-
Καλησπέρα σε όλους. ΤΟ παρέλαβα τη Δευτέρα
Περιττό να πω ότι το έφερα από την αντιπροσωπεία ως το σπίτι λες και οδηγούσα καμια Ferrari F50 που μου τη δώσανε να την παραδώσω στον ιδιοκτήτη και δεν πρέπει να της κάνω ζημιά
εντυπωσεις.
Θετικά: ροπή, ροπή, ροπή, ροπή, ροπή.....
Το λέγατε όλοι εδώ μέσα αλλά όταν το οδήγησα το συνειδητοποίησα. Η 1η θα μου ξαναχρειαστεί μόνο σε εκτός δρόμου εξορμήσεις. Έχοντας εμπειρία από αγροτικά diesel στην οικογένεια Hilux 4X4 του 2000 και Navara 171 ps του 2007, isuzu dmax έχω να πω ότι με άφησε άναυδο. Γραμμικότητα κινητήρα και απίστευτη ροπή από χαμηλά. Πλέον πρέπει να αρζίσω να συνηθίζω το νεο στυλ οδήγησης...
θέση οδήγησης στα συν, όπως και ο ελάχιστος θόρυβος του κινητήρα. Η αλήθεια είανι ότι το πήγα μέχρι 100-110 χλμ. οπότε δεν μπορεί να είμαι κατηγορηματικός για το θέμα θορύβου, αλλά από όσα είχα διαβάσει εδώ μέσα περίμενα χειρότερα πράγματα.
χώροι επίσης στα συν, αν και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω θα ήθελα τη ρεζέρβα στο πίσω μέρος (ναι καλά το είπες φίλε μου...βίτσιο) καθώς η εξοικονόμηση χώρου θα ήταν τερατωδης και αντίστοιχη του Focus CMAX που οδηγούσα τους τελευταίους μήνες.
το navi είναι αρκετά εύχρηστο αν και η κλίση δε βοηθάει ιδίως όταν έχει αρκετό ήλιο.
Τιμόνι. Το βρήκα ούτε τόσο ελαφρύ όσο του 207 GT ούτε τόσο βαρύ όσο του CMAX. Μια ενδιάμεση κατάσταση θα έλεγα με πολύ καλή πληροφόρηση. Επίσης το νέο τιμόνι είναι πανέμορφο!!!
Τα πλαστικά με ικανοποιούν και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να είναι top προτεραιότητα για ένα αυτοκίνητο. Ακόμα και να είναι μαλακά εμένα προσωπικά άλλα με νοιάζουν να πάρουν βαθμολογία 10 σε βάθος χρόνου κι οχι τα πλαστικά.
Αρνητικά:
Τα καθίσματα αν και μαλακά δεν προσφέρουν τη μέγιστη πλευρική στήριξη. Ισως βέβαια για κάποιους να είναι ικανοποιητική, αλλά έχοντας παρελθόν με 106 rallye και 207 GT θα ήθελα κάτι παραπάνω. Οι συγκρίσεις με το παρελθόν (όπως και στις γυναίκες είναι αναπόφευκτο )Τον τεμπέλη θα τον περάσουν μόλις γυρίσω από διακοπές γιατί η αλήθεια είνα ότι το παρέλαβα παραμονή της Παναγίας και τρέχαμε στο μηχανολογικό για πινακίδες, οπότε ήθελα να το πάρω άμεσα. Λογικά θα είναι από τα αξεσουάρ που θα λατρέψω.
Αυριο φέυγω για τα μέρη της κυράς (Ζάκυνθο) για λίγες μέρες οπότε το στρώσιμο θα γίνει στη διαδρομή από Εγνατία οδό και Γιάννενα κ.ο.κ. Το στροφόμετρο δε θα ανέβει πάνω από 2500 στροφές και θα έχω μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσω το cruise control ή ακόμα και τον περιοριστή ταχύτητας.
