-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ε αυτό είναι το θέμα ρε τάσο, δεν μπορεί να είναι έτσι.
Αυτό δείχνει ελιτισμό του στύλ, εγώ ξέρω εσείς είστε ηλίθιοι και καλά να πάθετε.
Μα έλα που αν δεν κινητοποιήσεις κι αυτούς τους ηλίθιους θα σε φάει κι εσένα η μαρμάγκα τελικά.
Μόνος σου θα απεργήσειςκάτι πρέπει να γίνει για να ξεβαλτώσουμε δε νομίζεις... και το να λες εγώ γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτούς που δεν το καταλαβαίνουν, ως πολιτικός σχηματισμός, όχι ως άτομο, δείχνει ανεπάρκεια για μένα
Μη κολλάς στους χαρακτηρισμούς ρε συ, τι πάει να πει να τους κινητοποιήσω; Να δημιουργήσω κινητοποίηση με αιτήματα που με εκφράζουν το καταλαβαίνω, να συμμετέχω σε κάτι αντίστοιχο πάλι το καταλαβαίνω, εσένα γιατί να σε κινητοποιήσω ντε και καλά; Αν έχεις στοιχειώδες iq και συμφωνείς θα κινητοποιηθείς απο μόνος σου, δικά σου τα αυγά και τα καλάθια
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
ίσα ίσα, καλά κάνουν και τα γράφουν και αφήνουν αποτυπώματα της μαλακί@ς τους, απλά η ένσταση ήταν ότι κουοτάρει παρουσιάζοντας κείμενα ως δικά του. Όλοι μας ανατρέχουμε σε ανθρώπους που συμφωνούμε ή διαφωνούμε αλλά έχουμε το θάρρος να τους αναφέρουμε, εκτός κι αν τόσο πολύ ντρέπεται γι αυτό που πρεσβεύει
Για την προελευση του κειμενου εχεις δικιο.
Γενικοτερα ομως,και το χω ξαναγραψει,δεν με ενδιαφερει ποιος το εγραψε αλλα τι ειναι αυτο που διαβαζω.Και Χιτλερ,και Σταλιν και Τζενη Χειλουδακη εχω διαβασει(μεχρι εκει που αντεχε το στομαχι μου),και μετα εκρινα.
Τωρα το να λες 'α αυτο το εγραψαν και τα χρυσα αυγα ή το γραφειο τυπου του ΚΚΕ,αρα ειναι εγκαθετο κι αποριπτεται' χωρις να μπαινεις στη ουσια ειναι πολυ φτηνη κριτικη.Εγω το διαβασα το κειμενο και ενω παρεχει αρκετες ενδιαφερουσες πληροφοριες (αν ειναι ιστορικα ακριβεις) δεν μπορει να κρυψει καποια ψηγματα συκοφαντιας.Δινει τροφη για σκεψη μεν,αλλα μου μοιαζει υποβολιμαιο.Μπορει να κανω και λαθος
ποτέ δεν απέρριψα κάτι λόγω προέλευσης, απλά επειδή όσο διαβάζεις έχεις εμπειριά, ξέρεις πού μπορεί να λέει πίπες και δεν τα τρώς.
Για να το πώ απλά.
Αλλιώς διαβάζεις ελεθεροτυπία, αλλιώς indymedia, αλλιώς ΕΣΤΙΑ κι αλλιώς Χρυσα αυγά. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αυτό δείχνει ελιτισμό του στύλ, εγώ ξέρω εσείς είστε ηλίθιοι και καλά να πάθετε.
Μα έλα που αν δεν κινητοποιήσεις κι αυτούς τους ηλίθιους θα σε φάει κι εσένα η μαρμάγκα τελικά.
