-
Ο χρήστης patroklos12 έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα φρένων. Αν μπορεί κάποιος από τους έχοντες να εκφέρει άποψη...
Στα διάφορα τεστ σε γραπτο και ηλεκτονικό τύπο έχουν αναφέρει τα φρένα ως μειονέκτημα. Απλά επειδή από τη θεωρία ως την πράξη πολλές φορές υπάρχει μεγάλο κενό θεωρώ ότι η εμπειρία σε πραγματική καθημερινή χρήση είναι πιο πολύτιμη.Δυστυχώς παρόλο που είχα ζητήσει τη σχετική εμπειρία κατόχων duster, κανείς δεν απάντησε για τα φρένα, εκτός από τον kostas-pack ο οποίος ήταν πρόθυμος, κατατοπιστικός και ευγενικός, αλλά δυστυχώς κάτοχος ενός tucson 2.0 μοντέλο 2005 και όχι ενός duster! Θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε απόψεις για τα φρένα κάποιου που ήδη οδηγεί duster.
Βασικά τους έχουμε χάσει καιρό τώρα
Θα έχουν πάρει τα βουνά φαίνεται -
ευτυχώς για αυτούς, δυστυχώς για εμάς
-
Dacia Duster Pikes Peak - Photos Part 2
http://renaultnewsgr.blogspot.com/2011/06/dacia-duster-pikes-peak-photos-part-2.html -
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα φρένων. Αν μπορεί κάποιος από τους έχοντες να εκφέρει άποψη...
Στα διάφορα τεστ σε γραπτο και ηλεκτονικό τύπο έχουν αναφέρει τα φρένα ως μειονέκτημα. Απλά επειδή από τη θεωρία ως την πράξη πολλές φορές υπάρχει μεγάλο κενό θεωρώ ότι η εμπειρία σε πραγματική καθημερινή χρήση είναι πιο πολύτιμη.Δυστυχώς παρόλο που είχα ζητήσει τη σχετική εμπειρία κατόχων duster, κανείς δεν απάντησε για τα φρένα, εκτός από τον kostas-pack ο οποίος ήταν πρόθυμος, κατατοπιστικός και ευγενικός, αλλά δυστυχώς κάτοχος ενός tucson 2.0 μοντέλο 2005 και όχι ενός duster! Θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε απόψεις για τα φρένα κάποιου που ήδη οδηγεί duster.
Θα έχουν πάρει τα βουνά φαίνεταιΚαλησπέρα.
Και εγώ διάβασα αυτά τα τεστ. Στη πραγματικότητα δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά από ένα Jimny ή ένα Peugeot. Τα φρένα δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση προβλημα στο αμάξι. Πρόβλημα είναι η πρόχειρη κατασκευή του αυτοκινήτου γενικά. Μετά τα 20.000 χιλ αρχίζει να τρίζει στις πόρτες στα αμορτισέρ στα πλαστικά στο πορτ παγκάζ. Τριξίματα γενικώς. -
Dacia ειναι και γενικα μια εταιρεια με φθηνα αυτοκιντα. Λογικο επακολουθο ειναι να υπαρχουν οι τριγμοι
-
Φιλε Hlias_GR δυστυχώς κι εγώ στο ίδιο καζάνι βράζω τελικά. 'Ξαφνικά' η ημερομηνία παράδοσης πήρε παράταση για μέσα με τέλος Αυγούστου και έχω πραγματικά εγκλωβιστεί. Διάφορες δικαιολογίες περι ESP κλπ. δεν με ικανοποιούν.
Αγαπητέ Vasilism θέλω να σου μεταφέρω μερικές σκέψεις τις οποίες ελπίζω να δεχθείς χωρίς παρεξύγιση :
-1 Η αγωνιστική έκδοση του Duster για το Pikes Peak που με τόση σπουδή μας έχεις παρουσιάσει στο forum, δεν έχει τίποτε κοινό πλήν του ονόματος και της μάσκας με το αυτοκίνητο που προσπαθούμε να αγοράσουμε οι περισότεροι συμετέχοντες στη συζήτηση. Οι δε επιδόσεις του στους διάφορους αγώνες (1ο, 3ο, κλπ) δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να επιρρεάσουν κάποιον υπέρ ή κατά της Μάρκας και του μοντέλου μια και όπως προείπα 'ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και οποίες ομοιότητες με αληθινές καταστάσεις ή πρόσωπα είναι απλώς σύμτωση'.
