-
εχεις δικαιο στα λεγομενα σου γιωργοςφοκους..αλλα απο το παρελθον δεν μπορουμε να κρινουμε με εγκυροτητα το μελλον,ειδικα οταν προκειται για ολοκαινουργιο κινητηρα που ουδεμια σχεση εχει με το παρελθον..
οσο για αυτο που λεει ο πατερας σου περι γερμανων κ παλι γερμανων,απολυτως σεβαστο αλλα θα μου επιτρεψεις να εχω διαφορετικη αποψη αν κ δεν ειναι της παρουσης.. -
Η σύγκριση ΔΕΝ είναι σωστή.
Πρέπει να μπεί ο 1,8 . !
Εχει κανείς διαγράμματα ροπής απο τον 1,8 ? -
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Απο τις λιστες αξιοπιστιας που υπαρχουν σε περιοδικα τα προβληματα που βγαζουν τα αμαξια απο εκει βγαζω αυτο το συμπερασμα και βαπτιζω την αλφα ως λιγοτερη αξιοπιστη απο την vw.Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.
Οι λιστες αξιοπιστιας περιοδικων(βλ autotriti) ειναι μια μεγαλη κοροιδια.Τραγικο λαθος να καθεσε και να κρινεις μια μαρκα απο αυτες τιςς λιστες.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
εχεις δικαιο στα λεγομενα σου γιωργοςφοκους..αλλα απο το παρελθον δεν μπορουμε να κρινουμε με εγκυροτητα το μελλον,ειδικα οταν προκειται για ολοκαινουργιο κινητηρα που ουδεμια σχεση εχει με το παρελθον..
οσο για αυτο που λεει ο πατερας σου περι γερμανων κ παλι γερμανων,απολυτως σεβαστο αλλα θα μου επιτρεψεις να εχω διαφορετικη αποψη αν κ δεν ειναι της παρουσης..Τι να σου επιτρεψω ρε φιλε??Ο καθενας οτι του αρεσει παιρνει.Εγω δεν μπορω να σου πω εισαι μ@λ@κ@ς σου αρεσουν τα Ιταλικα!!Και εμενα μου αρεσουν αν και ειμαι Γερμανοφιλος σε θεματα αυτοκινητου.Αλλα η νεα αλφα εχει φερει τα πανω κατω σε σχεση με εμενα και το αυτοκινητο!!!!Μου αρεσει παρα πολυ και μπορει να το αγορασει ο καθενας.Εχει προσιτη τιμη και κυβισμο το οποιο θα πουλησει παραπανω απο οτι ενα 2λιτρο.Το αμαξι αυτο επισης μου αρεσει γιατι απο οτι εχω ακουσει τα Ιταλικα εχουν ενα θεμα με τα ηλεκτρικα και σε αυτο εχουν βαλει το χερακι τους οι Γερμανοι.Βεβαια δε το συγκρινα με αυτο κριτιριο γιατι απο μια ηλικια και μετα αρχισα να βλεπω το καθε αμαξι με αλλο ματι.
-
Τι να σου επιτρεψω ρε φιλε??Ο καθενας οτι του αρεσει παιρνει.Εγω δεν μπορω να σου πω εισαι μ@λ@κ@ς σου αρεσουν τα Ιταλικα!!Και εμενα μου αρεσουν αν και ειμαι Γερμανοφιλος σε θεματα αυτοκινητου.Αλλα η νεα αλφα εχει φερει τα πανω κατω σε σχεση με εμενα και το αυτοκινητο!!!!Μου αρεσει παρα πολυ και μπορει να το αγορασει ο καθενας.Εχει προσιτη τιμη και κυβισμο το οποιο θα πουλησει παραπανω απο οτι ενα 2λιτρο.Το αμαξι αυτο επισης μου αρεσει γιατι απο οτι εχω ακουσει τα Ιταλικα εχουν ενα θεμα με τα ηλεκτρικα και σε αυτο εχουν βαλει το χερακι τους οι Γερμανοι.Βεβαια δε το συγκρινα με αυτο κριτιριο γιατι απο μια ηλικια και μετα αρχισα να βλεπω το καθε αμαξι με αλλο ματι.
