-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
H mito μου φαινεται μικρη για τις αναγκες σου και σιγουρα δεν ειναι μικρομεσαιο, αν θες alfa εγω δε θα κωλωνα στο γεγονος οτι η 147 ειναι γερασμενη..Και φθηνη ειναι και καλοστημενη ειναι και τιμονι και φρενα και απ ολα..Μη σου πω και Ti παιρνεις με τα παντα ολα..
Απ εκει και περα c4 thp 150, εχω μπει συνοδηγος και ειναι ποιημα..δυνατο μοτερ,6ταχυτη,στριψιμο, ποιοτητα εσωτερικου πολυ καλη και φθηνη για αυτα που προσφερει..Ακομα fiat bravo με τα πλεονεκτηματα που ανεφεραν οι προλαλησαντες..Καλο και το leon με μειον το εσωτερικο ,προς θεου οχι octavia φοιτητης εισαι οχι συνταξιουχος..Μ αρεσει και η ιδεα του megane coupe tce, ξεχωριστο ειναι και επειδη το ειδα και απο κοντα,ειναι πολυ πιο δυναμικο και ομορφο απο οτι στις φωτο..
Σχετικα με το διλλημα σου ατμοσφαιρα ή turbo, νομιζω οτι αφου ταξιδευεις κιολας πολυ το turbo καλυπτει καλυτερα τις αναγκες σου (χαμηλοτερη καταναλωση, ευκολοτερες προσπερασεις)
Ελπιζω να βοηθησα..Με την μιτο κάνεις πολύ καλύτερα ταξίδια σπό ότι με την 147... και πιο άθόρυβη είναι και πολύ περισσότερη ροπή έχει και καίει λιγότερο...με 120-130 και 6η καίει ελάχιστα...
Αλλά όταν λές ταξίδια το μυαλό γυρνάει στα bravo και leon ... Προσωπικά το leon μου αρέσει λίγο περισσότερο εμφαν από έξω , το bravo είναι πολύ όμορφο και καλοφτιαγμένο από μέσα... μπέρδεμα...Αυτα που λες για mito-147 ειναι πολυ σωστα απλα ειπα για 147 μονο αν ντε και καλα θελει alfa, το εγραψα και στο αρχικο ποστ..Ακομα mito και χωροι εχουν παρει διαζυγιο και ενας φοιτητης κουβαλαει πραμα το ξερω απο εμενα..
Στο θεμα μας τωρα σα φοιτητης το coupe-διπορτο αμαξωμα της c4 δε θα με αφηνε ασυγκινητο σε αντιθεση με το αποκλειστικα 5θυρο bravo, καλο και το leon και value for money αλλα σκληρο για ταξιδια.. -
Από αυτά που προτάθηκαν έως τώρα θα προτιμούσα Bravo και Leon στη turbo κατηγορία με υπέρ το πρακτικό 5θυρο αλλά συγχρόνως μοντέρνο αμάξωμα. Από ατμόσφαιρα και ιαπωνία μερια αυτή τη στιγμή μ'αρέσει μόνο το Lancer ακόμα και 4θυρο έχει πολύ καλή εμφάνιση αλλά το 1,5 δεν είναι με τίποτα Tsi ή TJet στην Ε.Ο.
Πάντως ηλικιακά σαν φοιτητης ίσως οποιοδήποτε μικρομεσαίο να μου ήταν too much, προτιμώντας ένα super mini έστω στα 1,6 λόγω διαδρομών, ένα καλά εξοπλισμένο Fiesta 1,6, GP Abarth, Mito, ή 207 GT. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μία διόρθωση μόνο ήθελα να κάνω...
Το Bravo με τα 150 άλογα στην έκδοση dynamic αρχική τιμή έχει 16.590, στην έκδοση Emotion και Sport έχουν αρχική 17.790.
Εγώ προτείνω το Bravo στην έκδοση με τα 120 άλογα το Emotion που στοιχίζει 16.390.
Πλήρης εξοπλισμός και σου μένουν και για προαιρετικό να το φορτώσεις ή τα κρατάς για βενζίνες...Με 17.290 παίρνεις πάλι την ίδια έκδοση και με το αυτόματο κιβώτιο. Το Emotion MTA δηλαδή!
