-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Γκρίνια, γκρίνια γκρίνια και 6 σελίδες κακομοιριά...
Χέστε μωρέ τους άσχετους καθηγητές, την ανύπαρκτη εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, την τιμή που θα δοθούν τα φορητά, την εγγύηση που θα έχουν.
Ξεκολλήστε από τις οθόνες σας και κοιτάξτε και λίγο ποιό έξω.Υπάρχουν κάποια παιδιά σε κάποια χωριά, κάποιες κωμοπόλεις, πόλεις, συνοικίες κλπ που ΔΕΝ θα είχαν ΠΟΤΕ την ευκαιρία να πάρουν ΔΙΚΟ τους ένα τέτοιο μηχάνημα, ότι μέγεθος και να έχει, όσο και αν κόστιζε.
Το τί θα το κάνουν, πού θα το βάλουν και πόσο μακρύ θα είναι δεν μας αφορά.
Ο ωχαδερφισμός μόνο κακό έχει κάνει στη χώρα! Δεν μπορεί να μείνουμε ραγιάδες για πάντα.
Και κάποιου αλλουνού του χαρίζαν έναν γάϊδαρο και αυτός τον κοίταζε στα δόντια...
Εστίασε αν θέλεις την προσοχή σου στο υπογραμμισμένο κομμάτι και μετά ας πούμε για ραγιάδες και είλωτες. -
@dpolal
Αν νομίζουμε ότι γίνεται χάρη στη φτωχολογιά της πατρίδας μας με το να βγάζουν κάποιοι άλλα 100 Ευρώ για κάθε μίζερο netbook που χαρίστηκε, σε διαβεβαιώ ότι ποτέ δεν θα γίνει δυνατό να αλλάξει η μοίρα τους. -
@dpolal
Αν νομίζουμε ότι γίνεται χάρη στη φτωχολογιά της πατρίδας μας με το να βγάζουν κάποιοι άλλα 100 Ευρώ για κάθε μίζερο netbook που χαρίστηκε, σε διαβεβαιώ ότι ποτέ δεν θα γίνει δυνατό να αλλάξει η μοίρα τους.Χάρη δε γίνεται σε κανέναν και για τίποτα. Είμαστε 'τυχεροί' αν στα 100 που μας παίρνουν επιστρέψουν τα 3. Αυτό δυστυχώς είναι γεγονός και γίνεται σε ΟΛΑ και από όλους τους ...πως να τους πω, που μας κυβερνάνε δεκαετίες τώρα. Δεν ξέρω αν ζεις καιρό στην Ελλάδα ή αν ασχολείσαι καιρό με το τι παίρνει το δημόσιο και τι δίνει, αλλά ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν αγοράζουν ούτε κωλόχαρτο, ούτε πολεμικό αεροπλάνο, χωρίς να πάρουν κάποιοι χοντρή μίζα και δεν παραχωρούν τίποτα αν δεν φάνε τα 10πλάσια.
Βέβαια σα γνήσιοι ηλίθιοι ή απατεώνες που είμαστε, έχουμε αυτούς που μας αξίζουν.
Από κει και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημά σου. Φάγαν κάποιοι στην όλη υπόθεση; Εννοείται. Τρώνε σε ΟΛΕΣ. Το πρόβλημα είναι γιατί φάγαν σε αυτή; Μα γιατί αν δε φάνε δεν ασχολούνται καν. Κοινώς αν δεν έτρωγαν κάποιοι, απλά δεν θα έπαιρνε κανείς τίποτα. Ούτε στο Κολωνάκι, ούτε στην Άνω Ραχούλα. Και μάντεψε ποιός δε θα είχε καν την ευκαιρία να δει υπολογιστή.
Υπάρχει περίπτωση να την πληρώσει κάποιος; ΟΧΙ. Γιατί αυτοί που κυβερνάνε αλληλοκαλύπτονται και αυτοί που θα κυβερνήσουν το βουλώνουν, γιατί περιμένουν να γίνει το ίδιο όταν θα τρώνε αυτοί. Προσωπικά το εργάκι το βλέπω καμμιά 30αριά χρόνια.
Αν μου αρέσει; Καθόλου, γι αυτό και δεν ανήκω στο 80% που στηρίζουν αυτούς που μας πίνουν το αίμα. Αν θέλουμε αυτό σα λαός; Φυσικά και το θέλουμε και μάλιστα στο συντριπτικό ποσοστό του 80%.
