-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Merc Sportcoupe 1.8 163 ατια (κομπρεοορ).Φυσικα ηξερα πως κατα πασα πιθανοτητα υστερουσα... αλλα εγω εκει που εμεινα μλκς κυριολεκτικα ηταν οτι ΔΕΝ ΕΙΧΑ την ευκαιρια να την κυνηγησω... δλδ... μου τελειωσε την οποια αποπειρα κυνηγητου της ταχυτατα. Ανοιξε τοσο γρηγορα σε σχεση με μενα στην ανηφορα που το ονειρο εσβησε γρηγορα!
Απλά δεν περίμενες ότι ο τύπος θα το πατήσει, όχι ότι ήλπιζες ότι με τα άλογα και τα κιλά σου θα είχες την ευκαιρία να τον κυνηγήσεις.
nidosan
Η αποκριση στο γκαζι δεν ειναι θεμα κινητηρα,αλλα ηλεκτρονικης διαχειρησης.Που διαφωνεις;Μου φαίνεται πρέπει να ξανακάψει πολλαπλασιαστές ο Κιούσης για να έρθεις στα ίσα σου εσύ....
Εγινε!
Θα το φροντίσεις ή είσαι βέβαιος ότι θα συμβεί από μόνο του στο άμεσο μέλλον οπότε δε χρειάζεται καν ν' ασχοληθείς?!..
Παρεμπιπτόντως, αν το εννοούσες το 'πού διαφωνώ' κάνε έναν κόπο να μου εξηγήσεις γιατί θεωρείς ότι η ηλεκτρονική διαχείρηση των τμημάτων ενός κινητήρα δεν αποτελεί μέρος του κινητήρα και για ποια πράγματα θεωρείς ότι είναι ή δεν είναι υπεύθυνη.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Για τις ψήφους πάνω δεν βλέπω κάνα σχόλιο πάντως...
Εγώ δηλώνω υπεύθυνα ότι έχω μόνο ΕΝΑ (1) λογαριασμό στο φόρουμ (για να μην παρεξηγούμαστε)- πιο ομορφο μικρομεσαιο η Δ
την ειδα παλι σημερα και με επιασαν τα γελια με τις ψηφοφοριες μας
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Merc Sportcoupe 1.8 163 ατια (κομπρεοορ).
Φυσικα ηξερα πως κατα πασα πιθανοτητα υστερουσα... αλλα εγω εκει που εμεινα μλκς κυριολεκτικα ηταν οτι ΔΕΝ ΕΙΧΑ την ευκαιρια να την κυνηγησω... δλδ... μου τελειωσε την οποια αποπειρα κυνηγητου της ταχυτατα. Ανοιξε τοσο γρηγορα σε σχεση με μενα στην ανηφορα που το ονειρο εσβησε γρηγορα!
Απλά δεν περίμενες ότι ο τύπος θα το πατήσει, όχι ότι ήλπιζες ότι με τα άλογα και τα κιλά σου θα είχες την ευκαιρία να τον κυνηγήσεις.
Οντως δεν περιμενα να τον δω να το πλακωνει, αλλα και οταν αρχισα να τις σκαω και γω τις ταχυτητες... ηλπιζα να μπορω εστω να τον εχω απο κοντα, αλλα τον εχασα ανελπιστα γρηγορα! Δεν περιμενα να εχω τοση διαφορα απο δαυτον...
-
Από κιλά ανά ίππο πώς είσαι? Από σασμάν?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Αυτό σημαίνει ότι κρατούν τον κινητήρα επίτηδες χαμηλά. Για να έχεις πιο ελεύθερη αναπνοή ψιλά πρέπει να κάνεις αλλαγές τόσο στην χαρτογράφηση όσο και στα επιμέρους εξαρτήματα. Δεν υπάρχουν μαγικοί ζωμοί. Για να πας στους 240 ίππους σημαίνει ότι κάτι θα χάσεις χαμηλά. Αν δεν χάσεις τίποτα σημαίνει ότι θα μπορούσες να είχες ακόμα καλύτερη απόκριση χαμηλά από αυτή που έχεις.
