-
αν οι πίσω δεν φοράνε ζώνη, απλά σε σκοτώνουν οι πίσω.
πολλές από τις ζημιές που βλέπουμε τις προκαλεί η πυροσβεστική κατά τον απεγκλωβισμό.
θα ήταν, κατά την γνώμη μου, ένα καλό βήμα για την ευαισθητοποίηση όλων μας , αν μετά από κάθε δυστύχημα που ασχολούνται τα ΜΜΕ, ανέφεραν και το αν φορούσαν ζώνη ή κράνος.
-
..Και όταν θα γράφουν/λένε «το τάδε θύμα φορούσε ζώνη» θα απαντάμε «και με ζώνη σκοτώθηκε; άμα σου είναι γραφτό...»
-
Σε αυτήν την περίπτωση, ισως, θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια και συνεπώς, να οδηγούμε πιο συνετά, προσπαθώντας να γινόμαστε καλύτεροι οδηγοί με καλοσυντηρημενα αυτοκίνητα.
-
Λένε ότι η Γερμανία είναι αυστηρή με ραντάρ κλπ. Καμία σχέση. Στην Ελβετία γίνεται παντού χαμός από ραντάρ. Μέγιστο 120χλμ και αν δεν σου αρέσει, είναι πολύ απλό. Σου έρχεται κλήση. Μέσα στις πόλεις το ίδιο. Και εκεί ραντάρ. Χώρια τα συνεργεία που την στήνουν όπου θέλουν. Τι εμποδίζει την εκάστοτε κυβέρνηση να βάλει παντού ραντάρ; Οι ψήφοι που θα χάσει από τους Ελληναράδες που δεν ξέρουν οι περισσότεροι να οδηγούν, αλλά θέλουν να πηγαίνουν παραπάνω από όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Και όχι μόνον αυτό. Θέλουν πολλοί να το πατάνε με λάστιχα και ανάρτηση για πέταμα και σύστημα διεύθυνσης πονεμένο. Τα όρια της Ελληνική οδηγικής βλακείας συχνά σταματάνε στον θάνατο. Όταν πριν καμιά 20 χρόνια δεν γράφανε για κράνος αν οδηγούσες μοτοσυκλέτα και εγώ για λόγους ασφαλείας μου φορούσα, στην παρέα κάποιοι με τσιγκλούσαν. Δεν άλλαξαν μυαλά. Σήμερα τα φοράνε μόνον και μόνο για να μην φάνε πρόστιμο. Αυτό είναι το σκεπτικό πολλών. Βάζω το κράνος ή φοράω ζώνη για να μη με γράψουν. Μπορεί να νομίζουν ότι είναι αθάνατοι ή ότι είνια γάτες και έχουν 7 ζωές. Νομίζω ότι δεν είναι για να οδηγούν.
-
Πού γράφουν για κράνος, να το δω και να μην το πιστεύω.
Στην περιοχή μου σύμφωνα με αστυνομικό φίλο μου, για κράνος δεν γράφουν, ώστε να μην επιβαρύνουν επιπλέον τους πολίτες με έξοδα. Βέβαια όταν τον ρώτησα για ποιον λόγο δεν κάνουν ούτε συστάσεις σε όσους δεν φορανε δεν πήρα απάντηση.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Φοβερή απάντηση/δικαιολογία.
-
Ο χρήστης Peter_Pan έγραψε:
Πού γράφουν για κράνος, να το δω και να μην το πιστεύω.Στην περιοχή μου σύμφωνα με αστυνομικό φίλο μου, για κράνος δεν γράφουν, ώστε να μην επιβαρύνουν επιπλέον τους πολίτες με έξοδα. Βέβαια όταν τον ρώτησα για ποιον λόγο δεν κάνουν ούτε συστάσεις σε όσους δεν φορανε δεν πήρα απάντηση.
