-
Από το παρακάτω
viewtopic.php?f=5&t=28595&start=1650
Ας συνεχίσουμε εδώ την κουβέντα μας.
-
Από το παρακάτω
viewtopic.php?f=5&t=28595&start=1650
Ας συνεχίσουμε εδώ την κουβέντα μας.
-
Χθες τρακαρε μια φιλη μου στο χαλανδρι με ενα φιεστα ολοκαινουργιο κοκκινο σκουρο 3 βδομαδων αμαξι και δεν εμεινε τιποτα
Πηγε να περασει ενα στενο το οποιο ειχε στοπ κρυμενο πισω απο ενα δεντρο και ερχοταν ενα touareg απο την αλλη το touareg κοβει το τιμονι οπως και η φιλη μου και δεν ερχονται σε επαφη μεταξυ τους ,
το touareg καρφωθηκε σε κολωνα και το φιεστα σε κατι καδους και μετα σε κατι παρκαρισμενα .,
ανοιξαν και οι τεσσερις αεροσακοι οι πρωτες εκτιμησεις κανουν λογο για γυρω στα 10000 ευρω το φιεστα
και 20000+ το touareg με λιγα λογια ολικη και τα δυοΜηπως κατα τυχη το ειδε κανεις ?
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Χθες τρακαρε μια φιλη μου στο χαλανδρι με ενα φιεστα ολοκαινουργιο κοκκινο σκουρο 3 βδομαδων αμαξι και δεν εμεινε τιποτα
Πηγε να περασει ενα στενο το οποιο ειχε στοπ κρυμενο πισω απο ενα δεντρο και ερχοταν ενα touareg απο την αλλη το touareg κοβει το τιμονι οπως και η φιλη μου και δεν ερχονται σε επαφη μεταξυ τους ,
το touareg καρφωθηκε σε κολωνα και το φιεστα σε κατι καδους και μετα σε κατι παρκαρισμενα .,
ανοιξαν και οι τεσσερις αεροσακοι οι πρωτες εκτιμησεις κανουν λογο για γυρω στα 10000 ευρω το φιεστα
και 20000+ το touareg με λιγα λογια ολικη και τα δυοΜηπως κατα τυχη το ειδε κανεις ?
Της που**νας έγινε δηλαδή...
-
Συμφωνώ με όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτό:
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και ναι, μπορούμε να πούμε πως εφόσον δεν τραυματίστηκε η Χριστίνα από επαφή με το τιμόνι, σωστά δεν άνοιξαν καθώς δεν συνέτρεχαν λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο.Ο αερόσακκος δεν υπάρχει μόνο για να μην κοπανήσεις τη μύτη σου στο τιμόνι αλλά -κυρίως- για να προστατεύσει τον αυχένα από απότομη επιβράδυνση/whiplash.
-
Κακώς διαφωνείς. Αν ηταν να παθει πρόβλημα στον αυχένα, θα είχε πάει αρκετά μπροστά το κεφάλι της και με μεγάλη ταχύτητα=κοπάνημα στο τιμόνι.
-
Ο χρήστης χριστινα29 έγραψε:
Ας τα παρω λοιπον απ την αρχη. Δεν ημουν κολλημενη στο τιμονι, γιατι ειμαι 1.76 και το i10 δε θα με χωραγε, ακομα κ αν ηθελα να κολλησω. Οποτε η θεση μου ηταν σωστη. Παει αυτο.
Σαφως και δεν συμφωνω μαζι σου ως προς τη σταση του σωματος, φυσικα και προστατευεσαι περισσοτερο με σφιγμενα μελη, παρα με χαλαρα. Αν δεν κραταγα το κεφαλι μου, που νομιζεις οτι θα χτυπαγε? Απλη φυσικη ειναι. Ουτε απο τη θεση σου φευγεις, ουτε επηρεαζεται η αποδοτικοτητα της ζωνης. Και μονο τα τζαμια να σκεφτεις που σπασανε, ε δε νομιζω οτι αν ημουν χαλαρη δε θα κινδυνευα να μου χωθει τιποτα σε κανα ματι..
Και σεβομαι τη γνωμη σου οτι δεν επρεπε να ανοιξουν οι αεροσακοι, οπως επεσημανε ενας αλλος φιλος του forum, οτι δεν υπηρξε αποτομη επιβραδυνση, αλλα και παλι δεν βλεπω πως ενα αυτοκινητο που προσκρουει σε πρανες δεν επιβραδυνεται αποτομα. Αναφερεσαι στο να ξερουμε το σωστο, αλλα τελικα δε μου το λες.Συγνώμη, δεν είναι απλή φυσική! Απλή φυσική είναι το ότι δεν χρειάστηκε να ανοίξουν οι αερόσακοι και δεν έπαθες τίποτα. Εάν άνοιγαν και είχες και τα χέρια μπροστά στο κεφάλι σου, παίζει να στα έσπαγαν.... Η να χτύπαγαν τα χέρια στο κεφάλι/σώμα βίαια...
-
Οι μπροστινοί αερόσακοι ανοίγουν σε μετωπικές μέχρι 30 μοίρες. Διαφορετικά δεν ανοίγουν αφού δε συμβάλλουν στην προστασία.
Για περιπτώσεις τουμπαρίσματος υπάρχουν οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας οι οποίοι προορίζονται για να προστατέψουν το κεφάλι σε αυτή την περίπτωση.
Για τις συνθήκες στις οποίες ανοίγει ένας μπροστινός αερόσακος ρίξτε μια ματιά εδώ:
http://www.cartechhome.com/2007/12/air- ... ition.html -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Απίστευτο σκηνικό ΒΑγγέλη. Αν και όπως τα περιγράφεις αν στουκάραν μεταξύ τους το Touareg θα είχε λιγότερες ζημιές. Να φανταστώ ότι όλα θα τα πληρώσει η ασφαλιστική της φίλης σου? Με τα παρκαρισμένα τι έγινε?