Υπάρχουν περιθώρια στην αύξηση της σχέσης συμπίεσης. Τώρα δουλεύει στο 9.5:1, αν σκεφτείς ότι αν ανέβει στο 10:1 με τα κατάλληλα εντόσθια φυσικά πρακτικά δεν θα χαθεί τίποτα χαμηλά.
σε τι πιεση δουλευει η τουρμπινα για να ανεβει ετσι απλα η συμπιεση?
στους 4Τ μιλουσαν για τρομακτικες πιεσεις (αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εγκυρες για αυτο ρωταω ), αρα αν ανεβουν οι ιπποι (αρα και η πιεση) λογικα θα πεσει κι αλλο η συμπιεση οπως εγινε και με τον tfsi οταν πηγε απο τα 200 στα 265 που επεσε απο το 10.5:1 στο 9.8:1
παντως αν εχει μεγαλη πιεση μηπως για αυτο εχει καλη αποκριση?
ειναι συνηθες σε βελτιωμενα αυτοκινητα οταν ανεβαζεις την πιεση (χωρις αλλαγη σε τουρμπινα) να μειωνεται το lag..και τωρα για να πεταξω την εγκαθετιλα μου μηπως εχουμε να κανουμε με χυτρα ταχυτητας?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Καλυτερα να αφηνες τα 'εχω ακουσει', 'μου ειπαν', 'η γιαγια μου ελεγε' και απλα να διαβαζες... Bosch φερουν τα Ιταλικα πλεον της δεκαετιας και οχι δεν εχουν κανενα προβλημα με τα ηλεκτρικα! Οπως επισης τα Γερμανικα φερουν Magnetti Marelli!
αυτες οι τραμπες θα μας φανε με τα xenon μας (απο θυγατρικη της magnetti marelli) , εχεις ακουσει τι γινεται φανταζομαι
-
Ειναι οντως κρυφες πληγες οσες 1800ρες Delta κυκλοφορουν.Παραπλανουν κιολας λογω πολιτικης εμφανισης,ενω και πολυς κοσμος δεν ξερει τι εχουν κατω απο το καπω,μεχρι να ειναι αργα.
Ειχαμε ανοιξει το Ibiza Cupra του κολλητου μου με μια Delta σε φαναρι.Αυτος ειχε 3 ατομα μεσα,εμεις ειμασταν 2.Στην εκκινηση,μαζι μ'ενα saxo(πως μαζευονται αυτα μολις μυριστουν κοντρα),που φανταστηκε οτι μας ειχε και τους 2( ) πεταχτηκαμε μεν πρωτοι,αλλα εκει καπου στην 3η(δεν προλαβα να δω κιολας,τις αλλαζε γρηγορα το DSG ),μας εφτασε και μετα πηγαιναμε χερακι-χερακι.Ο σαξας ακομα ερχεται...
-
το καινουριο ηταν για να λες dsg αυτο τελικα σε σχεση με το παλιο τι κανει?
γιατι το παλιο πηγαινε..
(ειχα πετυχει και ενα βελτιωμενο στα 350 και μετραγα τις καροτσες που μου εριχνε , αφου πατουσε κατω και η 4η του ) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το καινουριο ηταν για να λες dsg αυτο τελικα σε σχεση με το παλιο τι κανει?ναι το καινουργιο
Ειχα γραψει καπου τις αρχικες εντυπωσεις μου.Γενικα καλο ειναι μετα το στρωσιμο(στην αρχη κομπιαζε λιγο)αλλα εχω ενδοιασμους για το ποσο του ταιριαζει το DSG.Σε σχεση με το παλιο ειναι πιο ανετο αλλα και λιγοτερο hardcore,ενω τουλαχιστον το xds φαινεται να κανει τη δουλεια του.Ο φιλος μου ειχε και το παλιο,φτασμενο στα 220 αλογα οποτε ειναι αδικη η συγκριση.