-2 Επιπρόσθετα, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία 'μετάγκιση' τεχνολογίας στα αυτοκίνητα παραγωγής διότι ο τεχνολογικός προσανατολισμός του αγωνιστικού (επιδόσεις - κρατήματα - αεροδυναμική κ.α) είναι εντελώς αντίθετος από αυτον του 'κοινού' (κατανάλωση - ανεση - ικανοτητες εκτός δρόμου κλπ).
-3 Συνεπώς η όλη κατάσταση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα Show (βλέπε Eurovision) δηλ. πολύ κακό για το τίποτα.
Το πρόβλημα μου έγγειται στο ότι για το show αυτό έχουν δαπανήθεί πολά χρήματα χωρίς αντίκτηπο για τον καταναλωτή.
Με απλά λόγια, δεν μπορεις ρε φίλε (RENAULT - DACIA) να ξοδέυεις για αγωνιστικά ενώ δεν παρέχεις τα βασικά π.χ. θερμόμετρο ή καλή συναρμογή των πλαστικών για απουσία τριγμών. Θα προτημούσα λοιπόν να μοιράζεσαι μαζί μας άλλες πληροφορίες πιό κοντά στους κοινούς θνητούς που κατοικοεδρέυουν σε αυτό το Forum.Υ.Γ Η αεροτομή που του βάλανε είναι απαράδεκτη αισθητικά, χαλώντας και το τελευταίο σημείο ενδιαφέροντος, την όψη.
Προφανώς όλα τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη, ευχαριστώ για την προσοχή. -
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
Εγώ το έχω παραγγείλει από αρχές Μαΐου και το περιμένω Αύγουστο. Προχθές πέρασα από την αντιπροσωπεία και μου είπε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα και βρίσκεται στην παραγωγή. Βέβαια βλέπω με το φίλο ikarus κάναμε την παραγγελία περίπου ταυτόχρονα (αυτός και με ESP) και περιμένει να παραλάβει αρχές Ιουλίου. Πως τα κατάφερες φίλε; έχεις κάποιο νέο;
- Laurete 4*4 dci Basalte ESP ---- Παραγ/εια 20/4/11 --- Παραλαβή Τέλη Αυγούστου (Pozpilot)
- Laurete 4*4 dci Λευκό (Dimtaz) ------------- 26.000χλμ Χωρίς κανένα πρόβλημα
- Laurete 4*4 dci Basalte (Stathis 1980) -------Παραλαβη 18/02/11 9800χλμ.Χωρίς κανένα πρόβλημα
- Laurete 4x4 dci black (tetradusterios)--------Παραγγελεία 31/03/11----Παραλαβή αρχές Ιουλίου (I hope)
- Laurete 4x4 dci Basalte ASR ESP (Teohunter)------Παραγγελια 28/03/2011--Παραλαβη αρχες Σεμπτεμβρη(Και βλεπουμε)
- Laurete 4*4 dci Λευκό ASR ESP (ikarus) ---- Παραγγελεία αρχές Μαΐου --- Παραλαβή αρχές Ιουλίου (Ελπίζω)
- Laurete 4X4 dci Μαύρο Nacre (Kriti40)
Laurete 4x4 dci Λευκό (Hlias_GR) ------------Παραγγελία αρχές Μαΐου --- παραλαβή Αύγουστο - Laurete 4X4 dci Μαύρο (apgi) --Παραγγελία 2/3/2011--Παραλαβή 28/4/2011--1600 χλμ. No prob ΑΨΟΓΟ!!