Μόνος σου θα απεργήσειςκάτι πρέπει να γίνει για να ξεβαλτώσουμε δε νομίζεις... και το να λες εγώ γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτούς που δεν το καταλαβαίνουν, ως πολιτικός σχηματισμός, όχι ως άτομο, δείχνει ανεπάρκεια για μένα
Μη κολλάς στους χαρακτηρισμούς ρε συ, τι πάει να πει να τους κινητοποιήσω; Να δημιουργήσω κινητοποίηση με αιτήματα που με εκφράζουν το καταλαβαίνω, να συμμετέχω σε κάτι αντίστοιχο πάλι το καταλαβαίνω, εσένα γιατί να σε κινητοποιήσω ντε και καλά; Αν έχεις στοιχειώδες iq και συμφωνείς θα κινητοποιηθείς απο μόνος σου, δικά σου τα αυγά και τα καλάθια
τότε τάσε πάμε στην λογική του ιστορικού ντετερμινισμού, σε φάση όταν όλα θα γίνουν σκατά θα έχουμε επανάσταση γιατί δεν γίνεται αλλιώς. μέχρι τότε έκαστος ούφο ετάχθη...
Αυτό για μένα σημαίνει ομολογία αποτυχίας της πολιτικής σου -
Ο χρήστης greo έγραψε:
-
Ο μαλακας οπως λες που δε συγκινειται απο την κοινωνικη αδικια, το κανει ή δεν το κανει, λογω βλακειας; Λογω αδιαφορίας; Του εχει μιλησει κανεις για αυτα τα ζητηματα στη γλωσσα που καταλαβαινει; Τα κουκουεδικα τσιτατα ή η συριζαιικη σνομπαρια μπορουν να βγαλουν απο το βουρκο της τη λουμπεν μαζα; Ακομα και να τους εχεις μιλησει, ακομα και να τους εχεις πεισει, με ποια λογικη περιμενεις να σε ψηφισουν το 2009, για μια βουλη με ισχυ μεχρι το 2013, οταν τα βραχυπροθεσμα σου πλάνα οριζονται για το 2050 και βαλε; Ο μαλακας ο πηθικος ειναι το αποτελεσμα της απομακρυνσης των αριστερων κομματικων μηχανισμων απο το λαο. Απο τον πολιτισμο. Απο τη ζωη. Απο τα απλά. Το ευκολο ειναι να τον βρισεις. Το δυσκολο ειναι να τον παρεις απο το σκυλαδικο και την Πάνια.
-
Δεν τα στηριζω καπου συγκεκριμενα, αναλυση ειναι βασει λογικων συμπερασματων. Θεωρω οτι ο Γεωργακιος ειναι πολιτικο ζωον περισσοτερο απο πολλους, θεωρω αδυνατον να μην εχει αντιληφθει το αδιεξοδο της σοσιαλδημοκρατιας τυπου Σημιτη, Μπλερ, Στρεντερ και Ζοσπεν, θεωρω απιθανο να μην εχει καταλαβει οτι δε χρειαζεται μια πολιτικη να ειναι φιλολαϊκη, αρκει να φαινεται. Επισης πιστευω οτι θα νοιωσει εσωτερικη αναγκη να 'καθαρισει' ιδεολογικα το χωρο και να τον επαναπροσδιορισει ως ασκηση εξουσιας, θελοντας να δωσει ουσια στο ρολο του ως προεδρος της Διεθνους τους.
Πλακα μας κανεις τωρα, εδω ο γιωργακης δεν ηταν αυτος που πιστευε σε ενα συναινετικο κεντρο με μια βενταλια χρωματων τυπου ανδριανοπουλος, μανος, δαμανακη, μιμης η σοσιολδημοκρατια ειναι νεκρη απο γεννησιμιου της ακομα και σε ακραιες εκδοχες της.Ειναι το συμπληρωματικο των χριστιανοδημοκρατων πως το λενε το γινγκ και το γιανγκ,δεν παιζει μπαλα ο καπιταλισμος με μονοκομματικο πολιτικο συστημα.Το χειροτερο ειναι που συρθηκε ολη η σοσιαλιστικη παραταξη στον νεοφιλελευθερισμο και τωρα με τον νεολιμπεραλ καπιταλισμο στην εντατικη το γυρισανε...