Και όμως ΔΙΑΣ και μοτοσυκλετιστές της τροχαίας καθημερινά κάνουν μπλόκα σε Καβάλα και Δράμα και μοιράζουν 'επιταγές' ειδικά για κράνος. Αν σε σταματήσουν χωρίς κράνος ξέρεις ότι θα το πάρεις το 'χαρτάκι'.
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Στην περιοχή μου σύμφωνα με αστυνομικό φίλο μου, για κράνος δεν γράφουν, ώστε να μην επιβαρύνουν επιπλέον τους πολίτες με έξοδα. Βέβαια όταν τον ρώτησα για ποιον λόγο δεν κάνουν ούτε συστάσεις σε όσους δεν φορανε δεν πήρα απάντηση.
Και όμως ΔΙΑΣ και μοτοσυκλετιστές της τροχαίας καθημερινά κάνουν μπλόκα σε Καβάλα και Δράμα και μοιράζουν 'επιταγές' ειδικά για κράνος. Αν σε σταματήσουν χωρίς κράνος ξέρεις ότι θα το πάρεις το 'χαρτάκι'.
Είναι το τι εντολές δίνει ο εκάστοτε διοικητής.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Είναι το τι εντολές δίνει ο εκάστοτε διοικητής.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+1
-
Οδηγώ μηχανή τα τελευταία 15 χρόνια ανελλιπώς για ευκολία στην κίνηση και παρκάρισμα.
Κάποτε και εγώ είχα πολλές φορές το κράνος στο χέρι.Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία και ενώ το είχα βγάλει πραγματικά για 2 λεπτά με 40 βαθμούς για να πάρω λίγο αέρα μου κάνει σήμα ένας ΖΗΤΑΣ να σταματήσω και άρχισα από μέσα μου να σιχτιρίζω την τύχη μου.
Μόλις σταμάτησα, βγάζει το κράνος του, ήταν άνω των 40 ετών και μου δείχνει ένα μεγάλο σημάδι στο λαιμό και μου λέει ' ξέρεις πως το έπαθα; Ανέβηκα στη μηχανή χωρίς κράνος για να πάω 2 τετράγωνα παραπάνω από το σπίτι μου. Βάλε το κράνος σου και μην το βγάζεις ποτέ πριν ανοίξεις το Σταντ.'
Ε, αυτό ήταν , καθε φορά που βάζω το δάχτυλο στο κουμπί της μίζας το θυμάμαι.
Δεν ξέρω αν έλεγε αλήθεια ο άνθρωπος αλλά ο τρόπος του, η κίνηση να μην με γράψει , και η θετική έκπληξη μιας τέτοιας συμπεριφοράς από έναν ένστολο εμένα ως νέο άνθρωπο με χτύπησε στο φιλότιμο.
Θεωρώ πως θα το έχει κάνει σε πολλούς και σίγουρα θα έχει σώσει πολλές ζωές.Όταν τροχονόμοι και αστυνομικοί δεν επιτελούν τον ρόλο του εισπράκτορα ,δεν έχουν εξουσιαστική συμπεριφορά και προβαίνουν σε τέτοιες συστάσεις με συμβουλευτικό χαρακτήρα έχουν πραγματικό αποτέλεσμα στην κοινωνική συμπεριφορά.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Αμα δει κάποιος άνθρωπο στα επείγοντα μετά από τροχαίο, τότε μόνο θα καταλάβει την αξία της ζώνης ασφαλείας, των αερόσακων αλλά και του κράνους σε μοτοσυκλετιστές.