Οπως ειναι αδικο που μαμω λιγακι το θεμα με τα off topic
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σωστος ο christos.dimou, αλλα συμφωνα και με την δικη του αναλυση,
θεωρω καλυτερο, να υπαρχει λιγο μεγαλυτερο ευρος επιπεδης καμπυλης ροπης και οριο περιστροφων, παρα 1-1,5χλγμ ροπης παραπανω στο μεσαιο ευρος στροφων, και πτωση
των μεγιστων τιμων λιγο νωριτερα σε σχεση με τον αλλο κινητηρα.
Σιγουρα αδικειται απο το αποτελεσμα ο tbi λογω 200κ.εκ λιγοτερων, οριζοντας τον ουσιαστικα πιο προηγμενο και τεχνολογικα αρτιοτερο, αλλα
συνολικα, στο πενταλ του γκαζιου (αυτο που αποκομιζει ο οδηγος στην πραξη) ειναι καλυτερη η εικονα του Tsi 200 στο δρομο...Στο 95% του χρόνου ενός κινητήρα αυτός περιστρέφεται στο 1/3 ως 2/3 των μέγιστων στροφών. ΙΜΗΟ εκτός και αν πας χωρίς αύριο στο δρόμο και με κόφτες περισσότερο θα εκτιμήσεις την γεμάτη λειτουργία χαμηλά και λιγότερο την γραμμικότητα. Φευ αυτό είναι και το κύριο πλεονέκτημα των TSi (το να κινούνται χαλαρά με μακρύτερη σχέση στο κιβώτιο σε σχέση με τους ατμοσφαιρικούς). Πως λοιπόν από τη μία παρουσιάζουμε ως μεγάλο πλεονέκτημα αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό μεταξύ turbo και ατμοσφαιρικού και το παραβλέπουμε εδώ? (μιλάμε καθαρά με όρους μηχανικούς και όχι με όρους τι αποκομίζει ο χρήστης που αναλύεται παρακάτω).
Η όλη καμπύλη ροπής πάντως ταιριάζει με τη γενική φιλοσοφία των Ιταλικών αυτοκινήτων τις τελευταίας 25ετίας που πρακτικά θέλουν έναν γεμάτο κινητήρα στις μεσαίες στροφές.
Τώρα για τα περί τι αποκομίζει ο χρήστης στο δρόμο. Οι διαφορές στη ροπή δεν υπερβαίνουν το 10% σε καμία περίπτωση. Βάζοντας στο παιγνίδι και τα κιβώτια αλλά και τις επιμέρους ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών είναι πρακτικά αδύνατον ο ανθρώπινος εγκέφαλος να εντοπίσει διαφορές της τάξης του 5%. Οπότε το όλο θέμα της γραμμικότητας του TFSi ψηλά είναι άδειο γράμμα όπως είναι άδειο γράμμα και η πιο γεμάτη κατά 5~10% ροπή του TBi στις μεσαίες στροφές. Διαφορές βλέπουν τα όργανα και μόνον εκτός και πιστεύουμε ότι η διαφορά από το 5.3 στο το 5.5 στο 80-120 με 4η γίνεται αντιληπτή χωρίς όργανα. Εδώ καλά καλά δεν καταλαβαίνουμε διαφορές με άδειο - γεμάτο όχημα όπου τα +300 κιλά της 2ης περίπτωσης μπορεί να επηρεάσουν τις επιδόσεις κατά 15% θα καταλάβουμε ένα 5%???
Άρα ΙΜΗΟ οι ευτυχείς κάτοχοι των 2 αυτών κινητήρων σε αντίστοιχα οχήματα θα προσλάβουν την ίδια οδηγική ευχαρίστηση no matter what και αυτό είναι που μετρά σε τελική ανάλυση.Για τους κυνηγούς φαναριών και άλλες αντίστοιχες συνομοταξίες δεν πρόκειται να ασχοληθούν με αυτές τις εκδόσεις αλλά με τις sportive των 240 ίππων οι μεν και των 270 ίππων οι δε.