Και στην τελικη αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι η αποδοχη μεν της υπεροχης του καπιταλ. μοντελου στην πολιτιστικη διεισδηση της πανιας στα πλατια στρωματα του προλεταριατου ως το πρωτευον της κοινωνικης εξελιξης ας πουμε.(δε μιλησε κανεις για μεσα παραγωγης)Αλλα αποδιδει ταυτοχρονα ευθυνες και τοποθετει ελπιδες σε ενα πολιτικο φασμα που ΥΠΗΡΕΤΕΙ τα φαινομενα φετιχισμου αποξενωσης κλπ.
Μιλενα αποστολακη για παραδειγμαΟ ρολος του ΠΑΣΟΚ ειναι αντιδραστικος και αυτο γιατι συμφωνα με τον μαρξισμο (ναουμε) δραση παραγει ο εργατης και ο προλεταριος και αντιδραση αυτος που παει να κοντρολαρει την κατασταση υπερ των επιχειρηματιων (λεγε με σοσιολδημοκρατια) και αν ειχε τα κοτσια θα ελεγε αλλα πραματα το 1999 την εποχη της ανακατανομης του εθνικου πλουτου...
Υ.Γ.Το προβλημα της αποστασης αναμεσα στους λουμπεν και στην κοινωνικη υπερκατασκευη(που υπηρετει ο συριζα-μαλλον μονο ο συνασπισμος) ειναι στην παρουσα στιγμη αλυτο και νομιζω οτι οντως ειναι προβλημα οποτε εκει διαφωνω με τον τασο και καταλαβαινω τον γρεο αλλα παλι που κολλαει η σοσιολδημοκρατια....
-
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Οι αριστεροί φορείς έχουν κατανοητές θέσεις για τον καθένα σήμερα. Κατανοητές αλλά όχι αποδεκτές.
Είναι πρόβλημα του πολίτη σήμερα αν αποδεχτεί αυτές τις θέσεις η όχι, και όχι του φορέα να φτιάξει πιο ..αποδεκτές θέσεις. Οπως πρόβλημα του είναι να ξεζαβλακωθεί πολιτιστικά και κοινωνικά. Αν θέλει να βλέπει Πάνια απ το πρωί μέχρι το βράδυ και να τα σπάει στα σκυλάδικα να το κάνει. Αν δεν θέλει να απεργεί να μην απεργεί, αν θέλει να μην διαδηλώνει να μην διαδηλώνει.Κάτσε τώρα. Ανεξάρτητα από την δυνατότητα ή μη 'εκλαϊκευσης' μιας ιδεολογικής/πολιτικής θέσης, είσαι σίγουρος για κάτι τέτοιο? Παίρνω για παράδειγμα τον εαυτό μου, που έμαθα και πέντε κολυβογράμματα. Παρά ταύτα, για να κατανοήσω πολλές από τις θέσεις/φράσεις/τοποθετήσεις αριστερών φορέων καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχω κάνει κάποιο 'φροντιστήριο', να ξέρω τουλάχιστον κάποια βασικά. Βασικά τα οποία δεν διδάσκονται σε κανένα σχολείο και τα οποία, για να τα ξέρεις, θα πρέπει να έχεις -την ευκαιρία, καύλα, πολυτέλεια ή τυχη να- ασχοληθείς.
Εχοντας παρατήσει λοιπόν την σχολική παιδεία σε αεριτζήδες, κοπανολόγους και καιροσκόπους, με τα μ.μ.εξημέρωσης να καταλαμβάνουν κυριο ρόλο στη 'διαπαιδαγώγηση', δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Ποιο είναι, κατ' εσέ, το ποσοστό των ανθρώπων που θα εντρυφήσει στην παρακάτω πρόταση:
'(...) Κάθε νόθευση αυτής της επιδίωξης είτε με την ψευδαίσθηση ότι τα όποια κεντροαριστερά σενάρια συνιστούν εναλλακτική λύση, είτε με τη σταθερή άρνηση της ενότητας της Αριστεράς, αποδυναμώνει τις κοινωνικές αντιστάσεις και δεν βελτιώνει αλλά χειροτερεύει τη θέση των εργαζομένων.'