Έχει περίπου μία βδομάδα που η Fiat κατέβασε ελάχιστα τις εκπτώσεις και επίσης ανέβασε λίγο παραπάνω τις τιμές των αυτοκινήτων και των extra.
Το δικό μου πριν ενάμιση μήνα το παράγγειλα με αρχική 17.060 έκδοση Sport.
Έχει δύο μέρες που το παρέλαβα...Σκέψου Bravo φίλος!
Είσαι σίγουρος; Η μείώση του ΤΤ καταργήθηκε και οι τιμές ανέβηκαν πάλι...
Ναι όντως καταργήθηκε αλλά τουλάχιστον για την Fiat που γνωρίζω οι τιμές είναι αυτές που ανέφερα.
Αυξήθηκαν οι τιμές την προηγούμενη βδομάδα περίπου 700Ευρώ αλλά και πάλι νομίζω είναι προσιτές.Και εγώ νομίζω (κάπου αναφέρθηκε) ότι αν οδηγήσεις αυτόματο θα κολλήσεις.
Γι'αυτό προτείνω το Bravo 1.4 Emotion MTA 120PS.
Το CC στοιχίζει 200Ευρώ επιπλέον...
Βάλε και άλλα 200Ευρώ το Blue & Me (κινητό και USB) + τα χειριστήρια στο τιμόνι 150Ευρώ (πάντα χρήσιμα).
Βάλε και άλλα 250Ευρώ τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι και τέλος.Καλοτάξιδο...........
Υ.Γ. Πολύ πολύ εύκολα θα σου βάλουν το CC και το Blue&Me σαν δώρο της αντιπροσωπείας άρα κρατάς και ένα 500αρικο απο αυτά... -
Τελικά το CC στην Emotion έκδοση είναι στο στάνταρ εξοπλισμό!!!
-
Προσωπικά θα πήγαινα για τα 150 άλογα. Σε προσπεράσεις με πολλά χιλιόμετρα και υψηλές στροφές σίγουρα κάνουν διαφορά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προσωπικά θα πήγαινα για τα 150 άλογα. Σε προσπεράσεις με πολλά χιλιόμετρα και υψηλές στροφές σίγουρα κάνουν διαφορά.Σίγουρα έχει διαφορά το 150αρι αλλά είναι τι θέλει το παιδί.
Με τα 150 άλογα θα είναι πιο σβέλτος-άνετος ενώ με το 120αρι αυτόματο θα πηγαίνει περισσότερο απο ικανοποιητικά παντού και ειδικά με το αυτόματο θα είναι άρχοντας... ειδικα μέσα στη πόλη... 'χαλαρά η ζωή είναι ωραία' θα είναι. -
Κάτι έγραψε για ταξίδια με 160 συνεχόμενα που σημαίνει και ανοίγματα ως τα 200 για προσπεράσεις ή οταν βαριέται... οπότε η επιπλέον δύναμη θα του φανεί χρήσιμη.
-
Eπειδη θα κανεις πολλα km, δεν θα σε συμβουλευα να πας alfa romeo.
Ειναι τα πιο ζημιαρικα! Ειδικα ο συνδυασμος turbo k ιταλων με τρομαζει!Bravo k Mito το μονο που ξερω ειναι οτι δεν κυκλοφορουν πολλα...
Το Mito δεν ξερω αν παει καλα στον ανοιχτο δρομο, εχει στενη γεωμετρια.
Θα σου ελεγα TOYOTA, να ξενοιασεις, αλλα πεφτεις στο τελειως απροσωπο μετα.
Checkare το νεο SEAT IBIZA FR!
1.400, turbo 150 αλογα κ ημιαυτοματο κιβωτιο 7 σχεσεων. Απο 17.300€.
Aλλα μαλλον θα σου φανει ασχημομουρικο, αφου γουσταρεις ΜΙΤΟ.Περι turbo τωρα. ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!
Μετα δεν 3αναγυρνας στα ατμοσφαιρικα!
