-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Μην εβλεπε κανα κ@λο...Αυτό έχει συμβεί σε γνωστό μου. Επρόκειτο μάλιστα για συνάδελφό του, στην οποία είπε μετά 'ο κώλος σου μου στοίχισε τόσα (όσα-δεν θυμάμαι) χιλιάρικα'...
-
Οπότε πρώτα τσεκάρεις μπροστά και συγχρόνως κόβεις για να δεις τον κωλο καλύτερα.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Κατι πρεπει να γινε...Τερμα Συγγρου σχεδον βλεπω απο το παραθυρο τις 2 αριστερες λωριδες να σερνονται..
-
Να συνεισφέρω και γω κάτι στην όμορφη παρέα:
-
Τα 3 από τα 5 δημοσιογραφικά Terios πρώτης γενιάς είχαν γυρίσει στην αντιπροσωπεία τουμπαρισμένα. Όχι απαραίτητα πλήρη κύκλο (360 μοίρες), μπορεί να είχαν κάτσει στην πλευρά του οδηγού/συνοδηγού. Θεωρούνται όμως τουμπαρισμένα. Αυτό για το πόσο εύκολα τουμπάρει το συγκεκριμένο στενό/ψηλό όχημα.
-
Επειδή κάποτε ξήλωσα τους 2 μετωπικούς αερόσακους από το Miata μου και τους πούλησα (ελάφρωμα και 800 ευρώ στην τσέπη, τότε), υπήρχε μόνο ένας αισθητήρας κι αυτός βρισκόταν στο κέντρο του μπροστινού προφυλακτήρα. Αν εκείνο το σημείο έμενε ανέπαφο, ακόμα κι αν το υπόλοιπο αυτοκίνητο είχε πολτοποιηθεί, οι αερόσακοι δε θα άνοιγαν. Προφανώς μια S-Class δε θα έχει μόνο έναν αισθητήρα για τους μπροστινούς αερόσακους, το Terios όμως ήταν παλιότερης σχεδίασης από το Miata και σημαντικά φθηνότερο. Οπότε λογικά θα έχει έναν αισθητήρα.
ΥΓ. Προλαβαίνω τις Κασσάνδρες, διευκρινίζοντας ότι το Miata είχε σταθερά μπάκετ καθίσματα βιδωμένα απευθείας στο πάτωμα και ζώνες 4 σημείων. Για να μη μου πείτε ότι η αφαίρεση των αερόσακων μείωνε την ασφάλεια του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
-
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
- Επειδή κάποτε ξήλωσα τους 2 μετωπικούς αερόσακους από το Miata μου και τους πούλησα (ελάφρωμα και 800 ευρώ στην τσέπη, τότε), υπήρχε μόνο ένας αισθητήρας κι αυτός βρισκόταν στο κέντρο του μπροστινού προφυλακτήρα. Αν εκείνο το σημείο έμενε ανέπαφο, ακόμα κι αν το υπόλοιπο αυτοκίνητο είχε πολτοποιηθεί, οι αερόσακοι δε θα άνοιγαν. Προφανώς μια S-Class δε θα έχει μόνο έναν αισθητήρα για τους μπροστινούς αερόσακους, το Terios όμως ήταν παλιότερης σχεδίασης από το Miata και σημαντικά φθηνότερο. Οπότε λογικά θα έχει έναν αισθητήρα.
Δεν νομίζω ότι δουλεύει έτσι ο αισθητήρας. http://www.lemurzone.com/airbag/crash.htm
-
Προφανώς και δεν δουλεύει έτσι.
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Υπαρχουν και αυτοκινητα που δεν εχουν καθολου αισθητηρα μπροστα, αλλα υπολογιζουν τις δυναμεις g, μεσα απο τον εγκεφαλο, κατι που ειναι σε φαση μπιλιας ας πουμε και οταν ξεπεραστουν οι δυναμεις που ειναι να δουλεψει τσουπ ανοιγουν οι αεροσακοι.
-
Διαβάστε τίποτα πριν γράψετε κάτι, δεν είναι κακό.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Πλέον χρησιμοποιούνται αισθητήρες τύπου MEMS: http://www.freescale.com/webapp/sps/sit ... MSOVERVIEW
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Να συνεισφέρω και γω κάτι στην όμορφη παρέα:- Επειδή κάποτε ξήλωσα τους 2 μετωπικούς αερόσακους από το Miata μου και τους πούλησα (ελάφρωμα και 800 ευρώ στην τσέπη, τότε), υπήρχε μόνο ένας αισθητήρας κι αυτός βρισκόταν στο κέντρο του μπροστινού προφυλακτήρα. Αν εκείνο το σημείο έμενε ανέπαφο, ακόμα κι αν το υπόλοιπο αυτοκίνητο είχε πολτοποιηθεί, οι αερόσακοι δε θα άνοιγαν. Προφανώς μια S-Class δε θα έχει μόνο έναν αισθητήρα για τους μπροστινούς αερόσακους, το Terios όμως ήταν παλιότερης σχεδίασης από το Miata και σημαντικά φθηνότερο. Οπότε λογικά θα έχει έναν αισθητήρα.
Αυτο ΦΥΣΙΚΑ ειναι λαθος.
-
Γιατί?
-
Οι μηχανισμοί ελέγχου της ενεργοποιησης των αερόσακων μετράνε την επιβράδυνση,δεν λειτουργούν αν πάθουν οι ίδιοι ζημιά.