Κοίτα, σαφώς και δε ζητάω η έκφραση των πολιτικών θέσεων να γίνει άσκηση τύπου 'πολλαπλών επιλογών' ή 'αντιστοίχησης' ούτε σώνει και καλά θα πρέπει να απαιτείται ο συντάκτης τέτοιων κειμένων να περιορίζει το λεξιλόγιό του σε λίγες εκατοντάδες λέξεις, ή να μην υπερβαίνει τις 12 λέξεις ανα πρόταση. Όπως έγραψα και πιο πάνω, υπάρχει εγγενής η αδυναμία 'εκλαϊκευσης' κάποιων νοημάτων. -
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
ίσα ίσα, καλά κάνουν και τα γράφουν και αφήνουν αποτυπώματα της μαλακί@ς τους, απλά η ένσταση ήταν ότι κουοτάρει παρουσιάζοντας κείμενα ως δικά του. Όλοι μας ανατρέχουμε σε ανθρώπους που συμφωνούμε ή διαφωνούμε αλλά έχουμε το θάρρος να τους αναφέρουμε, εκτός κι αν τόσο πολύ ντρέπεται γι αυτό που πρεσβεύει
Για την προελευση του κειμενου εχεις δικιο.
Γενικοτερα ομως,και το χω ξαναγραψει,δεν με ενδιαφερει ποιος το εγραψε αλλα τι ειναι αυτο που διαβαζω.Και Χιτλερ,και Σταλιν και Τζενη Χειλουδακη εχω διαβασει(μεχρι εκει που αντεχε το στομαχι μου),και μετα εκρινα.
Τωρα το να λες 'α αυτο το εγραψαν και τα χρυσα αυγα ή το γραφειο τυπου του ΚΚΕ,αρα ειναι εγκαθετο κι αποριπτεται' χωρις να μπαινεις στη ουσια ειναι πολυ φτηνη κριτικη.Εγω το διαβασα το κειμενο και ενω παρεχει αρκετες ενδιαφερουσες πληροφοριες (αν ειναι ιστορικα ακριβεις) δεν μπορει να κρυψει καποια ψηγματα συκοφαντιας.Δινει τροφη για σκεψη μεν,αλλα μου μοιαζει υποβολιμαιο.Μπορει να κανω και λαθος
Οχι με την καμια διαφωνω καθετα, αν ηταν ετσι γιατι εχεις αβαταρ τον τυπο απο την ταινια του μ.χανεκε, γιατι εχεις υπογραφη ?Τοτε να γραφαμε χωρις διακριτικα να μην ξεραμε ποιος ,τι κλπ...η επωνυμια βοηθα στην μνημη και στην κριση...ακομα και ο μαρξ εκανε λαθος και εγραφε μλκιες αλλα αυτο δεν τον μειωνει ως μεγα επιστημονα ενω ακομα και αν ο καρατζαφερης πει κατι σωστο δεν τον ξεχωριζει αυτοματα απο τους φελλους...οχι λοιπον λογοκρισια αλλα οχι και αμνησια
-
Εγω πιστευω οτι το Πασοκ σε πολλους τομεις θα ταυτιστει με το αριστεριστικο δεξιοπυρηνο μορφωμα στο οποιο ειχε εξελιχθει η ΝΔ τα τελευταια χρονια(προσπαθωντας να πιασει τον 'μεσαιο' χωρο').Θα το πραξει ομως,οπως αλλοτε,με τη σημαια της συναινεσης και την επαγγελια της αλλαγης.Σαφως εχει και τη δικη του 'σοσιαλπροοδευτικη' ατζεντα που διαφοροποιειται απο αυτη της ΝΔ αλλα στο σκληρο τους πυρηνα τα δυο κομματα δεν απεχουν πολυ.