Oτι ηλεκτρικα εχουν τα γερμανικα εχουν και τα ιταλικα,δηλαδη bosch.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τι να σου επιτρεψω ρε φιλε??Ο καθενας οτι του αρεσει παιρνει.Εγω δεν μπορω να σου πω εισαι μ@λ@κ@ς σου αρεσουν τα Ιταλικα!!Και εμενα μου αρεσουν αν και ειμαι Γερμανοφιλος σε θεματα αυτοκινητου.Αλλα η νεα αλφα εχει φερει τα πανω κατω σε σχεση με εμενα και το αυτοκινητο!!!!Μου αρεσει παρα πολυ και μπορει να το αγορασει ο καθενας.Εχει προσιτη τιμη και κυβισμο το οποιο θα πουλησει παραπανω απο οτι ενα 2λιτρο.Το αμαξι αυτο επισης μου αρεσει γιατι απο οτι εχω ακουσει τα Ιταλικα εχουν ενα θεμα με τα ηλεκτρικα και σε αυτο εχουν βαλει το χερακι τους οι Γερμανοι.Βεβαια δε το συγκρινα με αυτο κριτιριο γιατι απο μια ηλικια και μετα αρχισα να βλεπω το καθε αμαξι με αλλο ματι.
Oτι ηλεκτρικα εχουν τα γερμανικα εχουν και τα ιταλικα,δηλαδη bosch.
Ναι εχω ακουσει πως σε αυτο το μοντελο χρησιμοποιηθηκαν πρωτη φορα.
-
Eδω και κατι χρονια χρησιμοποιουν οι Ιταλοι τα ηλεκτρικα της bosch.
-
Eδω και κατι χρονια χρησιμοποιουν οι Ιταλοι τα ηλεκτρικα της bosch.Δε ξερω τι να πω εγω οτι εχω ακουσει λεω.Μαλιστα αν θυμαμαι καλα στην πρωτη εμφανιση της 159 στο top gear το ακουσα.
-
Eδω και κατι χρονια χρησιμοποιουν οι Ιταλοι τα ηλεκτρικα της bosch.φευ monojetronic της bosch είχε το ταπεινό μου tipo το μακρινό 1992!!!
-
Να το βιντεο αν πατε στα δυο λεπτα και τριαντα δευτερα κατι λεει για τη γερμανικη παρεμβαση.Για καποιον υπευθηνο αν καταλαβα καλα.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Και κλείνοντας. Το διάγραμμα του TFSi δείχνει την 16βάλβιδη κεφαλή του. Κινητήρας γραμμικός χωρίς ξεσπάσματα. Ο ΤBi από την άλλη μοιάζει με καλό παλαιό 8βάλβιδο. Αυτό φυσικά και θα αλλάξει στις sport εκδόσεις που θα ακολουθήσουν όπου και ο κινητήρας θα στροφάρει πιο ψηλά αλλά θα χάσει κάτι από τη γεμάτη λειτουργία του κάτω
Αγαπητέ μου χωρίς να διαφωνώ μαζί σου μην ξεχνάς ότι ο ΤΒΙ έχει διαχείριση καυσίμου και απομάκρυνσης καυσαερίων scavenging, κάτι που πρακτικά σημαίνει μεγάλο έλεγχο της συνολικής απόδοσης αλλά και μηδενικό lag....Συνάμα ο 1750 ΤΒΙ είναι υπερτετράγωνος οριακά πράγμα που σημαίνει ότι έχει όρεξη να ανέβει στις ψηλότερες σαλ και αυτό σίγουρα θα φανεί στην πιο σπορ έκδοση των 230/240 ίππων που θα έρθει πολύ σύντομα....
