-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να σκοτώσεις τον RAV4; Γιατί για σκότωμα μιλάμε αυτή την εποχή και είναι ένα αυτοκίνητο που με λογικό μέγεθος τα κάνει όλα. Τα έξοδά του νομίζω ότι τα έχεις υπερτιμήσει. Η ασφάλεια πάει κυρίως με την ασφαλιζόμενη αξία και του καινούργιου θα είναι μεγαλύτερη (εκτός αν έχεις ξεχάσει να τους θυμίζεις κάθε χρόνο να προσαρμόζουν την αξία του RAV, οι ίδιοι δεν το κάνουν γιατί δεν τους συμφέρει). Τα σέρβις μπορείς να τα κάνεις σε κάποιο εξειδικευμένο και δεν περιμένω να είναι ακριβότερα από τα καινούργια. Τα ανταλλακτικά της Toyota γενικά είναι φτηνά. Η κατανάλωση σίγουρα θα είναι ψηλότερη αλλά έχεις ορατότητα και εκτός δρόμου ικανότητες. Η ποιότητα κύλισης μπορεί να υστερεί αλλά δεν είναι και τρακτέρ (εκτός αν του έχεις βάλει τέτοια λάστιχα).
Αν πάλι σίγουρα θέλεις να προχωρήσεις το Octavia 5 είναι η οικονομικότερη και κατά πολύ πιο ευρύχωρη λύση... ειδικά σε στέισον (άλλωστε και το Golf τι είναι, ένα χάτσμπακ είναι που δεν είναι παρά ένα κοντό στέισον!)
Οπωσδήποτε οδήγησέ τα και τα δύο και αν μπορείς και το 1800.
Είσαι σίγουρος ότι δεν το φτάνεις οικονομικά το Superb; Αν και παραείναι μεγάλο...Και βέβαια είναι σκότωμα και μάλιστα συνειδητό. Αλλά σκεφτείτε ότι χρησιμοποιείτε ως πρώτο αυτοκίνητο με καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη (πολύ υψηλή κατανάλωση, πολύ πάνω απ' αυτό που περίμενα), να μην πω για τα τέλη 408 €+ 150 € εισφορά. Και βέβαια πέρα απ' το οικονομικό με ένα πιτσιρίκι μηνών, που χρόνος για off-road καταστάσεις και περιπέτειες. Όσο βέβαια για κύλιση είναι καλό για SUV αλλά υστερεί μακράν απ΄τα υπόλοιπα που συζητάμε.
VW Golf 1.4 TSI
- DSG
- Ηλιοροφή
- RCD 501 6 CD Player με οθόνη αφής
- μετ. χρώμα + έξοδα + τέλη
= 25.390 € περίπου με έκπτωση 500 €, οπότε 24.890 €.
Τι είναι αυτή η έκπτωση?
Είναι προσφορά συγκεκριμένου αντιπροσώπου.
... το κόστος συντήρησης που με το τωρινό RAV 4 ΜΚΙΙ 2005 μοντέλο που έχω έχει ξεφύγει στα ύψη.
Έχεις ακούσει τα κόστη ανταλλακτικών(όχι αναλλωσίμων)/συντήρησης του Vag?
Keep your Rav ,μακράν.
Δεν ξέρω για Skoda αλλά VW είχα δύο Golf στην κατοχή μου οπότε ξέρω. Αλλά όχι ότι τα Toyota είναι φθηνά πάντως.
Σε γενικές γραμμές πάντως πιστεύω πως έχει γεμίσει η Αθήνα από αχρείαστα αυτοκίνητα SUV, τεράστιες Limo και δεν συμμαζεύεται. Χιονίζει μία φόρα στην εξαετία και είμαστε τίγκα στα Off-Road για να κάνουμε περατζάδα. Πρώτος διδάξας εγώ ο ίδιος που πήρα το RAV4 ελεύθερος να πουλήσω μούρη και έχω βγεί σε χώμα- χιόνι 3 φορές σε 4 χρόνια!!
