-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μια κακή στιγμή με το φιλτροκουτι ειχα και την ανέφερα καθώς και τη λύση της με την προσθήκη μιας βίδας. Αν μου παρουσιαστεί κάτι αλλο θα το γράψω και αυτό.Η φάση είναι πως το 'πρόβλημα' αυτό δεν έγινε γνωστό από άλλα Duster, αλλά επειδή αποτελεί συχνό πρόβλημα στα QQ
Σχετικά με την αντοχή και την κατασκευή των Duster, μια βόλτα από το Youtube και τα άπειρα βίντεο που δείχνουν τις ταλαιπωρίες από τις οποίες περνούν τα αυτοκίνητα τους οι ιδιοκτήτες Duster (τις περισσότερες φορές μαμίσια όπως αγοράστηκαν), κάτι δείχνουν.
Τα πλαστικά του Golf IV δεν σου έμεναν στο χέρι, τουλάχιστον στο δικό μας είναι όλα στην θέση τους όπως την πρώτη ημέρα. Απλά με τα χρόνια ξέφτιζε μια ματ πλαστική επένδυση που είχαν ορισμένα από τα πλαστικά (στις χειρολαβές για παράδειγμα) και φαινόταν το γυαλιστερό πλαστικό από κάτω. Ακόμη και έτσι πάντως, δεν συγκρίνεται με τα αντίστοιχης ηλικίας Corolla, Xsara, Megane, κλπ.
Στο Golf V πιθανότατα να διορθώθηκαν αρκετά πράγματα μετά την πατάτα της VW με το Golf IV.
-
file SP1_duster εκανα επαναπρογραμματισμο και μετα απο 4 ημερες ξανα-αναψε το λαμπακι.. ψαχνω για 2 πραγματα.. 1) ενα δραστικο καθαριστικο και το κυριωτερο 2) καποιον ειδικο στα μπεκ αν χρειαστει.. Εχετε κατι να μου προτεινετε?
-
Ο the emperor τα ειπε σωστα! Ολα τα αμαξια ειναι υπερκοστολογημενα και ειδικα τα suv/crossover. Απο το duster μεχρι το tiguan την x1 το vitara το qashqai κλπ.
Ως κατοχος duster 4x4 dci εδω και 2 χρονια περιπου και εχωντας κανει σχεδον 30.000 χλμ, με πολλα ταξιδια απο Αθηνα σε ορεινη Τριχωνιδα, σε Καλαματα, σε Παρνασσο, Ζηρεια, Ταυγετο, Παρνωνα, Παναιτωλικο κλπ, πολλα χλμ σε εθνικες, σε χωματινες και μεσα στην Αθηνα διαδρομες, μπορω να πω με σιγουρια οτι το duster ειναι ενα απο τα καλυτερα all around αμαξια που ειχα. Ποτε δεν μου εδωσε την εντυπωση πως ειναι υποδεεστερο των αλλων suv/crossover που κυκλοφορουν. Το μονο που ειναι χειροτερο των υπολοιπων suv/crossover ειναι η εμφανιση του εσωτερικου. Δεν του λειπουν πραγματα, απλα θα μπορουσαν να το κανουν λιγο πιο μοντερνο. Δεν με χαλαει επισης που εχει σκληρο πλαστικο (δεν θα κοιμηθω πανω στο ταμπλο), ισα-ισα που καθαριζει και πιο ευκολα απο τις λασπες και ειναι πολυ ανθεκτικο. Επισης υπολειπεται ελαφρος σε επιδοσεις. Εχει ομως εναν απο τους καλυτερους κινητηρες της αγορας με δυναμη παντου, τουρμπινα μεταβλητης γεωμετριας, το δευτερο καλυτερο τετρακινητο της αγορας με επιλογες, δικηνητο-αυτοματο τετρακινητο-κλειδωμα τετρακινησης με βοηθεια στα χιαστη (αν χρειαστη). Κανονικο λαστιχο για ρεζερβα, μεγαλους χωρους για 5 επιβατες και 407 lt πορτ μπαγκαζ. Απο τα πιο ανετα αυτοκινητα, τοσο εντος οσο και εκτος και πολλα αλλα, μεχρι στιγμης απροβληματιστο και ολα αυτα με 21.000.
