-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Μα τι σχέση έχει το όριο με αυτό που λες ? Τι διαφορά θα είχε αν πήγαινες στη μεσαία με 100 και προσπερνούσαν από την αριστερή συνεχώς με 120. Πάλι δεν θα μπορούσες να προσπεράσεις.
το ιδιο ειναι να εισαι στη μεσαια με 100 και για να μπεις αριστερα να πρεπει να πιασεις 160+ με το να πιασεις 120?
Τι σοι Νιντζα εισαι αν δεν μπορεις να πιασεις 160+ ?
εγω ως νιντζα πιανω οσα θες,μονο που δεν εχουν ολοι νιντζα.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Μα τι σχέση έχει το όριο με αυτό που λες ? Τι διαφορά θα είχε αν πήγαινες στη μεσαία με 100 και προσπερνούσαν από την αριστερή συνεχώς με 120. Πάλι δεν θα μπορούσες να προσπεράσεις.
το ιδιο ειναι να εισαι στη μεσαια με 100 και για να μπεις αριστερα να πρεπει να πιασεις 160+ με το να πιασεις 120?
Και ομως εισαι ισως ο μονος που γκρινιαζει για οσους πανε πανω απο 120.....
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
leonp
'Αν έρθει κάποιος πίσω σου ενώ προσπερνάς, αυτός πρέπει να περιμένει να τελειώσεις την προσπέραση και να μην παίζει φώτα και κορνάρει για να βιαστείς.'
αν σε φτασει ΕΝΩ προσπερνας, ναι. Αν σε φτασει επειδη ΒΓΗΚΕΣ μπροστα του χωρις να υπολογισεις οτι θα σε φτασει, πρεπει να τσακιστεις να ξαναφυγεις απο μπροστα του. Ειναι ΤΟΣΟ απλο.
το βγηκες μπροστα του ειναι αοριστο
προφανως εννοεις την αποσταση
αν πεταχτω ενω ειναι στα 10 μετρα πισω μου και ερχεται τοτε το λαθος ειναι δικο μου ασχετως με τη ταχυτητα που παει,
αν βγω ενω ειναι 100 μετρα πισω μου δε πα να ρχεται και με 423,αυτος ειναι υποχρεωμενος να φρεναρει να περιμενει να τελειωσω τη προσπεραση μου,και οταν βρω χωρω θα γυρισω προς τα δεξια.
αν δε θελει να περιμενει,να πατησει τουρμπο μπουστ και να περασει απο πανω.Αυτο ακριβως δεν εξηγω απο κατω? Μια ενσταση εχω μονο: αν ολοι της αριστερης σε περνανε με 160φευγα, δεν θα βγεις στην αριστερη 'κ ασε τον πισω να κοψει κ να περιμενει γιατι παει πολυ πιο γρηγορα απο οσο εχει δικαιωμα πηγαινει'. Οταν ολη η αριστερη λωριδα πηγαινει με τοσα δεν μπορεις να κρυβεσαι πισω απο το οριο για να βγεις οποτε σου τη δωσει εσενα αναγκαζοντας ολους τους υπολοιπους να κοψουν κατα τη λογικη 'ελεγξα αλλα αυτος ερχοταν πολυ γρηγορα οποτε αστον να κουρευεται'.
προφανως αν περνανε ανα 2 δευτερολεπτα αυτοκινητα με 160+ εγω απο τη μεσαια δε θα μπορεσω ποτε να προσπερασω.
γι αυτο υπαρχει το οριο των 120 ωστε να μπορουν ολοι να προσπερασουνΕχεις κολλησει ασχημα και εμμενεις σε μια ηλιθια αποψη που δεν ισχυει. Λοιπον:
-Εχεις δικαιωμα να κινεισαι στο οδικο δικτυο- εχεις δικαιωμα να προσπερνας με τον προβλεπομενο τροπο
-εχεις ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ελεγχεις πριν προσπερασεις, και να υπολογισεις ΣΩΣΤΑ αν θα εμποδισεις καποιον αλλον που θα κινειται στη λωριδα που θα χρσιμοποιησεις για προσπερασμα. Τουτεστιν, ελεγχεις αν ερχεται κανεις, και αν δεν ερχεται (ή ερχεται με πολυ μικρη διαφορα ταχυτητας, που σημαινει οτι ΔΕΝ θα τον κοψεις), βγαινεις αριστερα, προσπερνας και ξαναμπαινεις μεσα. - Αν κατα τη διαρκεια του προπερασματος σου (που οι νομοι και η λογικη λενε οτι πρεπει να κανεις οσο πιο γρηγορα μπορεις) ερθει καποιος απο το πουθενα με 270, ενταξει, δε φταις, θα πρεπει να φρεναρει αυτος. Μεχρι εδω καλα.
