-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
ΥΓ. Σχετικά με το navi, μου έκανε εντύπωση που ανέφεραν ότι το εργοστασιακό του 4χ2 ήταν πολύ καλύτερο από το after market του 4χ4.Δηλαδή sorry δεν παίρνει εργοστασιακό το 4x4; Γιατί αναφέρονται συγκεκριμένα στο after market του 4x4;
-
Στο 4χ4 είναι extra ενώ στο 4χ2 είναι στάνταρ το medianav. Δεν ξέρω αν εννοούν αυτό
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Προφανώς και μπορεί κάποιος να επιλέξει το εργοστασιακο navi εάν το θέλει. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα οχήματα σε εκδόσεις 4χ4 που είδα να πωλούνται με αυτή την προσθήκη. Από εκεί και μετά είναι γνωστο πως στους ντίζελ υπάρχουν κάποια μέρη που είναι πανάκριβα ανεξάρτητα από κάθε μάρκα. Για το λογο αυτό υπάρχουν και σε αυτό το φόρουμ κάποια παλικάρια που το έχουν αναδείξει ως μειονέκτημα και καλά κάνουν. Τώρα στα 2800 προφανώς μιλούμε για την περίπτωση αντικατάστασης όλων των μπει κάτι που δεν είναι απαραίτητο να συμβεί έτσι εύκολα... Τέλος να γράψω για τα περί στοκ που θα πρέπει να ξεπουλήσει η εδώ αντιπροσωπεία. Η αίσθηση που έχω είναι πως οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής για το αυτοκινητο οφείλονται στη μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικο και όχι στα 200 με 300 που πωλούνται στη χώρα μας ετησίως. Τα 315000 που αναφέρονται εντός του 2015 είναι νομίζω γιγάντιος αριθμός για αυτοκινητο με 7 χρόνια στην πλάτη του.
-
Μάλιστα. Έτσι από περιέργεια πόσο χρεώνουν το εργοστασιακό Navi στο 4x4;
-
Ναι, 4 μήνες αναμονή δεν συνάδει με ξεστοκάρισμα.
Κάπου είχα δει το MediaNav στα περίπου 300€. Τα καλά aftermarket κοστίζουν 600€ αλλά από το eBay και με τα μισά. Έχουν DVD, video και όποιο GPS επιθυμείς (Android). Αλλά με το Medi@skin video & GPS παίζει και το MediaNav, ενώ CD/DVD έχω να χρησιμοποιήσω σχεδόν 10 χρόνια. -
Δεν νομίζω ότι το Duster ήταν φτηνότερο παλιά και είναι 'ακριβό' τώρα. Το 2011 είχε 13990 η βασική έκδοση 4χ2 με τον 1.6 βενζίνης με τα 105 άλογα. Χωρίς πίσω ηλ. παράθυρα, χωρίς ηλ. καθρέφτες, χωρίς ESP (νομίζω), χωρίς υπολογιστή ταξιδιού, χωρίς μετ. χρώμα. Η ίδια έκδοση σήμερα με καλύτερο εξοπλισμό και 115 άλογα πλέον, κοστίζει 14710.
Ο 1.2 βενζίνης, βγαίνει στα 18.180 για την έκδοση Style του Duster και στα 17. 980 για την βασική (Energy) του QQ, έχει όμως επιπλέον κλιματισμό αντί για απλό A/C, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ, προβολής ομίχλης, σύστημα πολυμέσων, και ζάντες αλουμινίου. Εξοπλισμός που αντιστοιχεί στην έκδοση Accenta Con του QQ που βγαίνει στα 20.580 πλέον, 2400 επιπλέον του Duster.
-
Πριν απο 2 χρονια περιπου που παρηγγηλα το duster, μου ειχαν πει 3 μηνες αναμονη. Δεν υπηρχε ουτε για δειγμα, επρεπε να παραγγελθη απο το εργοστασιο κλπ. Το navi νομιζω το πληρωσα 400 ή 600 ευρω, δεν θυμαμαι ακριβως, νομιζω ομως οτι ηταν φτηνοτερο απο του QQ.Εχω το 4wd 1.5 dci και το δινανε ως εξτρα. Παντως ειναι πολυ ευκολο και λειτουργικο, το εχω κατευχαριστηθη..