ΥΓ1 Εννοείται Makwolf στο στρώσιμο μέχρι τα 2.500-3.000 χλμ. δε θα πατήσει κακοτράχαλα βουνά. Εξάλλου το κυνήγι αρχίζει 15/9. Μέχρι τότε θα έχει στρώσει από θέμα χιλιομέτρων.
ΥΓ2 Παρατήρηση της γυναίκας μόλις το είδε. Ωραίο είνα και καθαρό, αλλά πρέπει να 'λερωθεί' για να δείξει.... Είναι να μην την λατρέυω μετά;;;;;;;
ΥΓ3 Όπως ερχόμουν στο σπίτι πατούσα κόρνα στον δρόμο για δοκιμή και με έβλεπαν όσοι με προσπερνούσαν περίεργα. Σου λέει τι κορνάρει αυτός, αφού δεν έχει κάποιον μπροστά του
-
με γεια σου! πραγματικά φαίνεται θα το χαρείς
αστέρι η γυναίκα σου! η δικιά μου ήτανε διστακτική στην αρχή (αν και της φύσης), τώρα πήρε μπροστά...
-
Σου ευχομαι κι εγω καλοριζικο,με πολλα κι ασφαλη χιλιομετρα.
-
Καλοτάξιδο και από εμένα και να το χαρείς όπως εσυ θες! Πλέον βγαίνει με καινούργιο τιμόνι?
-
Καλοταξιδο φιλε μου.Για το θεμα της κρεμαργιερας βρισκομουν πρι απο 15 ημερες στην αντιπροσωπεια στον Κηφισο και μου αναφερθηκε οτι το κροταλισμα και το τρεμουλο κατα την περιστροφη του τιμονιου ειναι φυσιολογικη ανεξαρτητου οδοστρωματος αρκει να ειναι σταματημενο το αυτοκινητο και οχι εν κινησει.Μου φανηκε πολυ περιεργο γιατι τετοιο ενοχλητικο θορυβο δεν ειχα ποτε σε κανενα τετρακινητο οχημα που ειχα τα οποια φορουσαν και μεγαλυτερα εκτος δρομου ελαστικα.Παντως αν καποιος καταφερει κατι ή εχει καποια πληροφοριση ας την μοιραστει μαζι μας για να ξερουμε πως θα προχωρησουμε.
-
Κρεμαγιερα εννοουσα....
-
Επισης ειναι και λιγο φοβιστικο να τρεμει ετσι το τιμονι κατα την περιστροφη του.Επισης παρατηρηθηκε οτι κατα το στριψιμο οι τροχοι του αυτοκινητου ετρεμαν καθως γυρνουσαν προς την πλευρα που τους κατευθυναμε.Τι να πω παντως μου φαινεται δυσκολο να ειναι 100% φυσιολογικο..
-
Εγω δε το θεωρω φυσιολογικο χωρις να θελω να υπονοησω κατι κακο για το κατα τ αλλα εξαιρετικο duster. Μιλαω μονο εκ πειρας απο αλλα οχηματα που ειχα
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Έχοντας διαβάσει και τις 360 σελίδες και καθότι βρίσκομαι σε αναμονή για την παραλαβή του δικού μου 1.5 dci 4χ4 έχω μία απορία: όταν μπαίνουμε σε έδαφος για 4χ4 πρέπει να απομονώνουμε το esp?
-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Έχοντας διαβάσει και τις 360 σελίδες και καθότι βρίσκομαι σε αναμονή για την παραλαβή του δικού μου 1.5 dci 4χ4 έχω μία απορία: όταν μπαίνουμε σε έδαφος για 4χ4 πρέπει να απομονώνουμε το esp?Στο τελος θα απανταω μονο εγω μου φαινεται!!!