Το να τον δεις οτι παει μαλλια και να βγεις επειδη εισαι 100-200 μετρα πιο μπροστα, για να προσπερασεις, και να υπερασπιζεσαι εδω το δικαιωμά σου να 'πηγαινεις νομιμα', την ωρα που τον κοβεις, σε κανει τον ηλιθιο των δρομων.
Αναποδα παμε τωρα:
-Πες μας τι κανεις οταν συναντας καποιον που πηγαινει με 110-120 στην αριστερη λωριδα και δεν κουνιεται, τον προσπερνας απο δεξια, καθεσαι απο πισω να σε παει καροτσι? του παιζεις φωτα? του παιζεις μπαλωθια?απο τη στιγμη που ο αλλος εχει επιλεξει παρανομα να πηγαινει πολυ πανω απο το οριο για τους δικους του λογους,δεν εχει κανενα δικαιωμα ουτε νομικο ουτε ηθικο να ενοχληθει αν μπω μπροστα του για προσπεραση
το να βγω με 100-120 να περασω αυτον που παει 90 στην μεσαια και να ρχεται ο αλλος με 130-140 οκ θα φρεναρει λιγο θα γκαζωσω λιγο παραπανω και θα ειμαστε και οι 2 ευχαριστημενοι,
αν ερχεται ο αλλος με 190 και εχει την απαιτησει να κανουν στην ακροι οι 'αργοι' τοτε απλα θα παρει τα αρχιδια μου περιμενοντας οσο χρειαστει να κανω την προσπεραση μου,αν ειναι εκνευριστικος και εξτρα επικινδυνος κολλοντας και πρηζοντας τοτε θα γινω το ιδιο και θα επιλεξω να κανω προσπεραση διαρκειας.
επισης προσπεραση κανεις οσο πιο γρηγορα μπορεις οταν βγαινεις στο αντιθετο ρευμα που κινδυνευεις να καρφωσεις τον απεναντι,οχι οταν πιανεις την αριστερη λωριδα.
καταλαβαινεις οτι τα 100-200 μετρα μπροστα ειναι μια λογικη αποσταση να μπεις για να προσπερασεις αν εχει κινηση ο δρομος,αν ειναι αδειος ο δρομος τοτε απλα δε θα χρειαστει καν να αλλαξεις λωριδα.αν ο αλλος παει αριστερη με μεχρι 120 τοτε δεν ενοχλει κανεναν.
αραγε,αν ηταν περιπολικο αυτο με τα 120 στην αριστερη θα του παιζες φωτα και κορνες?
κανεις λαθος,ειμαι ο μονος που λεει οτι δεν εχεις κανενα δικαιωμα να πρηξεις τον αλλον απο τη στιγμη που ειναι νομιμος.
βλεπω οποτε σε συμφερει επικαλεισαι την νομιμοτητα,οταν ο αλλος παρκαρει παρανομα το παρατημενο αυτοκινητο νευριαζεις που ειναι παρανομος και εμποδιζει εσενα
οταν ομως εσυ εισαι παρανομος ενοχλεισαι απο τους νομιμους.
γαμας! - εχεις δικαιωμα να προσπερνας με τον προβλεπομενο τροπο
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
leonp
'Αν έρθει κάποιος πίσω σου ενώ προσπερνάς, αυτός πρέπει να περιμένει να τελειώσεις την προσπέραση και να μην παίζει φώτα και κορνάρει για να βιαστείς.'
