαίνει με 160 στην ευθεία το κάνει 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο και όχι στα πόδια της συνοδηγού του; Σε περίπτωση μιας στραβής ξέρετε φαντάζομαι την διαφορά σε χρόνους αντίδρασης, και αποστάσεις ακινητοποίησης που μπορούν να κάνουν τα + 40χλμ/ώρα.Δεν ξέρω αν θέλω αστυνομικούς που θα ερμηνεύουν τον ΚΟΚ κατά την κρίση τους. Νομίζω ότι προτιμώ αστυνομικούς που τον ερμηνεύουν παντού και με την ίδια αυστηρότητα για όλους.
Α κ κατι αλλο, εγω θα προτιμουσα αστυνομικους που - αφου δεν μπορουν να ειναι παντου - θα εδιναν σημασια στις πραγματικα σοβαρες παραβασεις, οποτε θα ειχαν σταματησει τον τυπο που οδηγουσε χωρις πισω φωτα, αντι να ασχολουνται με τον S2000...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ2 Μονο εγω καταλαβαινω οτι τα μπατσονια της ιστοριας μας τον ειχαν δει απο πριν κ απλα περιμεναν να μπει στο κομματι των 90 χαω για να μπορουν να τον σκισουν εκδικητικα?
Οχι δεν το καταλαβαινεις μονο εσυ, μαλιστα εγω το παω ακομα πιο περα και υποπτευομαι οτι τον προκαλεσαν να παει τοσο ερχομενοι μαλλιοκουβαρα απο πισω του
-
Δεν ξέρω αν θέλω αστυνομικούς που θα ερμηνεύουν τον ΚΟΚ κατά την κρίση τους. Νομίζω ότι προτιμώ αστυνομικούς που τον ερμηνεύουν παντού και με την ίδια αυστηρότητα για όλους.
Μπορει να τους προτιμας, το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχουν, εκτος αν εχεις τη ψευδαισθηση οτι υπαρχει ισονομια...
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4