Τι προτείνεις δεν καταλαβαίνω όμως. Να μην δίνονταν τα φορητά; Να απαιτήσουμε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι; Μα δεν το θέλουν αυτό ούτε οι κυβερνώντες, ούτε η ...αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε το 80% του λαού. Αν τόθελαν θα τους είχαν στήσει στον τοίχο για τα δισ/ρια που έχουν φαγωθεί και δεν θα είχαν φτάσει καν να φάνε και τα 'ψιλά' των φορητών.
-
Ρε παιδιά (και κυρία μου ), το κουράσατε πια το θέμα. Το ζήτημα είναι απλό: καλή η πρωτοβουλία μεν, άσχημα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη δε. Tο laptop από μόνο του ΔΕΝ εισάγει στην ψηφιακή εποχή, ούτε εξοικειώνει με τις νέες τεχνολογίες. Θέλει περιεχόμενο, όχι το διδακτικό βιβλίο σε μορφή PDF αλλά κάτι που θα δώσει δυνατότητα στο μαθητή να αλληλεπιδράσει με την τεχνολογία, το εκπαιδευτικό υλικό, το δάσκαλο, τους συμμαθητές του, τον κόσμο ολόκληρο και να μάθει μέσα από την αλληλεπίδραση. Αν τέτοιο περιεχόμενο δεν υπάρχει (ή είναι πανάκριβο), καλύτερα θα ήταν να επενδύονταν τα χρήματα σε δημιουργία εργαστηρίων Η/Υ, με σύνδεση στο Internet, έγχρωμους εκτυπωτές και προβολικά, επιμόρφωση των δασκάλων και τεχνική υποστήριξη (συντήρηση-ανταλλακτικά-διαχείριση-λειτουργικά έξοδα κλπ).
Τα περί απόκτησης laptop από ανθρώπους που δεν θα έβλεπαν ποτέ τέτοιο μηχάνημα στη ζωή τους, ειλικρινά δεν τα καταλαβαίνω. Άντε και του πήρες laptop του φουκαρά μαθητή. Αν δεν του δώσεις να καταλάβει το potential που έχει ένα τέτοιο μηχάνημα για τη βελτίωση της μόρφωσης και, κατ' επέκταση, της ζωής του, δεν έκανες τίποτα! Αν νομίζεις ότι μπορεί να μάθει μόνος του να αξιοποιεί τον Η/Υ, στείλε τους δασκάλους σπίτι τους, να μην επιβαρύνεται και ο κρατικός προϋπολογισμός. Το καθήκον της πολιτείας στην απόκτηση ίσων ευκαιριών για τους πολίτες της, δεν εξαντλείται στο ξεροκόμματο του netbook+OpenOffice+καφετιέρα!
Όσο για το σχόλιο περί του βάρους της σχολικής τσάντας: Δεν είμαι manager και έχω δύο μικρά στην Γ' και Β' Δημοτικού. Το βάρος των βιβλίων που κουβαλούν το έχω διαπιστώσει και ο ίδιος. Όμως, τούτο δεν θα έπρεπε να επηρεάσει τα κριτήρια επιλογής του laptop. Αφού το laptop έχει το ίδιο περιεχόμενο με τα βιβλία, απλά αφήστε τα τελευταία στο σπίτι! Η θεωρία λέει ότι, όταν εισάγεις ένα πληροφοριακό σύστημα σε έναν οργανισμό (π.χ. τα laptop στα σχολεία), δεν πρέπει να αντιγράφεις επακριβώς τις υπάρχουσες χειρωνακτικές διαδικασίες, αφού κάποιες από αυτές παύουν να χρειάζονται ή και θα δημιουργούν πρόβλημα. Αντίθετα, αυτές θα πρέπει να γίνονται αντικείμενο μελέτης και ενδεχομένως, ανασχεδιασμού (Business Process Redesign, BPR), ώστε να αποφύγουμε να βάλουμε αμάξωμα Porsche στο σκουριασμένο Fiatάκι. Π.χ, αν μέχρι τώρα ο δάσκαλος υπαγόρευε τις ασκήσεις στους μαθητές και αυτοί σημείωναν, γιατί να μην τους τις στέλνει με e-mail - και να λαμβάνει τις απαντήσεις τους με τον ίδιο τρόπο; Πρέπει να γράφουν στο τετράδιο, κοιτώντας ταυτόχρονα την οθόνη; Ήμαρτον - κάτι ανέφερα προηγουμένως με τα δύο πλυντήρια και τη σκάφη.