Συμφωνω σχεδον απολυτως ειδικα στο θεωρητικο επιπεδο, αλλα καλως ή κακως για εμενα
τουλαχιστον, καποιες φορες ισχυει και 'το διχως αυριο',
οπως επισης και η διαφορα που καταλαβαινω σε αισθηση-ταχυτητα-αποκριση τουλαχιστον στο δικο μου ταπεινο με 100 αλογα αυτοκινητο, αναμεσα σε γεματο, και σχεδον αδειο
ρεζερβουαρ... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αληθεια πως μπορει να ανεβει η σχεση συμπιεσης? Φανταζομαι αλλαγη μπιελες διαφορετικα εμβολα/ελατηρια και ενισχυμενο στροφαλο..Το καπακι εχει αναγκη αλλαγων η μπορει να μεινει οπως ειναι ??
Το να αλλάξεις το καπάκι σημαίνει πάρα πολλές και σημαντικές αλλαγές τόσο στην εισαγωγή όσο και στην εξαγωγή. ΙΜΗΟ χωρίς να είμαι Μηχανολόγος μία αλλαγή στα πιστόνια είναι πιο εύκολη δουλειά.
ΥΓ. Θεωρώ ότι και οι δύο κινητήρες είναι εξίσου καλοί. Τεχνολογικά ο TBi λόγω και της μεταβλητής εισαγωγής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους υπερ-εξελιγμένους της Audi και είναι μπροστά από τους TSi χωρίς το Valvetronic των υπολοίπων του group. (οπότε για μένα ψήφο και στα δύο)Noμιζω οτι μια ακομα μεθοδος διαδεδομενη ειναι το 'κατεβασμα' (πλανισμα) στο καπακι...
-
!κ παλι συγκρινουμε κ κινητηρες διαφορετικης χωρητικοτητας που δινει ενα ακομη προβαδισμα στον αλφα..
Αυτό που έγραψε ο φίλος C.L.A.B είναι η ουσία της σύγκρισης!
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
!κ παλι συγκρινουμε κ κινητηρες διαφορετικης χωρητικοτητας που δινει ενα ακομη προβαδισμα στον αλφα..Επειδή το λέτε συνέχεια αυτό γίνεται διότι :
α) δεν υπάρχει 2.0 ΤΒi
β) ο 1.8 ΤSi είναι επίτηδες στα 160+ άλογα για να μην υπάρξει εσωτερικός ανταγωνισμός με τον 2.0 TSi 211.
γ) ο 1.8 ΤΒi στην παρούσα φάση βγάζει την ίδια ή σχεδόν ίδια ιπποδύναμη με τον μικρό 2λιτρο TSi μιας και υπάρχουν κ οι εκδόσεις με τα 240, 265 και 272 άλογα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
!κ παλι συγκρινουμε κ κινητηρες διαφορετικης χωρητικοτητας που δινει ενα ακομη προβαδισμα στον αλφα..
Επειδή το λέτε συνέχεια αυτό γίνεται διότι :
α) δεν υπάρχει 2.0 ΤΒi
β) ο 1.8 ΤSi είναι επίτηδες στα 160+ άλογα για να μην υπάρξει εσωτερικός ανταγωνισμός με τον 2.0 TSi 211.
γ) ο 1.8 ΤΒi στην παρούσα φάση βγάζει την ίδια ή σχεδόν ίδια ιπποδύναμη με τον μικρό 2λιτρο TSi μιας και υπάρχουν κ οι εκδόσεις με τα 240, 265 και 272 άλογα.
