-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Το πρόβλημα ποιό είναι;
Ο πρώτος είναι κοντά στη μηχανή, για να ζεσταίνεται γρηγορότερα, αλλά ο «κανονικός» είναι ο τελευταίος.Το ' πρόβλημα'είναι ότι σε περιπτωση προβλήματος (αυξημενους ρύπους) ποιο καταλύτη αλλαζω?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το πρόβλημα ποιό είναι;
Ο πρώτος είναι κοντά στη μηχανή, για να ζεσταίνεται γρηγορότερα, αλλά ο «κανονικός» είναι ο τελευταίος.Το ' πρόβλημα'είναι ότι σε περιπτωση προβλήματος (αυξημενους ρύπους) ποιο καταλύτη αλλαζω?
Βασικά δεν αλλάζεις κανέναν στη τύχη, πρέπει να τους βγάλεις και να τους ελέγξεις. Αλλά τις περισσότερες φορές το πρόβλημα με εκπομπές ρύπων οφείλεται σε μειωμένη απόδοση ή δυσλειτουργία του βασικού καταλύτη, δηλαδή του 2ου, αφού ο πρώτος (προκαταλύτης) είναι κυρίως για cold-start emissions (δηλαδή για εκπομπές με κρύο κινητήρα).
-
Εγώ έχω παρατηρήσει στις κρύες εκκινήσεις λίγο έντονη μυρωδιά του καταλυτη κάτι που πιο παλιά δεν υπήρχε καθόλου.
Οι ρύποι με ζεστό κινητήρα είναι πολύ χαμηλοι.
Το διαγνωστικό δείχνει τον πρωτο καταλύτη οκ καθώς οι τιμες του δεύτερου λάμδα είναι σωστές στα 0.45v μέσο ορο. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το διαγνωστικό δείχνει τον πρωτο καταλύτη οκ καθώς οι τιμες του δεύτερου λάμδα είναι σωστές στα 0.45v μέσο ορο.φυσιολογικά πρέπει ο 2ος λ να κολλάει σε τιμές πχ. 0,6 0,7 0,8 και αραιά και που να πηγαίνει από το 0,2 στο 0,9.
Αν παίζει πολύ, δηλαδή πάει συνέχεια σαν εκκρεμές και χειρότερα, συνέχεια όπως ο πρώτος λ, από 0,1 στο 0,9 και ξανά το ίδιο, τότε αυτό είναι ένδειξη ότι ο καταλύτης λέει είναι βουλωμένος. Για δες το στο δρόμο αν μπορείς -
Δεν έχω χρήματα για αγορά καταλύτη.Εξάτμιση χωρίς καταλύτη, δεν γίνεται,παλιά οι εξατμίσεις είχαν?
-
Δεν έχω χρήματα για αγορά καταλύτη.Εξάτμιση χωρίς καταλύτη, δεν γίνεται,παλιά οι εξατμίσεις είχαν?
Πριν το 1990 δεν ειχαν, αλλά απο οταν κυκλοφορησε η αμολυβδη βενζινη, ολα τα αμαξια εχουν καταλυτη. Τι αμαξι εχεις και τι επαθες?
-
Έσπασε ο καταλύτης φίλε μου έχεις κάποια ιδέα? Suzuki swift του '97
!
-
Βαλε εναν ιμιτασιον ή μεταχειρισμενο.....Μεταχειρισμενος δεν θα παει πανω απο 50€ .
-
Προφανώς και (πολύ σωστά) απαγορεύεται η αφαίρεση του. Όπως σου είπαν υπάρχουν πιο φθηνές λύσεις (μτχ).
-
Νομιζω στη Λαρισα πουλανε με 100-120€ καινουριους αλλα δν ξερω αν αληθευουν ως προς το euro.
-
Παιδιά, για μεταχειρισμένο δε λέει γιατί να έχω τα ίδια και χειρότερα...ο 202 έχει δίκιο για ΛάρισαΕυχαριστώ
-
Άλλοι λένε ότι χωρίς καταλύτη(πέρα από τον νόμο) το αμάξι πάει καλύτερα,γίνεται αυτό?ναρωτησω λέει εξατμισα..γιατί δεν έχω το 150σρι
-
Ρώτησε τον καλύτερα τι κάνει ακριβώς ο καταλύτης, γιατί απ ότι φαίνεται δεν γνωρίζεις.
-
Άλλοι λένε ότι χωρίς καταλύτη(πέρα από τον νόμο) το αμάξι πάει καλύτερα,γίνεται αυτό?ναρωτησω λέει εξατμισα..γιατί δεν έχω το 150σρι
Εγω τον ειχα βγαλει για την κ@@λα με το σκεπτικο οτι θα τον ξαναβαλω και λογω υγραεριου δεν πεταω βλαβερες ουσιες πισω.Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα θεμα ακομα και στη βενζινη με την οσφρηση,αλλα η μυτη δεν ειναι χημειο και οι αρωματικοι υδρογονανθρακες οντως περιεχονται στη βενζινη.Για την αποδοση εχασα λιγο χαμηλα και πανω απο 3500σαλ το αμαξι γαζωνε .
Μην μεινεις χωρις καταλυτη,βαλε εναν καινουριο σαν την περιπτωση της Λαρισας,τζαμπα ειναι,δεν γνωριζω αν αναλαμβανουν και τοποθετηση.
Ο μαμα τι επαθε?Στο γκολφ που καιει λαδια ο καταλυτης ειναι φρεσκοαλλαγμενος αλλα νεκρος,θα δοκιμασω καποια ματζουνια μηπως τον αναστησουν.
-
Ευκαιρία λοιπόν να δείξεις την κοινωνική σου ευθύνη. Κλείδωσε το αμάξι μέχρι να μαζέψεις το 150άρι για την αντικατάσταση του καταλύτη!
-
Το καλό εδώ είναι ότι μαθαίνεις ότι το υγραέριο δεν παράγει ρύπους, μόνο η βενζίνη και δεν χρειάζεται καταλύτης.
. . .
-
Επισης μαθαινεις οτι το LPG παραγει αστειες ποσοτητες σε σχεση με τη βενζινη απο NOx,CO και πρακτικα ειναι δυσκολο να βγαλει ξαφνικα βενζολιο και αλλες 'ομορφες' ουσιες.
-
Δεν το μαθαίνεις. Γιατί ο τρόπος παραγωγής αυτών που λες δεν αλλάζει μεταξύ των δύο καυσίμων.
ένα τυχαίο, να βρούμε και άλλα αν είναι.
https://www.sae.org/publications/technical-papers/content/2009-01-2785/
-
Ωραιος, εμείς εδώ τι υγραέριο έχουμε;
-
Ο τροπος δεν αλλαζει αλλα στο LPG δεν προσθετουμε βενζολιο (1% Ευρωπη)και πιθανον αλλες ουσιες οπως συμβαινει στη βενζινη.Προσμιξεις αλλων HC σαφως υπαρχουν αλλα αρωματικων ειναι αστοχο να υπαρχουν.
Το THC μιλα γενικα,δεν γνωριζουμε ποσο % επι του THC ειναι αρωματικοι υδρογονανθρακες.
Το βενζολιο ηρθε για να μας σωσει απο τον κακο μολυβδο εν τω μεταξυ......
-
Το άφησα στο συνεργείο και επειδή είναι κλειστά αυτές τις μέρες, τώρα κυκλοφορώ, με 'πεζώ 2'..ούτε καταλύτης, ούτε 'καυσίματα'...
Περί καταλύτη…