Ως φορολογούμενος, ΑΠΑΙΤΩ το χρήμα μου να ξοδεύεται σωστά - όταν πληρώνω 450 ευρώ, να παίρνω κάτι που αξίξει 450 ευρώ ΚΑΙ ικανοποιεί τις ανάγκες μου. Νομίζω ότι όλοι μας το ίδιο θέλουμε όταν αγοράζουμε για πάρτη μας. Γιατί να μην θέλουμε το ίδιο όταν την αγορά την κάνουν άλλοι; Γιατί να πληρώνoυμε όλοι για να αγοράσει φουρνάκι η μαμά του Γιωργάκη με τα ρέστα του netbook; Δεν είμαι μίζερος, είμαι ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ και απαιτώ το καλύτερο δυνατό για το μέλλον - αυτό που θα διαμορφώσουν για όλους μας σε μερικά χρόνια τα σημερινά πιτσιρίκια της Α' Γυμνασίου. Μη γελάτε, όταν θα στέκεστε στην ουρά για τη σύνταξη, ένα απ' αυτά μπορεί να είναι πίσω από το γκισέ και να ψάχνει στα ντοσιέ που θα είναι ακουμπισμένα πάνω στο σκονισμένο υπολογιστή για να βρει γιατί δεν σας ήρθε στην ώρα της.
Παρεμπιπτόντως, δεν έχω διαβάσει ακόμα ικανοποιητικές απαντήσεις στο τι θα γίνει με τις μπαταρίες των φορητών σε δύο χρόνια, ούτε στο (πράγματι σοβαρό) θέμα των κλοπών, είτε κατά στη μετακίνηση από και προς το σχολείο είτε και μέσα σε αυτό. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να δίνουν δώρα και κλειδαριές Kensington, μαζί με τις καφετιέρες.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, δεν έχω διαβάσει ακόμα ικανοποιητικές απαντήσεις στο τι θα γίνει με τις μπαταρίες των φορητών σε δύο χρόνια, ούτε στο (πράγματι σοβαρό) θέμα των κλοπών, είτε κατά στη μετακίνηση από και προς το σχολείο είτε και μέσα σε αυτό. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να δίνουν δώρα και κλειδαριές Kensington, μαζί με τις καφετιέρες.
Ότι γίνεται και τώρα με τα κινητά που έχει το κάθε σπόρι και πηγαινοέρχεται σχολείο. Με λίγη προσοχή και ενημέρωση, όλα μια χαρά θα πάνε. Η με τα ποδηλατά τους... Ή με οτιδήποτε....
Εκτός εάν πρέπει να προσλάβει το κράτος μπράβους να φυλάνε τα παιδιά.....
-
Ναι, αλλά το κινητό του Κωστάκη δεν το έχω πληρώσει ΕΓΩ και άμα του το φάνε, δε μου καίγεται καρφί. Άσε που τα κινητά δεν έχουν ΟΛΑ 350 ευρώ (πραγματική τιμή) ούτε είναι υποχρεωμένος ο πατέρας του Κωστάκη να του πάρει άλλο, αν του το κλέψουν. Δεν είναι το ίδιο...
-
@ all
Για θέματα που σχετίζονται με το φαγοπότι κάποιων κ.λπ. Μία έρευνα στις τιμές δεν αποδεικνύει αυτά που γράφονται εδώ τουλάχιστον στο βαθμό που αναφέρονται. Όπως είπαμε για να συμβεί αυτό προϋποθέτει συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων εμπόρων σε τέτοιο βαθμό που πρακτικά λόγω ανταγωνισμού δεν μπορεί να συμβεί. Αν μιλάμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι παίκτες μπαίνουν σε ένα παιγνίδι εναρμονισμένων πολιτικών, τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να το επεκτείνουν και σε άλλους τομείς στην πώληση Η/Υ.