αν σε φτασει ΕΝΩ προσπερνας, ναι. Αν σε φτασει επειδη ΒΓΗΚΕΣ μπροστα του χωρις να υπολογισεις οτι θα σε φτασει, πρεπει να τσακιστεις να ξαναφυγεις απο μπροστα του. Ειναι ΤΟΣΟ απλο.
αν πεταχτω ενω ειναι στα 10 μετρα πισω μου και ερχεται τοτε το λαθος ειναι δικο μου ασχετως με τη ταχυτητα που παει,
αν βγω ενω ειναι 100 μετρα πισω μου δε πα να ρχεται και με 423,αυτος ειναι υποχρεωμενος να φρεναρει να περιμενει να τελειωσω τη προσπεραση μου,και οταν βρω χωρω θα γυρισω προς τα δεξια.
αν δε θελει να περιμενει,να πατησει τουρμπο μπουστ και να περασει απο πανω.Αυτο ακριβως δεν εξηγω απο κατω? Μια ενσταση εχω μονο: αν ολοι της αριστερης σε περνανε με 160φευγα, δεν θα βγεις στην αριστερη 'κ ασε τον πισω να κοψει κ να περιμενει γιατι παει πολυ πιο γρηγορα απο οσο εχει δικαιωμα πηγαινει'. Οταν ολη η αριστερη λωριδα πηγαινει με τοσα δεν μπορεις να κρυβεσαι πισω απο το οριο για να βγεις οποτε σου τη δωσει εσενα αναγκαζοντας ολους τους υπολοιπους να κοψουν κατα τη λογικη 'ελεγξα αλλα αυτος ερχοταν πολυ γρηγορα οποτε αστον να κουρευεται'.
προφανως αν περνανε ανα 2 δευτερολεπτα αυτοκινητα με 160+ εγω απο τη μεσαια δε θα μπορεσω ποτε να προσπερασω.
γι αυτο υπαρχει το οριο των 120 ωστε να μπορουν ολοι να προσπερασουνΕχεις κολλησει ασχημα και εμμενεις σε μια ηλιθια αποψη που δεν ισχυει. Λοιπον:
-Εχεις δικαιωμα να κινεισαι στο οδικο δικτυο- εχεις δικαιωμα να προσπερνας με τον προβλεπομενο τροπο
-εχεις ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ελεγχεις πριν προσπερασεις, και να υπολογισεις ΣΩΣΤΑ αν θα εμποδισεις καποιον αλλον που θα κινειται στη λωριδα που θα χρσιμοποιησεις για προσπερασμα. Τουτεστιν, ελεγχεις αν ερχεται κανεις, και αν δεν ερχεται (ή ερχεται με πολυ μικρη διαφορα ταχυτητας, που σημαινει οτι ΔΕΝ θα τον κοψεις), βγαινεις αριστερα, προσπερνας και ξαναμπαινεις μεσα. - Αν κατα τη διαρκεια του προπερασματος σου (που οι νομοι και η λογικη λενε οτι πρεπει να κανεις οσο πιο γρηγορα μπορεις) ερθει καποιος απο το πουθενα με 270, ενταξει, δε φταις, θα πρεπει να φρεναρει αυτος. Μεχρι εδω καλα.
Το να τον δεις οτι παει μαλλια και να βγεις επειδη εισαι 100-200 μετρα πιο μπροστα, για να προσπερασεις, και να υπερασπιζεσαι εδω το δικαιωμά σου να 'πηγαινεις νομιμα', την ωρα που τον κοβεις, σε κανει τον ηλιθιο των δρομων.
Αναποδα παμε τωρα:
-Πες μας τι κανεις οταν συναντας καποιον που πηγαινει με 110-120 στην αριστερη λωριδα και δεν κουνιεται, τον προσπερνας απο δεξια, καθεσαι απο πισω να σε παει καροτσι? του παιζεις φωτα? του παιζεις μπαλωθια?απο τη στιγμη που ο αλλος εχει επιλεξει παρανομα να πηγαινει πολυ πανω απο το οριο για τους δικους του λογους,δεν εχει κανενα δικαιωμα ουτε νομικο ουτε ηθικο να ενοχληθει αν μπω μπροστα του για προσπεραση
το να βγω με 100-120 να περασω αυτον που παει 90 στην μεσαια και να ρχεται ο αλλος με 130-140 οκ θα φρεναρει λιγο θα γκαζωσω λιγο παραπανω και θα ειμαστε και οι 2 ευχαριστημενοι,
αν ερχεται ο αλλος με 190 και εχει την απαιτησει να κανουν στην ακροι οι 'αργοι' τοτε απλα θα παρει τα αρχιδια μου περιμενοντας οσο χρειαστει να κανω την προσπεραση μου,αν ειναι εκνευριστικος και εξτρα επικινδυνος κολλοντας και πρηζοντας τοτε θα γινω το ιδιο και θα επιλεξω να κανω προσπεραση διαρκειας.
