-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κανείς μας άραγε δεν 'έκλεψε' το αυτοκίνητο των γονιών του πριν τα 18;ΟΧΙ δεν το πηρα ποτε! Ουτε διτροχο ουτε τετρατροχο χωρις να βγαλω το απαραιτητο διπλωμα...!
Οταν ο πατερας μου εθετε καποιους κανονες, μου εδινε να καταλαβω γιατι και πως.Η μονη περιπτωση που οδηγησα χωρις διπλωμα, ηταν οταν ξεκινησα πρακτικα μαθηματα στη σχολη και με τον πατερα μου μια φορα εκανα 2 - 3 κυκλους μεσα σε παρκινγ απο σουπερμαρκετ και αυτο για να δει κατα ποσο 'το 'χω'.
(Οδηγουσα βεβαια μηχανακι με συμπλεκτη (Α1) οπως και 'μοτοποδηλατο' επισης με συμπλεκτη, οποτε το μονο που με απασχολουσε ηταν να μαθω πως συμπεριφερεται το τιμονι και η ολη μαζα των 4τροχων στο δρομο)Απλα πραγματα.
Ακομα και οταν δουλευα σε φανοποιειο πιτσιρικας κατω των 17 καποια καλοκαιρια, το αφεντικο με την εμπιστοσυνη που μου ειχε ηθελε να μου μαθει πως να οδηγαω απλα, για να βγαζω καποια αυτοκινητα εξω στην αλανα, ή να τα πηγαινω σιγα σιγα με πρωτη μπρος-πισω εαν χρειαστει και δε μπορει εκεινη τη στιγμη ο ιδιος, τετοια ευθυνη δεν την πηρα γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ενοιωθα οτι 'το χω' ...!
Δεν βιαστηκα ποτε σε σημειο να πω 'θελω μηχανη, θελω αμαξι επειγοντως'.
Ξεκινησα με αδεια μοτοποδηλατου, επειτα Α1, Α και Β ... εχω ολη τη ζωη μπροστα μου να οδηγησω οτι μπορεσω. Δεν υπηρχε λογος να βιαστω, ουτε για να πουλησω εφε στην παρεα, ουτε για να κανω φορτωτικες τα γκομενακια....
-
Και εγω δεν ειχα οδηγησει πριν παρω ο διπλωμα, το ιδιο εκανα και με τα παιδια μου... στα οποια ομως μολις πηραν διπλωμα ειχαν προσβαση να οδηγησουν οποιο οχημα, ειχε η οικογενεια ασχετως ιπποδυναμης.. ομως ειχα κρινει οτι το 'ειχαν' και μαλλον ηταν αληθεια αφου δεν εχουν φιληθει με καποιον με υπαιτιοτητα τους
-
Προσωπικα δεν είχα σκεφτει καν να κάνω τέτοιο πράγμα.... Και με τα δικά μου οικογενειακά βιώματα αυτά 'δεν γίνονται'
-
Κανείς μας άραγε δεν 'έκλεψε' το αυτοκίνητο των γονιών του πριν τα 18;Αν εννοεις να το παρω μονος, οχι. Μια φορα το ειχα ζητησει απο τον πατερα μου, για να κανω μια αποσταση τυπου εισοδος Yabanaki- LunaPark κ πισω μονος μου - δηλαδη χωρις να ειναι κ αυτος μαζι (κ μαλιστα σε ενα επαρχιακο ηρεμο μερος) κ μου ειπε να κοψω τις μλκιες.
-
Ε τότε μπράβο σας! Ίσως βέβαια να μην έχουν φανερωθεί ακόμα τα σιγανά ποταμάκια...
-
Ε τότε μπράβο σας! Ίσως βέβαια να μην έχουν φανερωθεί ακόμα τα σιγανά ποταμάκια...Το ζητημα σαν μικρο παιδι 16 χρονων ας πουμε, δεν ειναι να βρεις ενα λογο για να 'κλεψεις' το αμαξι του μπαμπα για να κανεις το κομματι, αλλα να γνωριζεις 1002 λογους για τους οποιους ΔΕΝ αξιζει να το κανεις. Βεβαιως ολα αυτα ερχονται απο την παιδεια που σου παρεχει η οικογενεια.
Το οτι ο μπομπιρας ο Τακης η ο Λακης πηραν το αμαξι του μπαμπα και εκαναν οτι μαλακια τους κατεβει, ειναι καθαρα και μονο φταιξιμο της οικογενειας.