Αυτό σημαίνει ότι κρατούν τον κινητήρα επίτηδες χαμηλά. Για να έχεις πιο ελεύθερη αναπνοή ψιλά πρέπει να κάνεις αλλαγές τόσο στην χαρτογράφηση όσο και στα επιμέρους εξαρτήματα. Δεν υπάρχουν μαγικοί ζωμοί. Για να πας στους 240 ίππους σημαίνει ότι κάτι θα χάσεις χαμηλά. Αν δεν χάσεις τίποτα σημαίνει ότι θα μπορούσες να είχες ακόμα καλύτερη απόκριση χαμηλά από αυτή που έχεις.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αυτό σημαίνει ότι κρατούν τον κινητήρα επίτηδες χαμηλά. Για να έχεις πιο ελεύθερη αναπνοή ψιλά πρέπει να κάνεις αλλαγές τόσο στην χαρτογράφηση όσο και στα επιμέρους εξαρτήματα. Δεν υπάρχουν μαγικοί ζωμοί. Για να πας στους 240 ίππους σημαίνει ότι κάτι θα χάσεις χαμηλά. Αν δεν χάσεις τίποτα σημαίνει ότι θα μπορούσες να είχες ακόμα καλύτερη απόκριση χαμηλά από αυτή που έχεις.Υπάρχουν περιθώρια στην αύξηση της σχέσης συμπίεσης. Τώρα δουλεύει στο 9.5:1, αν σκεφτείς ότι αν ανέβει στο 10:1 με τα κατάλληλα εντόσθια φυσικά πρακτικά δεν θα χαθεί τίποτα χαμηλά.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Σωστος ο christos.dimou, αλλα συμφωνα και με την δικη του αναλυση,
θεωρω καλυτερο, να υπαρχει λιγο μεγαλυτερο ευρος επιπεδης καμπυλης ροπης και οριο περιστροφων, παρα 1-1,5χλγμ ροπης παραπανω στο μεσαιο ευρος στροφων, και πτωση
των μεγιστων τιμων λιγο νωριτερα σε σχεση με τον αλλο κινητηρα.
Σιγουρα αδικειται απο το αποτελεσμα ο tbi λογω 200κ.εκ λιγοτερων, οριζοντας τον ουσιαστικα πιο προηγμενο και τεχνολογικα αρτιοτερο, αλλα
συνολικα, στο πενταλ του γκαζιου (αυτο που αποκομιζει ο οδηγος στην πραξη) ειναι καλυτερη η εικονα του Tsi 200 στο δρομο...Στο 95% του χρόνου ενός κινητήρα αυτός περιστρέφεται στο 1/3 ως 2/3 των μέγιστων στροφών. ΙΜΗΟ εκτός και αν πας χωρίς αύριο στο δρόμο και με κόφτες περισσότερο θα εκτιμήσεις την γεμάτη λειτουργία χαμηλά και λιγότερο την γραμμικότητα. Φευ αυτό είναι και το κύριο πλεονέκτημα των TSi (το να κινούνται χαλαρά με μακρύτερη σχέση στο κιβώτιο σε σχέση με τους ατμοσφαιρικούς). Πως λοιπόν από τη μία παρουσιάζουμε ως μεγάλο πλεονέκτημα αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό μεταξύ turbo και ατμοσφαιρικού και το παραβλέπουμε εδώ? (μιλάμε καθαρά με όρους μηχανικούς και όχι με όρους τι αποκομίζει ο χρήστης που αναλύεται παρακάτω).
Η όλη καμπύλη ροπής πάντως ταιριάζει με τη γενική φιλοσοφία των Ιταλικών αυτοκινήτων τις τελευταίας 25ετίας που πρακτικά θέλουν έναν γεμάτο κινητήρα στις μεσαίες στροφές.
