Ο χρήστης bibendum έγραψε:
ε γενικα εχουν ακουστει και εδω διασπαρτα σχολια για την αξιοπιστια του dsg. Μαλιστα και ο κ. Καβουρας ειχε ενα θεματακι αν δεν κανω λαθος με το δικο του στο Α3. Αν δεν κανω λαθος ειναι το ιδιο κιβωτιο περιπου.
να σημειώσω ότι δεν είναι το ίδιο σασμάν.το δικό μου είναι το 6άρι (δηλαδή με πολύδισκους εμβαπτισμένους σε λάδι και συμπλέκει και αποσυμπλέκει τον εκάστοτε δίσκο με αλλαγές στην πίεση του λαδιού) ενώ το DSG το 7άρι είναι ξηρού συμπλέκτη (δηλαδή έχει 2 συμπλέκτες που δεν είναι εμβαπτισμένοι στο λάδι και συμπλέκουν και αποσυμπλέκουν με τελείως άλλη φιλοσοφία) και γενικότερα το 7άρι έχει μία διαφορετική αρχή λειτουργίας από το 6άρι αν εξαιρέσεις το αποτέλεσμα που αποφέρουν και ότι και τα δύο σασμάν είναι στην πράξη 2 κιβώτια ταχυτήτων μαζί με 2 συμπλέκτες όπου ο ένας άξονας έχει την 1η-3η-5η και ο άλλος 2α-4η-6η-όπισθεν.
Επιπλέον στα 7άρια έχουν παρατηρηθεί σημαντικά λιγότερες βλάβες (χαζές ή σοβαρές) ή γενικά παρατηρήσεις.
Βέβαια είναι και πιο 'Φρέσκα' στην αγορά...
Εγώ θα προτείνω στο φίλο μου, να το επιλέξει με DSG γιατί εκτός από απίστευτη ευκολία στην κίνηση της πόλης είναι και ευχαρίστηση όταν θες να τρέξεις ή να αποκτήσεις 'ξανά' τον έλεγχο του κιβωτίου και θες να πας λίγο-πολύ γρήγορα
Παρότι μου έβγαλε πρόβλημα (που δεν ξερουμε ακόμα πόσο σοβαρό είναι και τι ακριβώς το προκαλεί), θα το ξαναεπέλεγα.Είναι κάτι που δεν ανταμείβεται με τίποτα... (βέβαια με αυτά τα 2000€ που κάνει περίπου το DSG, μπορείς να κάνεις πολλά άλλα πράγματα, όπως να τα βάλει extra εξοπλισμό, να κόψει μερικά ακόμα extra και να ανέβει σε δύναμη-κινητήρα, να τα βάλει στην πάντα και να τα 'φάει' σε κάποια εκδρομή κτλ-κτλ.Έχει προφανώς σημασία τι προτεραιότητες βάζει ο καθένας)
Τέλος....ΑΝ σκεφτούμε τι μπορεί να βγάλει (από ατυχία) ένα αμάξι, τότε καλύτερα να πουλήσουμε ό,τι 2τροχο-4τροχο έχουμε και να πάμε με τα πόδια και με λεωφορείο...
Συγνώμη που άργησα να απαντησω αλλά τώρα είδα το παραπάνω post.
Τώρα...όσο αναφορά το αμάξι, αν έχεις ανάγκη τους χώρους, Octavia δαγκωτό.
Το superB μου φαίνεται πολύ 'βάρκα' και αν παρκάρεις στο δρόμο (δεν έχεις πάρκινγκ) ή μετακινείσαι ως επί το πλείστον μέσα στην πόλη, ο έξτρα όγκος του μάλλον πρόβλημα θα σου δημιουργήσει ενώ τον επιπλέον χώρο που σου προσφέρει (σε σχέση με το Octavia) θα τον εκμεταλλευτείς ελάχιστες φορές ή και ποτέ.
ΥΓ:Το 'κάβουρας' είναι nickname