-
Παίζει βέβαια ρόλο και το μέρος. Στα χωριά ας πούμε παίζει να ναι μετρημένοι στα δάκτυλα αυτοί που δεν τα έπαιρναν από τα 14-15. Εγώ δεν το πήρα ποτέ σκεπτόμενος ότι όσο και να προσέχω αν πέσει κάποιος πάνω μου τη γ@μησα. Βέβαια δεν μπορούσα να το πάρω και κρυφά αλλά και να μπορούσα μάλλον δε θα το κανα.
-
Εγώ θα είμαι ειλικρινής.
Έμαθα να οδηγώ αμέσως μόλις έφτασα τα πετάλια. Πάντα βέβαια με τη συνοδεία του πατέρα μου, και πάντα σε όσο πιο ελεγχόμενο περιβάλλον γινότανε. Κυρίως στο χωριό και στο εξοχικό δηλαδή. Ποτέ δεν πήρα το αυτοκίνητο του πατέρα μου χωρίς την άδεια του, και χωρίς να είναι αυτός ή ο αδερφός μου μαζί (11 χρόνια διαφορά έχουμε, οπότε αυτός ήταν 'νόμιμος'). Έχει τύχει ΜΙΑ φορά να μπω σε αγροτικό πατέρα φίλου, με το φίλο οδηγό, με την άδεια του πατέρα του, και να λαλακιστούμε λίγο, αλλά μέχρι εκεί. Μερικούς μήνες πριν βγάλω το δίπλωμα, στην πραγματικότητα κυκλοφορούσα κανονικά με το αμάξι.
Το συμπέρασμα:
- Είναι καλύτερα ένας άνθρωπος να μαθαίνει να οδηγάει από μικρός.
- Όμως να μαθαίνει ΣΩΣΤΑ. Για αυτό καλύτερα τα καρτ.
- Αν δεν οδηγούσα από μικρός θεωρώ ότι ίσως να ήμουν πιο ψαρωμένος και να ζούσε ακόμα το astraκι.
- Από την άλλη ποτέ δε ξέρεις.
- Μετά από 10 (παρά κάτι ψηλά) χρόνια νόμιμης οδήγησης έχω καταλάβει το εξής. Πλέον πρέπει εκτός από οδηγός να είναι και ο μάντης τηρεσίας για να μαντεύεις τη που πρόκειται να κάνει ο άλλος. Και επειδή δεν είναι απαραίτητο ότι το κληρονομικό χάρισμα θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, θεωρώ ότι τα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να μαθαίνουν από μικρά να οδηγούν σωστά και να κάνουν μερικούς απλούς ελιγμούς που θα τους σώσουν τη ζωή (και το ρεζίλεμα στο youtube). Αρμόδιος όμως για αυτό δεν πρέπει να είναι ο γονιός (που αν τα ξέρει στραβά, στραβά θα τα διαδώσει), αλλα το κράτος. Αντί λοιπόν να μοιράζουν μπάλες 3 φορές την εβδομάδα, θα μπορούσαν την μία (από την πρώτη τάξη του λυκείου) να τη συνδυάσουμε με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, και στην τελευταία τάξη με μαθήματα οδήγησης. Οπότε εκτός από το παρκάρισμα (που και αυτό σκατά το μαθαίνουν), να μάθουν και να μην είναι dummies...
Υ.Γ.: Αν δίνανε και άλλη μία ώρα για σεξουαλική αγωγή θα γλιτωναμε από πολλά περισσότερα κακά...
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Υ.Γ.: Αν δίνανε και άλλη μία ώρα για σεξουαλική αγωγή θα γλιτωναμε από πολλά περισσότερα κακά...
Τσαμπα κοπος, ξεχνας οτι εισαι στη χωρα που η μλκια παει συννεφο...
-
Εγω αρχισα γυρω στα 13-14 αλλα παντα με το πατερα μου μεσα!2- 3 φορες την εβδομαδα πηγαιναμε μαζι βολτα.Ποτε δε το πηρα μονος μου χωρις διπλωμα.
Ετσι θα κανω και με το γιο μου!Βεβαια σκεφτομαι να τον αρχισω και καρτ νωριτερα για να μπαινει στο κλιμα. -
Κανείς μας άραγε δεν 'έκλεψε' το αυτοκίνητο των γονιών του πριν τα 18;Απειρες φορες,απειρα παντιλικια,απειρα π@@στριλικια( ),και με αυτοκινητα φιλων...ειμασταν ολοι πολυ τυχεροι,αφου δεν σκοτωθηκαμε τοτε....