Αμα εχεις... βαρυ ποδι θα κανεις καταναλωσεις, αλλιως ειναι οικονομικα γιατι δινουν πολλη ροπη απο χαμηλες στροφες κ δεν ειναι αναγκη να φτανεις ψηλες στροφες για να εχει δυναμη ο κινητηρας, ουτε να φτανεις το πενταλ του γκαζιου στο πατωμα.Αν ειναι να κινηθεις σε δρομο με πολλες λωριδες ανα κατευθυνση, τοτε τι turbo, τι ατμοσφαιρικο δεν εχει σημασια. Πιανεις τη λωριδιτσα σου κ πας!
ΑΛΛΑ, αν ειναι να κινεισαι σε εθνικες με 2 λωριδες ολες κ ολες, τοτε στην πρωτη νταλικα που βρεις μπροστα σου κ θα σε πηγαινει καροτσα θα καταλαβεις γιατι χρειαζεται το turbo!!!ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!
(Υπαρχει κ σχετικο ανεκδοτο) -
Εισαι λιγο υπερβολικος σε οτι αφορα τους ιταλους..μιλαει γαλλοφιλος..
-
Ο χρήστης Kouv έγραψε:
**Eπειδη θα κανεις πολλα km, δεν θα σε συμβουλευα να πας alfa romeo.
Ειναι τα πιο ζημιαρικα! Ειδικα ο συνδυασμος turbo k ιταλων με τρομαζει!Bravo k Mito το μονο που ξερω ειναι οτι δεν κυκλοφορουν πολλα...
**
Θα σου ελεγα TOYOTA, να ξενοιασεις, αλλα πεφτεις στο τελειως απροσωπο μετα.Checkare το νεο SEAT IBIZA FR!
1.400, turbo 150 αλογα κ ημιαυτοματο κιβωτιο 7 σχεσεων. Απο 17.300€.
Aλλα μαλλον θα σου φανει ασχημομουρικο, αφου γουσταρεις ΜΙΤΟ.Περι turbo τωρα. ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!
Μετα δεν 3αναγυρνας στα ατμοσφαιρικα!
Αμα εχεις... βαρυ ποδι θα κανεις καταναλωσεις, αλλιως ειναι οικονομικα γιατι δινουν πολλη ροπη απο χαμηλες στροφες κ δεν ειναι αναγκη να φτανεις ψηλες στροφες για να εχει δυναμη ο κινητηρας, ουτε να φτανεις το πενταλ του γκαζιου στο πατωμα.Αν ειναι να κινηθεις σε δρομο με πολλες λωριδες ανα κατευθυνση, τοτε τι turbo, τι ατμοσφαιρικο δεν εχει σημασια. Πιανεις τη λωριδιτσα σου κ πας!
ΑΛΛΑ, αν ειναι να κινεισαι σε εθνικες με 2 λωριδες ολες κ ολες, τοτε στην πρωτη νταλικα που βρεις μπροστα σου κ θα σε πηγαινει καροτσα θα καταλαβεις γιατι χρειαζεται το turbo!!!ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!
(Υπαρχει κ σχετικο ανεκδοτο)Αυτά είναι!!!
Πως φαίνεται άμα ο άνθρωπος ξέρει από αυτοκίνητα! -
Ο χρήστης Kouv έγραψε:
Eπειδη θα κανεις πολλα km, δεν θα σε συμβουλευα να πας alfa romeo.Πυροβολεις..
Ειναι τα πιο ζημιαρικα! Ειδικα ο συνδυασμος turbo k ιταλων με τρομαζει!
ξαναπυροβολεις...
Bravo k Mito το μονο που ξερω ειναι οτι δεν κυκλοφορουν πολλα...
στο ψαχνο...
πυροβολεις χωρις καμια λυπηση...
Θα σου ελεγα TOYOTA, να ξενοιασεις, αλλα πεφτεις στο τελειως απροσωπο μετα.
και στο τελος ηρθε και το headshot....
Αυτα ειναι...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το Leon καλό είναι, αλλά για ταξίδι όχι τόσο (είναι πιο σπορ = πιο σκληρή ανάρτηση, λίγο πιο θορυβώδες).
Με τίποτα δεν είναι θορυβώδες!!! Κάνω ταξίδι με 120 και 6η με 2000σαλ περίπου. Δεν ακούγεται τίποτα. Προερχόμενος από τον 1.6 της C4 βρήκα την ησυχία μου κυριολεκτικά.