Επιπλέον αυτά που γράφονται για το αν δεν έτρωγε κάποιος δεν θα γινόταν. Δεν υπάρχει οργανισμός που να μην έχει έξοδα λειτουργίας. Μήπως η WWF, ή η UNICEF δίνουν το σύνολο των χρημάτων από δωρεές σε αυτούς που έχουν ανάγκη? Όχι βέβαια (μάλιστα για τη 2η τα overheads όπως λέγονται ή κοινώς τα έξοδα λειτουργίας και διανομής πολλές φορές πλησιάζουν το 50%). Εν προκειμένω, για να εγκαταστήσεις τα windows με dual boot κάποια εκδοχή LINUX και μία σειρά προγραμμάτων αυτό απαιτεί χρόνο και ενασχόληση ενός ατόμου για ένα τέταρτο της ώρας. Αυτός ο χρόνος πληρώνεται και εντάσσεται μέσα στο συνολικό κόστος.
Είναι βέβαιο ότι το μέτρο θα ευνοήσει και την αγορά των Η/Υ (μιλάμε για 55 εκατ. ευρώ) αλλά πρωτίστως θα ευνοήσει τα μικρά παιδιά που ασχέτως της οικονομικής κατάστασης των γονιών τους θα αποκτήσουν ένα εργαλείο για την είσοδο τους στην ψηφιακή εποχή.
Ίσως το μέτρο αποδώσει και να πάψουμε να βλέπουμε παιδιά που από Η/Υ δεν έχουν ιδέα (παρά μόνον πως να παίζουν Halo ή HalfLife) αν και αυτό είναι ένα πραγματικά ειδυλλιακό σενάριο. Το κύριο πρόβλημα μου είναι ότι το μέρος των Διδασκόντων στην 2βάθμια εκπαίδευση θα μποϋκοτάρει συνειδητά το μέτρο. Επιπλέον όπως προείπε και ο stam69 το ζήτημα είναι αν υπάρχει θέληση για την ένταξη νέων τεχνολογιών στην διαδικασία μάθησης. Πιστέψτε με ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατο στην 3βάθμια εκπαίδευση όπου το σύνολο των διδασκόντων γνωρίζουν τουλάχιστον το Word όπου όμως μία Σταλινικού τύπου λογική δεν επιτρέπει την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στη μάθηση ή στην ανάπτυξη άλλων μεθόδων επικοινωνίας.
Αυτά από εμένα.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Αφού το laptop έχει το ίδιο περιεχόμενο με τα βιβλία, απλά αφήστε τα τελευταία στο σπίτι!Πιστεύεις είναι δική μας/σου απόφαση τι θα αφήσει το παιδί σπίτι; Λοιπόν πήγα και ρώτησα πως θα γίνεται. Δύο μαθήματα τουλάχιστον, στο σχολείο που με ενδιαφέρει, θα γίνονται και μέσω υπολογιστή (βιολογία και μαθηματικά τα οποία είναι ΚΑΙ τις 5 μέρες της εβδομάδας). Στην ερώτηση αν γι αυτά τα μαθήματα τουλάχιστον θα μένουν τα βιβλία, βιβλία εργασιών και τετράδια σπίτι, η απάντηση ήταν 'και βέβαια ΟΧΙ'. Όπως καταλαβαίνεις το θέμα δεν είναι αν ...έχουμε αντίληψη του 'σωστού' ή κοινή λογική. Απλά δεν αποφασίζουμε εμείς γι αυτό.
Δεν διαφωνώ με ότι γράφεις και γενικά δεν νομίζω να είπε κάποιος 'τι καλά να μας κλέβουν', 'τι ωραία να δίνουν σαβούρα' κλπ. Το θέμα ΔΕΝ είναι τι θέλουμε, τι θεωρούμε σωστό, τι πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται. Το θέμα είναι ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. Και ότι γίνεται το κάνουν οι αντιπρόσωποί μας, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι με ...δημοκρατικές διαδικασίες. Μπορεί να απαιτείς εσύ ή και εγώ ή και ο γείτονας αλλά η πλειοψηφία δεν συμφωνεί, οπότε μένουμε με την απαίτηση.
Συμφωνώ επίσης πως όντως το κουράσαμε το θέμα. Ότι και να πούμε, όσο και να διαφωνήσουμε ή συμφωνήσουμε μεταξύ μας, δεν αλλάζει κάτι. Αν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει θα ήταν παράνομο το να μιλάμε γι αυτά, ενώ τώρα είναι η καλύτερη εκτόνωση.
