-
Tα όρια πρωτευούσης ή συμπρωτευούσης μέσα στα οποία απαγορεύεται να κινηθεί δεν ταυτίζονται με τα όρια του νομού.
Π.χ. Ζεις και κινείσαι στο Λαύριο που ανήκει στο νομό Αττικής. Η πετρελαιοκίνηση επιτρέπεται κανονικά. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Tα όρια πρωτευούσης ή συμπρωτευούσης μέσα στα οποία απαγορεύεται να κινηθεί δεν ταυτίζονται με τα όρια του νομού.
Π.χ. Ζεις και κινείσαι στο Λαύριο που ανήκει στο νομό Αττικής. Η πετρελαιοκίνηση επιτρέπεται κανονικά.Ακριβή όρια δεν γνωρίζω αλλά εδω πάνω έχω την εντύπωση ότι περιλαμβάνει το πολεοδομικό συγκρότημα συν κάποια προάστια, σίγουρα όχι όλο τον νομό Θεσ/νίκης!
Περι αντιπροσώπων πάντως πριν 1 χρόνο που ρώτησα ... άλλοι (μεταξύ των οποίων και οι premium) το θεωρούσαν ευκολο προτείνοντας απο 'ψευδή' υ/δ, έναν λογαριασμό απο εξοχικό σε διπλανό νομό, υ/δ ότι διαμένω σε κάποιο ... χωράφι κλπ κλπ κλπ ενώ άλλοι (3 για την ακρίβεια) μου το απέκλεισαν εξ αρχής!
-
Στις περιοχές που βρίσκονται από την πάνω πλευρά του περιφερειακού, όπως πανόραμα, ρετζίκι, ωραιόκαστρο κ.λ.π επιτρέπεται η κίνηση πετρελαιοκίνητων, όπως και στον περιφερειακό. Εγώ έχω έδρα στο ωραιόκαστρο και έβγαλα κανονικά πινακίδες. στην άδεια κυκλοφορίας αναφέρει τα όρια που μπορούν να κινούνται αυτά.
-
delete
-
χτες ειδα ενα rumair turbo diesel πολωνεζικο.... Στρέφη...
Άραγε να πάρουμε κι εμεις ενα ξενο. Απαγορευεται να έχεις αμάξι ΕΕ; -
έξω από το σπίτι μου εδώ και 2 μέρες βλέπω σταθμευμένο ένα Α3 2.0TDI (με τους 140 μάλλον ) και αθηναϊκές πινακίδες.Η πλάκα είναι ότι έχει αφήσει το TDI πίσω.
Φταίω εγώ να τον καρφώσω?
όχι...εγώ φταίω*?*που τον ζηλεύω γιατί κι εγώ θα ήθελα (αν μου το επέτρεπε ο νόμος) να πάρω το 2.0TDi (με τα 170ps όμως )
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Μπορεις βα βγαλεις diesel με Αθηναικες πινακιδες...εαν εχεις εδρα π.χ Ραφηνα,Ωρωπο,Λαγονησι,Σουνιο,και μην ξεχναμε οτι και τα Μεθανα και το νησι των Κυθηρων ανηκουν στην Νομαρχια Αττικης....Με βλέπω να δηλώνω μόνιμη κατοικία τη Ραφήνα
-
Εγω φτιαχνω στολο σιγα-σιγα απο diesel μην ρωτατε περισσοτερα,απολυτως νομιμος τροπος δεν υπαρχει.
Ελπιζω να τελειωσει η παρωδια καποια στιγμη γιατι στην Ευρωπη σε λιγο καιρο θα σταματησουν να βγαζουν diesel ετσι οπως παει και εμεις θα μπορουμε να αγοραζουμε μονο μεταχειρισμενα! -
Κάτι γράφεται τελευταία για κατάργηση των τελών κυκλοφορίας με αντίστοιχη επιβολή φόρου στα καύσιμα. Έτσι λοιπόν ο καθένας όσο κυκλοφορεί (άρα καταναλώνει) τόσο θα πληρώνει. Με τις λιγότερες καταναλώσεις των πετρελαιοκίνητων όμως βλέπω να απομακρύνεται και το σενάριο απελευθέρωσης τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τα όρια σε Αθήνα τουλάχιστον είναι αποκλειστικά το λεκανοπέδιο, δηλαδή περίπου Ελευσίνα Αχαρναί Κρυονέρι και μέχρι Βάρκιζα πρός νότια. Άν τυχόν σε σταματήσει η τροχαία (και θέλει να σου την..κάνει) παίρνει πινακίδες,άδειες,διπλώματα, και ένα ζόρικο πρόστιμο. Και εις ανώτερα... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Κάτι γράφεται τελευταία για κατάργηση των τελών κυκλοφορίας με αντίστοιχη επιβολή φόρου στα καύσιμα. Έτσι λοιπόν ο καθένας όσο κυκλοφορεί (άρα καταναλώνει) τόσο θα πληρώνει. Με τις λιγότερες καταναλώσεις των πετρελαιοκίνητων όμως βλέπω να απομακρύνεται και το σενάριο απελευθέρωσης τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τα όρια σε Αθήνα τουλάχιστον είναι αποκλειστικά το λεκανοπέδιο, δηλαδή περίπου Ελευσίνα Αχαρναί Κρυονέρι και μέχρι Βάρκιζα πρός νότια. Άν τυχόν σε σταματήσει η τροχαία (και θέλει να σου την..κάνει) παίρνει πινακίδες,άδειες,διπλώματα, και ένα ζόρικο πρόστιμο. Και εις ανώτερα...Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για την ερώτηση που μπορεί να έχει ξαναγίνει. Η υπόθεση εργασίας είναι ότι κάποιος ζει στην επαρχία και έχει αυτοκίνητο πετρελαίου. Θέλει κάποια στιγμή να ταξιδεύσει μέσω του λιμένα Πειραιώς για την Κρήτη. Τι θα γίνει αν τον σταματήσουν και τους εξηγήσει το σχέδιο ταξειδιού; (και μη του πείτε ας έπαιρνε δημόσια συγκοινωνία/αεροπλάνο-οικογένεια με παιδιά και πολλά μπαγκάζια γαρ)
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Χαχαχα ! Ωραία τα λέτε !