-
Ποπο παιδες με συγκινησατε με τις αμεσες απαντησεις σας.. Ευχαριστω παρα πολυ.. Η αληθεια ειναι οτι η mito σαν εμφανιση και μονο με εχει συγκινησει.. Επειδη μηχανικος ειμαι ομως ξερω οτι και το πρακτικο κομματι παιζει πολυ σημαντικο ρολο, αρχισα τωρα και μετα απο ολα αυτα να σκεφτομαι και το αυτοματο κιβωτιο που να πω την αληθεια το χα στο μυαλο μου για λιγο φλωρια μεχρι τωρα.. Και μενα η αληθεια ειναι οτι με τρομαζει λιγο η ιδεα του turbo και του ιταλου αλλα δε θελω να τα πιστευω αυτα.. Στο κατω κατω καινουργιο παιρνεις.. Το ibiza το fr ακουγεται δελεαστικοτατο αλλα το leon δε μ αρεσει και επισης ειναι διαστασεων mito(υποκειμενικα mito>ibiza fr). Το cc ειναι σιγουρο αφου εχω εντυπωσιαστηκα απο την ανεση που προσφερει σε golf φιλου.. Απο ιαπωνια μερια δε με συγκινει μηχανικα οπως και σχεδιαστικα τιποτα(σε αυτη την κατηγορια) και ας ειναι τερατα αξιοπιστιας. Ακομα, αναμεσα σε c4 και bravo κλεινω στο c4 σχεδιαστικα(ειναι και λιγο πιο οικονομικο).
-
Αμα κινείσαι Εθνική με τουρμπάτο μοτέρ το αυτόματο τι ακριβώς το θές? Για πόλη οκ το καταλαβαίνω ακόμα και για επαρχιακό δρόμο γιατί τα χέρια μένουν στο τιμόνι αλλά για Εθνική?
Η Mito είναι μια κατηγορία κάτω σε χώρους αλλά δεν νομίζω οτι αυτο είναι θέμα για σένα. Αν σου αρέσει τόσο πολύ, οδήγα την και αγορασε την.
Μεταξύ Bravo και C4 προτιμώ το γαλλικό λόγω σχεδίου και οικονομικότερου μοτέρ. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Προσωπική άποψη: Για ταξίδι στην εθνική θέλεις ροπάτο μοτέρ + μακρύ κιβώτιο (για να έχεις χαμηλές στροφές και ούτε να κάνει θόρυβο, ούτε να καίει πολύ), μαλακή σχετικά ανάρτηση, καλή ηχομόνωση, cruise control και καλό ηχοσύστημα. Και κατά προτίμηση αυτόματο.Αναμεσα σε bravo και c4 τι γνωμη εχετε? Βασικα σχεδιαστικα προτιμω το c4(coupe φυσικα) και απο αποψη κινητηρα ειναι ακριβως τα ιδια.. Οχι ρε παιδια και octavia.. Μεγαλη διαφορα απο τα 120 στα 150 αλογα υπαρχει η τσαμπα θα πανε τα 1000 1500 ευρωπουλα?
Το Bravo δεν το έχω οδηγήσει, απλά στην έκθεση που το είδα μου φάνηκε λίγο κλειστοφοβικό και με στενό πορτ-μπαγκάζ, αλλά και τα δύο αυτά δεν σ' ενδιαφέρουν. Επίσης με απώθησε η συμπεριφορά του πωλητή... Σε ότι αφορά τις διαφορές των δύο μοτέρ, οι 4Τ δυναμομέτρησαν το 120 στα 119 άλογα στον τροχό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά κοντά στο 150 σε επιδόσεις. Επίσης, το 120 έχει ίδια ακριβώς ροπή με το 150 (που σ' ενδιαφέρει) και χαμηλότερη κατανάλωση (που επίσης σ' ενδιαφέρει). Άρα προσωπικά, θα έπαιρνα το 120, αυτόματο! (αν οδηγήσεις αυτόματο, δεν θα θέλεις να ακούσεις για χειροκίνητο μετά, για οποιαδήποτε χρήση).