-
Τα 400 ευρώ είναι μια πολύ λογική τιμή. Ακόμα και τα 600 είναι, σε σχέση με τι χρεώνουν άλλοι.
-
20.000 για dacia ειναι πολλα ομως και καταλαβαινω το σκεπτικο του περιοδικου
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Προσωπικά το 'για Dacia' δεν μου λέει το παραμικρό, ίσως γιατί προτιμώ να δίνω σημασία σε πράγματα ουσίας και όχι άυλες αξίες όπως το όνομα μίας μάρκας.
-
Δεν έχω παρα να συμφωνήσω για άλλη μια φορά με τον axel. Συνηθίζω να αγοράζω τα αυτοκίνητα μου με γνώμονα τις ανάγκες μου. Και σήμερα που εντωμεταξύ έχουν κυκλοφορήσει και νέα μοντέλα στην κατηγορία, καλώς ή κακώς πάλι το ίδιο θα έπαιρνα γιατί προορίζεται για συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ένα sedan πετρελαιο δεν θα ήταν αρκετό για την καθημερινότητα μου. Ούτε ένα μίνι. Αλλά όπως και το έχω ξαναγράψει το duster στην περίπτωση μου ήταν η χρυσή τομή. Αν ήταν πιο φθηνό ακόμη καλύτερα αλλά δεν είναι.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
20.000 για dacia ειναι πολλα ομως και καταλαβαινω το σκεπτικο του περιοδικουΣτάλθηκε απο s4 με tapa
Σαν εταιρεια το σκέφτηκε πολύ καλά. Δεν πιστεύω οτι θα αυξάνονταν οι πωλήσεις του στην Ελλάδα ακόμα και με 2000€ κάτω στην τιμή, καθώς η πλειοψηφία των ελλήνων κοιτάνε το σημα. Όπως δεν πάνε καλά και οι πωλησεις του leon πχ σε σχέση με το golf. όσοι είναι να πάρουν duster το παίρνουν γιατί είναι συνηδειτοποιημενοι.
-
Συμφωνω οτι ειναι ειδικο αυτοκινητο για συνηδειτοποιημενους αλλα αν ηταν πιο φτηνο οπως επρεπε θα το προτιμουσαν περισσοτεροι κανοντας στην ακρη το ονομα. Δε πιστευω οτι κοιτανε το σημα η πλειοψηφια αφου υπαρχει και η ποιοτητα. Ενα κασκαι π.χ. ειναι καλυτερο απο duster. Προσωπικα το θεωρω ακριβο για πραγματα 15ετιας απο τα κατω ραφια
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Συμφωνω οτι ειναι ειδικο αυτοκινητο για συνηδειτοποιημενους αλλα αν ηταν πιο φτηνο οπως επρεπε θα το προτιμουσαν περισσοτεροι κανοντας στην ακρη το ονομα. Δε πιστευω οτι κοιτανε το σημα η πλειοψηφια αφου υπαρχει και η ποιοτητα. Ενα κασκαι π.χ. ειναι καλυτερο απο duster. Προσωπικα το θεωρω ακριβο για πραγματα 15ετιας απο τα κατω ραφια.Στάλθηκε απο s4 με tapa
Ακριβώς.
Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά.Renault-Nissan και Dacia απέχουν σε σήμα, ποιότητα, πολυτέλεια, τεχνολογία.
Αντιθέτως, το Leon με το Golf κατασκευαστικά-τεχνολογικά όμως είναι μεταξύ τους αντίστοιχα
και φτάνουν να διαφοροποιούνται τελικά επιφανειακά σε κάτι πλαστικά.Λοιπόν το Duster και η Dacia στην Ελλάδα φαίνεται ήρθαν και πλασαρίστηκαν εξ αρχής με ακριβές τιμές.
Στο πέρασμα του χρόνου οι τιμές αυτές και η πολιτική αυτή στην ελληνικη αγορά δε διαφοροποιήθηκαν, πράγματι.Για ένα προϊόν Duster που στο εξωτερικό τιμολογήθηκε για αυτό που ήταν, στα πολύ λιγότερα λεφτά
ενώ αντίθετα στην Ελλάδα για αυτό που δεν είναι.Η αλήθεια είναι πως η διαφορά στις τιμές Ελλάδας-εξωτερικου για το Duster
δεν φτάνει να δικαιολογηθεί από κάτι τέλη ταξινόμησης και ΦΠΑ.Η διαφορά στις τιμές δε θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει σε αυτό το εύρος μόνο στην περίπτωση της Dacia.