Φυσικα δεκτες ολες οι αποψεις, σε forum ειμαστε και ο καθενας μπορει να γραψει αυτο που πιστευει (με σεβασμο στους συμforumιτες) απλα ως κατοχοι του duster, επιτρεψτε μας να εχουμε πιο ολοκληρομενη αποψη.. -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Ο the emperor τα ειπε σωστα! Ολα τα αμαξια ειναι υπερκοστολογημενα και ειδικα τα suv/crossover. Απο το duster μεχρι το tiguan την x1 το vitara το qashqai κλπ.
Ως κατοχος duster 4x4 dci εδω και 2 χρονια περιπου και εχωντας κανει σχεδον 30.000 χλμ, με πολλα ταξιδια απο Αθηνα σε ορεινη Τριχωνιδα, σε Καλαματα, σε Παρνασσο, Ζηρεια, Ταυγετο, Παρνωνα, Παναιτωλικο κλπ, πολλα χλμ σε εθνικες, σε χωματινες και μεσα στην Αθηνα διαδρομες, μπορω να πω με σιγουρια οτι το duster ειναι ενα απο τα καλυτερα all around αμαξια που ειχα. Ποτε δεν μου εδωσε την εντυπωση πως ειναι υποδεεστερο των αλλων suv/crossover που κυκλοφορουν. Το μονο που ειναι χειροτερο των υπολοιπων suv/crossover ειναι η εμφανιση του εσωτερικου. Δεν του λειπουν πραγματα, απλα θα μπορουσαν να το κανουν λιγο πιο μοντερνο. Δεν με χαλαει επισης που εχει σκληρο πλαστικο (δεν θα κοιμηθω πανω στο ταμπλο), ισα-ισα που καθαριζει και πιο ευκολα απο τις λασπες και ειναι πολυ ανθεκτικο. Επισης υπολειπεται ελαφρος σε επιδοσεις. Εχει ομως εναν απο τους καλυτερους κινητηρες της αγορας με δυναμη παντου, τουρμπινα μεταβλητης γεωμετριας, το δευτερο καλυτερο τετρακινητο της αγορας με επιλογες, δικηνητο-αυτοματο τετρακινητο-κλειδωμα τετρακινησης με βοηθεια στα χιαστη (αν χρειαστη). Κανονικο λαστιχο για ρεζερβα, μεγαλους χωρους για 5 επιβατες και 407 lt πορτ μπαγκαζ. Απο τα πιο ανετα αυτοκινητα, τοσο εντος οσο και εκτος και πολλα αλλα, μεχρι στιγμης απροβληματιστο και ολα αυτα με 21.000.
Φυσικα δεκτες ολες οι αποψεις, σε forum ειμαστε και ο καθενας μπορει να γραψει αυτο που πιστευει (με σεβασμο στους συμforumιτες) απλα ως κατοχοι του duster, επιτρεψτε μας να εχουμε πιο ολοκληρομενη αποψη..Σίγουρα οι κάτοχοι ξέρετε πολύ καλύτερα το αυτοκίνητο σας και τα + - του........όμως δεν είναι αυτό που αρχικά υποσχέθηκαν,το φθηνό 4κίνητο εργαλείο.Τα 21000 είναι πολλά ακόμη και για τα πιο προσεγμένα/ποιοτικά suv του ανταγωνισμού.Γνώμη μου,θα έπρεπε να έχει 4-5000 λιγότερα και θα ήταν μονόδρομος.
-
Πάντως μη ξεχνάς φίλε ggab ότι τα 21000 είναι το ταβάνι για την πιο πλούσια έκδοση.
-
...το δευτερο καλυτερο τετρακινητο της αγορας με επιλογες, δικηνητο-αυτοματο τετρακινητο-κλειδωμα τετρακινησης με βοηθεια στα χιαστη (αν χρειαστη)...Ποιο θεωρείς καλύτερο off-road (αφού βάζεις το Duster δεύτερο) στην κατηγορία του; Σ' αυτά τα λεφτά (σε αρκετά λιγότερα βασικά) καλύτερο μπορώ να σκεφτώ μόνο το Jimny, αλλά αυτό είναι μια κατηγορία μόνο του και εξυπηρετεί άλλες ανάγκες. Από 'κει και πέρα επιλογές τετρακίνησης έχουν πολλά άλλα και με καλύτερη τετρακίνηση (π.χ. Land Rover Discovery) αλλά προφανώς δεν είναι συγκρίσιμα με το Duster.
Επίσης τι εννοείς 'με βοήθεια στα χιαστή (αν χρειαστεί)';
-
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 131999.asp
-
Νομίζω πως είναι ένα ακόμη άρθρο επαρκώς αντικειμενικο ως προς τα θετικά και αρνητικά στοιχεια του duster. Μάλιστα επιβεβαιώνει πράγματα που έχω αναφέρει τόσο εγώ όσο και άλλοι κάτοχοι του αυτοκινήτου. Ειδικά όσον αφορά τα φρένα μου θυμίζει την αναφορά που ειχα κάνει κι εγώ εδώ μέσα καποτε, πως αν και αποτελεσματικά δεν τα λες και άγκυρες όπως τέτοια ήταν της Alfa Romeo φίλε Βασίλη.
-
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση μιας και λείπω χρόνια από την Ελλάδα και δε γνωρίζω καλά πλέον.
Γιατί το Duster φτάνει τα 21000 ευρώ;
Στην Ελβετία η ακριβότερη έκδοσή του έχει 18600 ελβετικά φράγκα, δηλαδή 17000 ευρώ και μάλιστα με leasing με μηδενικό επιτόκιο!!!!
Είναι θέμα φόρων; -
Καλυτερο στην κατηγορια του : jeep renegade trailhawk. Βοηθεια στα χιαστει :΅σε οποιαδηποτε επιλογη προγραματος τετρακινησης ( αυτοματο-κλειδωμα) πατωντας το κουμπακι ESP off μπαινει σε εφαρμογη ενα προγραμα που αν διαβασει σπινιαρισμα καποιου τροχου τον φρεναρει για να δωσει ροπη στον αλλο τροχο..
Επαναλαμβανω οτι σιγουρα το duster θα επρεπε να ηταν πιο φτηνο, οπως και ολα τα υπολοιπα αμαξια της κατηγοριας. Δεν μπορεις να λες οτι το ταδε αμαξι θα επρεπε να ειναι πιο φτηνο οταν δεν το εχεις οδηγηση. Γι' αυτο σου λεω οτι εμεις που το εχουμε, θεωρουμε ( οι περισσοτεροι) οτι καναμε μια καλη αγορα, οτι το αμαξι κανει πολλα και ειναι το πιο φτηνο της κατηγοριας. Ειναι ενα απο τα τιμια αμαξια.. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Νομίζω πως είναι ένα ακόμη άρθρο επαρκώς αντικειμενικο ως προς τα θετικά και αρνητικά στοιχεια του duster. Μάλιστα επιβεβαιώνει πράγματα που έχω αναφέρει τόσο εγώ όσο και άλλοι κάτοχοι του αυτοκινήτου. Ειδικά όσον αφορά τα φρένα μου θυμίζει την αναφορά που ειχα κάνει κι εγώ εδώ μέσα καποτε, πως αν και αποτελεσματικά δεν τα λες και άγκυρες όπως τέτοια ήταν της Alfa Romeo φίλε Βασίλη.Σπύρο μου κάθε αμάξι έχει θετικά και αρνητικά! Τέλειο δεν είναι κανένα! Στην τελική, είτε για κάποιους είναι ανθρωπομεταφορέας, είτε για άλλους μέσο δουλειάς, είτε για άλλους χόμπι - πάθος - τρέλα είτε οτιδήποτε άλλο...για αμάξια μιλάμε! Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα, εσύ ιδίως σίγουρα θα συμφωνήσεις πρώτος μαζί μου!
Ορισμένοι - και προφανώς δεν αναφέρομαι στο Duster forum τώρα - κάνουν λες και τους θίγεις προσωπικά όχι αν πεις κάτι αρνητικό για το αυτοκίνητό τους, αλλά εάν τους πεις ότι δεν είναι το καλύτερο!
Σημασία έχει να ξέρεις τι θέλεις, να ξέρεις τι παίρνεις και τι ζητάς από το αυτοκίνητό σου και να είσαι εσύ ευχαριστημένος! Η γνώμη των άλλων είναι χρήσιμη, αλλά είναι δική τους τελικά! -
-
Ο χρήστης gipaetos έγραψε:
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση μιας και λείπω χρόνια από την Ελλάδα και δε γνωρίζω καλά πλέον.