Το προβλημα ειναι πως με την παγκοσμια οικονομικη κριση η βιτρινα του (δαρβινικου) καπιταλισμου που μας περιβαλλει εχει θραυστει,και απαιτειται μια πιο μετριοπαθης,σοσιαλιστικη προσεγγιση στη διαχειριση της οικονομιας.Για παραδειγμα,τα '2 χρονια 'ουτσα,για μετα βλεπουμε' του Καραμανλη οχι απλα δυσαρεστουν,αλλα τρομαζουν τον κοσμο.Απο την αλλη 'το αυξησεις πανω απο τον πληθωρισμο' κι ας παρουσιαζει ιστορικο χαμηλο ο τελευταιος,ακουγεται πιο γλυκο και λιωνει ευχαριστα στο στομα σαν κουφετακι M&M's.Ας κρατηθει λοιπον η δυσαρεσκεια του κοσμακη χαμηλα,κι οταν με το καλο βγουμε απ'την κριση σε καμμια 5ετια φερνουμε παλι τους δεξιους να μας ριξουν καμμια αναγκαια μεταρυθμιση.Και η ζωη συνεχιζεται...
-
Περί επαναστάσεων, στάσεων, εξεγέρσεων, αντιστάσεων κλπ:
Όσο η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας διαθέτει επαρκή ή έστω τα ελάχιστα αναγκαία, ούτε επανάσταση θα γίνει, ούτε θα καταργηθεί de facto το πολιτικό δίπολο (ακόμα και με πλήρη μετασχηματισμό, διαμελισμό, επανίδρυση των κύριων κομμάτων).
ΟΛΕΣ οι πραγματικές (όχι πολιτειακές) επαναστάσεις ξεκίνησαν από μια κατάσταση γενικευμένης αδυναμίας επιβίωσης, με αντίστοιχη συσσώρευση του πλούτου σε ελάχιστα χέρια.
Για το λόγο αυτό, δεν βλέπεις σήμερα επαναστάσεις στον δυτικό κόσμο, αλλά βλέπεις καμιά επανάσταση, που καταλήγει σε ένοπλη δικτατορία σχεδόν πάντα, στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου πολλοί ξυπνάνε και δεν ξέρουν αν βγάλουν τη μέρα.
Παρακολουθώντας ο λαός αυτή την πραγματικότητα, έχει αρκετούς λόγους να κάθεται στα αυγά του και να ελπίζει. Γιατί τώρα έχει να φάει, να κινηθεί, να γονιμοποιήσει, έχει και ένα ελάχιστο εισόδημα ακόμα και ως άνεργος. Αυτοί που δεν έχουν ούτε αυτά, είναι τόσο λίγοι που μόνο για κατάληψη καμιάς πλατείας φτάνουν, τίποτε παραπάνω.
Αυτό που λένε κάποιοι, δηλαδή να διακινδυνέψει ο οικογενειάρχης, ο εργαζόμενος, ο επιστήμονας-ελεύθερος επαγγελματίας τα πάντα (λίγα ή αρκετά) για κάτι που ουδείς γνωρίζει τι είναι και πώς περίπου θα είναι, απλώς βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Είναι σαν να λες στον ήδη πεινασμένο να πετάξει στα σκουπίδια το ψωμοτύρι που κρατάει και ν' αρχίσει να σπάει ή να φωνάζει μπας και του δώσουν κεφτεδάκια, ενώ δεν υπάρχει πουθενά τριγύρω κιμάς και τηγάνι. Τουλάχιστον έχει το ψωμοτύρι και -ίσως- καταφέρει να βρει τίποτα κονσέρβες στο ντουλάπι. Μπορεί μάλιστα κάποια από αυτές να περιέχει χαβιάρι, συμβαίνει καμιά φορά.