@__christos.dimou__ Το έχουμε ήδη αναφέρει ότι δεν θα γίνει καμμιά σοβαρή δουλειά μιας και δεν υπάρχει υπόβαθρο. Όσο για το φαγοπότι επίσης συμφωνώ, μιλάμε για ψίχουλα και κανείς δεν θα ασχολιόνταν αν δεν ήταν σε λίγες μέρες εκλογές. Έχουμε καταπιεί καμήλες και πνιγήκαμε στο κουνούπι; Απλά έτυχε τώρα και πρέπει να γίνει 'σωστή' εκμετάλλευση.
-
Για να μείνουν τα βιβλία σπίτι πρέπει να υπάρχουν σε μορφή e-book στο pc. Από όσο έχω καταλάβει, e-books ΔΕΝ είναι αυτά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για να μείνουν τα βιβλία σπίτι πρέπει να υπάρχουν σε μορφή e-book στο pc. Από όσο έχω καταλάβει, e-books ΔΕΝ είναι αυτά.Τα βιβλία σε μορφή pdf είναι. Υπάρχουν διαθέσιμα για όλους εδώ.
-
qed
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Αφού το laptop έχει το ίδιο περιεχόμενο με τα βιβλία, απλά αφήστε τα τελευταία στο σπίτι!
Πιστεύεις είναι δική μας/σου απόφαση τι θα αφήσει το παιδί σπίτι; Λοιπόν πήγα και ρώτησα πως θα γίνεται. Δύο μαθήματα τουλάχιστον, στο σχολείο που με ενδιαφέρει, θα γίνονται και μέσω υπολογιστή (βιολογία και μαθηματικά τα οποία είναι ΚΑΙ τις 5 μέρες της εβδομάδας). Στην ερώτηση αν γι αυτά τα μαθήματα τουλάχιστον θα μένουν τα βιβλία, βιβλία εργασιών και τετράδια σπίτι, η απάντηση ήταν 'και βέβαια ΟΧΙ'. Όπως καταλαβαίνεις το θέμα δεν είναι αν ...έχουμε αντίληψη του 'σωστού' ή κοινή λογική. Απλά δεν αποφασίζουμε εμείς γι αυτό.
Sorry, δεν το έγραψα καλά. Το β' πληθυντικό πήγαινε στους ιθύνοντες, όχι στους γονείς ή τα παιδιά, εννοώντας ότι τα βιβλία έπρεπε πια να μένουν στο σπίτι (ή στο σχολείο). Όντως δεν είναι δική μας απόφαση.
-
Είναι γεγονός ότι πολύ το 'κουράσαμε' το θέμα!
Προσωπικό μου κίνητρο ήταν να εκτονώσω την οργή μου, για κάτι που μπορώ να καταλάβω ότι γίνεται εντελώς ανορθόδοξα. Και να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου όσο μπορώ, εκεί που μου ήταν βολικό, δηλ στο αυτοκινητικό φόρουμ που συμμετέχω.Πριν αρχίσω στο φόρουμ έκανα επώνυμη αναφορά στο ΥΠΕΠΘ στη μόνη διεύθυνση email που βρήκα (webmaster@ypepth.gr) **στην σελίδα του Υπουργείου για επικοινωνία **!!!
http://www.ypepth.gr/el_ec_page2071.htm
Μου απάντησαν ότι είναι αναρμόδιοι, μου έδωσαν διάφορα τηλέφωνα και μου υπέδειξαν **να ψάξω στο site **τους μήπως βρώ κανένα email αρμόδιας υπηρεσίας !!!!! Για βρείτε!Μετά μου λέτε ότι στα χωριά δεν έχει διεισδύσει η Τεχνολογία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) ! Μεγάλο λάθος! Οι πιτσιρικάδες του χωριού μου, που δεν είχε ρεύμα ώς το 1970, έχουν γεμίσει με φωτογραφίες του χωριού το Google! Στο Υπουργείο 'κοιμούνται'.
Η αηδία μου ολοκληρώθηκε σήμερα που είδα και τις (αχτύπητες) προσφορές του Carrefur.
http://www.carrefour.gr/energeies.aspx?a_id=186
Έως και 150€ δωροεπιταγή (80€ για 11.6') για να πάρεις λουκάνικα και ότι άλλο θέλεις.Γ@μώ το σχεδιασμό της 'Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.' για την διάδοση της ΤΠΕ. Τελεία και παύλα απο εμένα!
