-
Δεν ξέρω εαν έχει αναφερθεί η πτώση των τιμών στη γραμμή ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΚΥΛΛΗΝΗ.
http://www.ionianferries.gr/prices.asp
http://www.kefalonianlines.com/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=512&lang=el
-
Bye Bye Barcelona is a documentary about a city and it's relationship with tourism, about the difficult coexistence between Barcelona and it's people with tourism and tourists. It is a documentary that exposes through the thoughts of some of it's residents, the grave effects that mass tourism has in the city. You can watch this documentary from beginning to end, or you can watch it through it's chapters and at your own rhythm. It's sole purpose is to serve as counterweight to the much repeated idea that tourism is a win-win business. This documentary is about what we lose because of it.
-
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
μήπως μπορεί να επιβεβαιώσει κανείς αν οι μπρίζες ρεύματος στην Β. Αμερική είναι αυτού του στυλ(με δύο υποδοχές)
ή μήπως έχουν 3 υποδοχές;
Υπάρχουν και πρίζες με 3 υποδοχές (η τρίτη είναι γείωση), αλλά οι συσκευές με 2 υποδοχές είναι συμβατές με αυτές
Επίσης στην πιό πάνω φωτο οι δύο κάθετες σχισμές δέν έχουν το ίδιο μήκος. Αυτές οι πρίζες εχουν πολικότητα. Αν όμως η συσκευή δέν έχει συγκεκριμένη πολικότητα (το 99,9% των συσκευών) τότε θα έχει δύο στενά βύσματα οπότε μπορεί να μπεί σε αυτή την πρίζα.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα!
-
Ευχαριστώ, βασικά έψαχνα αντάπτορα για φόρτιση ευρωπαικής(not UK) συσκευής σε αμερικάνικη μπρίζα, αλλά δεν ήξερα τι πρίζα έχουν οι αμερικάνοι
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Επίσης στην πιό πάνω φωτο οι δύο κάθετες σχισμές δέν έχουν το ίδιο μήκος. Αυτές οι πρίζες εχουν πολικότητα.Πολικότητα σε εναλλασσόμενο ρεύμα ?
-
Ετσι ειναι στην Αμερικη κυριος, ειναι μπροστα.
-
δεν έχει να κάνει με τη λειτουργία της συσκευής, αλλά με κανονισμούς ασφαλείας. Προστατεύεις τη φάση περισσότερο (ή διακόπτεις) γιατί αν την ακουμπήσει κάποιος μπορεί να εύκολα να κλείσει κύκλωμα. Με το ουδέτερο, όχι.
-
Με συγκινησες ρε μπαγάσα με αυτά που έγραψες
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επίσης στην πιό πάνω φωτο οι δύο κάθετες σχισμές δέν έχουν το ίδιο μήκος. Αυτές οι πρίζες εχουν πολικότητα.
Πολικότητα σε εναλλασσόμενο ρεύμα ?
Προφανώς και δεν υπάρχει πολικότητα στο εναλλασσόμενο, αλλά έχει επικρατήσει και εκεί η έκφραση...
Κι εγώ στους τεχνίτες μου, όταν δίνουν παροχή σε ένα πίνακα, τους ρωτάω αν τσέκαραν πολικότητα...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
νομίζω τελευταία έχετε περάσει πολύ χρόνο μαζί εσείς οι δύο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επίσης στην πιό πάνω φωτο οι δύο κάθετες σχισμές δέν έχουν το ίδιο μήκος. Αυτές οι πρίζες εχουν πολικότητα.
Πολικότητα σε εναλλασσόμενο ρεύμα ?
Σε πολύ παλιές συσκευές και για λόγους ασφαλείας, το σασί ήταν συνδεδεμένο πάνω στο ουδέτερο. Είναι το poor man's way να γειώσεις μία συσκευή με μόνο δυο καλώδια, χωρίς ξεχωριστό αγωγό γείωσης.
Δέν είναι τόσο επικίνδυνο όσο ακούγεται, απλά το σασί θα είναι ελάχιστα ηλεκτρισμένο ανάλογα με το πόσο ρεύμα καταναλώνει η συσκευή (στην πράξη λιγότερα απο 5 βόλτ). Συνήθως αυτές οι συσκευες είχαν και εξωτερική μόνωση βέβαια, δέν ήταν εκτεθειμένο το σασί.
