-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...αλλά η αλλαγή του 'ρομαντικού διδύμου' με τα δύο παιδάκια (Scodelario και Thwates) εμένα με άφησε εντελώς αδιάφορο...Στο Baby Driver αποδεικνύεται πως, το ακριβώς αντίθετο -δηλαδή ένα νεανικό ρομαντικό δίδυμο ως πρωταγωνιστές που πραγματικά 'δουλεύει' on-screen- μπορεί να εκτινάξει μια ταινία. Πέραν του γεγονότος βέβαια ότι το Baby Driver είναι γενικά εκπληκτική ταινία και σε εντελώς άλλο κινηματογραφικό σύμπαν από τους Transformers που έγραψα πιο πριν.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
To Das Boot μου έχει αρέσει και δεν γράφω το πως και το γιατί, αφού τα όσα λέει η ανάλυση με εκφράζουν. Το θεωρώ πολύ ρεαλιστικό ως προς την εικόνα των υποβρυχίων στο εσωτερικό τους (για την εποχή τους). Την θεωρώ προσεγμένη και το αναφέρει και το απόσπασμα. Οι 3 και κάτι ώρες που διαρκεί επειδή μου φάνηκαν λίγες!
Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να την δώ και λατρεύω τις ταινίες με υποβρύχια. Διαβάζω ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο είδος....θέλω να την δω σύντομα!!
Ίδιες προτιμήσεις έχουμε Φάνη!
-
Spiderman: Homecoming
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή η ταινία έχει τόσο καλές κριτικές και ratings. Μάλλον είμαι αρκετά μεγάλος για να ενθουσιαστώ με τις 'νεανικές' π@π@ρίτσες που έκαναν σε όλη τη ταινία σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες. Εξαιρώ Downey και φυσικά τον μέγιστο Keaton, οι οποίοι φαίνεται ότι είναι οι μοναδικοί που δεν νόμιζαν ότι πήγαν για picnic όταν γύρναγαν τις σκηνές τους. Η γυναίκα μου -τη βλέπαμε μαζί τη ταινία- νόμιζε ότι είναι παρωδία, για τόσο 'αστεία' ταινία μιλάμε (και έχει δει μαζί μου όλες τις MCU ταινίες).
Και αν ΙΣΩΣ εξαιρέσω τον Holland ως Parker/Spidey, καθώς και τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, το υπόλοιπο cast είναι ίσως από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις miscasting, με τον Flash και την MJ (ότι και να λέει η ίδια) να είναι τρα-γι-κές επιλογές
-
Είδα το Brave Men. Ριψοκίνδυνοι Άνδρες. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση της αμερικανικής εκδοχής των δασοκομαντος. Όπως σε πολλά πράγματα έτσι και σε αυτό οι Αμερικανοί έφτασαν στο έπακρο. Πραγματικά, οι απαιτήσεις ένταξης σε αυτές τις ομάδες είναι αντίστοιχες επίλεκτων ειδικών δυνάμεων κ αυτό φαίνεται στη ταινία. Οι τύποι έσβηναν φωτιές χωρίς νερό και προσέγγιζαν επιστημονικά σχεδόν τις καταστάσεις. Αλλα ήθελε πολύ γερά νεύρα και ολυμπια ψυχραιμία για να αντέξεις .Φυσικά ηταν αληθινή ιστορία, κάτι που δεν το είχα ψάξει νωρίτερα κι έτσι το τέλος ήταν σοκαριστικό.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν την είχα πάρει πρέφα τόσο καιρό, κυρίως γιατί δεν εμφανίστηκε καν (??) στα μέρη μας, αλλά είναι πραγματικά καλή, και μόλις χθες κατάφερα να τη δω. Παρωδία blaxploitation, περίπου στο στυλ του Tarantino, αν και είναι σχεδόν εξ'ολοκλήρου του White. Για τους πιο μεγάλους από εμάς, που θυμούνται ή/και γουστάρουν το συγκεκριμένο στυλ, Must-See
-
La proie το είδα χτες, καλό
-
Είδα το 1968 του Μπουλμέτη(Σκηνοθέτη της Πολίτικης Κουζίνας και του Νοτιά), μουσική πάλι από την Ρεμπούτσικα. Εξαιρετική ταινία, ακόμα και σαν ψυχαγωγία να την δεις. Σίγουρα σε μπασκετάνθρωπους άλλων εποχών που μεγάλωσαν ακούγοντας για την ΑΕΚ του 1968 θα λέει πολλά περισσότερα, αλλά ακόμα και άσχετος να είσαι σε μεταφέρει πολύ καλά στο κλίμα της εποχής. Σε αυτό βοηθάει κι η παρουσία των ορίτζιναλ πρωταγωνιστών του αγώνα, ακόμα και των αντιπάλων Τσέχων πχ μιλάει και εμφανίζεται ο Ζούπας, ο Τρόντζος, ο Λαρεντζάκης, ακόμα κι ο Γ.Ιωαννίδης εμφανίζεται, ενώ συνεχής είναι η παρουσία του σχολιαστή του αγώνα-τότε-Γεωργίου. Αυτό είναι το ένα σκέλος, το άλλο σκέλος είναι η μεταφορά χρόνια πίσω κι η σύνδεση με τον μικρασιατικό ελληνισμό, χωρίς όμως με την πίκρα της απώλειας.
