-
Πρωτο μου post στο forum και θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια σας. Ειμαι φοιτητης στην Ξανθη και μενω στην Αθηνα. Μεσα στο επομενο τριμηνο σκεφτομαι την αγορα μικρομεσαιου αυτοκινητου που κατα κυριο λογω θα χρησιμοποιειται στην Εγνατια και στο Εθνικο οδικο δικτυο. Παρολα αυτα δε θα ηθελα να ειναι τελειως απροσωπο αφου θα κανω ποοολλα km(να χαιρομαι να το οδηγω κιολας). Ψαχνομαι εδω και αρκετο καιρο και ακουω απο δω και απο κει διαφορα χωρις να μπορω να βγαλω καποια ακρη για το τι μου ταιριαζει καλυτερα. Ξεκινησα να σκεφτομαι αρχικα για το focus που ακουγα γενικα πολυ καλα λογια για την οδηγικη του συμπεριφορα οπως και κακα για τον μετριο κινητηρα (116hp οταν οι ανταγωνιστες φτανουν τα 160hp). Επειτα διαφοροι μου ειπαν να κοιταξω το pro cee'd. Ομολογω παρα πολυ καλο πακετο ομως η ελειψη esp και cruise control ακομα και στα extra ειναι μεγαλα μειονεκτηματα. Επισης, λιγο αδιαφορο σχεδιαστικα και Κορεατικο.. Καπως με ξενιζει η ιδεα.. Μετα κοιταξα το c4 που με 16900ευρω δινει ενα πακετο υπερπλουσιο με ολα τα ηλεκτρικα καλουδια και με ακρως ικανοποιητικο κινητηρα με 150hp. Ομως τον τελευταιο καιρο με τριγυριζει ολο και περισσοτερο η ιδεα της mito που με τις τελευταιες εκπτωσεις εχει αρχισει να γινεται πολυ καλη λυση και ειναι και πανεμορφη(υποκειμενικο). Με προβληματιζουν ομως οι εκδοσεις αφου 95hp ειναι λιγα, τα 120hp δε συνδιαζονται με 6ταχυτο κιβωτιο! αρα αυξημενη καταναλωση στην Εθνικη και τα 155hp πανε λιγο ακριβα.. Επισης, χωρις να το γνωριζω, φοβαμαι μηπως δεν ειναι το καταληλλο αμαξι για μενα αφου εχει μικροτερο μεταξονιο και βαρος απο τα υπολοιπα μικρομεσαια.. Ισως εχω και λαθος αφου οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες. Θα ηθελα επισης την αποψη σας οσον αφορα την υπεροχη η μη της ατμοσφαιρας η του turbo στη χρηση του σε Εθνικη.. Τελος,πολυ σημαντικο κριτηριο ειναι και η καταναλωση(φοιτητης) καθως και η τιμη να φτανει το πολυ τα 18 χιλιαρικα. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα οποιον ασχοληθει με την περιπτωση μου..
-
Πρωτο μου post στο forum και θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια σας. Ειμαι φοιτητης στην Ξανθη και μενω στην Αθηνα. Μεσα στο επομενο τριμηνο σκεφτομαι την αγορα μικρομεσαιου αυτοκινητου που κατα κυριο λογω θα χρησιμοποιειται στην Εγνατια και στο Εθνικο οδικο δικτυο. Παρολα αυτα δε θα ηθελα να ειναι τελειως απροσωπο αφου θα κανω ποοολλα km(να χαιρομαι να το οδηγω κιολας). Ψαχνομαι εδω και αρκετο καιρο και ακουω απο δω και απο κει διαφορα χωρις να μπορω να βγαλω καποια ακρη για το τι μου ταιριαζει καλυτερα. Ξεκινησα να σκεφτομαι αρχικα για το focus που ακουγα γενικα πολυ καλα λογια για την οδηγικη του συμπεριφορα οπως και κακα για τον μετριο κινητηρα (116hp οταν οι ανταγωνιστες φτανουν τα 160hp). Επειτα διαφοροι μου ειπαν να κοιταξω το pro cee'd. Ομολογω παρα πολυ καλο πακετο ομως η ελειψη esp και cruise control ακομα και στα extra ειναι μεγαλα μειονεκτηματα. Επισης, λιγο αδιαφορο σχεδιαστικα και Κορεατικο.. Καπως με ξενιζει η ιδεα.. Μετα κοιταξα το c4 που με 16900ευρω δινει ενα πακετο υπερπλουσιο με ολα τα ηλεκτρικα καλουδια και με ακρως ικανοποιητικο κινητηρα με 150hp. Ομως τον τελευταιο καιρο με τριγυριζει ολο και περισσοτερο η ιδεα της mito που με τις τελευταιες εκπτωσεις εχει αρχισει να γινεται πολυ καλη λυση και ειναι και πανεμορφη(υποκειμενικο). Με προβληματιζουν ομως οι εκδοσεις αφου 95hp ειναι λιγα, τα 120hp δε συνδιαζονται με 6ταχυτο κιβωτιο! αρα αυξημενη καταναλωση στην Εθνικη και τα 155hp πανε λιγο ακριβα.. Επισης, χωρις να το γνωριζω, φοβαμαι μηπως δεν ειναι το καταληλλο αμαξι για μενα αφου εχει μικροτερο μεταξονιο και βαρος απο τα υπολοιπα μικρομεσαια.. Ισως εχω και λαθος αφου οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες. Θα ηθελα επισης την αποψη σας οσον αφορα την υπεροχη η μη της ατμοσφαιρας η του turbo στη χρηση του σε Εθνικη.. Τελος,πολυ σημαντικο κριτηριο ειναι και η καταναλωση(φοιτητης) καθως και η τιμη να φτανει το πολυ τα 18 χιλιαρικα. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα οποιον ασχοληθει με την περιπτωση μου..