Και φυσικά για να λειτουργήσει το σύστημα πρέπει η πρίζα να έχει συγκεκριμένη πολικότητα, αλλιώς αν μπορείς να τη βάλεις όπως να ναι θα ηλεκτρίσεις το σασί! Η μόνωση μετά μπορεί να μήν είναι σχεδιασμένη να αντέξει τάση δικτύου
Δέν νομίζω οτι υπάρχουν πλέον τέτοιες συσκευές στο εμπόριο, απλά για λόγους συμβατότητας οι πρίζες στους τοίχους εχουν παραμείνει με πολικότητα.
-
Επιστρέψαμε από τη Σκωτία, μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, τόσο για το μέρος όσο και για το reunion.
Από Μ. Παρασκευή μέχρι Δεύτέρα του Πάσχα δεν έριξε σταγόνα, είχε ασταμάτητη λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες.
Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να κάνουμε ούτε όσα θέλαμε, ούτε όσα προτάθηκαν, αλλά έτσι έχουμε ευκαιρία και για επόμενη επίσκεψη, γιατί μία ίσον καμία. Οι διαδρομές που έγιναν ήταν οι κάτωθι:
Ευχαριστήθηκα πολύ την οδήγηση και τους δρόμους παρά την κατά τόπους κίνηση, και παρότι συνηθισμένος στα τοπία του νησιού, η φύση ήταν απλά καταπληκτική. Η τελετή λήξης έγινε σε pub του Εδιμβούργου, απ' όπου ο καθένας στη συνέχεια τράβηξε για τη χώρα του.
Έχω ανεβάσει μερικές φωτογραφίες εδώ, αν και έβγαλα πολύ περισσότερες και πιο τουριστικού ύφους, όπως πχ:
The Falkirk Wheel by asaposto, on Flickr
Window view by asaposto, on Flickrκαι
-
Ωραίο το Falkirk Wheel!
(θυμάμαι έχει και ωραίο playground ).
-
Ρε συ, μπυρες πινατε;;
Κανα αποστακτηριο επισκεπτηκατε;
εδιτ: ακυρο. τωρα βλεπω τις αλλες -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Είναι κανείς Ρεθυμνιώτης εδώ; Κατεβαίνω με την παρέα για έναν γάμο, αλλά θα μείνουμε 3-4 μέρες παραπάνω...Τώρα το είδα!
πότε κατεβαίνετε και που είναι ο γάμος;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Είναι κανείς Ρεθυμνιώτης εδώ; Κατεβαίνω με την παρέα για έναν γάμο, αλλά θα μείνουμε 3-4 μέρες παραπάνω...
Τώρα το είδα!
πότε κατεβαίνετε και που είναι ο γάμος;
Σύντεκνε ευχαριστώ αλλά άργησες, ψες αργά γύρισα από Κρήτη. 4 μέρες πέρασα ΜΟΝΑΔΙΚΑ. Το καλοκαιράκι θα έρθω Ρέθυμνο for sure. Άσε που κόπηκα κατά λάθος και αντί για αίμα έτρεξε ρακή
-
Μπακαλόγατο πήγες;
Sent from Samsung Mobile
-
Ω ναι, Μπακαλόγατο, στα 2 Ρου, στο Χαβεσιλίκι, Figaro, Living Room, Fraoules, Chaplin's, στον Κόκκινο ( ) αααα ναι, και στον γάμο του κολλητού μου και το γλέντι στην υπέροχη ταβέρνα της Ιφιγένειας, στα Αγκουσελιανά
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ω ναι, Μπακαλόγατο, στα 2 Ρου, στο Χαβεσιλίκι, Figaro, Living Room, Fraoules, Chaplin's, στον Κόκκινο ( ) αααα ναι, και στον γάμο του κολλητού μου και το γλέντι στην υπέροχη ταβέρνα της Ιφιγένειας, στα ΑγκουσελιανάΒλέπω γύρισες αρκετά
Να πω την αλήθεια όμως, ο Μπακαλόγατος...μόδα είναι
Από καθαρή διαστροφή... ποιός έπαιζε στο γάμο;
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