99% ναι φιλεΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε χαμηλές ταχύτητες κάτω των 50km/h το ESP απενεργοποιείται και από μόνο του. Στις 4χ4 εκδόσεις είναι εφικτό να απενεργοποιείται και χειροκίνητα. Από εκεί και μετά όμως όταν γνωρίζεις πως θα μπεις σε εκτός δρόμου δοκιμασίες καλό είναι όπως λέει και ο Νίκος να το απενεργοποιείς από μόνος σου. Το τιμόνι επαναλαμβάνω πως έχει φυσιολογική αντίδραση όταν με το όχημα ακινητοποιημένο και ειδικά σε ιδιαίτερα λείες επιφάνειες αντιδρά με αυτό τον καθαρά οδοντωτό τρόπο. Προσωπικά δεν με ξενίζει. Την ίδια συμπεριφορά είχε και η Αlfa Romeo στα υπόγεια παρκιν των σουπερμάρκετ και λοιπων μεγαλων εμπορικών κέντρων.
-
Καλησπερα! Το esp το βγαζω σε δυσκολα κομματια, συνηθως οταν βαζω το 4χ4 lock. Οταν μπαινω σε χωματοδρομο η οταν βρεχει βαζω 4x4 auto, αλλιως 4x2.
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Όταν το dpf κάνει αναζωογόνηση ανάβει λαμπάκι στο ταμπλό? Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο που κάνουμε λογω dpf? (έχω ακούσει ότι πρέπει που κ που να το πλακώνουμε...υψηλές στροφές σε πορεία σε εθνική)
-
Προσωπικά είναι το μόνο πράγμα που δεν με απασχόλησε ποτέ και ο λόγος είναι πως το δικό μου duster δεν κινείται σχεδόν ποτέ στην πόλη. Όταν γίνεται αναγέννηση σε εμένα δεν έχει γίνει ποτέ αντιληπτό είτε με φωτάκι ή με αλλαγή στην συμπεριφορά του οχήματος. Αυτό που έχω την ευκαιρία όμως να ξαναγράψω εδώ είναι πως με στροφές από 2000 έως 3000 το πολύ το duster μου λειτουργεί άψογα ενώ το στροφόμετρο δείχνει παραπάνω μόνο σε έντονες ανηφοριές με δευτέρα ή τρίτη και για μικρά χρονικά διαστήματα. Χαρακτηριστικά είναι μια απίστευτη πραγματικά απότομη ανηφόρα 100 μέτρων που ανεβαίνω πριν φτάσω στο σπίτι και με πρώτη και μόλις με 2000 στροφές την ανεβαίνει τόσο όμορφα που το διασκεδάζω. Απίστευτη η δύναμη από τόσο χαμηλά. Σε ανοικτό δρόμο με 2500 στροφές πετυχαίνει άνετα τα 120 - 130 χλμ/ώρα.
-
Σπύρο με dpf k το δικό σου? Επίσης κατα την επιλογή 4χ2, αυτο,4χ4 χρειαζεται να πατάς κ συμπλέκτη? η επιλογή γινεται εν κινησει ή σε στάση? ειμαι της παλιας σχολής...μεχρι όπισθεν βαζαμε...
-
Τι είναι αυτό το dpf ρε παιδιά και τα περί αναγέννησης και αναζωογόνησης?
-
Παιδια συγχωρεστε με αλλα επιμενω στο θεμα της κρεμαργιερας.Δεν μιλαμε για τον θορυβο που κανουν οι ροδες στα υπογεια παρκινγκ,μιλαμε για θορυβο και τρεμουλο ανεξαρτητου εδαφους ακομη και στην κανονικη ασφαλτο.Το θεμα ειναι οτι κατα περιοδους το κανει ελαχιστα και αλλες φορες πολυ εντονα.Αυτο με κανει να πιστευω οτι ή υπαρχει προβλημα με την κρεμαργιερα σαν κατασκευη ή αν καταλαβα καλα οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω,με το ρευμα που λαμβανει το μουερ της?Τι να πω και εγω ειμαι μπερδεμενος!