Παρακάτω 2 σπόιλερ από την ταινία:
1)[spoiler:1882ecip]Το βράδυ του αγώνα μια κοπέλα, ίσως η γυναίκα του πηγαίνει στο τάφο του Γ. Μόσχου κορυφαίου παίκτη της ΑΕΚ που είχε πεθάνει 2 χρόνια νωρίτερα από καρκίνο και ακούει το ματς από τα μνήματα[/spoiler:1882ecip]
2[spoiler:1882ecip]Οι πάικτες της Σλάβια αναφέρουν ότι μετά την ήτα οι Έλληνες για να τους παρηγορήσουν τους πήγαν σε στριπτιτζάδικο κι όλοι ήταν πολύ ικανοποιημένοι[/spoiler:1882ecip] -
Είδα χθες τον Μαύρο Πάνθηρα, τη καινούρια ταινίας της Μάρβελ. Περίμενα 2 ώρες ψυχαγωγία, αλλά τελικά ήταν ακόμα καλύτερα. Δεν καταλάβαινες αμέσως ότι όλοι οι ήρωες, καλοί-κακοί ήταν μαύροι κι οι λευκοί έπαιζαν δευτερεύοντα ρόλο. Ήταν πολύ πετυχημένος ο συνδυασμός αφρικανικών παραδόσεων φυλών όσον αφορά τη διαδοχή, τον τρόπο ζωής αλλά κάτω από το πρίσμα μιας προηγμένης τεχνολογίας. Φυσικά τα πολιτικά μηνύματα ήταν εμφανή(καταπίεση μαύρων αλλά και εκμετάλευση των αφρικανών => αντίδραση και εξέγερση, εξ ου ίσως κι ο τίτλος της ταινίας που παραπέμπει στη γνωστή οργάνωση των μαύρων της αμερικής) αν και νομίζω ότι το πολυπληθές αλλά μικρής ηλικίας κοινό χθες στην αίθουσα δεν είχε τέτοιες σκέψεις.
Κατά τα άλλα τα εφέ, οι σκηνές πάλης αλλά και μάχης ήταν για μένα ένα κλικ πιο πάνω από τα συνήθη της Μάρβελ, όπως κι η μουσική υπόκρουση κάνοντας την ταινία ίσως μια από τις καλύτερες της σειράς. Φυσικά αξίζει να την δείτε. -
Εγώ έχω κλείσει μάλλον για Κυριακή να το δω με φίλους εξίσου nerds για comics, υπερήρωες κλπ (είμαστε από το '70, όχι τώρα που έχει γίνει της μόδας), και απλά να προσθέσω ότι ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε ακριβώς μέσα στην εποχή του black awareness και του blaxploitation, και χωρίς να ξέρω αν υπήρχαν 'κρυφά κίνητρα', θεωρώ ότι ήταν προσπάθεια της -τότε πολύ μικρής ακόμα κοινότητας- να προσελκύσει και νέο -μαύρο- αναγνωστικό κοινό. Γι'αυτό πιστεύω και η ταινία -που δεν είναι ακριβώς all-black-cast, αλλά πλησιάζει- προσπαθεί να αποτίσει φόρο και να επιτελέσει τον ίδιο σκοπό...
-
Είδα το Darkest Hour...απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!!