Εε νομίζω πως σαν πατέρας πλέον και με αυξημένη οικολογική συνείδηση κάτι πρέπει να κάνω να το διορθώσω και ας χάσω κάποια χρήματα, απ' την πλευρά μου. Τέλος πάντων offtopic αυτά αλλά νομίζω σημαντικό πραγματικά θέμα για συζήτηση.
-
Η άποψή μου σχετικά με τα SUV και με το ότι έχουν γεμίσει την Αθήνα είναι ίδια με την δική σου, αλλά δεν το συνεχίζω εδώ γιατί είναι .
Αν θέλεις χώρους, ξεχνάς σίγουρα το golf (ειδικά με 2 παιδιά- δεν το συζητώ).
Εγώ skoda δεν θα αγόραζα με τίποτα λόγω φίρμας (υπάρχει και η αντίθετη άποψη - δεκτή).
Δεν βλέπεις και το αντίστοιχο jetta (1.4, 160 PS) που έχει ότι και το golf + χώρους? Έχει και πολλή δύναμη και .... δεν είναι skoda (αν και απ' ότι κατάλαβα δεν σε χαλάει η Skoda). Επιπλέον, αν περιμένεις λίγο την έλευση του νέου μοντέλου τους επόμενους μήνες (που θα είναι ίδιο με το νέο golf) μπορείς είτε να πάρεις το νέο είτε να χτυπήσεις το απερχόμενο με καλύτερη τιμή.....
Το passat ανεβαίνει πολύ στην τιμή?
Πάντως, σε ότι αφορά στους χώρους, το να πάρεις golf αντί για rav θα είναι τεράστιο λάθος - δεν κερδίζεις τίποτα....
-
Ο χρήστης avpap75 έγραψε:
Τι είναι αυτή η έκπτωση?
ok
... το κόστος συντήρησης που με το τωρινό RAV 4 ΜΚΙΙ 2005 μοντέλο που έχω έχει ξεφύγει στα ύψη.
Εγώ πάντως που έχω RAV4MK2 f/l μου φαίνεται (πολύ) φτηνό το κόστος συντήρησής του.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Τι είναι αυτή η έκπτωση?
ok
Εγώ πάντως που έχω RAV4MK2 f/l μου φαίνεται (πολύ) φτηνό το κόστος συντήρησής του.
Κόστος συντήρησης ναι, αν εννοείς σέρβις. Μόνο λάδι θέλει το άτιμο. Αλλά τέλη + βενζίνες =
Καταπληκτικό αυτοκίνητο για όποιον το χρειάζεται και χρησιμοποεί τις έξτρα δυνατότητες του. -
Στην ουσία το ίδιο αυτοκίνητο είναι αυτά τα 2. Θα έχει ίσως πιο μεγάλο χώρο αποσκευών το Skoda. Προσωπική μου άποψη είναι ότι με το facelift το octavia το χαλάσανε. Παλιότερα μου άρεσε περισσότερο, σαν να είχε μια σχεδιαστική ομοιογένεια που τώρα κάπως διαταράχτηκε με αυτά τα φώτα. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου φέρνει λίγο στο μεγάλο της hyundai, ειδικά στα ανοιχτόχρωμα μοντέλα. Από εκεί και πέρα πολύ καλή επιλογή το DSG. Και τουλάχιστον το Golf που ξέρω από πρώτο χέρι από θόρυβο δεν κάνει καθόλου. Μετά τις 3000σαλ αρχίζεις να καταλαβαίνεις τον κινητήρα. Μέχρι τότε ακούγεται πιο πολύ ο θόρυβος από την κύλιση των ελαστικών. Σε αυτές τις στροφές με 7η έχει περίπου 140χλμ, οπότε πας χαλαρά, ήσυχα, και οικονομικά.
-
Κόστος συντήρησης ναι, αν εννοείς σέρβις. Μόνο λάδι θέλει το άτιμο. Αλλά τέλη + βενζίνες =
Καταπληκτικό αυτοκίνητο για όποιον το χρειάζεται και χρησιμοποεί τις έξτρα δυνατότητες του.Έτσι ναι, συμφωνώ.