- Laurete 4X4 dci Μαύρο(odis)
πάντως σήμερα που πέρασα από την αντιπροσωπεία της Renault-Dacia, μου έλεγε ο πωλητής πως δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες στα duster, ειδικά με τα νέα χαράτσια, που τρέχουν όλοι να πουλήσουν τα 2λίτρα και 3λιτρα suv, και να πάρουν το duster. Μάλιστα μου είπε πως ευτυχώς που υπάρχει και αυτό και ξελασπώνουμε ως αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης ikarus έγραψε:
Αγαπητέ Vasilism θέλω να σου μεταφέρω μερικές σκέψεις τις οποίες ελπίζω να δεχθείς χωρίς παρεξύγιση :-1 Η αγωνιστική έκδοση του Duster για το Pikes Peak που με τόση σπουδή μας έχεις παρουσιάσει στο forum, δεν έχει τίποτε κοινό πλήν του ονόματος και της μάσκας με το αυτοκίνητο που προσπαθούμε να αγοράσουμε οι περισότεροι συμετέχοντες στη συζήτηση. Οι δε επιδόσεις του στους διάφορους αγώνες (1ο, 3ο, κλπ) δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να επιρρεάσουν κάποιον υπέρ ή κατά της Μάρκας και του μοντέλου μια και όπως προείπα 'ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και οποίες ομοιότητες με αληθινές καταστάσεις ή πρόσωπα είναι απλώς σύμτωση'.
-2 Επιπρόσθετα, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία 'μετάγκιση' τεχνολογίας στα αυτοκίνητα παραγωγής διότι ο τεχνολογικός προσανατολισμός του αγωνιστικού (επιδόσεις - κρατήματα - αεροδυναμική κ.α) είναι εντελώς αντίθετος από αυτον του 'κοινού' (κατανάλωση - ανεση - ικανοτητες εκτός δρόμου κλπ).
-3 Συνεπώς η όλη κατάσταση δεν είναι τίποτε άλλο από ένα Show (βλέπε Eurovision) δηλ. πολύ κακό για το τίποτα.
Το πρόβλημα μου έγγειται στο ότι για το show αυτό έχουν δαπανήθεί πολά χρήματα χωρίς αντίκτηπο για τον καταναλωτή.
Με απλά λόγια, δεν μπορεις ρε φίλε (RENAULT - DACIA) να ξοδέυεις για αγωνιστικά ενώ δεν παρέχεις τα βασικά π.χ. θερμόμετρο ή καλή συναρμογή των πλαστικών για απουσία τριγμών. Θα προτημούσα λοιπόν να μοιράζεσαι μαζί μας άλλες πληροφορίες πιό κοντά στους κοινούς θνητούς που κατοικοεδρέυουν σε αυτό το Forum.Υ.Γ Η αεροτομή που του βάλανε είναι απαράδεκτη αισθητικά, χαλώντας και το τελευταίο σημείο ενδιαφέροντος, την όψη.
Προφανώς όλα τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη, ευχαριστώ για την προσοχή.Ασχετα αν αυτή η προσπάθεια του αγωνιστικού Duster περνάει στα συμβατικά μοντέλα ή όχι, τι πειράζει να υπάρξει ενημέρωση?
Και οι Ferrari άπιαστο όνειρο είναι για τους πολλούς. Σημαίνει ότι δεν έχουν ενδιαφέρον? -
Ο χρήστης ikarus έγραψε:
Φιλε Hlias_GR δυστυχώς κι εγώ στο ίδιο καζάνι βράζω τελικά. 'Ξαφνικά' η ημερομηνία παράδοσης πήρε παράταση για μέσα με τέλος Αυγούστου και έχω πραγματικά εγκλωβιστεί. Διάφορες δικαιολογίες περι ESP κλπ. δεν με ικανοποιούν.Αγαπητέ Vasilism θέλω να σου μεταφέρω μερικές σκέψεις τις οποίες ελπίζω να δεχθείς χωρίς παρεξύγιση :
-1 Η αγωνιστική έκδοση του Duster για το Pikes Peak που με τόση σπουδή μας έχεις παρουσιάσει στο forum, δεν έχει τίποτε κοινό πλήν του ονόματος και της μάσκας με το αυτοκίνητο που προσπαθούμε να αγοράσουμε οι περισότεροι συμετέχοντες στη συζήτηση. Οι δε επιδόσεις του στους διάφορους αγώνες (1ο, 3ο, κλπ) δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να επιρρεάσουν κάποιον υπέρ ή κατά της Μάρκας και του μοντέλου μια και όπως προείπα 'ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και οποίες ομοιότητες με αληθινές καταστάσεις ή πρόσωπα είναι απλώς σύμτωση'.
Προφανώς όλα τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη, ευχαριστώ για την προσοχή.Φυσικά τις δέχομαι χωρίς καμιά παρεξήγηση αλλά όπως είπε και ο φίλος cosneo δεν νομίζω να βλάπτει η ενημέρωση. εξάλλου αν το πάμε έτσι και τα Dacia που αγοράζουν δεν είναι Dacia...