Αμα δεις εγκεφαλική αιμορραγία με οίδημα και διαλυμένο κρανίο χωρίς καμία άλλη γρατζουνιά στο υπόλοιπο σώμα, τότε θα καταλάβεις τι δουλειά κάνει το κράνος.Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπάρχουν ευτυχώς και κάποιοι τροχονόμοι και αστυνομικοί που επιτελούν κοινωνικό έργο και θέλουν να περάσουν το μήνυμα της ασφάλειας που παρέχει το κράνος και η ζώνη ασφαλείας. Δεν ξέρω αν οι νέοι βλέποντας ή ακόμη και χάνοντας γνωστούς λόγω του ότι δεν φορούσαν κράνος ή ζώνη ασφαλείας, θα βάλουν μυαλό. Σίγουρα όμως πολλούς θα τους προβληματίσει. Εγώ όταν ήμουν νέος έβραζε το αίμα μου, μπορεί να φορούσα κράνος, αλλά έκανα μλκίες που σήμερα και δεν τις κάνω και σκέφτομαι πόσο ανεύθυνος και ηλίθιος ήμουν τότε. Όμως τότε μάλλον λόγω της ηλικία το μυαλό δούλευε διαφορετικά.....
Εκτός θέματος, εκείνο που με ενοχλεί πολύ όταν με σταματάνε για έλεγχο ειδικά με το αυτοκίνητο είναι ότι με ελέγχουν όργανα της τάξης, για ΚΤΕΟ την στιγμη που πολλές φορές το δικό του όχημα είναι δημόσιος κίνδυνος. Δηλαδή έτσι μου έρχεται να αρχίσω μετά εγώ τις ερωτήσεις, για το αν έχουν περάσει αυτοί κτεο (που μου φαίνεται δεν περνάνε), αν φοράνε ζώνη ασφαλείας, αν τα ελαστικά τους είναι καλά, αν έχουν κάρτα καυσαερίων κλπ. Κράτος δικαίου σου λένε μετά. -
http://www.huffingtonpost.gr/entry/trom ... _term=Pos2
Ευτυχώς έγινε τουλάχιστον εκτός σήραγγας
-
Και να ένα τροχαίο εντός σήραγγας, ευτυχώς χωρίς θύματα, αλλά με ταλαιπωρία. Τώρα αν ήταν κούραση ή απλά υπερβολική ταχύτητα, δεν θα το μάθουμε.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/sty ... 69037.html -
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Δεν ξέρω αν οι νέοι βλέποντας ή ακόμη και χάνοντας γνωστούς λόγω του ότι δεν φορούσαν κράνος ή ζώνη ασφαλείας, θα βάλουν μυαλό.Το πάλαι ποτέ που έκανα τα μαθήματα οδήγησης, ούτε μια φορά δεν μου είπε ο να βάλω τη ζώνη ασφαλείας... Αποτέλεσμα, στο πρώτο μου αυτοκίνητο, που δεν είχε την ηχητική υπενθύμιση να σου σπάει τα νεύρα, δεν την έβαζα ποτέ.
Παρά το ψιλό-γερό τροχαίο που είχα (ολική καταστροφή το αμάξι του άλλου, πιο περιορισμένες ζημιές το δικό μου, αλλά χωρίς τραυματισμούς ευτυχώς), συνέχισα στον ίδιο ρυθμό, μέχρι που άλλαξα αυτοκίνητο και άρχισα να τη φοράω, περισσότερο γιατί με εκνεύριζε η ειδοποίηση. Απο τότε έμαθα, πρώτα να κουμπώνω τη ζώνη και μετά να λύνω το χειρόφρενο.
Καλώς ή κακώς, το μυαλό σε εκείνες τις ηλικίες, το έχεις για άλλα πράγματα. Αυτό που απουσιάζει είναι, δυστυχώς, η παιδεία...
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Δεν ξέρω αν οι νέοι βλέποντας ή ακόμη και χάνοντας γνωστούς λόγω του ότι δεν φορούσαν κράνος ή ζώνη ασφαλείας, θα βάλουν μυαλό.