-
Ρε παιδιά διαβάζω στο forum της VW οτι τα DSG κάνουν έναν περίεργο θόρυβο όλα, σαν ξεχαρβαλωμένη εξάτμιση και μάλιστα ήταν 5 -6 με παρόμοια συμπτώματα. Κανείς κάτοχος που να έχει προσωπική εμπειρία απο εδώ;
-
ε γενικα εχουν ακουστει και εδω διασπαρτα σχολια για την αξιοπιστια του dsg. Μαλιστα και ο κ. Καβουρας ειχε ενα θεματακι αν δεν κανω λαθος με το δικο του στο Α3. Αν δεν κανω λαθος ειναι το ιδιο κιβωτιο περιπου.
-
Ρε παιδιά διαβάζω στο forum της VW οτι τα DSG κάνουν έναν περίεργο θόρυβο όλα, σαν ξεχαρβαλωμένη εξάτμιση και μάλιστα ήταν 5 -6 με παρόμοια συμπτώματα. Κανείς κάτοχος που να έχει προσωπική εμπειρία απο εδώ;εδω....
στις χαμηλες στροφες πανω απο ανωμαλιες και αυτο οχι παντα. Οπως επισης και ενας φιλος του Qsis... ο οποιος το πηγε στη καρεντα του το κρατησαν μεσα αλλα οι εκ γερμανιας αποφανθηκαν οτι ειναι φυσιολογικο...(λογικα θα διαβασες για την συγκεκριμενη περιπτωση στο vw club) -
Όντως εκεί το διάβασα και οφείλω να ομολογήσω πως με τάραξε λίγο και πλέον το ξανασκέφτομαι το DSG. Αλλά απ' την άλλη, θα δώσω παραγγελία τώρα και θα μου έρθει σε 4 μήνες, οπότε πιθανολογώ πως θα έχει διαμορφωθεί και εικόνα με τις βλάβες ή τα μικροπροβλήματα.
-
Γνωριζει κανεις εαν υπαρχουν ετιμοπαραδοτα octavia 1.4 tsi κατα προτιμηση με κοτσαδορο; Γενικα κραταει στοκ η σκοντα ή οχι; Αν οχι ποσο καιρο περιμενουμε για παραγγελια;
Τελος, πλεον το φερνουν με στανταρ esp ή οχι ακομα; -
Με στάνταρ κοτσαδόρο δεν υπάρχει. Ετοιμοπαράδοτα θα έχουν μείνιε ελάχιστα και όχι το ESP χρεωνεται με 600 € εξτρά.
-
Όντως εκεί το διάβασα και οφείλω να ομολογήσω πως με τάραξε λίγο και πλέον το ξανασκέφτομαι το DSG. Αλλά απ' την άλλη, θα δώσω παραγγελία τώρα και θα μου έρθει σε 4 μήνες, οπότε πιθανολογώ πως θα έχει διαμορφωθεί και εικόνα με τις βλάβες ή τα μικροπροβλήματα.10000 χλμ με dsg 7 σε skoda superb που έχει ''φάει'' και καλά σκησιματάκια και δεν υπάρχει κανένα θέμα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
ε γενικα εχουν ακουστει και εδω διασπαρτα σχολια για την αξιοπιστια του dsg. Μαλιστα και ο κ. Καβουρας ειχε ενα θεματακι αν δεν κανω λαθος με το δικο του στο Α3. Αν δεν κανω λαθος ειναι το ιδιο κιβωτιο περιπου.να σημειώσω ότι δεν είναι το ίδιο σασμάν.το δικό μου είναι το 6άρι (δηλαδή με πολύδισκους εμβαπτισμένους σε λάδι και συμπλέκει και αποσυμπλέκει τον εκάστοτε δίσκο με αλλαγές στην πίεση του λαδιού) ενώ το DSG το 7άρι είναι ξηρού συμπλέκτη (δηλαδή έχει 2 συμπλέκτες που δεν είναι εμβαπτισμένοι στο λάδι και συμπλέκουν και αποσυμπλέκουν με τελείως άλλη φιλοσοφία) και γενικότερα το 7άρι έχει μία διαφορετική αρχή λειτουργίας από το 6άρι αν εξαιρέσεις το αποτέλεσμα που αποφέρουν και ότι και τα δύο σασμάν είναι στην πράξη 2 κιβώτια ταχυτήτων μαζί με 2 συμπλέκτες όπου ο ένας άξονας έχει την 1η-3η-5η και ο άλλος 2α-4η-6η-όπισθεν.