Μιλάτε για πρόστιμα (και άλλα 'όμορφα') σε Έλληνες πολίτες όταν το κέντρο της Αθήνας έχει γεμίσει από πετρελαιοκίνητα επιβατικά με πινακίδες PB (Plovdiv), P(Russe), CO (Sofia) κ.α
Οποία υποκρισία...Άρθρο 4 του Συντάγματος:
Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
Δεν αναφέρει πουθενά για αλλοδαπούς. Άρα, αυτοί κάνουν ό,τι θέλουν.
Μπες σε ένα λεωφορείο και δες τι γίνεται. Χτες μπήκα έπειτα από πολύ καιρό στο Β18 (Ομόνοια - Πέραμα μέσω Πέτρου Ράλλη) και μέτρησα 27 Πακιστανούς και ΚΑΝΕΙΣ δε χτύπησε εισιτήριο. Είναι δυνατόν 27/27 να έχουν κάρτα;
Ευχαριστώ.
-
Μπες σε ένα λεωφορείο και δες τι γίνεται. Χτες μπήκα έπειτα από πολύ καιρό στο Β18 (Ομόνοια - Πέραμα μέσω Πέτρου Ράλλη) και μέτρησα 27 Πακιστανούς και ΚΑΝΕΙΣ δε χτύπησε εισιτήριο. Είναι δυνατόν 27/27 να έχουν κάρτα;
Γι' αυτό πρέπει να τους ελληνοποιήσουμε, για να πληρώνουν όλοι είτε εισητήριο είτε κάρτα απεριορίστων.
-
οταν ενα diesel ερχεται αθηνα απο νησι πχ. για επισκευη, πρεπει να εχει μαζι του τα εισιτηρια του καραβιου για ενδεχομενο ελεγχο. ετσι λοιπον αν καποιος θελει να μπει αθηνα με diesel για λιμανι-καραβι μαλλον θα πρεπει να εχει και αυτος τα εισιτηρια μαζι του. τωρα βεβαια αν θελει να βγαλει εισιτηρια επι τοπου σε κανα πρακτορειο, god bless you!!
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Μπες σε ένα λεωφορείο και δες τι γίνεται.... μέτρησα 27 Πακιστανούς και ΚΑΝΕΙΣ δε χτύπησε εισιτήριο. Είναι δυνατόν 27/27 να έχουν κάρτα;Όμως πρέπει να σκεφτείς ότι ισχύει η μετεπιβίβαση οπότε για μιάμιση ώρα αλλάζεις μέσο χωρίς να πληρώνεις ξανά. Μέτρησες τους άλλους, τους μη Πακιστανούς αν χτυπάνε εισιτήριο... γιατί κι εγώ ελάχιστους βλέπω και Έλληνες να χτυπάνε. Θέλω να θεωρώ ότι έχουν ήδη χτυπήσει εισιτήριο.
Με χαρά βλέπω και μερικούς ελεγκτές... χρειάζονται κι άλλοι. -
περα απο το προστιμο της αστυνομιας,πρεπεινα εχουμε κατα νου οτι στις περιοχες που δεν επιτρεπεται η πετρελαιοκινηση,δεν μας καλυπτει η ασφαλεια μας.
εχω ενα πετρελαιοκινητο FIAT STRADA 1.3 TD και καποιες φορες ειχα κατεβει αθηνα για δουλειες και για να μεταφερω καποια πραγματα απο και προς το σπιτι της γυναικας μου (Ζωγραφου) ρισκαροντας για το προστιμο.
επειδη το σκεφτομουν ομως και επειδη στην αδεια οδηγησης λεει οτι απαγορευεται να κινηθω εντος του κυκλου που απαρτιζεται απο μερικους δημους περιφερειακα της αθηνας,ρωτησα την ασφαλιστικη μου και μου ειπαν οτι αφου απαγορευεται,δεν ειμαι καλυμενος.