Στο Α5 ας πούμε είναι ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα και ελέγχουν όλα τα συστήματα ασφαλείας όπως τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας ,το σύστημα διακοπής ρεύματος κτλ ενώ είναι συνδενδεμενο και με το Can Bus
Aυτο εδώ το video μας δίνει μια ιδέα για τα παλιότερα συστήματα τουλάχιστον. -
Ωραια παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις!!!
Υ.γ τι να κανουμε 10 χρονια που οδηγω ημουν συνεπεις,για μια φορα ξεχαστηκα και δεν αλλαξα λαστιχα on time.για τον user που μου προτινει να παιρνω ταξακι,ευχομαι να μην τυχει να οδηγουμε στους ιδιους δρομους σφου τοσο πολυ φοβαται.
Το παθημα εγινε μαθημα ομως!
Cheers!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να συνεισφέρω και γω κάτι στην όμορφη παρέα:
- Επειδή κάποτε ξήλωσα τους 2 μετωπικούς αερόσακους από το Miata μου και τους πούλησα (ελάφρωμα και 800 ευρώ στην τσέπη, τότε), υπήρχε μόνο ένας αισθητήρας κι αυτός βρισκόταν στο κέντρο του μπροστινού προφυλακτήρα. Αν εκείνο το σημείο έμενε ανέπαφο, ακόμα κι αν το υπόλοιπο αυτοκίνητο είχε πολτοποιηθεί, οι αερόσακοι δε θα άνοιγαν. Προφανώς μια S-Class δε θα έχει μόνο έναν αισθητήρα για τους μπροστινούς αερόσακους, το Terios όμως ήταν παλιότερης σχεδίασης από το Miata και σημαντικά φθηνότερο. Οπότε λογικά θα έχει έναν αισθητήρα.
Αυτο ΦΥΣΙΚΑ ειναι λαθος.
Γιατί?
Οπως εγραψαν και οι αλλοι, ο αισθητηρας βλεπει τα αρνητικα g (επιβραδυνση) κατα τον αξονα οπου εχει νοημα να ενεργοποιηθει ο αεροσακος (πχ, ο αεροσακος του τιμονιου ασχολειται με την επιβραδυνση κατα το διαμηκη αξονα γιατι τοτε θα παει να σκασει το κεφαλι σου στο τιμονι), για να αποφασισει αν θα ανοιξει τον αντιστοιχο αεροσακο.
Πιο απλα, ο αισθητηρας δεν περιμενει να παθει ο ιδιος ζημια/τρακα/χτυπημα για να δωσει εντολη, αλλα να επιβραδυνει το οχημα.
Παραδειγμα: αν δεσεις με ενα συρματοσχοινο το αμαξι απο το πλαισιο σε ενα ντοκο, επιταχυνεις και οταν τερματισει το συρμα ακινητοποιηθεις σε χ χιλιοστα του δευτερολεπτου, φυσικα και θα ανοιξει ο αεροσακος, και ας μην επαθε απολυτως τιποτα οχι μονο ο αισθητηρας αλλα το οχημα γενικα. Η περισταση που θα προκαλεσει το να σκασει το κεφαλι σου στο τιμονι συνεβει=ανοιγει ο αεροσακος.
οταν λεει 'Αν εκείνο το σημείο έμενε ανέπαφο, ακόμα κι αν το υπόλοιπο αυτοκίνητο είχε πολτοποιηθεί, οι αερόσακοι δε θα άνοιγαν.' μου δινει να καταλαβω οτι ισχυριζεται οτι για να δωσει εντολη ο αισθητηρας, πρεπει να χτυπηθει ο ιδιος. οπως καταλαβαινεις για να πολτοποιηθει το οχημα, μαλλον 'εφαγε' τρελα αρνητικα g και στο διαμηκη αξονα = θα ανοιξει ο αεροσακος.
-
Επειδή ο αισθητήρας ήταν τέρμα μπροστά, υπέθεσα ότι λειτουργεί όπως περιέγραψα παραπάνω. Αφού όλοι πέσατε να με φάτε, ανακαλώ.
Δεν το παίζω κι ειδικός στους αισθητήρες αερόσακων. -
-
Προ ολιγου λεγανε στη τηλεοραση για εναν αγροτη στο Πεδινο Καρδιτσας που κερδισε δυο φορες στο λαικο τη μια φορα γυρω στις 300.000 και την αλλη πανω απο 1 εκατομμυριο και η τυχη του τελειωσε οταν σκοτωθηκε απο προσκρουση με αυτοκινητο πανω σε ενα δεντρο....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Προ ολιγου λεγανε στη τηλεοραση για εναν αγροτη στο Πεδινο Καρδιτσας που κερδισε δυο φορες στο λαικο τη μια φορα γυρω στις 300.000 και την αλλη πανω απο 1 εκατομμυριο και η τυχη του τελειωσε οταν σκοτωθηκε απο προσκρουση με αυτοκινητο πανω σε ενα δεντρο....Το ειδα και εγώ και είχα την περιέργεια με τι σόι αμάξι να τράκαρε, τη οδηγούσε πριν το λαχειο και τι μετά;
-
Με Honda S2000 διαβασα σε καποιο σαϊτ
-
τα λεφτα δε φερνουν μυαλο.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#