-
-
Fiat Punto t-jet
Ford Fiesta 1.6
Swift δε θα σου προτεινα καθως εχει πολυ κοντο σασμαν.
Αν μπορεις να ξοφλησεις και να πληρωνεις τελοι Ford Focus 2.0L
Επισης τωρα μου ηρθε το Fiat Bravo και το Lancia Delta. -
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Το Bravo ισχυει, ειναι πολυ καλη λυση και σχετικα οικονομικο ομως δε με ενθουσιαζει και δεν εχω και τις καλυτερες εμπειριες απο fiat.. Η Lancia οντως φαινεται αμαξι μπροστα απο την εποχη του και δεν το χω ψαξει καθολου αλλα νομιζω θα ειναι αρκετα πανω απο 18 χιλαδες.. Τωρα το fiesta και το punto μηπως ειναι λιγο μικρα για οδηγηση με μεγαλες ταχυτητες? Το λεω κυριως γιατι με ενα polo 1.2 που κινουμαι το τελευταιο τριμηνο μετα τα 140km/h κοντευει να με παρει ο αερας.. Για τη mito τι αποψη εχετε?
-
Και το mito μικρο ειναι.Κανενα προβλημα ειναι πολυ καλο.Και μην νομιζες εχουν ενα Α βαρος αυτα τα αμαξια.Και αν παρεις fiesta 1.6 θα πηγαινει πολυ καλα οπως και το punto.
-
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας. Το Μιτο είναι καλό και άγιο αλλά για ταξίδι θέλεις τουλάχιστον μικρομεσαίο.
Σε αυτά τα χρήματα και βάσει των απαιτήσεων σου δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από το πολύ όμορφο Fiat Bravo 150 HP. Δυνατό μοτέρ για άνετες προσπεράσεις και διατήρηση υψηλής Μ.Ω.Τ., καλό στήσιμο, πλούσιος εξοπλισμός και λογική συντήρηση. Το 150άρι ξεκινάει από τα 18.500 αλλά όλο και κάποια προσφορά θα παίζει. Το 120άρι είναι αρκετά φθηνότερο και με τα χρήματα που θα εξοικονομίσεις μπορείς να το γεμίσεις εξοπλισμό, αν προτιμάς τα gadgets από τις επιδόσεις του 150.
Εναλλακτικά μπορείς να πας σε Seat Leon 1.4 Tsi 125 HP. Υπερέχει σε σπορ οδική συμπεριφορά αλλά μένει πίσω σε επιδόσεις και σχεδίαση σε σχέση με τον Ιταλό. Το 1.8 TSi που είναι και οδηγικά ανώτερο και αρκετά γρηγορότερο ξεφεύγει σε τιμή οπότε μένει εκτός.
Μια άλλη καλή και πολύ όμορφη επιλογή είναι το Renault Megane Coupe Tce. Πολύ καλή ποιότητα, καλοστημένο πλαίσιο και καλό μοτεράκι που όμως υστερεί του 150άρι της Fiat σε δύναμη.
Τέλος μια εντελώς 'αριστερή' επιλογή είναι το Octavia 5 1.4 Tsi. Ίδιο μοτέρ με τον Ισπανό αλλά σε οικογενειακό περιτύλιγμα. Σίγουρα το πιο ταξιδιάρικο, με πολύ άνετη ανάρτηση και άπλετους χώρους αλλά πολύ παππουδίστικο και οδηγικά άχρωμο/άοσμο για την ηλικία σου.
Όπως διαπίστωσες, αν και μεγάλος οπαδός της ατμόσφαιρας, δεν πρότεινα κανένα ατμοσφαιρικό. Απλά η ατμόσφαιρα για να αποδόσει θέλει κυβικά ή/και πολύπλοκες τεχνολογικές λύσεις που ανεβάζουν πολύ το κόστος και άρα δεν συμφέρει να τοποθετηθούν σε τέτοια, καθημερινά αυτοκίνητα. Και το μόνο ατμοσφαιρικό 1600άρι με μοτέρ που μπορεί να τα βάλει με τα τουρμπάτα των 120 ίππων (Toyota Auris 1.6 Valvetronic) ξεφεύγει σε τιμή ενώ είναι αρκετά βαρετό ως αυτοκίνητο.