επισης προσπεραση κανεις οσο πιο γρηγορα μπορεις οταν βγαινεις στο αντιθετο ρευμα που κινδυνευεις να καρφωσεις τον απεναντι,οχι οταν πιανεις την αριστερη λωριδα.
καταλαβαινεις οτι τα 100-200 μετρα μπροστα ειναι μια λογικη αποσταση να μπεις για να προσπερασεις αν εχει κινηση ο δρομος,αν ειναι αδειος ο δρομος τοτε απλα δε θα χρειαστει καν να αλλαξεις λωριδα.αν ο αλλος παει αριστερη με μεχρι 120 τοτε δεν ενοχλει κανεναν.
αραγε,αν ηταν περιπολικο αυτο με τα 120 στην αριστερη θα του παιζες φωτα και κορνες?
κανεις λαθος,ειμαι ο μονος που λεει οτι δεν εχεις κανενα δικαιωμα να πρηξεις τον αλλον απο τη στιγμη που ειναι νομιμος.
βλεπω οποτε σε συμφερει επικαλεισαι την νομιμοτητα,οταν ο αλλος παρκαρει παρανομα το παρατημενο αυτοκινητο νευριαζεις που ειναι παρανομος και εμποδιζει εσενα
γαμας!Δώστε quotes στον λαό!
- εχεις δικαιωμα να προσπερνας με τον προβλεπομενο τροπο
-
Φορουμίτες που ΡΙΧΝΟΥΝ ΞΥΛΟ, μόλις δουν μπλόκο και μπατσούληδες.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
leonp
Αναποδα παμε τωρα:
γαμας!Βαση νομου η Αριστερη λωριδα ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ να ειναι αδεια απο οχηματα ωστε να χρησιμοποειται ειτε για προσπεραση ειτε για οχηματα που τρεχουν ειτε με 100 ειτε με 120 ειτε με οσα θελουν (αυτο το κρινει η Τροχαια ξαναλεω και ΟΧΙ εσυ).
Με λιγα λογια το 99% των Ελληνων ειναι παρανομοι γιατι πανε στην Αριστερη (μιλαμε παντα για την Εθνικη) με 50-60-80 αγνοοντας επιδεικτικα τον νομο. Τωρα αν εσυ νομιζεις πως αυτο δικαιολογειται επειδη εγω μπορει να θελω να παω με 270 κανεις ΛΑΘΟΣ. Αν δεν πιστευεις εμενα πηγαινε στην Τροχαια να ρωτησεις ωστε να σου πουν πως επειδη ο αλλος κανει παρανομια ΔΕΝ δικαιολογεισαι και εσυ να κανεις παρανομια με το να τον κλεισεις με το ετσι θελω. - εχεις δικαιωμα να προσπερνας με τον προβλεπομενο τροπο
-
στην αριστερη δεν εχεις το δικαιωμα να μπεις αν πας κατω απο 90.το γραφουν και οι πινακιδες στο δρομο
μπορεις να πηγαινεις απο 90 μεχρι 120.ειτε σ αρεσει ειτε οχι.
εγω δε κανω καμια παρανομια,κανω προσπεραση. -
Δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει ελάχιστη ταχύτητα ανά λωρίδα στον ΚΟΚ και σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχει ελάχιστη ταχύτητα οριζόμενη από μπλέ πινακίδες με λευκά νούμερα (πχ. πουθενά από Κόρινθο έως Λάρισα, ούτε στην Αττική Οδό, ούτε προς Θεσσαλονίκη, νομίζω μόνο στον Κηφισσό κάπου έχει). Ο μόνος γενικός περιορισμός που υπάρχει είναι ο οριζόμενος στο άρθρο 29 για απαγόρευση εισόδου σε αυτοκινητόδρομους οχημάτων που δεν μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 50 χλμ./ώρα.
