-
Σε σχέση με τη νέα απόσυρση που θα βάλει πολλούς σε σκέψεις.
Τι οικονομικές θυσίες κάνουν οι άνθρωποι για την αγορά αυτοκινήτου;
Δυο πρόσφατα παραδείγματα γνωστών:
Ο ένας απλά βγάζει από την τράπεζα κάθε μήνα το ποσό της δόσης του αυτοκινήτου (νομίζω άτοκα), χωρίς το μηνιαίο ποσό να είναι πάνω από 5%-10% των μηνιαίων εισοδημάτων του.
Ο άλλος ξοδεύει κοντά στο 35-40% των μηνιαίων εισοδημάτων του (νορμάλ εισόδημα, σταθερό όμως κάθε μήνα), και θα το δίνει για 18 συνολικά μήνες, στη δόση του αυτοκινήτου. Συνειδητά και υπολογισμένα το κάνει αυτό, δε ζει μίζερα, ούτε κάθεται κλεισμένος στο σπίτι για να εξοικονομήσει χρήματα.
Αν κάνεις οικονομική θυσία συνειδητά και υπολογισμένα, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι για τις δόσεις, αν θα τα βγάλεις πέρα, κλπ. Αυτό ισχύει για όλες τις μεγάλες αγορές (σπίτι, οικόπεδο).
Jacob
-
Ο ένας απλά βγάζει από την τράπεζα κάθε μήνα το ποσό της δόσης του αυτοκινήτου (νομίζω άτοκα), χωρίς το μηνιαίο ποσό να είναι πάνω από 5%-10% των μηνιαίων εισοδημάτων του.
Ο άλλος ξοδεύει κοντά στο 35-40% των μηνιαίων εισοδημάτων του (νορμάλ εισόδημα, σταθερό όμως κάθε μήνα), και θα το δίνει για 18 συνολικά μήνες, στη δόση του αυτοκινήτου. Συνειδητά και υπολογισμένα το κάνει αυτό, δε ζει μίζερα, ούτε κάθεται κλεισμένος στο σπίτι για να εξοικονομήσει χρήματα.
Αν κάνεις οικονομική θυσία συνειδητά και υπολογισμένα, δεν έχεις λόγο να φοβάσαι για τις δόσεις, αν θα τα βγάλεις πέρα, κλπ. Αυτό ισχύει για όλες τις μεγάλες αγορές (σπίτι, οικόπεδο).
Jacob
-
Jacob
-
Σχετικα με την 'σταθερη' δουλεια, νομιζω ειναι αρκετα τα παραδειγματα ανθρωπων
με σιγουρη δουλεια που ομως εμειναν χωρις αυτην.
Το περιβαλλον της εργασιας δεν ειναι τοσο προβλεπομενο, δεν μιλαω για δημοσιο τομεα.Για καποιον ειναι 12-18 μηνες για αλλον ισως και 4 χρονια
οποτε και δεν υπαρχει μια σιγουρη, μακροχρονια, προβλεψη οικονομικης ευχερειας. -
τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων
και όπως στρώσεις θα κοιμηθείς
απλά πράγματα ..... για τις 'περίπλοκες' σκέψεις.η απόσυρση δεν νομίζω να βάλει πολλούς σε τέτοιες σκέψεις, μιας
και το ποσό των 2000€ το βρίσκω πολύ μικρό σχετικά με το μέσο κόστος
αγοράς, συντήρησης, χρήσης, ενός καινούριου αυτοκινήτου. -
+1
Μακάρι να μην αγορασθούν πολλά νέα αμάξια με την απόσυρση γιατί αυτό σημαίνει ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.
-
Μακάρι να αγοραστούν για να χορτάσει χρήμα το κράτος ώστε να αφήσει τους υπόλοιπους ήσυχους.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μακάρι να αγοραστούν για να χορτάσει χρήμα το κράτος ώστε να αφήσει τους υπόλοιπους ήσυχους.Μη γελιέσαι...ΠΟΤΕ δεν θα σε αφήσουν ήσυχο
-
Κανόνας 1ος. Δεν πληρώνουμε παραπάνω από 6 μηνιάτικα για αγορά αυτοκινήτου.
Κανόνας 2ος. Θυμήσου τον 1ο κανόνα.
-
Στην οικογένεια έχουμε ένα απαράβατο κανόνα στην αγορά αυτοκινήτου, αγοράζουμε πάντα μετρητής.
Άμα έχεις αγοράζεις ,αλλιώς συμβιβάζεσαι ή περιμένεις.Τα δάνεια είναι είτε για αγορά σπιτιού , είτε για επαγγελματικους λόγους...
Το θεωρώ χαζό να βαζεις θυλιά στο λαιμό σου για ένα κ@λοαυτοκίνητο -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Κανόνας 1ος. Δεν πληρώνουμε παραπάνω από 6 μηνιάτικα για αγορά αυτοκινήτου.Κανόνας 2ος. Θυμήσου τον 1ο κανόνα.
Επί τη βάσει αυτού του κανόνα ουσιαστικά δεν έχω δικαίωμα στην αγορά αυτοκινήτου
-
Κανόνας 1ος. Δεν πληρώνουμε παραπάνω από 6 μηνιάτικα για αγορά αυτοκινήτου.Κανόνας 2ος. Θυμήσου τον 1ο κανόνα.
+1750...
Αν και στην ελλάδα που ζούμε... -
Εγω θα ελεγα οτι δεν πληρωνουμε ποτε τοσα οσα μετα να μην εχουμε να πιουμε εναν καφε και να λεμε οτι 'εγω δεν βγαινω εξω γιατι μου αρεσει το σπιτι'!