α) ναι δεν υπάρχει, αλλά επειδή γνωρίζω δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει 2λιτρος ο ΤΒΙ όντας υπερτετράγωνος με ένα stroke kit από την ίδια την FPT...κάποτε έτσι μια 1750 έγινε GTAm
β) Ο εσωτερικός ανταγωνισμός του 1.8 160 ίππων δεν είναι ο νέος 2λιτρος με τους 211 ίππους αλλά ο 2λιτρος με τους 180 ίππους, ο οποίος θεωρείται ο καθεαυτού αντίπαλος για τον TBi 200 λόγω του ότι και οι 2 κινητήρες αποδίδουν ίδια ροπή και θεωρούνται η βασική έκδοση των 2 αυτών moteur....
O πιο εξελιγμένος 211 της Audi έχει αντίπαλο δέος των δικό μας 230 ΤΒΙ(σε ειδικές περιπτώσεις 240 ίππων)γ) Ο κινητήρας του Audi TTS αποδίδει 272 ίππους. Κάτι που σημαίνει ειδική ισχύ 136 ίππων. Ο 1.742κεκ της MitoGTA αποδίδει 240 ίππους κάτι που σημαίνει 138 ίππους ειδική ισχύ....Δεν θέλω να μελλοντολογώ, ούτε να σε τρομάξω αλλά ήδη ξέρω πως προβλέπεται έκδοση 270 ίππων για τον 1750(για την Milano QV μάλλον), με μονή τουρμπίνα, ενώ πιο πριν είχα ακούσει για διτούρμπινο 300άρι, κάτι που όμως δεν βλέπω να προχωράει προς το παρόν γιατί θα αποτελεί πολύ κοντινή έκδοση στον νέο V6 2600biturbo 320hp(βασική έκδοση)....
Το σίγουρο είναι ότι αυτό το moteur είναι στην αρχή της καριέρας του και έχει δάφνες για πολλή εξέλιξη....διπλό μεταβλητό χρονισμό, άμεσο ψεκασμό 7 μπεκ, scavenging, και πάντα υπάρχει και η πατέντα MultiAir που θα τροφοδοτεί μελλοντικά όλες τις εισαγωγές όλων των κινητήρων της FPT.... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
α) ναι δεν υπάρχει, αλλά επειδή γνωρίζω δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει 2λιτρος ο ΤΒΙ όντας υπερτετράγωνος με ένα stroke kit από την ίδια την FPT...κάποτε έτσι μια 1750 έγινε GTAm
οοοταν θα γίνει τότε θα γίνεται κ η σύγκριση. Ως τότε οι από πάνω να μην μιλάνε για άδικες συγκρίσεις.
β) Ο εσωτερικός ανταγωνισμός του 1.8 160 ίππων δεν είναι ο νέος 2λιτρος με τους 211 ίππους αλλά ο 2λιτρος με τους 180 ίππους, ο οποίος θεωρείται ο καθεαυτού αντίπαλος για τον TBi 200 λόγω του ότι και οι 2 κινητήρες αποδίδουν ίδια ροπή και θεωρούνται η βασική έκδοση των 2 αυτών moteur....
O πιο εξελιγμένος 211 της Audi έχει αντίπαλο δέος των δικό μας 230 ΤΒΙ(σε ειδικές περιπτώσεις 240 ίππων)ποιος είναι αυτός ; Εννοείς βέβαια το 2λιτρο TFSi με τα 200 αλογα.
ο 230 ΤΒi έχει μπει σε μοντέλα ; ή είναι στα μελλοντικά σχέδια ΝΑ μπει ;γ) Ο κινητήρας του Audi TTS αποδίδει 272 ίππους. Κάτι που σημαίνει ειδική ισχύ 136 ίππων. Ο 1.742κεκ της MitoGTA αποδίδει 240 ίππους κάτι που σημαίνει 138 ίππους ειδική ισχύ....Δεν θέλω να μελλοντολογώ, ούτε να σε τρομάξω αλλά ήδη ξέρω πως προβλέπεται έκδοση 270 ίππων για τον 1750(για την Milano QV μάλλον), με μονή τουρμπίνα, ενώ πιο πριν είχα ακούσει για διτούρμπινο 300άρι, κάτι που όμως δεν βλέπω να προχωράει προς το παρόν γιατί θα αποτελεί πολύ κοντινή έκδοση στον νέο V6 2600biturbo 320hp(βασική έκδοση)....
