-
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
Σήμερα όλα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι εξοπλισμένα με πολλά συστήματα
αντιρρύπανσης που ελαχιστοποιούν τις εκπομπές των ρύπων.Τα συστήματα αυτά με σημαντικότερο το φίλτρο σωματιδίων
πετρελαίου, DPF (Diesel Particulate Filter) επηρεάζονται λειτουργικά από την
περιεκτικότητα των λιπαντικών σε τέφρα (Στάχτη). Ιδιαίτερα το φίλτρο σωματιδίων
πετρελαίου μπορεί και να καταστραφεί.
Περισσότερα εδώ http://www.tosynergeio.gr/index.php?view=article&catid=35:texnika&id=923:low-saps-oils-&format=pdf&ml=4&mlt=system&tmpl=componentΕυχαριστω!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Νικο στην ετικετα να γραψουν φουλ συνθετικο(ετσι σκετο) ή 100% φουλ συνθετικο εφόσον δεν είναι δεν εχουν δικαίωμα.Αν περιεχει εστω και 1% συνθετικο λαδι μπορουν να αναφερουν τη λεξη συνθετικο....αρα και χαρακτηρισμούς όπως συνθετικης τεχνολογιας κτλ.Τουλαχιστον εδώ εχω μεινει εγω.Δεν νομιζω ότι αλλαξε κατι τωρα.
Η mobil ειχε παει στα δικαστηρια την Castrol για αυτό το λογο και τωρα παει και γραφει τις κλασσικες βλακείες που εκαναν οι αλλοι....Φοβάμαι ότι η αλλαγη στην συνθεση εγινε μονο και μονο προς οφελος της και όχι των πελατων της....
Θα γραψω σε 20κ χιλιόμετρα ή νωρίτερα αν αρχισει να κουδουνιζει ο κινητήρας....
Προς το παρον μονο απογοητευμενος δηλωνω. -
Προφανώς και πρόκειται για το ίδιο λάδι ,μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία.
Τα Mobil στο εξωτερικό αναγράφουν SHC. -
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
Προφανώς και πρόκειται για το ίδιο λάδι ,μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία.
Τα Mobil στο εξωτερικό αναγράφουν SHC.Ναι το ειδα και το μυαλο μου πηγε κατευθείαν στο : Synthetic hydro-cracked.....και επαθα μικροεγκεφαλικο....
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To βρήκα!http://www.eclipse95.altervista.org/oli ... w-live.pdf
Στις τελευταίες σελίδες έχει τη σύγκριση της παλαιότερης με τη νέα σύνθεση.
Διαβάστε το, έχει πολύ ενδιαφέρον και από όσα λίγα γνωρίζω είναι αρκετά αντικειμενικό.
Δεν φαίνεται να έχει γραφτεί τόσο με σκοπό τη στεγνή προώθηση της νέας σύνθεσης, αλλά να εξηγήσει τί πέτυχε η έρευνά τους τα τελευταία χρόνια.Το παραθέτω για μια ακόμη φορά σε αυτό το topic.
Τα Mobil 1 σε γενικές γραμμές από group 4 πέρασαν σε group 3. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι χειρότερα λάδια. Είναι συνολικά και καλύτερα ως λιπαντικά και πιο φτηνά στην παραγωγή τους.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To βρήκα!
http://www.eclipse95.altervista.org/oli ... w-live.pdf
Στις τελευταίες σελίδες έχει τη σύγκριση της παλαιότερης με τη νέα σύνθεση.
Διαβάστε το, έχει πολύ ενδιαφέρον και από όσα λίγα γνωρίζω είναι αρκετά αντικειμενικό.
Δεν φαίνεται να έχει γραφτεί τόσο με σκοπό τη στεγνή προώθηση της νέας σύνθεσης, αλλά να εξηγήσει τί πέτυχε η έρευνά τους τα τελευταία χρόνια.Το παραθέτω για μια ακόμη φορά σε αυτό το topic.
Τα Mobil 1 σε γενικές γραμμές από group 4 πέρασαν σε group 3. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι χειρότερα λάδια. Είναι συνολικά και καλύτερα ως λιπαντικά και πιο φτηνά στην παραγωγή τους.
Νικολα χθες ξανακοιτουσα το αρχειο που εχεις ποσταρει.Προς το τελος του pdf που κανει μια συγκριση (current-future) το μελλοντικο μου φαινεται χειροτερο.Η mobil τωρα εχει το current ή το future?
Επισης μιας και κρατω τα λαδια 20κ περιπου ,γνωρίζεις τι επιπτωση θα χει αυτή η αλλαγη σε σχεση με την αντοχή στα χιλιόμετρα?
Εχω την εντυπωση ότι τα group III σταθεροποιούνται καλυτερα μετα την πτωση των χαρακτηριστικων τους. -
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει όσα είπα,το λαδι που έβαζες τόσα χρονιά είναι το ίδιο λάδι με αυτά που αγόρασες πρόσφατα,την συνσθεση του κανείς από την εταιρεία παραγωγής δεν θα στην αναλύσει ή θα σου αναλύσει τα μισά από όσα περιλαμβάνει.