Τώρα για τα περί τι αποκομίζει ο χρήστης στο δρόμο. Οι διαφορές στη ροπή δεν υπερβαίνουν το 10% σε καμία περίπτωση. Βάζοντας στο παιγνίδι και τα κιβώτια αλλά και τις επιμέρους ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών είναι πρακτικά αδύνατον ο ανθρώπινος εγκέφαλος να εντοπίσει διαφορές της τάξης του 5%. Οπότε το όλο θέμα της γραμμικότητας του TFSi ψηλά είναι άδειο γράμμα όπως είναι άδειο γράμμα και η πιο γεμάτη κατά 5~10% ροπή του TBi στις μεσαίες στροφές. Διαφορές βλέπουν τα όργανα και μόνον εκτός και πιστεύουμε ότι η διαφορά από το 5.3 στο το 5.5 στο 80-120 με 4η γίνεται αντιληπτή χωρίς όργανα. Εδώ καλά καλά δεν καταλαβαίνουμε διαφορές με άδειο - γεμάτο όχημα όπου τα +300 κιλά της 2ης περίπτωσης μπορεί να επηρεάσουν τις επιδόσεις κατά 15% θα καταλάβουμε ένα 5%???
Άρα ΙΜΗΟ οι ευτυχείς κάτοχοι των 2 αυτών κινητήρων σε αντίστοιχα οχήματα θα προσλάβουν την ίδια οδηγική ευχαρίστηση no matter what και αυτό είναι που μετρά σε τελική ανάλυση.
Για τους κυνηγούς φαναριών και άλλες αντίστοιχες συνομοταξίες δεν πρόκειται να ασχοληθούν με αυτές τις εκδόσεις αλλά με τις sportive των 240 ίππων οι μεν και των 270 ίππων οι δε.
-
Αληθεια πως μπορει να ανεβει η σχεση συμπιεσης? Φανταζομαι αλλαγη μπιελες διαφορετικα εμβολα/ελατηρια και ενισχυμενο στροφαλο..Το καπακι εχει αναγκη αλλαγων η μπορει να μεινει οπως ειναι ??
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Αυτό σημαίνει ότι κρατούν τον κινητήρα επίτηδες χαμηλά. Για να έχεις πιο ελεύθερη αναπνοή ψιλά πρέπει να κάνεις αλλαγές τόσο στην χαρτογράφηση όσο και στα επιμέρους εξαρτήματα. Δεν υπάρχουν μαγικοί ζωμοί. Για να πας στους 240 ίππους σημαίνει ότι κάτι θα χάσεις χαμηλά. Αν δεν χάσεις τίποτα σημαίνει ότι θα μπορούσες να είχες ακόμα καλύτερη απόκριση χαμηλά από αυτή που έχεις.
Υπάρχουν περιθώρια στην αύξηση της σχέσης συμπίεσης. Τώρα δουλεύει στο 9.5:1, αν σκεφτείς ότι αν ανέβει στο 10:1 με τα κατάλληλα εντόσθια φυσικά πρακτικά δεν θα χαθεί τίποτα χαμηλά.
Οψόμεθα. Για να αλλάξει όμως η σχέση συμπίεσης δεν είναι ένα απλό ζήτημα. Θέλει άλλους διωστήρες και διαφορετικό σχεδιασμού της κεφαλής του πιστονιού (γιατί η κεφαλή του κινητήρα δεν αλλάζει). Σε αυτό ακριβώς στηρίζομαι δηλώνοντας ότι 'there is no free launch'.
Εν πάσει περιπτώσει σύντομα η GTA θα είναι εδώ και θα έχουμε περισσότερα στοιχεία.
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Αληθεια πως μπορει να ανεβει η σχεση συμπιεσης? Φανταζομαι αλλαγη μπιελες διαφορετικα εμβολα/ελατηρια και ενισχυμενο στροφαλο..Το καπακι εχει αναγκη αλλαγων η μπορει να μεινει οπως ειναι ??Το να αλλάξεις το καπάκι σημαίνει πάρα πολλές και σημαντικές αλλαγές τόσο στην εισαγωγή όσο και στην εξαγωγή. ΙΜΗΟ χωρίς να είμαι Μηχανολόγος μία αλλαγή στα πιστόνια είναι πιο εύκολη δουλειά.
ΥΓ. Θεωρώ ότι και οι δύο κινητήρες είναι εξίσου καλοί. Τεχνολογικά ο TBi λόγω και της μεταβλητής εισαγωγής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους υπερ-εξελιγμένους της Audi και είναι μπροστά από τους TSi χωρίς το Valvetronic των υπολοίπων του group. (οπότε για μένα ψήφο και στα δύο)
-
Ναι εχω ακουσει πως σε αυτο το μοντελο χρησιμοποιηθηκαν πρωτη φορα.
