May 21, 2011, 9:55 AM

Ο χρήστης patroklos12 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και μη του duster,
Παρακολουθώ εδώ και καιρό ότι υπάρχει στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Με ενδιαφέρει η αγορά ενός diesel (με δισκόφρενα πίσω και esp).
Πρόσφατα έκανα testdrive το 1,6 αλλά δυστυχώς με απογοήτευσαν τα φρένα. Δεν είχα καλή αίσθηση (και ίσως την εντύπωση ότι δεν φρέναρε καλά το αυτοκίνητο, όσο και να πατούσα τέρμα το πεντάλ). Με γύρισε χρόνια πίσω όταν οδηγούσα ένα clio (μοντ. 1993). Μαθημένος με τα φρένα του ΤΟΥΟΤΑ (COROLLA 10 ετών), το τεστ ήταν μια απογοήτευση (σε ότι αφορά το φρενάρισμα). Μπορείς κάποιος φίλος του forum που οδηγάει το αντίστοιχο μοντέλο με πίσω δισκόφρενα να εκθέσει τις εμπειρίες του (σε φρενάρισμα και ίσως συμπεριφορά σε στροφές).
Κατά τα άλλα με δυσκόλεψε μόνο το παρκάρισμα (με το corolla δε χρησιμοποιώ καθρέπτες, απλά το πίσω τζάμι), ενώ δεν πρόσεξα (ίσως λόγω νοοτροπίας) την απλότητα του ταμπλώ (κάτι που επισημάνθηκε όμως και σχολιάστηκε έντονα από τη σύζυγο). Συγγνώμη αν το θέμα έχει ήδη απαντηθεί και δεν το έχω προσέξει. Περιμένω απαντήσεις.
Σας ευχαριστώ
Άρης

Φιλε μου καλημερα. Εχω να σου πω οτι μεχρι στιγμης δεν υπαρχει duster με δισκοφρενα πισω. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να παραγγειλεις το 1.5 dci με esp το οποιο diesel εχει μεγαλυτερα ταμπουρα πισω . Καλο θα ηταν να κανεις ενα test drive στο συγκεκριμενο αυτοκινητο και μετα να αποφασισεις. Παντως η αποσταση ακινητοποιησης σε ολα τα suv ειναι παραπανω απο τα αντιστοιχα μη suv. Εγω για παραδειγμα που εχω το tucson 2.0 μοντελο 2005 η αποσταση ακινητοποιησης ειναι 1,5 μετρα λιγοτερο απο το duster.Αυτα.