Επιπλέον στα 7άρια έχουν παρατηρηθεί σημαντικά λιγότερες βλάβες (χαζές ή σοβαρές) ή γενικά παρατηρήσεις.
Βέβαια είναι και πιο 'Φρέσκα' στην αγορά...Εγώ θα προτείνω στο φίλο μου, να το επιλέξει με DSG γιατί εκτός από απίστευτη ευκολία στην κίνηση της πόλης είναι και ευχαρίστηση όταν θες να τρέξεις ή να αποκτήσεις 'ξανά' τον έλεγχο του κιβωτίου και θες να πας λίγο-πολύ γρήγορα
Παρότι μου έβγαλε πρόβλημα (που δεν ξερουμε ακόμα πόσο σοβαρό είναι και τι ακριβώς το προκαλεί), θα το ξαναεπέλεγα.Είναι κάτι που δεν ανταμείβεται με τίποτα... (βέβαια με αυτά τα 2000€ που κάνει περίπου το DSG, μπορείς να κάνεις πολλά άλλα πράγματα, όπως να τα βάλει extra εξοπλισμό, να κόψει μερικά ακόμα extra και να ανέβει σε δύναμη-κινητήρα, να τα βάλει στην πάντα και να τα 'φάει' σε κάποια εκδρομή κτλ-κτλ.Έχει προφανώς σημασία τι προτεραιότητες βάζει ο καθένας)
Τέλος....ΑΝ σκεφτούμε τι μπορεί να βγάλει (από ατυχία) ένα αμάξι, τότε καλύτερα να πουλήσουμε ό,τι 2τροχο-4τροχο έχουμε και να πάμε με τα πόδια και με λεωφορείο...Συγνώμη που άργησα να απαντησω αλλά τώρα είδα το παραπάνω post.
Τώρα...όσο αναφορά το αμάξι, αν έχεις ανάγκη τους χώρους, Octavia δαγκωτό.
Το superB μου φαίνεται πολύ 'βάρκα' και αν παρκάρεις στο δρόμο (δεν έχεις πάρκινγκ) ή μετακινείσαι ως επί το πλείστον μέσα στην πόλη, ο έξτρα όγκος του μάλλον πρόβλημα θα σου δημιουργήσει ενώ τον επιπλέον χώρο που σου προσφέρει (σε σχέση με το Octavia) θα τον εκμεταλλευτείς ελάχιστες φορές ή και ποτέ.ΥΓ:Το 'κάβουρας' είναι nickname
-
Μπράβο παιδιά για τις απαντήσεις σας. Εξαιρετικό τελικά το Forum και η ποιότητα των συζητήσεων αν δεν αρχίζουν τα όργανα τα 'οπαδικά' του καθένα. Στο θέμα μας εκτός απ' το Golf εντυπωσιάστηκα και με το νέο Octavia Scout 4X4 1.8 TSI και το σκέφτομαι και αυτό, αν και ξεφεύγω πάλι σε κόστος συντήρησης. (κατανάλωση, σέρβις)
-
Για όποιον θέλει 'ΤΟΥΣ' χώρους και έχει λίγη υπομονή τo Superb θα βγει και σε στέισον πολύ σύντομα.... (και είναι πολύ πιο αρμονικό σα σχήμα)
-
Και τεράστιο!!! Μιλάμε για βάρος, όχι αστεία και βέβαια αυξημένη κατανάλωση.