Δεν κοστίζουν βλέπετε στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα - ειδικά τα μικρού κυβισμού - τα σχεδόν διπλάσια σε σχέση με έξω.Άσε που στην Ελλάδα υπάρχει και το όφελος απόσυρσης.
Λοιπόν καλά κάνει η Dacia-Renault,
γιατί με το πείραμα στην Ελλάδα αποδεικνύεται
πως με όρους μάρκετινγκ οι ψηλότερες τιμές δεν χαλάνε το προφίλ της μάρκας,
το αντίθετο το κολακεύουν. -
Πέρα από τα πλαστικά στο εσωτερικό, από που ακριβώς προκύπτει ότι τα Dacia είναι μια συλλογή από 'πράγματα 15ετίας από τα κάτω ράφια'; Σε τι υστερεί από θέμα ασφάλειας, χώρων, κινητήρα, αναρτήσεων, τετρακίνησης σε σχέση με τα τρέχοντα Renault και Nissan; Για να κοστίζει η αντίστοιχη έκδοση του Duster 2500 κάτω από το QQ προφανώς και από κάπου έπρεπε να κόψουν. Προτιμώ να κόψουν από τα πλαστικά, παρά από τους τομείς που προανέφερα. Και αν σκεφτεί κανείς πως τα σύγχρονα Renault - Nissan δεν είναι VW σε θέματα ποιότητας κατασκευής και προσοχής στην λεπτομέρεια (αν το διαβάσει αυτό ο iceman θα βρω τον μπελά μου ), είναι λογικό το εσωτερικό των Dacia να θυμίζει Renault 10ετίας.
Το καλό είναι ότι η ποιότητα κατασκευής και τα πλαστικά, φαίνονται κατά το test drive, οπότε ανάλογα με τις προτεραιότητες του ο καθένας αποφασίζει αν τον καλύπτει ή όχι. Το θετικό είναι πως από εκεί και πέρα, μετά την αγορά, δεν έχω δει ιδιοκτήτες να απογοητεύονται από την επιλογή τους. Το αντίθετο θα έλεγα. Οπότε με βάση τις απόψεις τον ιδιοκτητών πιστεύω πως τα 20 χιλιάρικα που ζητάει είναι πολύ value for money για τον συνειδητοποιημένο αγοραστή (που μάλλον τέτοιοι είναι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Dacia, μιας και κοιτάνε την ουσία και όχι την ταμπέλα).
Όσο για το γεγονός πως αν κόστιζε 2000 λιγότερο, θα πουλούσε παραπάνω, αυτό πιστεύω πως ισχύει για το σύνολο σχεδόν της αγοράς (ΟΚ, όχι για τις Ferrari! )
-
εγω δεν έχω ακούσει πάντως για ρενω/νισσαν να βάζουν νερα απο τις αρμοκολλύσεις,εν αντιθέση με τα ντατσια......
-
Στα Leon-Golf μπορείς με τους ίδιους κωδικούς να αγοράσεις σχεδόν όλόκληρο το ίδιο το αυτοκίνητο
από το σασί μέχρι τον εγκέφαλο και το κλιματιστικό.Μπορεί να πει κανείς το ίδιο για ένα Κασκάι και ένα Ντάστερ;
-
Τι απο που προκυπτει axel? Ολοι το ξερουν εσυ δεν το μαθες ακομα? Value for money δεν ειναι σε καμια περιτωση απλα επειδη ειναι πιο φτηνο απο αλλα αναγκαστηκα στρεφονται εκει οι αγοραστες της κατηγοριας αφου παρα πολλοι κοιταζουν για κατι φτηνοτερο
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Τι απο που προκυπτει axel? Ολοι το ξερουν εσυ δεν το μαθες ακομα?
Στάλθηκε απο s4 με tapaΠολύ μου αρέσει όταν μου απαντούν με επιχειρήματα...
-
Επιχειρημα θελεις δε ξερεις οτι χρησιμοποιουν απο προηγουμενα ρενω? Ο μονος εισαι εδω μεσα μαλλον
Στάλθηκε απο s4 με tapa
Dacia Duster