Απλα ! -
Μετακινήθηκε στην ενοτητα 'Περί αυτοκίνησης' ως πιο σχετικη.
-
Κάντε υπομονή λίγα χρόνια, στερηθείτε, ΑΛΛΑ πληρώστε μετρητά. Αν δεν μπορείτε να τα μαζέψετε για το αυτοκίνητο που θέλετε, μάλλον στοχεύετε σε λάθος κατηγορία. Κοιτάξτε και σε μεταχειρισμένα αν δεν βγαίνουν τ ακουκιά.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
-
Επί τη βάσει αυτού του κανόνα ουσιαστικά δεν έχω δικαίωμα στην αγορά αυτοκινήτου
Ετσι ειναι.
Ειμαι της αποψης πως απλα το ποσο της δοσης δεν πρεπει να ξεπερναει το 1/5 του μισθου και να μπορει να καλυφθει απο το ταμειο ανεργειας.
-
+1000 για μεταχειρισμενο αν δε σε παιρνει. Καλυτερα στα συνεργεια παρα στις τραπεζες. Μαθαμε ολοι, μολις γεμιζει το τασακι πεταμε το αυτοκινητο.
-
Θέλω να αγοράσω ένα Honda CBR1000RR. Αυτή τη στιγμή έχω παραπάνω χρήματα απ όσα χρειάζονται αλλά περιμένω μέχρι ο λογαριασμός μου να έχει το διπλάσιο+ ποσό απο την αξία της μηχανής για να το κάνω (ψυχολογικό όριο). Αν όλα πάνε καλά θα έχω τα χρήματα του χρόνου τέτοια εποχή περίπου. Επίσης ευελπιστώ οτι θα πέσει λίγο η τιμή που αυτή τη στιγμή είναι 17Κ
Πιθανόν να κάνω παρόλα αυτά και διακανονισμό με δόσεις με κάποιο μικρό επιτόκιο γιατί δέν μου αρέσει να εκταμιεύω μεγάλα ποσά με τη μία.
-
Αν ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται με απολυτότητα από τον κο. Δήμου, εύκολα συμπεραίνουμε πως το οικογενειακό του εισόδημα είναι της τάξης των 50Κ € το χρόνο και άνω, αν υποθέσουμε πως το αυτοκίνητο που οδηγεί κοστίζει λίγο κάτω από 25Κ €....
Όχι πως είναι κάνα φοβερό ποσό, αλλά προσοχή με την εφορία! Μην μάθουν ότι ασπάζεσαι τέτοια όρια και μας ρίξουν κάνα μαμήσι όλων ημών των μηχανικών με δελτίο παροχής...
Εγώ είμαι στην κατηγορία των τσιγκούνηδων, μάλλον!
Το δικό μου είναι στην κατηγορία του...ενός μηνιάτικου (έλατε τώρα, το αξίζει το 1 μηνιάτικο, έχει και bluetooth, usb, KAI TPMS πλέον! ).Γενικά πάντως, με βρίσκει σύμφωνο ο κανόνας, αν δεν έχεις λαμβάνειν από αλλού... Αν υπάρχει πάντα κάποιος να σε...σώσει, μπορείς και να τον παραβείς!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κανόνας 1ος. Δεν πληρώνουμε παραπάνω από 6 μηνιάτικα για αγορά αυτοκινήτου.
Κανόνας 2ος. Θυμήσου τον 1ο κανόνα.
Αν ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται με απολυτότητα από τον κο. Δήμου, εύκολα συμπεραίνουμε πως το οικογενειακό του εισόδημα είναι της τάξης των 50Κ € το χρόνο και άνω, αν υποθέσουμε πως το αυτοκίνητο που οδηγεί κοστίζει λίγο κάτω από 25Κ €....
Όχι πως είναι κάνα φοβερό ποσό, αλλά προσοχή με την εφορία! Μην μάθουν ότι ασπάζεσαι τέτοια όρια και μας ρίξουν κάνα μαμήσι όλων ημών των μηχανικών με δελτίο παροχής...
Εγώ είμαι στην κατηγορία των τσιγκούνηδων, μάλλον!
Το δικό μου είναι στην κατηγορία του...ενός μηνιάτικου (έλατε τώρα, το αξίζει το 1 μηνιάτικο, έχει και bluetooth, usb, KAI TPMS πλέον! ).Γενικά πάντως, με βρίσκει σύμφωνο ο κανόνας, αν δεν έχεις λαμβάνειν από αλλού... Αν υπάρχει πάντα κάποιος να σε...σώσει, μπορείς και να τον παραβείς!
τσκ τσκ τσκ 22,300 Χ 2 = 44,600 (την χρονιά εκείνη το είχα παραβεί λίγο αν θυμάμαι καλά).
Όταν έκανα τη δήλωση του 2007 στον έλεγχο ο Εφοριακός μου είπε... 'με το εισόδημα που δηλώνεις σιγά να μην μπορείς να δικαιολογήσεις την αγορά αυτή αφού έχεις πουλήσει και το προηγούμενο αμάξι'.
όταν ήμουν στο Ispra το πρώτο αμάξι το είχα αγοράσει με κάτι λιγότερο από 1 μηνιάτικο και το 2 με κάτι παραπάνω από 2. (και τα δύο μεταχειρισμένα βεβαίως βεβαίως...)
Οικονομικές θυσίες για την αγορά αυτοκινήτου