Το πάλαι ποτέ που έκανα τα μαθήματα οδήγησης, ούτε μια φορά δεν μου είπε ο να βάλω τη ζώνη ασφαλείας... Αποτέλεσμα, στο πρώτο μου αυτοκίνητο, που δεν είχε την ηχητική υπενθύμιση να σου σπάει τα νεύρα, δεν την έβαζα ποτέ.
Παρά το ψιλό-γερό τροχαίο που είχα (ολική καταστροφή το αμάξι του άλλου, πιο περιορισμένες ζημιές το δικό μου, αλλά χωρίς τραυματισμούς ευτυχώς), συνέχισα στον ίδιο ρυθμό, μέχρι που άλλαξα αυτοκίνητο και άρχισα να τη φοράω, περισσότερο γιατί με εκνεύριζε η ειδοποίηση. Απο τότε έμαθα, πρώτα να κουμπώνω τη ζώνη και μετά να λύνω το χειρόφρενο.
Καλώς ή κακώς, το μυαλό σε εκείνες τις ηλικίες, το έχεις για άλλα πράγματα. Αυτό που απουσιάζει είναι, δυστυχώς, η παιδεία...
Μη τα ρίχνουμε ΟΛΑ στην έλλειψη παιδείας. Σίγουρα είχες ακούσει ότι η ζώνη ΙΣΩΣ σου σώσει τη ζωή,δεν θέλει μυαλό. Τα περισσότερα οφείλονται στη δική μας ανευθυνότητα!!!!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μη τα ρίχνουμε ΟΛΑ στην έλλειψη παιδείας. Σίγουρα είχες ακούσει ότι η ζώνη ΙΣΩΣ σου σώσει τη ζωή,δεν θέλει μυαλό. Τα περισσότερα οφείλονται στη δική μας ανευθυνότητα!!!!!!
Όχι 'ΙΣΩΣ'. ΣΙΓΟΥΡΑ, το είχα ακούσει. Με ποιά ωριμότητα να το αξιολογήσω στα 18 μου? Επικαλούμενη, λοιπόν, το 'ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας', θεωρώ οτι έφερε λίγο μεγαλύτερη ευθύνη εκείνος που μου έκανε τα 20+ μαθήματα, χωρίς να μου πει έστω μια φορά να χρησιμοποιήσω αυτό το ...'αξεσουάρ' που κρεμόταν δίπλα μου. Αν όχι ως άνθρωπος, τουλάχιστον ως 'δάσκαλος'.
Γι' αυτό μίλησα περί γνήσιας και καθαρόαιμης παιδείας, επειδή (-θέλω να-) πιστεύω οτι τα παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα και που μαθαίνουν να βάζουν τη ζώνη ασφαλείας απο την πρώτη στιγμή που αφαιρείται το παιδικό κάθισμα, ως αυριανοί οδηγοί δεν θα θεωρήσουν 'επιλογή' την εφαρμογή της...
Παρά το ψιλό-γερό τροχαίο που είχα (ολική καταστροφή το αμάξι του άλλου, πιο περιορισμένες ζημιές το δικό μου, αλλά χωρίς τραυματισμούς ευτυχώς), συνέχισα στον ίδιο ρυθμό...
Όπως κι αυτό είναι γνήσια και καθαρόαιμη ανευθυνότητά μου. Γιατί αφού 'έπαθα' δεν 'έμαθα'. Τουλάχιστον, κατάφερα να 'μάθω' χωρίς να 'ξαναπάθω'!!!
-
Μην πίνετε και οδηγείτε...
https://www.instagram.com/p/Be2HcOIFVrn/
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μετωπική στο Αλιβέρι: Νεκρός 51χρονος αστυνομικός πατέρας δύο παιδιών
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/met ... 82972.html
-
p_nat επειδη λες για το δασκαλο σου, εγω ειμαι σιγουρος οτι πολυ απλα δε τη φοραγαν οι γονεις σου αν ειχατε αυτοκινητο. Τα παιδια κανουν οτι οι γονεις σ αυτο το θεμα 100%.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#