Επίσης έχεις ξεχάσει ότι εδώ και χρόνια το όριο στους αυτοκινητόδρομους είναι 130 χλμ./ώρα (το άρθρο 20 δίνει δυνατότητα μεταβολής του με υπουργική απόφαση)
Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω, καταρχήν βγάλε δίπλωμα και μην ανησυχείς, αν επιμένεις στο ρόλο του σερίφη (που να το πίστευε κανείς διαβάζοντας τα άλλα ποστ σου ) και δεν ανοίγεις δρόμο όταν φυσικά μπορείς και είναι εύλογο να το κάνεις, θα σε προσπερνάω με συνοπτικότατες διαδικασίες ΠΑΡΑΝΟΜΑ από δεξιά, όπως κάνω με όλους τους μπάστακες της αριστερής λωρίδας, ούτε που θα με καταλαβαίνεις Ολοι ευχαριστημένοι
-
κανε ο,τι θες.
δηλαδη θες να μου πεις οτι τη πινακιδα που ειναι γκρι και γραφει 90 50 50 δεν την εχεις δει πουθενα?
το οριο οριζεται απο τις πινακιδες,αν δεν αλλαξουν πινακιδες πες εσυ στη τροχαια οτι διαβασες στο blog του κυρμητσου για τα 130. -
Είδες που σου λέω να πάρεις πρώτα το δίπλωμα πριν αρχίσεις να κουνάς το δάχτυλο σε άλλους και να παριστάνεις το σερίφη / μπαμπούλα των δρόμων και να πετάς, εκτός από κοτσάνες, και πυροσβεστήρες ?
Η πινακίδα που λες είναι ΜΠΛΕ, όχι ΓΚΡΙ, και είναι η Ρ-57 http://www.glavopoulos.gr/kok/k4r51_60.php. Τέτοια πινακίδα βλέπω σπανιότατα σε αυτοκινητόδρομους.Για το όριο στον αυτοκινητόδρομο πάλι λάθος είσαι: http://www.glavopoulos.gr/kok/kok020.php
(Αλήθεια, γιατί να αφήσεις εμένα, που παρανομώ προσπερνώντάς σε από δεξιά, να κάνω ότι θέλω (μεγάλη μου τιμή ) και δεν αφήνεις αυτόν που σε πλησιάζει από πίσω να παρανομήσει πηγαίνοντας πάνω από το όριο ? )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει ελάχιστη ταχύτητα ανά λωρίδα στον ΚΟΚ και σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχει ελάχιστη ταχύτητα οριζόμενη από μπλέ πινακίδες με λευκά νούμερα (πχ. πουθενά από Κόρινθο έως Λάρισα, ούτε στην Αττική Οδό, ούτε προς Θεσσαλονίκη, νομίζω μόνο στον Κηφισσό κάπου έχει). Ο μόνος γενικός περιορισμός που υπάρχει είναι ο οριζόμενος στο άρθρο 29 για απαγόρευση εισόδου σε αυτοκινητόδρομους οχημάτων που δεν μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 50 χλμ./ώρα.Επίσης έχεις ξεχάσει ότι εδώ και χρόνια το όριο στους αυτοκινητόδρομους είναι 130 χλμ./ώρα (το άρθρο 20 δίνει δυνατότητα μεταβολής του με υπουργική απόφαση)
Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω, καταρχήν βγάλε δίπλωμα και μην ανησυχείς, αν επιμένεις στο ρόλο του σερίφη (που να το πίστευε κανείς διαβάζοντας τα άλλα ποστ σου ) και δεν ανοίγεις δρόμο όταν φυσικά μπορείς και είναι εύλογο να το κάνεις, θα σε προσπερνάω με συνοπτικότατες διαδικασίες ΠΑΡΑΝΟΜΑ από δεξιά, όπως κάνω με όλους τους μπάστακες της αριστερής λωρίδας, ούτε που θα με καταλαβαίνεις Ολοι ευχαριστημένοι
Mε τέτοια κουλτούρα νομιμότητας, άντε να σωθεί η χώρα
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είδες που σου λέω να πάρεις πρώτα το δίπλωμα πριν αρχίσεις να κουνάς το δάχτυλο σε άλλους και να παριστάνεις το σερίφη / μπαμπούλα των δρόμων και να πετάς, εκτός από κοτσάνες, και πυροσβεστήρες ?