-
Δυστύχημα είχε γίνει λίγο μετά τις 8 το πρωί επί της Λεωφόρου Μαραθώνος μεταξύ Ραφήνας και Πικερμίου στο ρεύμα προς Αθήνα. Δυστυχώς, υπήρχε ένας άντρας ξαπλωμένος στην άσφαλτο χωρίς να κινείται και χωρίς κάποιον από πάνω του να τον ελέγχει/προσέχει. Υποθέτω το μοιραίο, λοιπόν. Πέρα από το περιπολικό και τους αστυνομικούς, στη σκηνή ήταν μόνο ένα αυτοκίνητο και δύο άτομα δίπλα σε αυτό, άρα, μάλλον, το θύμα ήταν πεζός.
-
Σήμερα έμεινα χωρίς αυτοκίνητο
Οδηγός ο αδελφός μου... πήγαινε με πολλά και το έχασε σε μια στροφή, χτύπησε στις μπάρες δεξιά, στο προπορευόμενο αυτοκίνητο, στη διαχωριστική νησίδα αριστερά και κατέληξε πλαγιασμένο.
Ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα [ ] οπότε οι λαμαρίνες ας πάνε....Το αυτοκίνητο ήταν 18 μηνών με 26000 χιλιόμετρα.
-
Για σκέψου να είχε πίσω επιβάτες
Που συνήθως δεν φοράνε και ζώνη..Έχει μπει το πίσω μέρος μέσα τόσο όσο φαίνεται;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Σήμερα έμεινα χωρίς αυτοκίνητο
Οδηγός ο αδελφός μου... πήγαινε με πολλά και το έχασε σε μια στροφή, χτύπησε στις μπάρες δεξιά, στο προπορευόμενο αυτοκίνητο, στη διαχωριστική νησίδα αριστερά και κατέληξε πλαγιασμένο.
Ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα [ ] οπότε οι λαμαρίνες ας πάνε....Το αυτοκίνητο ήταν 18 μηνών με 26000 χιλιόμετρα.
Αφου είνια ζωντανός όλα καλα!!!!
Αναλύει το συμβάν και προσπαθει να σκεφτεί τι θα πρέπει να αποφεύγει ώστε να μην βρεθει ξανα σε παρόμοια κατάσταση.
Είχατε μεικτή? -
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σιδερένιος, ελπίζω να έλαβε το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής τους, άλλοι από τέτοια ατυχήματα...off...
Σίγουρα όμως θα έχεις και μεγάλη σκασίλα...αλλά από το χειρότερο...πάλι καλά που κατέληξε έτσι. -
Κρίμα το Swiftάκι ...
Αφού δεν είχατε και άλλα, πάλι καλά !! -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
:yikes:Για σκέψου να είχε πίσω επιβάτες
Που συνήθως δεν φοράνε και ζώνη..Έχει μπει το πίσω μέρος μέσα τόσο όσο φαίνεται;
Όχι, η φωτογραφία ξεγελάει... έχει διατηρηθεί σχετικά ανέπαφος και ο χώρος των πίσω επιβατών.
Μεικτή δεν έχω, οπότε όλη η ζημιά δική μου. Τέλος πάντων, είπαμε, οι άνθρωποι να είναι καλά, και οι λαμαρίνες πετιούνται.
-
αφού είναι καλά ο αδερφός όλα ΟΚ
πάντως είμαι σίγουρος οτι παρά τα σχόλια σου για λαμαρίνες άκουσε χριστοπαναγίες
δες το και σαν ευκαιρία να πάρεις το ΜΧ-5 που πάντα ήθελες
-
Aφού είναι καλά ο άνθρωπος αυτό μετράει.
Οι λαμαρίνες δεν μας ενδιαφέρουν.
Την επόμενη φορά θα προσέχει περισσότερο φαντάζομαι. -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Απίστευτο σκηνικό ΒΑγγέλη. Αν και όπως τα περιγράφεις αν στουκάραν μεταξύ τους το Touareg θα είχε λιγότερες ζημιές. Να φανταστώ ότι όλα θα τα πληρώσει η ασφαλιστική της φίλης σου? Με τα παρκαρισμένα τι έγινε?
Aν ειχαν επαφη μεταξυ τους θα ειχαμε και θυματα γιατι το touareg θα εσκαγε στην πορτα του οδηγου του φιεστα οποτε καλυτερα ετσι και μονο ζημιες ...........
Ολα τα πληρωνει η ασφαλιστηκι της φιλης μου ,που μαλλον θα βαρεσει πτωχευση
Σημερα μου ελεγε οτι δεν εχει πληρωσει καν την πρωτη δοση και λεει δεν θα πληρωσει καμμια τι θα μου κανουν το πολλυ να μου παρουν το αμαξι -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Να και τι παθαίνει κανείς όταν δεν αφήνει ταχύτητα σε κατηφόρα και δεν τραβάει καλά το χειρόφρενο (σε αυτοκίνητο μόλις 5 ημερών ) (γυναίκα η οδηγός, αν έχει καμία σημασία...). Σήμερα το πρωί:
Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στην κορυφή της ανηφόρας και κατέληξε εκεί που βλέπουμε (btw το parking αυτό χρησιμοποιείται κι από επισκέπτες παιδότοπου!)
Λίγο ακόμα και θα τη μαζεύαν από το υπόγειο
Άκουσα πως η ντίζα του χειροφρένου βρέθηκε κομμένη!
Υπάρχει καμία σχετική ανάκληση από Lancia;
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#