-
Το leon ειναι πολυ καλη επιλογη την ειχα ξεχασει.Και 1.8 ειναι σχετικα φτηνο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όπως διαπίστωσες, αν και μεγάλος οπαδός της ατμόσφαιρας, δεν πρότεινα κανένα ατμοσφαιρικό..Που θα παει δεν θα κανει και η Ferrari downsizing.....
-
Για κύρια χρήση σε εθνική και σε αυτή την κατηγορία τιμής δε μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από το Bravo Sport. 150 ps, μπόλικη ροπή και κρατήματα (225/45/R17 είναι αυτά!) να φχαριστιέσαι ταξίδι! Δεν είναι πολλά τα αυτοκίνητα με αυτά τα λεφτά που να μπορείς να οδηγείς εθνική με 120 χ.α.ω., 6η και να μπορείς και να προσπερνάς κι'όλας άνετα!
Καλές καταναλώσεις (στην εθνική), κουκλί και ωραίο σαλόνι.Καλορίζικο μεγάλε!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Όπως διαπίστωσες, αν και μεγάλος οπαδός της ατμόσφαιρας, δεν πρότεινα κανένα ατμοσφαιρικό..
Που θα παει δεν θα κανει και η Ferrari downsizing.....
Προς το παρόν δεν κάνει τέτοιες βλακίες (και δεν βρίσκω λόγο να κάνει αφού είναι ειδικός κατασκευαστής με παραγωγή κάτω των 10.000 μονάδων ετησίως και άρα δεν την πιάνουν οι νόρμες της ΕΕ)... 458 Italia ( ) 4.5 λίτρα ατμοσφαιρική με 570 άλογα στις 9000 στροφές (127 ίππους στο λίτρο)!!! Αυτά είναι μηχανήματα κύριοι!
-
Ευχαριστω πολυ ολους. Το octavia οκ αμαξι αλλα αμα παρω τωρα octavia οταν φτασω 50 τι θα παρω? Οποτε αποκλειεται. Το seat το ειδα, το εχουν φιλοι, συγγενεις και γενικα πολυς κοσμος και συμφωνω πως εχει ιδανικα χαρακτηριστικα για αυτο που ζηταω ομως δε μ αρεσει καθολου εξωτερικα(μην πω για το εσωτερικο). Το auris σιγουρη επιλογη αλλα οπως ακριβως ειπες βαρετο, αδιαφορο'απλα κανεις τη δουλεια σου.. Η mito σε τι κατηγορια εντασσεται? Συγκρινα βαρος, μεταξονιο, μετατροχιο με το golf(οπως και να το κανουμε βασιλιας στην κατηγορια) και δεν ειδα μεγαλες διαφορες.. Δε θα με βολεψει π.χ. με το cruise στα 150-160? Ειναι μικρο? Λετε να ξανασκεφτω το bravo?
-
Μπα το mito ειναι μικρο οπως το fiesta και grande punto
-
Η Mito είναι Super Mini. Βασίζεται στο Grande Punto με το οποίο μοιράζεται όλα τα δομικά στοιχεία. Μπορεί άνετα να πάει με 150-160 αλλά δεν θα έχει την άνεση και την σταθερόττηα ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου και σε πολύ μεγάλα ταξίδια ίσως σε κουράσει. Προσωπικά για ταξίδια θα σου πρότεινα να σκεφτείς πολύ σοβαρά το Bravo. Αν μου έλεγες για χρήση μέσα στην πόλη θα σου έλεγα Mito.
-
vw golf tsi 122 πληρεί τα κριτίρια
-
Leon,Golf
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
vw golf tsi 122 πληρεί τα κριτίριαΌχι δεν τα πληρεί... ο φίλος έθεσε όριο τα 18 χιλιάρικα!
-
Ισχυει, αφου αντι για golf θα πηγαινα και για scirocco που μ αρεσει και πολυ..
-
Scirocco 140 ps απο εμενα αν τα εχεις.
-
Είναι πολλά τα λεφτά Σπύρο όμως... Το Golf 122 με τα έξοδα φακέλου, μεταλλικό χρώμα κλπ ξεκινάει πάνω από τα 20 χιλιάρικα ενώ το Scirocco φεύγει στα 23...
Γιώργο, δεν υπάρχει Scirocco με 140 άλογα! Εξάλλου το παλικάρι λέει για 18 χιλιάρικα... τα υπόλοιπα 5 θα του τα δώσουμε εμείς μετά από έρανο;
Αγορα καινουργιου Μικρομεσαιου για χρηση κυριως στην Εθνικη