Στην ουσία,κάποια προϊόντα έχουν την ίδια ονομασία αλλά διαφέρουν στην ετικέτα από χώρα σε χώρα καθαρά για λόγους μάρκετινγκ. -
Η διαπίστωση ότι η mobil πήγε από group IV se III ισχύει και για το mobil 1 5w30 ESP?
-
Δεν γνωριζω ακριβως τι Group ειναι τα λαδια,ενα ειναι σιγουρο οτι προιοντα οπως της Mobil,Castrol κτλ στην Ελλαδα ειναι ολα Fully synthetic ενω στην Γερμανια ειναι SHC και HC synthesis αντίστοιχα.
Εσεις επιλεξτε αυτα με την ετικετα fully synthetic νομιζωντας οτι ειναι Group 6 -
Παίδες η τεχνολογία προχωράει.
Είναι σαν να συγκρίνεις το μοτέρ της F355 και της Α45 ΑΜG (αμφότερα 380 άλογα) και να λες πως το μοτέρ της Φερράρι είναι καλύτερο γιατί είναι περισσότερα κυβικά, στροφάρει περισσότερο, και είναι ασύγκριτα πιο ακριβό να κατασκευαστεί.
Τα οποία βεβαίως είναι σωστά αλλά δεν αρκούν για να το κάνουν καλύτερο. Η Α45 παρά το βαρύτερο σασί είναι μέχρι τον κόφτη της πιο γρήγορη.Αυτό που στην Ιαπωνία το λένε ορυκτέλαιο, σε άλλη χώρα το λένε συνθετικό. Έτσι την πάτησαν πολλοί με τα RX8 και βάζανε για χρόνια κουκουρούκου λιπαντικά μιας και στην Ιαπωνία με τους αυστηρούς ορισμούς το λιπαντικό χαρακτηριζόταν ορυκτέλαιο (αλλά σαφώς δεν ήταν με τους Ελληνικούς!)
Όπως διαβάζω εγώ το κείμενο, η νέα σύνθεση των Mobil 1 είναι συνολικά καλύτερη. Επίσης είναι φτηνότερο να κατασκευαστεί (και πρέπει να ψαχτούμε γιατί συχνά είναι τόσο ακριβά στην Ελλάδα).
-
Όντως κουκουρούκου.....ο καθένας γράφει ότι γουστάρει!!!
-
Πήγα σήμερα σε πρατήριο ΕΚΟ της γειτονιάς μου να αλλάξω λάδια.
Έβαλαν τη γνωστή αντλία που ρουφάει λάδια από πάνω γιατί λέει απαγορεύεται πλέον να σηκώνουν το αυτοκίνητο
Και φίλτρο δεν άλλαξαν γιατί ήτανε πολύ δύσκολο να το ξεβιδώσουν από πάνω... -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Έβαλαν τη γνωστή αντλία που ρουφάει λάδια από πάνω γιατί λέει απαγορεύεται πλέον να σηκώνουν το αυτοκίνητο
Και φίλτρο δεν άλλαξαν γιατί ήτανε πολύ δύσκολο να το ξεβιδώσουν από πάνω...Bαριόντουσαν μάλλον!!!
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Και φίλτρο δεν άλλαξαν γιατί ήτανε πολύ δύσκολο να το ξεβιδώσουν από πάνω...Bαριόντουσαν μάλλον!!!
Δεν απαγορεύεται, απλά δεν έχουν άδεια συνεργείου..... Λάδια χωρίς αλλαγή φίλτρου (άντε να κάνει 10Ε) είναι μισή δουλειά.
-
Βαλανε την ίδια μάρκα λαδιού ή εστω τύπου; Ή βαλανε ηταν είχαν περίσσευμα και πιο ευκολο να πιασει το χερι τους.... γιατί απαγορεύεται να έχουν ... πολλά λαδια στο ράφι!
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Λάδια χωρίς αλλαγή φίλτρου (άντε να κάνει 10Ε) είναι μισή δουλειά.+1
-
Συγνώμη, πρέπει να έχουν άδεια συνεργείου για να σηκώσουν το αυτοκίνητο, και να αλλάξουν λάδια;
Δηλαδή τόσες δεκαετίες ήταν παράνομοι;Και τα αναβατόρια γιατί τα έχουν; -
το lidl καποια στιγμη εφερνε λαδι 5λιτρο 5w/40 το καταστημα που πηγαινα το ειχε στοκ μεχρι το καλοκαιρι οπου κ εβαζα στα αυτοκινητα, ηταν πολυ καλο για τα 15-17Ε
τωρα να περιμενω καποια προωθητικη κινηση για να το ξαναδω η να μιλησω με τον υπευθυνο καταστηματος -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
το lidl καποια στιγμη εφερνε λαδι 5λιτρο 5w/40 το καταστημα που πηγαινα το ειχε στοκ μεχρι το καλοκαιρι οπου κ εβαζα στα αυτοκινητα, ηταν πολυ καλο για τα 15-17Ε
τωρα να περιμενω καποια προωθητικη κινηση για να το ξαναδω η να μιλησω με τον υπευθυνο καταστηματοςΜιλα με τον υπευθυνο,πιθανον στην αποθηκη να εχουν.
-
http://www.zougla.gr/automoto/news/agor ... in-iaponia
να τα παράγει λοιπόν στη χώρα μας!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]