ΥΓ: καλά, δεν αναφέρω καν τι σημαίνει για τον ανεχή ν' ακούει για επαναστάσεις και τα ρέστα από χορτάτους και καλοβολεμένους. H δυσπιστία που οφείλεται στην αβεβαιότητα αυξάνεται ακόμα περισσότερο.
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Οχι με την καμια διαφωνω καθετα, αν ηταν ετσι γιατι εχεις αβαταρ τον τυπο απο την ταινια του μ.χανεκε, γιατι εχεις υπογραφη ?Τοτε να γραφαμε χωρις διακριτικα να μην ξεραμε ποιος ,τι κλπ...η επωνυμια βοηθα στην μνημη και στην κριση...ακομα και ο μαρξ εκανε λαθος και εγραφε μλκιες αλλα αυτο δεν τον μειωνει ως μεγα επιστημονα ενω ακομα και αν ο καρατζαφερης πει κατι σωστο δεν τον ξεχωριζει αυτοματα απο τους φελλους...οχι λοιπον λογοκρισια αλλα οχι και αμνησια
Νομιζω πως αρκεισαι σε μια μονοδιαστατη θεαση του πραγματος
Ναι το αβαταρ μου και η υπογραφη μου αντανακλουν τις επιλογες μου.Π.χ διαλεξα τον τυπο απο την αμερικανικη βερσιον.Αυριο μπορω να την αλλαξω.Η τοποθετηση μου σε καλουπια ομως μου στερει αυτη την επιλογη.Της αλλαγης και της εξελιξης.Της ενσωματωσης των καλυτερων χαρ/κων που θα μπορω ν'ανακαλυψω.Εντος οριων βεβαια και χωρις να καταληξω μια ιδεολογικη σουπα.
Εκτος βεβαια κι αν επιλεξω εγω να περιχαρακωθω γυρω απο μια θεση.Για παραδειγμα ο Καρατζαφερης,που ανεφερες ειναι σκοπιμα εγκλωβισμενος γυρω απο μια θεση για να μπορει να φαινεται ελκυστικος σε συγκεκριμενο κοινο.Αυτο ομως ειναι πολωση,και δεν το θελω.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τότε τάσε πάμε στην λογική του ιστορικού ντετερμινισμού, σε φάση όταν όλα θα γίνουν σκατά θα έχουμε επανάσταση γιατί δεν γίνεται αλλιώς. μέχρι τότε έκαστος ούφο ετάχθη...
Αυτό για μένα σημαίνει ομολογία αποτυχίας της πολιτικής σουΠροκειμένου λοιπόν να μην γίνουν όλα σκατά, ας σηκωθούν όσοι ενδιαφέρονται απο ντιβάνια, πολυθρόνες, κρεβάτια, πόρτ-μπεμπέ κι ας δραστηριοποιηθούν. Ας συνεισφέρουν στην δημιουργία νέων φορέων, στην διαμόρφωση των υπαρχόντων κλπ. Ας πάνε και σε καμμιά κινητοποιησούλα, ας κάνουν κάτι. Αλλοιώς ας περιμένουν την στιγμή που θα τρώει ο ένας το αφτί του άλλου. Απλά πράγματα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΟΛΕΣ οι πραγματικές (όχι πολιτειακές) επαναστάσεις ξεκίνησαν από μια κατάσταση γενικευμένης αδυναμίας επιβίωσης, με αντίστοιχη συσσώρευση του πλούτου σε ελάχιστα χέρια.
+το ψωμι-ψωμακι
Οσο θα υπαρχουν μακαρονια 0.15e στο Lidl,ο Ελληνας δεν προκειται να βγει στο δρομο.
Απο την αλλη σκεφτομαι πως οι το 1821 οι κατοικοι της ελληνικης χερσονησου,βρισκαν κατι να φανε
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
α) Όσο πιο μορφωμένος είναι κάποιος τόσο πιο πιθανό να ψηφίσει 'μικρό' κόμμα ενώ όσο πιο αμόρφωτος είναι τόσο πιο κοντά στον δικομματισμό ειναι
β) Το ίδιο για την Ηλικία.