Υ.Γ. ότι κάνω δεν το κάνω για να πείσω κάποιον να το αγοράσει..για απλή ενημέρωση το κάνω.
Υ.Γ.2 στο τοπικ δεν μπορούνε να μιλάνε μόνο αυτοί που θέλουν να αγοράσουν η αυτοί που κατέχουν στην προκειμένη. υπάρχουν και άλλα θέματα που αφορούν το Duster πέρα της αγοράς από κάποιον..
-
Ο χρήστης kriti40 έγραψε:
Θα έχουν πάρει τα βουνά φαίνεταιΚαλησπέρα.
Και εγώ διάβασα αυτά τα τεστ. Στη πραγματικότητα δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά από ένα Jimny ή ένα Peugeot. Τα φρένα δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση προβλημα στο αμάξι. Πρόβλημα είναι η πρόχειρη κατασκευή του αυτοκινήτου γενικά. Μετά τα 20.000 χιλ αρχίζει να τρίζει στις πόρτες στα αμορτισέρ στα πλαστικά στο πορτ παγκάζ. Τριξίματα γενικώς.Φίλε Kriti40,
Είναι τόσο απογοητευτική η εικόνα όσο την μεταφέρεις? Θέλω να πώ, όλα τα αυτοκίνητα παρουσιάζουν κάποιους τριγμούς χωρίς απαραίτητα να είναι φθηνά. Τώρα άν στο δικό σου Duster μήπως υπάρχουν λόγοι ύπαρξης παραπάνω τριγμών όπως:- Παρατεταμένη έκθεση σε ήλιο χωρίς ηλιοπροστασία
- Παρατεταμένη ή απρόσεκτη οδήγηση σε εκτός δρόμου διαδρομές
Περισσότερο με τρόμαξε ο τριγμός από τα αμορτισέρ απο αυτά που ανέφερες. Τώρα για τα πλαστικά είναι ένα θέμα εάν δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι αλλά πάλι κάποι φίλοι με παρόμοια προβλήματα τα έλησαν ώς ένα βαθμό χρησιμοποιώντας αφρώδη υλίκα σε σημεία συναρμογής. Ενοείται ότι έλησαν και ξαναέδεσαν τα συγγεκριμένα τμήματα.
-
Τους επόμενους μήνες θα εισαχθεί και το dci90. Μάλλον προς φθινόπωρο.
-
Άκουσα χθές στις ειδήσεις ότι τον Άυγουστο θα ψηφιστεί η απελευθέρωση του πετραλαίου στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης μιας και οι κινητήρες Euro 5 είναι καθαρότεροι από τους σντίστοιχους βενζίνης. Εσάς πήρε τίποτα το αυτί σας?
Παρέλαβε κανείς ή όλοι είμαστε στην αναμονή. Σε μια αντιπροσωπεία που ρώτησα δίνουν παράδοση 1 με 1,5 μήνα το πολύ, και πράγματι είδα ανθρώπο να παραλαμβάνει σε 1 μήνα βενζινοκίνητο αλλά για ντιζελ μου είπαν 4 με 5 μήνες παράδοση μιάς και δεν προλαβαίνουν να δένουν κινητήρες. Όλη η Ευρώπη αγοράζει ντιζελ. Αντε να δούμε θα γίνει τελικά πραγματικότητα το μέτρο της παράλογης απαγόρευσης της πετρελαίοκινησης σε Αθήνα Θεσσαλονίκη.
-
Άντε πάλι με την παραπληροφόρηση των δημοσιογραφίσκων. Το έχουμε πει 10.000 φορές! Οι ντίζελ ΔΕΝ είναι 'καθαρότεροι' από τους βενζινοκινητήρες. Απλά καίνε λιγότερο και έτσι παράγουν λιγότερο CO2. Όσο για την απελευθέρωση, εγώ την ακούω 20 χρόνια και ακόμα δεν την έχω δει (ευτυχώς). Δε νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτα τώρα.
-
Αν καταργηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύεται η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Οι ρύποι δεν ενδιαφέρουν κανέναν, έτσι κι αλλιώς είναι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ.