Η πινακίδα που λες είναι ΜΠΛΕ, όχι ΓΚΡΙ, και είναι η Ρ-57 http://www.glavopoulos.gr/kok/k4r51_60.php. Τέτοια πινακίδα βλέπω σπανιότατα σε αυτοκινητόδρομους.Για το όριο στον αυτοκινητόδρομο πάλι λάθος είσαι: http://www.glavopoulos.gr/kok/kok020.php
(Αλήθεια, γιατί να αφήσεις εμένα, που παρανομώ προσπερνώντάς σε από δεξιά, να κάνω ότι θέλω (μεγάλη μου τιμή ) και δεν αφήνεις αυτόν που σε πλησιάζει από πίσω να παρανομήσει πηγαίνοντας πάνω από το όριο ? )
εσυ στο χρωμα κολλησες?
αυτην εννοουσα εγω
και δε βρισκω την αλλη που ειναι με τα κατωτερα ορια.εχει ορια ανα λωριδα.
οπως εσυ κανεις το σεριφη επειδη παω 'αργα' στην αριστερη,και χαλιεσαι κιολας,ετσι θα κανω κι εγω το σεριφη για τους δικους μου λογους.σου ξαναγραφω,δε καθομαι εκει επειδη βαριεμαι να κουνηθω,καθομαι επειδη μου σπαει τ αρχιδια.
-
Ξέρεις, μπορείς και να γράψεις 'έγραψα μαλακία' εξάλλου όλοι το έχουν καταλάβει, αντί να προσπαθείς να τα χαζομπαλώσεις. Οταν γράφεις:
Ο χρήστης nintza έγραψε:
στην αριστερη δεν εχεις το δικαιωμα να μπεις αν πας κατω απο 90.το γραφουν και οι πινακιδες στο δρομο
μπορεις να πηγαινεις απο 90 μεχρι 120.ειτε σ αρεσει ειτε οχι.και μετά μου βάζεις πινακίδα που λέει 'στην αριστερή δεν έχεις δικαίωμα να πας ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100' (ή 120 δεν έχει σημασία) τότε -->
Τα κατώτερα σου είπα ποιά είναι, αυτή:
και ΔΕΝ είναι γκρί:
δηλαδη θες να μου πεις οτι τη πινακιδα που ειναι γκρι και γραφει 90 50 50 δεν την εχεις δει πουθενα?
Με άλλα λόγια, άσε τα μαθήματα σε άλλους και διάβασε τον ΚΟΚ
-
Γκρι είναι οι πινακίδες που δηλώνουν ότι τελειώνουν οι προηγούμενες απαγορεύσεις Ρ 36-Ρ37-Ρ38
http://www.glavopoulos.gr/kok/k4r31_40.php -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ξέρεις, μπορείς και να γράψεις 'έγραψα μαλακία' εξάλλου όλοι το έχουν καταλάβει, αντί να προσπαθείς να τα χαζομπαλώσεις. Οταν γράφεις:στην αριστερη δεν εχεις το δικαιωμα να μπεις αν πας κατω απο 90.το γραφουν και οι πινακιδες στο δρομο
μπορεις να πηγαινεις απο 90 μεχρι 120.ειτε σ αρεσει ειτε οχι.και μετά μου βάζεις πινακίδα που λέει 'στην αριστερή δεν έχεις δικαίωμα να πας ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100' (ή 120 δεν έχει σημασία) τότε -->
Τα κατώτερα σου είπα ποιά είναι, αυτή:
και ΔΕΝ είναι γκρί:
Με άλλα λόγια, άσε τα μαθήματα σε άλλους και διάβασε τον ΚΟΚ
σου πα,εγραψα λαθος το χρωμα
εγω εννοουσα αυτη που εχει οριο για καθε λωριδα ξεχωριστα. -
Ο,τι πεις.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Το ζητούμενο είναι να έχεις τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα ορατότητα μπροστά σου.