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Κανείς μας άραγε δεν 'έκλεψε' το αυτοκίνητο των γονιών του πριν τα 18;
Απειρες φορες,απειρα παντιλικια,απειρα π@@στριλικια( ),και με αυτοκινητα φιλων...ειμασταν ολοι πολυ τυχεροι,αφου δεν σκοτωθηκαμε τοτε....
αφου δε σκοτωσατε κανενα ανυποψιαστο θα 'πρεπε να λες.
-
...και αυτο...
Εφηβεια αγοριων= -
Ο χρήστης steliosss94 έγραψε:
Τι κάνει ο 75χρόνος 2 η ώρα τη νύχτα έξω?
Δε κοιμάται?Μπορεί να πήρε κανένα βιάγκρα και να ήθελε άλλα κόλπα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
γιατί το ότι σκοτώθηκαν τα παιδιά τους δεν είναι αρκετή 'τιμωρία'Φαρμακερή είναι και θα τους παιδεύει για πάντα μέσα τους.
-
Κανείς μας άραγε δεν 'έκλεψε' το αυτοκίνητο των γονιών του πριν τα 18;Μαλάκωσέ το λίγο. Κάνε το 'δανειζόταν στα κρυφά'
-
Ποτέ δεν πήρα κρηφά ούτε αυτοκίνητο ούτε μηχανή από τον πατέρα μου. Εν γνώση του όμως μέχρι τα 16 οδηγούσα την πάπια του όσπου έβγαλα με τη συγκατάθεση των γονιών μου δίπλωμα για 50άρακι και πήγα και πήρα ένα 400άρι που το οδηγούσα παράνομα μέχρι τα 18 που έβγαλα δίπλωμα για μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο. Αυτοκίνητο να οδηγήσω χωρίς δίπλωμα ποτέ δε με άφησε ο πατέρας μου. Με πήγαινε σε δρόμους χωρίς κίνηση και μου το έδινε εκεί. Αλλά μέσα στην πόλη ή σε πολυσύχναστους δρόμους ποτέ. Ούτε εγώ το ζήτησα. Είχα το 400άρι
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Ποτέ δεν πήρα κρηφά ούτε αυτοκίνητο ούτε μηχανή από τον πατέρα μου. Εν γνώση του όμως μέχρι τα 16 οδηγούσα την πάπια του όσπου έβγαλα με τη συγκατάθεση των γονιών μου δίπλωμα για 50άρακι και πήγα και πήρα ένα 400άρι που το οδηγούσα παράνομα μέχρι τα 18 που έβγαλα δίπλωμα για μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο. Αυτοκίνητο να οδηγήσω χωρίς δίπλωμα ποτέ δε με άφησε ο πατέρας μου. Με πήγαινε σε δρόμους χωρίς κίνηση και μου το έδινε εκεί. Αλλά μέσα στην πόλη ή σε πολυσύχναστους δρόμους ποτέ. Ούτε εγώ το ζήτησα. Είχα το 400άριTo πιο Greek cult ποστ ever !!!
Απαλασσεσαι !
-
Απίστευτη τραγωδία – Νεκρές τέσσερις έφηβες και μία 41χρονη σε τροχαίο
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 3 το πρωί στον Αγιο Στέφανο
- Οδηγούσε μία 41χρονη γυναίκα, η μητέρα του ενός κοριτσιού
- Το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε πάνω σε ΙΧ, σε τοίχο και αναποδογύρισε
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγωδία που σημειώθηκε στις 3 τα χαράματα στον Αγιο Στέφανο.
Αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 41χρονη γυναίκα και στο οποίο επέβαιναν τέσσερις 16χρονες, ξέφυγε -για άγνωστο λόγο- από την πορεία του, προσέκρουσε πάνω σε παρκαρισμένο ΙΧ, στη συνέχεια πάνω σε τοίχο και αναποδογύρισε.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής προκειμένου να τις απεγκλωβίσουν. Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέθηκαν στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
-
απο παρτυ θα τις μαζεψε τις κοπελλες η μαμα αλλα δεν ειχαν την τυχη με το μερος τους... στα παιδια μου ελεγα να παιρνουν ταξι και να μην μπαινουν σε αυτοκινητα που δεν ξερουν τον οδηγο τι ικανοτητες εχει... κριμα παντως...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#