-
Κρίμα που έβαλες παύλα γιατί θα σε ρώταγα αν σε ενοχλεί εξίσου το γεγονός ότι το κράτος πληρώνει windows ακριβότερα απ ότι πληρώνω εγώ λιανικά
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Κρίμα που έβαλες παύλα γιατί θα σε ρώταγα αν σε ενοχλεί εξίσου το γεγονός ότι το κράτος πληρώνει windows ακριβότερα απ ότι πληρώνω εγώ λιανικάΤώρα έδωσες και το τελικό χτύπημα! Δεν το ξέρω.
Γράψε δυό λόγια και στείλτα σε ένα εισαγγελέα, δεν μπορεί παρά να το κινήσει. -
Κρίμα που έβαλες παύλα γιατί θα σε ρώταγα αν σε ενοχλεί εξίσου το γεγονός ότι το κράτος πληρώνει windows ακριβότερα απ ότι πληρώνω εγώ λιανικά
Τώρα έδωσες και το τελικό χτύπημα! Δεν το ξέρω.
Γράψε δυό λόγια και στείλτα σε ένα εισαγγελέα, δεν μπορεί παρά να το κινήσει.Καλά, θες να βάλεις τελεία με ανέκδοτο
-
Απορια πελατη χθες τ'απογευμα σε καταστημα πλαισιο:'Επειδη εχουμε φορητο στο σπιτι,γινεται τα λεφτα του (επιδοτουμενου) φορητου του παιδιου να μου τα δωσετε με πιστωτικο?'(πραγματικο γεγονος)
-
Πήρε το αυτί μου (η πληροφορία δεν είναι ασφαλής) ότι τα παιδιά που θα πάρουν φορητάκι, θα τον πηγαίνουν στο σχολείο και με ένα λογισμικό του Υπουργείου θα κάνουν μάθημα πληροφορικής.
Πλην όμως, το συγκεκριμένο λογισμικό, λένε, είναι ασύμβατο με Windows Vista (και 7 φαντάζομαι). Ε; Αληθεύουν τα παραπάνω;
Άλλο θέμα:
φοβάμαι ότι θα βουτήξουν (με βία ή χωρίς) διάφορα 'άτομα του αστυνομικού δελτίου' ή απλώς αλητάμπουρες κάμποσα νετμπουκάκια πιτσιρικάδων.Άλλο θέμα:
αν γίνεται μάθημα με ασύρματο δίκτυο, πόσο ασφαλές θα είναι για παιδικούς οργανισμούς να δέχονται ακτινοβολία από δεκάδες πομποδέκτες wifi σε μικρό χώρο; Ρωτάω, δεν ξέρω. -
Τωρα που το λες,κι εγω ανησυχω μην τυχον κι ανταλλασουν τσοντες μεσω LAN...
-Το να τρεχει σε XP πλεονεκτημα ειναι για τα specs των συγκεκριμενων μηχανακιων.Μαθηματικα κι Αρχαια κι Εκθεση ειναι σκοπος να μαθουν,οχι συγχρονα λειτουργικα
-Οι πιτσιρικαδες κυκλοφορουν ηδη με ακριβοτερα κινητα και gadgets στις τσεπες
-Tα κινητα των παιδικων οργανισμων κατα κανονα εκπεμπουν πολ/σια βλαβερη ακτινοβολια,και μεχρι τωρα η παρουσια τους και η περιστασιακη τους χρηση στην ταξη δεν εχει απαγορευτει συμφωνα με οσα γνωριζω.Με καθε επιφυλαξη-καθως δεν αποτελει αμιγες επιστημονικο αρθρο με πορισματα βασισμενα στην ερευνα-παραθετω κι αυτο
http://scienceblogs.com/builtonfacts/20 ... iation.php
-
Να σας πω, δεν αφήνετε τις @@χιδιές, να μας πείτε ποιό είναι το καλύτερο να πάρουμε;
Α, μην ξεχάσω να το πω, αυτό το θέμα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο μεγαλύτερος Έλληνας είναι ο Χάρυ Κλιν, που είχε πει εδώ και 20+ χρόνια ότι αυτός ο τόπος δεν σώζεται με τίποτα...
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ?