-
Dacia στη Ρωσία και Μεγάλη Βρετανία , Renault στην Ινδία, Nissan στο Μεξικό.
Η οικονομική μας κατάσταση δεν είναι καλύτερη από των περισσοτέρων αυτών χωρών (οι οποίες όλες είναι γεωπολιτικά πολλάκις σημαντικότερες σε όλες τις σχετικές λίστες, από τον πληθυσμό έως την κατοχή πυρηνικών). Οπότε απορώ ακόμη γιατί το Duster, σαν budget αυτοκίνητο που είναι, πουλάει τόσο λίγο.
Θα ρωτήσω εσάς τους επαγγελματίες. Όταν κάποιος σας ζητά να τον εξυπηρετήσετε δωρεάν επειδή είναι χρεωμένος και ανασφάλιστος, ή ζητά πίστωση, ή δανεικά και τον βλέπετε να φεύγει με Porsce Boxter, Mini Countryman ή VW Touareg, τι σκέφτεστε; -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εγω να σου πω δεν έχω καταλάβει γιατι πρέπει να νεκρανανασταινονται εταιρείας όπως η Dacia. Έγινε με τη σκοντα πρέπει να γινεται καθε μέρα. .... Δηλαδή τι θετικό συνειρμό μπορει να δημιουργεί το σήμα της μάρκας στο μέσο ευρωπαιο;Και ποιους σου πε εσενα οτι απευθυνεται στο μεσο ευρωπαιο και οχι στον μεσο ευρωπαιο-βαλκανιο π.χ...?
-
Εχεις την εντυπωση οτι δεν πουλαει σε κεντρικη και βορεια Ευρωπη?Σαφως οχι σαν QQ ή Fiat 500X.
-
απορώ προς τι η διαφωνία .
1+1=2Βρίσκεται στη θέση 28 στις πωλήσεις.
Βέβαια σε προηγμένες αγορές όπως ΗΠΑ Αυστραλία Ιαπωνία δεν ξέρω αν κυκλοφορεί καν....http://www.autoblog.gr/2015/12/07/ta-10 ... hn-eyrwph/
-
Διαφορετικές αγορές, διαφορετικές ανάγκες. Πολλοί προσπάθησαν να κατασκευάσουν 'παγκόσμια αυτοκίνητα' αλλά τις περισσότερες φορές απέτυχαν μιας και είναι δύσκολο να συγκεράσεις τόσες διαφορετικές ανάγκες.
Group εταιρειών όπως η VAG και Renault-Nissan διαθέτουν ξεχωριστές μάρκες, με την κάθε μία να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να καλύπτει συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς. Προφανώς και δεν κράτησαν την Dacia και δεν έφτιαξαν το Duster για να έχουν το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στον κόσμο.
Η Dacia καλύπτει το κομμάτι της αγοράς που ζητάει υψηλό Value for Money, χαμηλό κόστος κτήσης και αξιοπιστία. Οι πολίτες αναπτυσσόμενων χωρών εκ των πραγμάτων ανήκουν στην πλειοψηφία τους σε αυτή την κατηγορία, για αυτό και η επιτυχία του Duster σε αυτές τις αγορές.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εγω να σου πω δεν έχω καταλάβει γιατι πρέπει να νεκρανανασταινονται εταιρείας όπως η Dacia.Επειδή υπάρχουν διαφορεντικά βαλάντια.
Επειδή ο κόσμος αγοράζει και με κριτήριο την επωνυμία.
Επειδή υπάρχουν και τοπικές αγορές.
Επειδή οι μητρικές βρήκαν τον τρόπο να έχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους ακόμα και από τις φτηνές κατηγορίες.Εγω να σου πω δεν έχω καταλάβει γιατι πρέπει να νεκρανανασταινονται εταιρείας όπως η Dacia. Έγινε με τη σκοντα πρέπει να γινεται καθε μέρα. ....
Με τα σημερινά δεδομένα πάντα
η περίπτωση του vag για την ευρωπαΪκή αγορά διαφέρει από αυτή του groupe renault
υπό την έννοια πως στο vag πουλάνε κατά κανόνα το προϊόν της τελευταίας σεζόν με διαφορετικά ρούχα
ενώ στο groupe renault πουλάνε ακόμα και τα προϊόντα για outlet. -
+1!
-
Παρακολουθώ τη συζήτηση με ένα σχετικο ενδιαφέρον καθώς είμαι και κάτοχος του οχήματος. Να σημειώσω πως το duster μου έχει διανύσει ήδη 50000 απροβλημάτιστα χλμ . Καινούργιο δεν το λες... Βέβαια εκτός από το κοντέρ τίποτε άλλο δεν δείχνει πως το αυτοκινητο έχει υποστεί μεγάλη χρήση σε μόλις δύο χρόνια. Φίλος χρειάστηκε να τον μεταφέρω στο tennis club που συχνάζει γιατί είχε να δώσει αγώνα. Μπαίνει μέσα και μου λέει πως είναι πολύ καλύτερο το σαλόνι από το προηγούμενο μοντέλο που έχει ο αδερφος του και το οποιο σαν γιατρός που είναι χρειάζεται να το κινεί σε δύσβατα μέρη της Ηπείρου καθημερινά. Εντούτοις μου λέει τον πάει παντού με ασφάλεια. Αυτό είναι το duster. Σε πάει οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει δρόμος ή υποψία μονοπατιού αδιαμαρτύρητα και δίχως να ζητα πολλά. Κάποιος έγραψε ότι αν το πάρεις το παντρεύεσαι. Εγώ πάντως παράπονο από το γάμο μου δεν έχω. Αντίθετα ο φίλος που χρειάστηκε τη βοηθεια μου με το πουσαρισμενο γκολφ των 170 ίππων στα 1400 κυβικά έχει πολλά να λέει καθώς μόλις λίγα χλμ μετά το τελευταίο service στα 70000 περιμένει να δει γιατί ο ένας εκ των κυλίνδρων του παρέδωσε το πνεύμα. Ένα πραγματικά καλό σκαρί το καταλαβαίνεις μέσα από τα χλμ που σωρεύονται στην πλάτη του. Στα 1000 ή 1500 ή 15000 όλα τα αυτοκίνητα πάνω κάτω δίνουν μαζί με την αίσθηση του καινούργιου και υποσχέσεις για τι μπορούν να κάνουν. Στην Ελλάδα που η κουλτούρα μας είναι αυτή που είναι, είναι πολύ φυσικο αυτοκίνητα σαν το duster να μη τυγχάνουν της ανταπόκρισης που τους πρέπει. Στην Ιταλία όμως το duster συναγωνίζεται σε πωλήσεις την Alfa και έχει πετύχει μερικές δεκάδες χιλιάδες ταξινομήσεις. Βέβαια οι Ιταλοί δεν είναι σαν εμάς... Που να ξέρουν αυτοί από αυτοκίνητα;
Διαβάζω για το vfm... Με το δικό μου το μυαλό σημαίνει κατά ποσο την πάτησε κάποιος ή βγήκε κερδισμένος από μια συναλλαγή. Στην περίπτωση μου θεωρώ ότι μια χαρά τα πήγα αγοράζοντας τόσο μεταξόνιο στα χρήματα όταν άλλος αρκείται στα 2500 με όλα τα συμπαραμαρτουντα. -
Να δωσω κι εγω το στιγμα μου οσον αφορα το αυτοκινητο.Πριν να το παρω,ημουν κατοχος ενος 2λιτρου Grand Vitara στο οποιο ειχα βαλει και υγραεριο,λογω των περιπου 20k χλμ που κανω τον χρονο.Λογω της οικονομικης καταστασης το σκοτωσα και οι παραμετροι που μπηκαν ηταν,ικανοποιητικοι χωροι για τεσσερις + μεγαλουτσικο πορτ μπαγκαζ,καλες σχετικα επιδοσεις,κινητηρας χωρις προβληματα και να μην υερβαινει πολυ τα 20000ε.
Μονο το Duster με καλυπτε απολυτα.Θεματα ποιοτητας και εργονομιας σαφως και υπαρχουν,αλλα δεν με απασχολουν και πολυ.Μεχρι στιγμης,στα 70000+χλμ.κανενα παραπονο,με την καταναλωση σε μικτες συνθηκες στα 7,3 λιτρα. -
Τόσο το Golf όσο και το Duster είναι προΪόντα με σεβαστό περιθώριο κέρδους
για τις εταιρείες που τα παράγουν.
Περιθώριο κέρδους που προέρχεται από διαφορετική κατασκευαστική φιλοσοφία
στην κάθε περίπτωση.Και για να τολμήσω
παρομοίως και το κάθε Golf, value for money είναι ως προς αυτό που προσφέρει. -
Vfm το Golf? Δεν θα το λεγα. Ένα Leon προσφέρει σχεδόν τα ίδια, με καλύτερη μάλιστα οδική συμπεριφορά και είναι και μερικά χιλιάρικα φτηνότερο.
-
Να μην το υπεραναλύσω.
Απλά το value for money του Golf συγκρίνεται με το value for money του Duster.
-
Σε αυτό ακριβώς διαφώνησα.
-
Να το πω διαφορετικά.
Το Duster δεν έχει εξαιρετικό value for money.
Αλλά μπορεί να αποτελεί ένα προϊόν που ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες ανάγκες. -
Δεν έχει και τόσο σημασία, νομίζω, πως ορίζεται στην κοινή γνώμη η αξία του κάθε προϊόντος, παρά μόνο για τις εταιρείες που αποσκοπούν στη διεύρυνση της αγοραστικής βάσης με σκοπό την υψηλή κερδοφορία. Εμείς όμως είμαστε οι καταναλωτές και όχι οι εταιρείες. Μας ενδιαφέρει τι αξία έχουν τα προϊόντα για εμάς, πως εντάσσονται στην καθημερινότητά μαε και πως μας εξυπηρετούν, καθώς και τι ζητούν ως αντάλλαγμα. Προφανώς σε κάποιον που στο avatar του υπάρχει η λέξη Golf, το Duster δεν έχει θέση στην καθημερινότητά του, αξιολογεί αλλιώς τα πράγματα από εκείνους που επέλεξαν το Duster. Φυσικά μου γεννιέται η απορία για το τι γυρεύει στο forum του Duster επί τη ευκαιρία.
Το value for money είναι αρκετά υποκειμενικό, καθώς είναι παραμετροποιήσιμα τόσο το value, όσο και το money. Το πρώτο έχει να κάνει με τις αξίες του κάθε ατόμου. Τι σημαίνουν γιαυτόν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος. Έτσι μεγάλη αξία μπορεί να προσφέρει ένα Mazda MX5, ένα Volvo 60, ένα 2CV, ένα Lada Niva, ένα Suzuki Alto, μια 500SL, ένα Espace, καθώς όλα εκπληρώνουν άριστα μια ή περισσότερες αξίες, οδηγική ευχαρίστηση, χώρους, ευελιξία, πολυτελές ή μποέμ lifestyle, αίσθηση ασφαλείας, φυγή κλπ. Δεν πουλά ένα αυτοκίνητο εάν δεν εκπληρώνει κάποια αξία κάποιου. Το δεύτερο είναι πιο συγκεκριμένο, αλλά και αυτό κυμαίνεται. Άλλο τα 20000€ για τον άνεργο και άλλο για τον εφοπλιστή, άλλο σε leasing και άλλο σε μετρητά, άλλο σε αναπηρικό και άλλο σε ταξιτζή κλπ.
Γιαυτό νομίζω πως όταν διαφωνούμε για το value for money μιλούμε για τις δικές μας αξίες και δεν είναι δυνατό να γενικεύσουμε και ευτυχώς αυτό γιατί η ποικιλία δίνει αξία στις ανθρώπινες κατανομές. Δεν θα ήθελα να πείσω κάποιον να μην του αρέσει το Mokka και να του αρέσει το Duster, όπως δεν θα ήθελα να με πείσει εκείνος να μην μου αρέσει ο Dio και να μου αρέσει ο Γονίδης. Έτσι εγώ είμαι εγώ και εκείνος εκείνος και αποκτούμε αυτό που μας αρέσει και γράφουμε στο σχετικό φόρουμ χωρίς να προκαλούμε τους άλλοθς στα άλλα forum για να περνάμε την ώρα μας. -
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Προφανώς σε κάποιον που στο avatar του υπάρχει η λέξη Golf, το Duster δεν έχει θέση στην καθημερινότητά του, αξιολογεί αλλιώς τα πράγματα από εκείνους που επέλεξαν το Duster. Φυσικά μου γεννιέται η απορία για το τι γυρεύει στο forum του Duster επί τη ευκαιρία.Νομίζω από εδώ πιαστήκαμε.