Οσο για το dpf και την αναγεννηση του δεν εχει πεσει κατι στην αντιληψη μου μεχρι τωρα στην λειτουργια του αυτοκινητου. -
Ο χρήστης ellobo έγραψε:
Επισης ειναι και λιγο φοβιστικο να τρεμει ετσι το τιμονι κατα την περιστροφη του.Επισης παρατηρηθηκε οτι κατα το στριψιμο οι τροχοι του αυτοκινητου ετρεμαν καθως γυρνουσαν προς την πλευρα που τους κατευθυναμε.Τι να πω παντως μου φαινεται δυσκολο να ειναι 100% φυσιολογικο..Μην ρωτάς την αντιπροσωπεία είναι όλοι
άσχετοι και αναφέρομαι σε όλες φυσικά
Υπάρχη ένας ενισχυτής ηλεκτρονικός
το gain πρέπει να χαμηλώσει γία να μην έχουμε το τρέμουλο αυτό.Αυτο μάλλον γίνεται με τό κατάλληλο πρόγραμμα
το οποίο όλοι έχουν αλλά κανείς δεν ξέρει να το δουλέψει ή δεν ασχολείταιSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
Σπύρο με dpf k το δικό σου? Επίσης κατα την επιλογή 4χ2, αυτο,4χ4 χρειαζεται να πατάς κ συμπλέκτη? η επιλογή γινεται εν κινησει ή σε στάση? ειμαι της παλιας σχολής...μεχρι όπισθεν βαζαμε...Πέτρο καλημέρα. Το δικό μου είναι του 2014 και είναι εξοπλισμένο με dpf. Επίσης έχω το 4χ2.και για το λόγο αυτό δεν με έχει απασχολήσει η κατά τα άλλα εξαιρετική ερώτηση. Από εκεί και μετά όμως και ανεξάρτητα τι προτείνει ο κατασκευαστής θα προτιμούσα η μετάβαση από 4χ2 σε auto ή 4χ4 lock να γίνεται σε στάση και ανεξάρτητα από το συμπλέκτη αν θα είναι πατημένος ή όχι. Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος αυτός επιλογής για εμένα θα επιφύλασσε τις ελάχιστες φθορές.
-
Καλή σας μέρα συνάδελφοι και καλώς σας βρίσκω!
Αυτό είναι το πρώτο μου ποστ στο φορουμ.Έχω ένα Duster μοντέλο του 2010 και το αγόρασα β χέρι εισαγωγή από Γαλλία. Το έχω ήδη 2,5 χρόνια.
Διάβαζα παραπάνω για παράξενη συμπεριφορά της κρεμαγιέρας και θα σας μεταφέρω και την δική μου εμπειρία.
Σε στροφές ανοιχτές με πολλά χιλιόμετρα, (καμιά φορά το παρακάνω λιγάκι), όπου η κρεμαγιέρα δέχεται αρκετή πίεση από τους τροχούς, το τιμόνι μοιάζει να 'κουμπώνει' ελαφρά στη θέση του. Όταν λοιπόν θέλω να κλείσω ελαφρά την στροφή νοιώθω ένα ελάχιστο κλικ, ένα σκαλοπάτι και το τιμόνι ξεκολάει και κάνω τον ελιγμό. Δεν είναι σοβαρό ούτε μου εμπνέει ανησυχία. Απλά το έχω εντοπισει. Επίσης σε επιτόπου στροφή του τιμονιού, αν το έδαφος έχει μεγάλη τριβή, γυρνώντας αργά το τιμόνι νοιώθω το σκαλοπάτι ακριβώς εκεί που ζορίζονται τα λάστιχα πριν ξεκολλήσουν και στρίψουν.
Σαν να αναπτύσεται μία στατική τριβή στην κρεμαγιέρα όταν ζορίζεται και θέλει λίγη περισσότερη δύναμη να ξεκολλήσει. O μηχανικός της Renault εδώ στην επαρχία δεν μπορεί να μου βρει τι φταίει. Μέχρι και υγρά αλλάξαμε στην κρεμαγιέρα αλλά τζίφος.
Αυτά και άλλα πολλά τα περισσότερα καλά για το Duster...
Dacia Duster