-
πόση κατανάλωση (τυποποιημένη), έχει το 5d, υπολόγισε +0,1-0,2 λτ/100, δεν νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικό. Σίγουρα στα μάτια μου είναι πιο όμορφο από το 5d, μόνο και μόνο που δεν έχει αυτά τα πίσω άθλια φώτα του sedan !!!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
να σημειώσω ότι δεν είναι το ίδιο σασμάν.το δικό μου είναι το 6άρι (δηλαδή με πολύδισκους εμβαπτισμένους σε λάδι και συμπλέκει και αποσυμπλέκει τον εκάστοτε δίσκο με αλλαγές στην πίεση του λαδιού) ενώ το DSG το 7άρι είναι ξηρού συμπλέκτη (δηλαδή έχει 2 συμπλέκτες που δεν είναι εμβαπτισμένοι στο λάδι και συμπλέκουν και αποσυμπλέκουν με τελείως άλλη φιλοσοφία) και γενικότερα το 7άρι έχει μία διαφορετική αρχή λειτουργίας από το 6άρι αν εξαιρέσεις το αποτέλεσμα που αποφέρουν και ότι και τα δύο σασμάν είναι στην πράξη 2 κιβώτια ταχυτήτων μαζί με 2 συμπλέκτες όπου ο ένας άξονας έχει την 1η-3η-5η και ο άλλος 2α-4η-6η-όπισθεν.
Επιπλέον στα 7άρια έχουν παρατηρηθεί σημαντικά λιγότερες βλάβες (χαζές ή σοβαρές) ή γενικά παρατηρήσεις.
Βέβαια είναι και πιο 'Φρέσκα' στην αγορά...Πολύ σωστά. Και αν δεν κάνω λάθος το 6άρι θέλει κάποια συντήρηση, αλλαγή λαδιού κλπ σε κάποια χλμ, ενώ το 7άρι καθόλου. Από εκεί και έπειτα όμως το 7άρι έχει περιορισμό στη ροπή που μπορεί να διαχειριστεί, η οποία είναι 25kgr.m άρα για όποιον θέλει να το βελτιώσει εκ των υστέρων μάλλον δεν κάνει....
-
Και για μένα δεν υπάρχει δίλημμα. Δε λέω, πολύ καλό και πανέμορφο το Golfάκι αλλά ένας οικογενειάρχης δεν μπορεί να θυσιάσει τα 560 λίτρα του Octavia για τα 350 του Golf... Άσε που από ποιότητα εσωτερικού είναι αμφίβολο αν υστερεί έστω και λίγο η τσέχα κυρία.
Δαγκωτό λοιπόν στο Octavia, και μόνο λόγω του τεράστιου πορτ-μπαγκαζ και μάλιστα με το τεράστιο άνοιγμα που του δίνει η 5η πόρτα (είμαι γνωστός 'κολληματίας' με την 5η πόρτα...). Σε λίγους μήνες ετοιμάζομαι κι εγώ για το 1.8 TSi, φυσικά με DSG, βαρέθηκα πεντάλ και λεβιέδες 18 χρόνια!
Όσο για τα φώτα, εντάξει υποκειμενικό είναι το θέμα, αλλά αρχικά ούτε κι εμένα μου άρεσαν. Έλα όμως που δες-δες, πιστέψτε με, μου αρέσουν τώρα πολύ περισσότερο απ' αυτά του Octavia5 πρώτης γενιάς. Συν οι υπόλοιπες μικροβελτιώσεις (μέσα-έξω) που έγιναν με το Face Lift.
Επίσης, φίλε avpap75, είπες ότι θέλεις να βάλεις το ηχοσύστημα Bolero. Μην ξεχάσεις να τους πεις να σου βάλουν και το MDI interface, αυτό το κουτάκι δηλαδή που σου δίνει είσοδο USB-iPod-Aux. Δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του Bolero (δεν το νομίζω...), κάπου 250 ευρώ στοιχίζει αλλά αξίζει τον κόπο. Συνδέεις εξωτερικό σκληρό δίσκο με καμιά δεκαριά χιλιάδες τραγούδια μέσα και 'μην τον είδατε τον Παναή...'
VW Golf 1.4 TSI DSG vs Skoda Octavia 5 1.4 TSI DSG