Καλυτερα να αφηνες τα 'εχω ακουσει', 'μου ειπαν', 'η γιαγια μου ελεγε' και απλα να διαβαζες... Bosch φερουν τα Ιταλικα πλεον της δεκαετιας και οχι δεν εχουν κανενα προβλημα με τα ηλεκτρικα! Οπως επισης τα Γερμανικα φερουν Magnetti Marelli!
Στα των κινητηρων... κολοκυθοπιτα... το μονο που ξερω ειναι πως μια Delta 200αρα σημερα καταξεφτυλισε τον καημενουλη τον Kompressora μου. Ουτε για πλακα δεν μπορεσα να την κυνηγησω! Πηγαινε διαολεμενα γρηγορα και ειχα μεινει μλκς...
-
Αν επιρεπεται, με τι αυτοκινητο επιχειρησες την καταδιωξη?
(σε καθε περιπτωση,η συγκεκριμενη δυσκολα παρακολουθειται στην ευθεια,αν δεν εχεις καποιο gti αξιωσεων)
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Αν επιρεπεται, με τι αυτοκινητο επιχειρησες την καταδιωξη?(σε καθε περιπτωση,η συγκεκριμενη δυσκολα παρακολουθειται στην ευθεια,αν δεν εχεις καποιο gti αξιωσεων)
Merc Sportcoupe 1.8 163 ατια (κομπρεοορ).
Φυσικα ηξερα πως κατα πασα πιθανοτητα υστερουσα... αλλα εγω εκει που εμεινα μλκς κυριολεκτικα ηταν οτι ΔΕΝ ΕΙΧΑ την ευκαιρια να την κυνηγησω... δλδ... μου τελειωσε την οποια αποπειρα κυνηγητου της ταχυτατα. Ανοιξε τοσο γρηγορα σε σχεση με μενα στην ανηφορα που το ονειρο εσβησε γρηγορα!
-
φιλε γιωργοφοκους μπερδευτηκες..το οτι προτιμω τον εν λογω κινητηρα απο τον αλλο κινητηρα που βρισκεται σε παραθεση-συγκριση δεν σημαινει αυτοματως οτι μου αρεσουν τα ιταλικα..οτι θεωρω λανθασμενη την κριση-χαρακτηρισμο ενος κινητηρα αναξιοπιστου χωρις να εχει καν κινηθει στους δρομους ουσιαστικα,ειναι ανεξαρτητως καταγωγης.κ για γερμανικο κ για ιταλικο κ για ρωσικο το ιδιο πραγμα θα σου ελεγα.
εχω παρατηρησει προς τεινω προς ιαπωνοφιλος(λογω τεχνολογιας-αξιοπιστιας) αλλα δεν εχω προβλημα να παραδεχθω καλα αυτοκινητα ειτε ευρωπαιων ειτε αμερικανων(εφοσον πληρουν τις προδιαγραφες που ειναι κατ'εμε αναγκαιες για ενα καλο αυτοκινητο)..κ φυσικα κατακρινω οσα ιαπωνικα δεν θεωρω καλα(κ ειναι αρκετα!)..γιατι πολυ απλως,καμια εταιρια δεν με πληρωνει.απο καμια δεν εχω κερδος ωστε να την διαφημιζω-υποστηριζω με παθος(κ εντελει εχω κ σοβαροτερα προβληματα να ασχοληθω απο το να φανατιζομαι με εταιριες)..ολα εχουν τα καλα τους κ τα κακα τους..γιαυτο κ αν κ δεν αρεσκομαι στην vw παρολα αυτα εχω vw αυτοκινητο..ζητω συγνωμη για το
καλη συνεχεια κ μπραβο στον κ.δημου για τις εμπεριστατωμενες απαντησεις του..
1.75 TB vs 2.0 tfsi