Ο μέσος οδηγός στην καλύτερη περίπτωση (αν ΔΕΝ είναι πολύ γέρος, ή πολύ νέος με μουσική στη διαπασών, ή στενοχωρημένος, θυμωμένος, καυλωμένος) θέλει 1,5 δλ για να ενεργοποιήσεια απολύτως τα φρένα.
Ο 'μεταπτυχιακώς' εκπαιδευμένος και ψαγμένος οδηγός, αν δεν του συμβαίνουν τα ανωτέρω, θέλει μίνιμουμ 1 δλ.
Με 270 χλμ/ω, ήτοι 75 μέτρα το δλ, θέλεις ορατότητα 225 μέτρα (αν αυτά είναι τα τελευταία σου 225 μέτρα ορατότητας, πρέπει να φρενάρεις αμέσως).
Σε αυτές τις ταχύτητες, είναι η αλήθεια, ΔΕΝ υπάρχει έρημος αυτοκινητόδρομος. Μία ψυχή να κυκλοφορεί στο εθνικό δίκτυο, θα την προφτάσεις...
Αρκεί η ψυχή να μην είναι σκατόψυχη, και να είναι δεξιά...Ξαναδιαβάστε το. Η λογική έχει καταργηθεί σε αυτή τη χώρα και ο άνθρωπος έγραψε κάτι πολύ σοβαρό και λογικό.
Η βλακεία και η άγνοια δίνει δουλειά σε εμάς και όχι η 'υπερβολική ταχύτητα'.
-
Εκαλύφθην.
-
Αυτό που λέει ο νίντζα έχει δικιο αλλά μέσα στην υπερβολή του (πυροσβεστήρες κλπ) το χάνει. Δεν μπορεί κάποιος με το έτσι θέλω να σου επιβάλει την παρανομία του. Αυτό που λέει είναι ότι σαφώς και θα ελέγξει και δεν θα κλείσει επίτηδες τον πίσω αλλά δεν μπορεί και ο άλλος όντας παράνομος σε πιο σοβαρό αδίκημα σύμφωνα με τον ΚΟΚ να απαιτεί από τον άλλο να εξαφανιστεί από μπροστά του με το έτσι θέλω. πχ στις στροφές τις υλίκης βγαίνει καποιος να προσπεράσει ένα επικαθύμενο ελέγχοντας ότι δεν έρχεται κάποιος από πίσω και κατά την διάρκεια της προσπέρασης εμφανίζεται από την στροφή ένας 'γλήγορος' με 200+ κολλάει από πίσω και λυσάει να περάσει φώτα κόρνες κλπ. Ποιός δηλαδή έχει δίκιο; Τι μπορεί να κάνει ο πιο 'αργός'; να πατήσει φρένο να πάει πίσω από την νταλίκα να περάσει ο 'γλήγορος' και να ξαναεπιχειρήσει προσπέραση; Κι επειδή κι εμένα με έχουν κλείσει προσπερνώντας από την αριστερή, περιμένω να περάσει ο μπροστινός κρατώντας απόσταση και ξαναεπιταχύνω. Εν το μεταξύ καταλαβαίνεται μερικοί ότι τα νούμερα που λέτε είναι επικίνδυνα σε δρόμους με άλλους χρήστες τουλάχιστον για την Ελλάδα; Υπάρχουν και πίστες να απολαύσετε τα αυτοκίνητα σας ή ταξίδια στο εξωτερικό σε δρόμους χωρίς όριο.
Για τα όρια που ισχύουν
130
Εκτός και αν υπάρχει αυτή που υπερισχύει το νούμερο που γράφει
Επίσης το όριο είναι το ανώτατο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος με λιγότερα από αυτα εφόσον σύμφωνα με όσα ήδη αναφέρατε δεν δυσκολεύει την κίνηση των άλλων οχημάτων κλπ
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#