γ) Η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα γιατι οι ψηφοφόροι της... πεθαίνουν... (ισχυρή μόνο στα 65+ έτη)
δ) Οι οικολόγοι έχουν μηδενική απήχηση στις μεγάλες ηλικίες... μάλλον νομίζουν δεν θα ζουν να δούν τις κλιματικές αλλαγες
α. Συμφωνούμε.
β. Ομοίως
γ. Πως δικαιολογείται η πρωτιά στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τα τελευταία 20 έτη???
δ. Οι οικολόγοι έχουν μηδενική απήχηση στις μεγάλες ηλικίες καθώς αυτές έχουν παγιωθεί μέσα στον τρι-κομματισμό (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ). -
Kαταλαβαίνεις ότι το θέμα είναι να κάνεις να ενδιαφερθούν κι άλλοι, να πείσεις για το ορθό των λόγων σου, αλλιώς με τρεις νοματαίους δυναμική δεν έχεις.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
α) Όσο πιο μορφωμένος είναι κάποιος τόσο πιο πιθανό να ψηφίσει 'μικρό' κόμμα ενώ όσο πιο αμόρφωτος είναι τόσο πιο κοντά στον δικομματισμό ειναι
γ) Η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα γιατι οι ψηφοφόροι της... πεθαίνουν... (ισχυρή μόνο στα 65+ έτη)
δ) Οι οικολόγοι έχουν μηδενική απήχηση στις μεγάλες ηλικίες... μάλλον νομίζουν δεν θα ζουν να δούν τις κλιματικές αλλαγες
.
Ε τώρα μή μου πεις ότι είναι δύσκολο να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση, στα πανεπιστήμια μεγάλωσες
-
α. Συμφωνούμε.
β. Ομοίως
δ. Οι οικολόγοι έχουν μηδενική απήχηση στις μεγάλες ηλικίες καθώς αυτές έχουν παγιωθεί μέσα στον τρι-κομματισμό (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ).Για το γ., μιας και μέχρι προσφάτως φοιτητής σε μεγάλο ΑΕΙ, να σου πω πως η πρωτιά οποιασδήποτε παράταξης είναι αποκλειστικά συνυφασμένη με την ικανότητά της να διοργανώνει φανταχτερά πάρτι, να σου περνάει μαθήματα και να έχει ωραίες γκόμενες.
-
Yποψήφιος για ΝΔ ο Ψωμιάδης!
-
Ωραίο εκπαιδευτικό σύστημα εε?
Σπουδαστές,πτυχία και επαγγελματικός προσανατολισμός με βάση το κόμμα κι ας είμαστε άχρηστοι ακομα κι αν πήραμε το πτυχίο με....19!!
Σα δε ντρέπεστε που τα έχετε ως πρότυπα και καμαρωνετε κι όλας -
α. Συμφωνούμε.
β. Ομοίως
δ. Οι οικολόγοι έχουν μηδενική απήχηση στις μεγάλες ηλικίες καθώς αυτές έχουν παγιωθεί μέσα στον τρι-κομματισμό (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ).Για το γ) θα μπορούσα να πώ όμως.. και την θεωρία που λέει στα 20 Αριστέρός , στα 40 κεντρόος και στα 60 δεξιός...
-
**'Πρόεδρε είναι πολλές οι 10 μονάδες...' **
**'Μπορούμε να το γυρίσουμε με πικ εν ρολ;...' ** -
η πρωτιά οποιασδήποτε παράταξης είναι αποκλειστικά συνυφασμένη με την ικανότητά της να διοργανώνει φανταχτερά πάρτι, να σου περνάει μαθήματα και να έχει ωραίες γκόμενες.
Έχω κάμποσα χρόνια που έχω πάρει το πτυχίο, γίνονται τέτοια πράγματα σήμερα?
Εκλογές 2009