Γιατί το Duster φτάνει τα 21000 ευρώ;
Στην Ελβετία η ακριβότερη έκδοσή του έχει 18600 ελβετικά φράγκα, δηλαδή 17000 ευρώ και μάλιστα με leasing με μηδενικό επιτόκιο!!!!
Είναι θέμα φόρων;Hello,here Greece.........έχουμε οικονομική,ανθρωπιστική,πολιτική κρίση εδω και 5-6 χρονάκια,μας έχουν φορολογίσει ακόμη και τους φόρους που δεν χρωστάμε + τιμολογιακή πολιτική του Ελληνάρα εισαγωγέα=21000€
-
Βοηθεια στα χιαστει :΅σε οποιαδηποτε επιλογη προγραματος τετρακινησης ( αυτοματο-κλειδωμα) πατωντας το κουμπακι ESP off μπαινει σε εφαρμογη ενα προγραμα που αν διαβασει σπινιαρισμα καποιου τροχου τον φρεναρει για να δωσει ροπη στον αλλο τροχο..Επειδή έχουμε το ίδιο σύστημα τετρακίνησης, αυτό ισχύει και για το Qashqai??
Δεν το γνώριζα -
Το μονο σιγουρο με το duster οταν βγαινεις εκτος ειναι οτι πρεπει να απενεργοποιεις το esp παντα.Ειναι χαρακτηριστικο το πνιξιμο που κανει στον κινητηρα.Θα συμφωνησω και εγω με τον φιλο makwolf εχοντας κανει 75000χλμ σε αρκετους χωματοδρομους και βουνα.Πραγματικο σκυλι μου θυμισε το panda 4x4 που ειχα.Δυο ενισχυτικα ελατηρια θα του βαλω πισω να μην καθεται τοσο πολυ οταν βαζω το σκυλοκουτο η τραβαω το τροχοσπιτο και θα ειναι οκ!!!!
-
http://www.motornews.gr/46120/live-test ... r-1-5-dci/ κι αλλη δοκιμή του δικηνητου
-
Η σύγχυση συνεχίζεται.
- Δεν απενεργοποιείται το ESP; Μα υπάρχει διακόπτης.
- Κανονική ρεζέρβα λέει εδώ, καλά τα νέα, μάλλον λάθος πληροφόρηση του υπαλλήλου της TEOREN (ελπίζω).
Κατά τ'άλλα ενθαρρυντική (και) αυτή η δοκιμή.
-
Στο 4χ2 η ρεζέρβα είναι εξωτερικά, κάτω από τον χώρο αποσκευών. Στις φωτογραφίες από την δοκιμή του C&D φαινόταν κανονική στο μέγεθος. Στο 4χ4 η ρεζέρβα βρίσκεται μέσα στον χώρο αποσκευών, οπότε εκεί ίσως να είναι και ανάγκης. Κάποιος από τους ιδιοκτήτες θα γνωρίζει καλύτερα.
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Η σύγχυση συνεχίζεται.- Δεν απενεργοποιείται το ESP; Μα υπάρχει διακόπτης.
- Κανονική ρεζέρβα λέει εδώ, καλά τα νέα, μάλλον λάθος πληροφόρηση του υπαλλήλου της TEOREN (ελπίζω).
Κατά τ'άλλα ενθαρρυντική (και) αυτή η δοκιμή.
Καμία σύγχυση. Στο 4χ2 δεν είναι δυνατο να απενεργοποιηθεί το esp. Στο άρθρο αναφέρονται στον διακόπτη ρύθμισης της δέσμης των φώτων που βρίσκεται κάτω από το τιμόνι. Επίσης στο 4χ2 υπάρχει κανονική ρεζέρβα κάτω από τον χωρο των αποσκευών.
-
Στο 4x4 η ρεζερβα βρισκεται μεσα στον χωρο αποσκευων και ειναι κανονικο λαστιχο και οχι ρεζερβα αναγκης, γι' αυτο και εχει λιγοτερo χωρο (407lt το 4x4 470lt το 4x2).
Dacia Duster