το προστιμο λοιπον δεν ειναι τιποτα μπροστα στο να σε κοπανησει ενας απο πισω και να τον πληρωνεις μετα χρυσο.δεν θελω να σκεφτομαι την περιπτωση που μπορει να υπαρξει τραυματισμος η και χειροτερα ακομα.απο τοτε δεν ξαναχρησιμοποιησα το diesel για την αθηνα.
απορω αυτοι που τα χρησιμοποιουν,δεν φοβουνται μια τετοια περιπτωση? -
...στην αδεια οδηγησης λεει οτι απαγορευεται να κινηθω εντος του κυκλου που απαρτιζεται απο μερικους δημους περιφερειακα της αθηνας,ρωτησα την ασφαλιστικη μου και μου ειπαν οτι αφου απαγορευεται,δεν ειμαι καλυμενος.
Το θέμα είναι διφορούμενο. Αν μπορείς να ρωτήσεις και σε άλλη ασφαλιστική, ή στον σύνδεσμό τους θα ήταν καλύτερα.
Εκτός από τον νοητό αυτό κύκλο, η κυκλοφορία επιτρέπεται με μεταγενέστερα διατάγματα για κάποιες οδούς που οδηγούν σε αεροδρόμιο και λιμάνι. Το αυτό και για την Θεσ/νίκη. -
Ετσι οπως γυρισα στο σπιτι πεζος νωριτερα και περναγα απο το βενζιναδικο μπηκε ενα Jeep Grand Cherokee πετρελαιοκινητο με Αθηναικες Πινακιδες ειχε κα τα διακριτικα CRD και ζητησε να του φουλαρουν diesel κινησης . τελος θα φερω καμια C220 Cdi Να κανω την δουλεια μου και να πουλαω τρελα
-
Nα φερεις Αν μαλιστα βγαλεις την αδεια στην επαρχια δε θα υπαρχει πανω η σφραγιδα πως απαγορευται η κινηση στο λεκανοπεδιο
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μπες σε ένα λεωφορείο και δες τι γίνεται.... μέτρησα 27 Πακιστανούς και ΚΑΝΕΙΣ δε χτύπησε εισιτήριο. Είναι δυνατόν 27/27 να έχουν κάρτα;
Όμως πρέπει να σκεφτείς ότι ισχύει η μετεπιβίβαση οπότε για μιάμιση ώρα αλλάζεις μέσο χωρίς να πληρώνεις ξανά. Μέτρησες τους άλλους, τους μη Πακιστανούς αν χτυπάνε εισιτήριο... γιατί κι εγώ ελάχιστους βλέπω και Έλληνες να χτυπάνε. Θέλω να θεωρώ ότι έχουν ήδη χτυπήσει εισιτήριο.
Με χαρά βλέπω και μερικούς ελεγκτές... χρειάζονται κι άλλοι.Αν τους ενοχλήσουν, θα θεωρηθούν ...ρατσιστές που καταπιέζουν φτωχούς μετανάστες! Ταχουν μάθει καλά τα κόλπα τα φιλαράκια...
-
Ο χρήστης trackler έγραψε:
περα απο το προστιμο της αστυνομιας,πρεπεινα εχουμε κατα νου οτι στις περιοχες που δεν επιτρεπεται η πετρελαιοκινηση,δεν μας καλυπτει η ασφαλεια μας.
εχω ενα πετρελαιοκινητο FIAT STRADA 1.3 TD και καποιες φορες ειχα κατεβει αθηνα για δουλειες και για να μεταφερω καποια πραγματα απο και προς το σπιτι της γυναικας μου (Ζωγραφου) ρισκαροντας για το προστιμο.
επειδη το σκεφτομουν ομως και επειδη στην αδεια οδηγησης λεει οτι απαγορευεται να κινηθω εντος του κυκλου που απαρτιζεται απο μερικους δημους περιφερειακα της αθηνας,ρωτησα την ασφαλιστικη μου και μου ειπαν οτι αφου απαγορευεται,δεν ειμαι καλυμενος.
το προστιμο λοιπον δεν ειναι τιποτα μπροστα στο να σε κοπανησει ενας απο πισω και να τον πληρωνεις μετα χρυσο.δεν θελω να σκεφτομαι την περιπτωση που μπορει να υπαρξει τραυματισμος η και χειροτερα ακομα.απο τοτε δεν ξαναχρησιμοποιησα το diesel για την αθηνα.
απορω αυτοι που τα χρησιμοποιουν,δεν φοβουνται μια τετοια περιπτωση?Αν ήσουν ξένος θα επιτρεπόταν. Αυτοί όμως (δυτικοί/ανατολικοί, μαύροι, άσπροι, κιτρινοπράσινοι) είναι πιο ίσοι...
Diesel πρόστιμο Αθήνας Θεσσαλονίκης??