Και ο Gary Oldman είναι όχι απλά για Όσκαρ, αλλά κάτι παραπάνω...ο άνθρωπος είναι εκπληκτικός ηθοποιός.
-
Το είδα και εγώ . Πραγματικά εξαιρετικό .
Είδα και το 1968 , αν και βάζελος . Δεν ήταν ταινία . Ηταν ντοκυμανταίρ και σαν τέτοιο ήταν ενδιαφέρον .
-
Είδα το Shape of Water. Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο παραμύθι, στο πλέγμα του ψυχρού πολέμου που δίνεται πολύ πειστικά, πχ ακόμα και στα αποδυτήρια έχει πινακίδες που προειδοποιούν, με τους κακούς να είναι όσο το δυνατόν κακοί, ενώ αφού είναι παραμύθι οι καλοί θριαμβεύουν no matter what.
P.S.
Η Sally Hawkins που παίζει τη μουγγη ηρωίδα έχει ένα αρκουντως καμπυλωτό σώμα, το οποίο είδαμε από κάθε άποψη και μας άρεσε.Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Είδα χθες τον Μαύρο Πάνθηρα, τη καινούρια ταινίας της Μάρβελ. Περίμενα 2 ώρες ψυχαγωγία, αλλά τελικά ήταν ακόμα καλύτερα.....Κατά τα άλλα τα εφέ, οι σκηνές πάλης αλλά και μάχης ήταν για μένα ένα κλικ πιο πάνω από τα συνήθη της Μάρβελ, όπως κι η μουσική υπόκρουση κάνοντας την ταινία ίσως μια από τις καλύτερες της σειράς. Φυσικά αξίζει να την δείτε.Καλούτσικη, αλλά επ'ουδενί δεν δικαιολογεί το ντόρο (και το 97% στο rotten ) που έχει γίνει για αυτή. Να τη δεις ναι, αλλά ότι είναι η καλύτερη ? Όχι, GotG και Deadpool είναι σταθερά στη κορυφή για μένα. Και θα έλεγα ότι η απολύτως καλύτερη του είδους είναι η WW.
Όσο για τα effects, απλά επειδή το BP είναι σχετικά 'προσγειωμένη' ταινία, δεν είναι CGi-fest, και νιώθεις ότι υπάρχει 'βάρος' στις μάχες και στα τεκταινόμενα, όσα effects και αν έχουν προστεθεί. Αντιθέτως, η μάχη π.χ. Superman-Doomsday ξέρεις ότι είναι τίγκα CGI και απλώς έχουν κουμπώσει τη φάτσα του Cavill....
Το μοναδικό πολύ θετικό στο BP είναι ότι είναι ίσως η πρώτη ανάλογη ταινία που πραγματικά υπάρχει 'κακός', που σε καλεί να 'επενδύσεις' πάνω του και σου προκαλεί έντονα συναισθήματα. Ακόμα και ο τιτανομεγιστοτεράστιος Weaving ως RedSkull δεν μου προκάλεσε παρόμοια συναισθήματα. Προσοχή, δεν λέω ότι είναι επιπέδου π.χ. Seven, αλλά για ηρωοταινία, ο Killmonger ήταν πάρα πολύ καλός.
-
Είδα εχθές το Red Sparrow, με την Τζένιφερ Λόρενς, αλλά και άλλους διάσημους ηθοποιούς. Παλιάς κοπής κατασκοπευτικό θρίλερ με συνεχής ανατροπές, σε βαθμό που απορείς για το ποιος είναι ποιος, αν και λίγο αφελές σενάριο, αποζημιώνει όμως σαν ιστορία. Στα συν οι γυμνές σκηνές της Τζένιφερ.
-
Είδα την ταινία ' Ο Θάνατος του Στάλιν'
Το έργο είχε αντιδράσεις από τους συνήθεις ύποπτους και παίζεται μόνο σε 15 αίθουσες και όχι στα ΜΟΎΛΤΙ .
Η ταινία είναι γρήγορη έχει μαύρο χιούμορ αφού οι καταστάσεις εκείνων των εποχών ήταν τραγικές .
Οι ηθοποιοί προσπάθησαν και σε μεγάλο βαθμό πέτυχαν να δώσουν τα πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα .
-
Είδα το Ήσυχο Μέρος, a quiet place. Εξαιρετικό θρίλερ, σε βαθμό που καταντά καταθλιπτικό σε κάποια στιγμή. Το κλου φυσικά η έλλειψη ήχων και διαλογων, όπως μαρτυρά ο τίτλος.
-
2-for-1 για μένα, καθώς είδα το νέο Avengers και το Ready Player One
Spoiler-free συμβουλή: πηγαίντε να δείτε και τα δύο, όχι τώρα, ΤΩΡΑ!!!
Avengers ΙW: Εντάξει το ήξερα/ξέραμε ότι δεν θα είναι πιστό στο comic, και μόνο η βασική ιδέα επέζησε (o Thanos μαζεύει τα infinity stones για να σκοτώσει το μισό πληθυσμό του σύμπαντος), αλλά η ταινία είναι επική για πολλούς και διαφόρους λόγους. Καταρχήν δεν είναι για τους 'χαλαρούς', καθώς είναι 2,5 ώρες NON-STOP ACTION!!! Δεν χάνει ρυθμό και βηματισμό ποτέ και πουθενά, πραγματικά απίστευτο! Επίσης, παρόλο που εμφανίζονται σχεδόν τριψήφιος αριθμός χαρακτήρων, και προφανώς όλοι οι γνωστοί (πλην Hawkeye και Antman/Wasp), είναι εξίσου απίστευτο ότι ΟΛΟΙ έχουν screen-time, ΟΛΟΙ λένε και κάνουν κάτι σημαντικό, και ΟΛΟΙ βοηθούν την πλοκή και εν γένει την ταινία. Double-credit στους σκηνοθέτες
9.5/10
Ready Player One: ταινία που ήθελα να δω από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι γυρίζεται. Χωρίς πολλά-πολλά, όποιος είναι άνω των 40, ΠΡΕΠΕΙ να τη δει, χωρίς περιστροφές και δικαιολογίες. Θα κάνει ένα 2ωρο flashback στα νιάτα του και ταυτόχρονα θα βλέπει μια super-γ@#$τη ταινία! Αλλά και οι μικρότεροι (30αρηδες) θα δουν αρκετά πράγματα από την παιδική τους ηλικία. Οι πιο μικροί θα 'συνδεθούν' άμεσα με την έννοια του MMORG και της εικονικής πραγματικότητας, οπότε ούτε αυτοί θα έχουν πρόβλημα να παρακολουθήσουν την πλοκή και τα τεκταινόμενα, απλώς θα δυσκολευτούν λίγο με τις αναφορές, τα easter-eggs και διάφορες ονομασίες, λόγους και αιτίες που λέγονται/γίνονται κάποια πράγματα κλπ. Hint: μόνο και μόνο η προσπάθεια να ανακαλύψετε τα easter-eggs της ταινίας αξίζει όλο το κόστος του εισιτηρίου
9/10
-
Είδα την ταινίαhttp://www.athinorama.gr/cinema/movie/to_teleutaio_fili_tou_kaizer-10060311.html
Καλή έως αρκετά καλή . Ιδιαίτερο το θέμα , όχι τόσο λόγω της πραγματικής ισχύος του Κάιζερ , αλλά λόγω των θεσμικών προβλημάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει η τυχόν επιστροφή του .
-
@ ,the ace, είδα κι εγώ το avengers, όντως εξαιρετικό και φάνηκε και από τον κόσμο που παρακολουθούσε. Περίμενα κάποιο καλύτερο spoiler για το τι θα ακολουθήσει στο 2ο μέρος.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
@ ,the ace, είδα κι εγώ το avengers, όντως εξαιρετικό και φάνηκε και από τον κόσμο που παρακολουθούσε. Περίμενα κάποιο καλύτερο spoiler για το τι θα ακολουθήσει στο 2ο μέρος.Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν και έχει ήδη γυριστεί στο σύνολό του (?) δεν ξέρει κανείς τι γίνεται στο 2ο μέρος. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχει καμία σχέση με το comic (άρα ξεχνάμε κοσμικές μάχες, Eternity, Tribunal κλπ), αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εμφανιστεί ο Warlock. Τώρα πως ξαφνικά από μια αναφορά 3' σε ένα post-credit spoiler, θα εμφανιστεί ως βασικός χαρακτήρας για να σώσει το σύμπαν, δεν μπορώ να το φανταστώ....
Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]