Το σίγουρο είναι ότι αυτό το moteur είναι στην αρχή της καριέρας του και έχει δάφνες για πολλή εξέλιξη....διπλό μεταβλητό χρονισμό, άμεσο ψεκασμό 7 μπεκ, scavenging, και πάντα υπάρχει και η πατέντα MultiAir που θα τροφοδοτεί μελλοντικά όλες τις εισαγωγές όλων των κινητήρων της FPT....Μιλάς για μελλοντικά μοντέλα. Μιλάω για πραγματικά που φοριούνται. Οταν μπουν και δοκιμαστούν τα ξαναλέμε.
Υγ. αλήθεια σε τι πίεση δουλεύει η τουρμπίνα του 1.75 για να βγάζει τα 200 άλογα; Το δικό μου 1.8 TSi δουλέυει με πρόγραμμα στο 1.1 bar και αποδίδει 220 άλογα από 0.6 με 170 μανίσια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
O πιο εξελιγμένος 211 της Audi έχει αντίπαλο δέος των δικό μας 230 ΤΒΙ(σε ειδικές περιπτώσεις 240 ίππων)ποιος είναι αυτός ; Εννοείς βέβαια το 2λιτρο TFSi με τα 200 αλογα.
ο 230 ΤΒi έχει μπει σε μοντέλα ; ή είναι στα μελλοντικά σχέδια ΝΑ μπει ;Πωλείται κανονικότατα και είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του ΤΒΙ200
http://www.audi.gr/site/pdf/ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ_ ΟΔΗΓΟΣ_A4 SEDAN_B8_2009 08 07.pdf
http://www.audi.gr/site/cars.asp?catid=732&carlineLeft=95&carlineRight=&modelLeft=278&modelRight=Είναι η βασική έκδοση του νέου 2λιτρου TFSI που στην καλή πιο εξελιγμένη έκδοση αποδίδει 211 ίππους και στη βασική 180
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Υγ. αλήθεια σε τι πίεση δουλεύει η τουρμπίνα του 1.75 για να βγάζει τα 200 άλογα; Το δικό μου 1.8 TSi δουλέυει με πρόγραμμα στο 1.1 bar και αποδίδει 220 άλογα από 0.6 με 170 μανίσια.
για αυτό γνωρίζεις κάτι ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ναι ρε παιδια τι πιεση δουλευει αυτο το μοτερ , γιατι για να εχει τοσο χαμηλη συμπιεση η τουρμπινα θα δουλευει υπερωριες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι ρε παιδια τι πιεση δουλευει αυτο το μοτερ , γιατι για να εχει τοσο χαμηλη συμπιεση η τουρμπινα θα δουλευει υπερωριες
Τώρα δεν μπορώ να βρω το αρχείο μου, αλλά αν δεν με απατά η μνήμη μου δουλεύει 1.0bar σταθερό με 1.4 overboost....Θα επανέλθω όμως με περισσότερα στοιχεία μόλις τα βρω
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μιλάς για μελλοντικά μοντέλα. Μιλάω για πραγματικά που φοριούνται. Οταν μπουν και δοκιμαστούν τα ξαναλέμεΔεν μιλάω καθόλου για μελλοντικά μοντέλα
Ο 1.8 Di Τurbo είναι έτοιμος και για τις 2 εκδόσεις του
http://www.fptpowertrain.com/eng/archivio_fotografico_motore27.htm1.8 Di Turbo/1750 TBi 240HP
240HP@6000rpm
350Nm@3250rpm1.8 Di Turbo/1750 TBi 200HP
200HP@4750-5500rpm
320Nm@1400rpm
1.75 TB vs 2.0 tfsi