Αλλά από τα 2 που λες θα προτιμούσα το Citroen, λόγω εμφάνισης και μόνο. Έχω την εντύπωση ότι θα είναι και λίγο πιο άνετη και να έχει ένα κλικ περισσότερο στάνταρ εξοπλισμό (νομίζω πχ ότι έχει στάντα cc ενώ στο bravo είναι έξτρα - φθηνό βέβαια). Πάντως, προσωπικά τα θεωρώ ισοδύναμα αυτοκίνητα.
Το Leon καλό είναι, αλλά για ταξίδι όχι τόσο (είναι πιο σπορ = πιο σκληρή ανάρτηση, λίγο πιο θορυβώδες).
Μην ξεχάσεις να βάλεις το cc, είναι μεγάλη υπόθεση στην εθνική! Το έχω συνέχεια στη Νίτσα...
Καλορίζικο!
Συμφωνω απολυτα. Γνωριζεις η οποιοσδηποτε να μου πει πχ με bravo 120 και με bravo 150 στις 3500 στροφες πχ τι ταχυτητα θα εχω αντιστοιχα(απλα να δω τη διαφορα μεταξυ τους αφου η ροπη ειναι η ιδια.. Μπερδευομαι )
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αμα κινείσαι Εθνική με τουρμπάτο μοτέρ το αυτόματο τι ακριβώς το θές? Για πόλη οκ το καταλαβαίνω ακόμα και για επαρχιακό δρόμο γιατί τα χέρια μένουν στο τιμόνι αλλά για Εθνική?
Η Mito είναι μια κατηγορία κάτω σε χώρους αλλά δεν νομίζω οτι αυτο είναι θέμα για σένα. Αν σου αρέσει τόσο πολύ, οδήγα την και αγορασε την.
Μεταξύ Bravo και C4 προτιμώ το γαλλικό λόγω σχεδίου και οικονομικότερου μοτέρ.Ισχυει και αυτο.. Στο κατω κατω 90% του χρονου στην Εθνικη θα ειμαι με 6η.. Και γω κλεινω στο Γαλλικο.. Αντε, να αποκλειω μερικα γιατι χανομαι..
-
Το μόνο που κάνει το αυτόματο στην εθνική είναι να σου αυξάνει την κατανάλωση και να σου μειώνει τις επιδόσεις. Αξίζει μόνο για μέσα στην κίνηση της πόλης. Εκτός αν μιλάμε για DSG (που δεν μιλάμε για αυτό) που είναι παντού καλύτερο. Πάντως οπωσδήποτε οδήγησέ τα υποψήφια μοντέλα πριν αποφασίσεις. Εμένα πχ το C4 μου φάνηκε πολύ αποκομμένο οδηγικά...
-
+bravo
+megane coupe -
C4 VTRs 1.6 150HP: 17900 και παιζει και 1 εκπτωση 1000 ευρω δηλαδη ερχεσαι στα 16900. Με υπερπληρη εξοπλισμο και 6ταχυτο κιβωτιο.
Αν σου αρεσει και η εμφανιση για μενα ειναι πραγματικη ευκαιρια.
Δεν μπορω να σκεφτω αλλο μικρομεσαιο (σε αυτα τα χρηματα παντα) που να προσφερει περισσοτερα.
Το μονο που ειναι κοντα σε τιμη ειναι η 147 (16500) η οποια ομως ειναι μοντελο 10ετιας ,με τραγικη παθητικη ασφαλεια και ακομα τραγικοτερη καταναλωση.
-
Μακριά από 147... Η ανύπαρκτη ροπή χαμηλά σημαίνει ότι αν φορτώσεις πράγματα (πόσο μάλλον και άτομα) θα ταλαιπωρηθείς λιγάκι. Χτες που έκανα τη διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα ψιλοφορτωμένος μπορώ να πω ότι ζήλευα διάφορα τουρμπάτα που πετύχαινα στο δρόμο.
Στο μπάτζετ που θέτεις εγώ θα έπαιρνα μια Delta 120 αλλά επειδή δεν ξέρω τα κριτήρια σου τα Leon tsi και Bravo είναι τα πιο λογικά.
Αγορα καινουργιου Μικρομεσαιου για χρηση κυριως στην Εθνικη