Με την πετρελαιοκίνηση θα είναι λίγο παραπάνω. -
Έ δεν παει παραπάνω όμως
Η κατάσταση ήδη κάποιες μέρες του καλοκαιριού είναι αποπνιχτική
Ναι να επιτραπεί αλλά να έχουν όλα φίλτρο μικροσωματιδίων υποχρεωτικά και να αλλάζεται όποτε ορίζει ο κατασκευαστής κι αν είναι δυνατόν και νωρίτερα -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Έ δεν παει παραπάνω όμως
Η κατάσταση ήδη κάποιες μέρες του καλοκαιριού είναι αποπνιχτική
Ναι να επιτραπεί αλλά να έχουν όλα φίλτρο μικροσωματιδίων υποχρεωτικά και να αλλάζεται όποτε ορίζει ο κατασκευαστής κι αν είναι δυνατόν και νωρίτεραΓιατι?? Μια χαρα ειναι η ατμοσφαιρα της Αθηνας. Πρεπει να απεργουν τα ταξι ομως για να καθαριζει .
Παντως το φιλτρο δεν ξερω αν θα το αλλαζαΚαι για να επανελθω ον τοπικ. Μπηκα σε εκθεσιακο Dacia Duster και η γνωμη μου ειναι πολυ καλη, καθοτι αν το ειχα δεν θα το λυπομουν καθολου . Τωρα για την εργονομια που εχει αναφερθει και την ποιοτητα του θυμιζει αυτοκινητων των 90's, χωρις να με ξενιζει για τα λεφτα που το διαθετουν (να πεσει η τιμη κιαλλο παραυτα ). Τι ντουλαπακι ειναι αυτο??? Εβαζα το χερι, το βαζα και επρεπε να φτασω στον αγκωνα για να πω οτι εφτασα στο τελος . Πάτο άπατο το ντουλαπακι
-
Τωρα τελευταια το εχει βαλι στο ματι ο πατερας μου και θελει να το αγορασει,κυριως ενδιαφερεται για το 4x2.
Οι αποριες μου(ειναι υπερβολικα πολλες οι σελιδες του τοπικ για να τις διαβασω ολες)αφορουν την καταναλωση και την αξιοπιστια.Επισης πιστευεται οτι αξιζουν τα παραπανω χρηματα για το diesel μια και μενουμε επαρχια και δεν εχουμε περιορισμο. -
Diesel δαγκωτό για επαρχία.
- Ανώτερος τεχνολογικά κινητήρας από τον βενζινοκινητήρα 1.6.
- Χαμηλότερα τέλη.
- Μικρότερη κατανάλωση.
Για αξιοπιστία δοκιμασμένα μέρη Renault έχει για χρόνια. Αρα δεν τίθεται καποιο ιδιαίτερο θέμα.
Κάποιοι μικροτριγμοί έχουν αναφερθεί μετά από χρήση.
Για τα λεφτά του είναι απλά all the money, αρκεί κάποιος να ξέρει τι και γιατί το αγοράζει.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Diesel δαγκωτό για επαρχία.- Ανώτερος τεχνολογικά κινητήρας από τον βενζινοκινητήρα 1.6.
- Χαμηλότερα τέλη.
- Μικρότερη κατανάλωση.
Για αξιοπιστία δοκιμασμένα μέρη Renault έχει για χρόνια. Αρα δεν τίθεται καποιο ιδιαίτερο θέμα.
Κάποιοι μικροτριγμοί έχουν αναφερθεί μετά από χρήση.
Για τα λεφτά του είναι απλά all the money, αρκεί κάποιος να ξέρει τι και γιατί το αγοράζει.
Επιπλέον στα 16.000 χιλ αλλάχτηκε η αντλία νερού
το φλοτέρ καυσίμου είναι προβληματικό (Θα αλλαχθεί λέει, από τον απρίλη περιμένω)
τώρα ο δίσκος δεν ξεκουμπώνει καλά, πρέπει να παω ξανά συνεργείο
Και το τελευταίο: Ο υπολογιστής ταξιδίου έχει 'αυτονομιστικές' τάσεις, μηδενίζει όταν εκείνος γουστάρει, και όχι όταν θέλω εγω!!!!
Α επίσης μην πέσεις σε κανά βενζινά με σκάρτο Diesel, καπνίζει από την εξάτμηση σαν γερμανική φαμπρικα το 1960.
Dacia Duster