Παρακολουθώ τη συζήτηση με ένα σχετικο ενδιαφέρον καθώς είμαι και κάτοχος του οχήματος. Να σημειώσω πως το duster μου έχει διανύσει ήδη 50000 απροβλημάτιστα χλμ . Καινούργιο δεν το λες... Βέβαια εκτός από το κοντέρ τίποτε άλλο δεν δείχνει πως το αυτοκινητο έχει υποστεί μεγάλη χρήση σε μόλις δύο χρόνια. Φίλος χρειάστηκε να τον μεταφέρω στο tennis club που συχνάζει γιατί είχε να δώσει αγώνα. Μπαίνει μέσα και μου λέει πως είναι πολύ καλύτερο το σαλόνι από το προηγούμενο μοντέλο που έχει ο αδερφος του και το οποιο σαν γιατρός που είναι χρειάζεται να το κινεί σε δύσβατα μέρη της Ηπείρου καθημερινά. Εντούτοις μου λέει τον πάει παντού με ασφάλεια. Αυτό είναι το duster. Σε πάει οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει δρόμος ή υποψία μονοπατιού αδιαμαρτύρητα και δίχως να ζητα πολλά. Κάποιος έγραψε ότι αν το πάρεις το παντρεύεσαι. Εγώ πάντως παράπονο από το γάμο μου δεν έχω. Αντίθετα ο φίλος που χρειάστηκε τη βοηθεια μου με το πουσαρισμενο γκολφ των 170 ίππων στα 1400 κυβικά έχει πολλά να λέει καθώς μόλις λίγα χλμ μετά το τελευταίο service στα 70000 περιμένει να δει γιατί ο ένας εκ των κυλίνδρων του παρέδωσε το πνεύμα. Ένα πραγματικά καλό σκαρί το καταλαβαίνεις μέσα από τα χλμ που σωρεύονται στην πλάτη του. Στα 1000 ή 1500 ή 15000 όλα τα αυτοκίνητα πάνω κάτω δίνουν μαζί με την αίσθηση του καινούργιου και υποσχέσεις για τι μπορούν να κάνουν. Στην Ελλάδα που η κουλτούρα μας είναι αυτή που είναι, είναι πολύ φυσικο αυτοκίνητα σαν το duster να μη τυγχάνουν της ανταπόκρισης που τους πρέπει. Στην Ιταλία όμως το duster συναγωνίζεται σε πωλήσεις την Alfa και έχει πετύχει μερικές δεκάδες χιλιάδες ταξινομήσεις. Βέβαια οι Ιταλοί δεν είναι σαν εμάς... Που να ξέρουν αυτοί από αυτοκίνητα;
Διαβάζω για το vfm... Με το δικό μου το μυαλό σημαίνει κατά ποσο την πάτησε κάποιος ή βγήκε κερδισμένος από μια συναλλαγή. Στην περίπτωση μου θεωρώ ότι μια χαρά τα πήγα αγοράζοντας τόσο μεταξόνιο στα χρήματα όταν άλλος αρκείται στα 2500 με όλα τα συμπαραμαρτουντα.Μιλώντας πάντως το βαθμό vfm του Duster τάδε μοντέλου στο σχετικό του τόπικ, δε βγαίνουμε εκτός θέματος.
Θα σμυφωνήσω όμως πως αν είναι να γενικεύσουμε τη σύγκριση με το κάθε Golf,
ας μεταφερθούμε σε άλλο νήμα για να είμαστε πιο σχετικοί με το θέμα.Στα λοιπά δε διαφωνώ πως είναι κακό να ανταποκρίνεται ένα προϊόν σε συγκεκριμένες αγοραστικές ανάγκες.
Αυτό όμως δεν το κάνει αυτόματα και συνολικά εξαιρετικό σε vfm. -
Πανευρωπαικά στοιχεία πωλήσεων :
Dacia Duster : http://left-lane.com/european-car-sales ... ia-Duster/
Κατηγορία μικρών SUV : http://left-lane.com/european-sales-201 ... r-segment/
Κατηγορία μεσσαίων SUV : http://left-lane.com/european-sales-201 ... v-segment/για να χουμε μια γενικότερη εικόνα...
-
Σύμφωνα με τα στοιχεια στην κατηγορία του είναι τρίτο μετα απο qashqai και tiguan πανευρωπαϊκά..
-
Να πω την αλήθεια, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν το αυτοκίνητό μου είναι δημοφιλές ή όχι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πληροί τις προδιαγραφές μου, να κάνω τη δουλειά μου και να μην με λοιδωρεί ο οποιοσδήποτε για την επιλογή μου χωρίς να λάβει απαντήσεις. Το Hyundai Matrix και, όσο το είχαμε, το Hyundai Atos, ήταν πολύ δημοφιλή αυτοκίνητα αλλά θα τα εκτιμούσα και εάν ήμουν ο μόνος που τα αγόρασε, καθώς υπερκάλυψαν τις προσδοκίες μου και άξιζαν και την τελευταία δεκάρα από τα σχετικά λίγα χρήματα που μου ζήτησαν, επιτρέποντας να ξοδέψω περισσότερα για τις σπουδές των παιδιών και τις υπόλοιπες ανάγκες της οικογένειας. Ήταν μια δύσκολη απόφαση καθώς νεότερος τότε ένιωθα την ανάγκη να οδηγώ μια Alpha 156 ή έστω ένα Honda CRX ή Fiat Uno Turbo παλαιότερα, αλλά χαίρομαι που την πήρα. Σήμερα είναι πολύ ευκολότερο και εύχομαι και το Duster να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών αυτών.
-
Θα σταθει!Να εισαι σιγουρος!
Dacia Duster