-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Καλησπερα.
Δε ξερω αν υπαρχει αντιστοιχο θεμα για την καταναλωση λαδιου αλλα αν υπαρχει θα παρακαλεσω τους μοντς να το στειλουν εκει το ποστ.
Εχουμε και λεμε
Ford Focus 1.6 εκανε αλλαγη λαδιων πριν 9.000χλμ και ο δεικτης εχει φτασει στο μιν.Εκανα διαφορα διαγνωστικα οπως μου ειπε ενας μηχανικος δηλαδη παρατηρησα αν πεταει καπνιλα απο την εξατμιση το αυτοκινητο οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο πατωντας γκαζιες αλλα το αμαξι μονο ασπρο καπνο εβγαζε και τιποτα αλλο.Τι μπορει να φταιει για αυτη τη καταναλωση λαδιου που γινεται?Το αμαξι εχει μονον 89.000χλμ και ειναι 7,5 χρονων.Μεχρι περυσι το αμαξι το οδηγουσε κυριως ο μπαμπας και μονο στη πολη.Τι μπορει να φταιει?Εχω ελεγξει με φακο και οσο μπορω φυσικα τον χωρο του κινητηρα αλλα φαινεται πως δεν εχει διαροες οσο εχω δει.Επισης το αμαξι ειχε πειρακια μεχρι προτεινος αλλα μιλαμε για πολλα πειρακια αλλα τα τελευταια 500χλμ γινονται αντιλιπτα μονο σε εκκινησεις σε ανηφορες και μονο που ζοριζεται ο κινητηρας.Επισης το αμαξι εχει κανει ολα του τα σερβις στην αντιπροσωπια μεχρι ωρας με τα λαδια και τα ανταλακτικα που προτεινει η ford.Οποιαδηποτε γνωμη δεκτη δε θελω ο φοκιας μου να καιει λαδι.
Ευχαριστω.
το μοτέρ σου πρέπει να έχει λάδια 5-30 προδιαγραφών ford 913-b.
για τα πειράκια, μήπως θέλεις μπουζί ?Ουτε εγω μπορω να το καταλαβω γαμωτο. Μπουζι παιζει να θελει.Εχουν να αλλαχτουν 4 χρονια.
-
Αν διαβάσεις το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου, τα λάδια τα ελέγχεις πολύ πιο συχνά από 9.000 χλμ και συμπληρώνεις αν χρειάζεται.
Η κατανάλωση που έχεις είναι φυσιολογική, ίσως με άλλη μάρκα λαδιού να έχει μικρότερη κατανάλωση αλλά δεν χρειάζεται να ψάχνεσαι.
-
Μα γαμωτο πριν 2 χρονια δεν εκαιγε σταγονα γιατι τωρα ομως? Πρεπει να επισπευσω μια αλλαγη μπουζι και πρεπει να το επιβλεψω θερμα το θεμα.
-
καλησπερα σε ολους θελω να ρωτησω σχετικα με αλλαγη λαδιων κινητηρα. η προδιαγραφες των δυο αυτοκινητων που εχω ειναι για sae 5-30 full synthetic...ψαχνωντας και ρωτωντας βρηκα το GM - Opel SAE 5W30 Dexos 2 Συνθετικό 5Lt σε τιμη 29ευρω περιπου!!!! η ερωτηση μου ειναι θα εχω καποιο προβλημα η καποια δυσλειτουργεια αμεσα η στο μελλον αν χρησιμοποιησω το συγκεκριμενο λιπαντικο στους κινητηρες των αυτοκινητων μου που δεν εχουν καμια σχεση με το GM group...η κοινη λογικη λεει πως οχι θα περιμενω ομως και τις αποψεις σας σαν πιο ειδικοι σε τεχνικα θεματα...ευχαριστω πολυ
-
οταν λες προδιαγραφες εννοεις π.χ sae 5-30 ή sae 10-40 κλπ Η στη συσκευασια του λιπαντικου να λεει οτι ενδεικνειται π.χ για την ταδε μαρκα????
-
καταλαβα τι λες...θα πρεπει να το δω αυτο σε ευχαριστω ειχα την εντυπωση δεν θα υπηρχε προβλημα αφου 5-30 το ενα 5-30 και το αλλο
-
Καλησπέρα!
Εχω ένα mito 1.3 jtdm2 95 ps και ήρθε η ώρα να κάνω την πρώτη αλλαγή λαδιών.
Εχετε να μου προτείνετε καποιο λάδι συνθετικό 5w30 για diesel κινητήρες. Λογω έλλειψης χρόνου δεν μπορεσα να ψάξω στο forum για κατι παρόμοιο. Κάποιο που είδα ήταν το MOBIL 1 ESP FORMULA 5W30.
Ευχαριστώ προκαταβολικά! -
καλησπερα. Αυριο θα παω για σερβις το κορσα 1,3 diesel του πατερα μου. στην οικογενεια εχω και το Μπραβο 1,6 diesel.
Η ερωτηση...... μπορω να 'ανακατεψω' δυο διαφορετικες μαρκες λαδιου(σελενια με GM-opel Dexos)που ειναι ομως ιδια(ειναι και τα δυο 5w-30, για κινητηρες ντισελ). Mου εχει περισσέψει 1,5 λιτρο απο σελενια μετα απο σερβις του μπραβο και περιπου ενα λιτρο απο το GM-OPEL dexos.
-
Ότι θέλεις μπορείς να ανακατέψεις. Απλά μετά δεν ισχύει το διάστημα αλλαγής λαδιών που προτείνει ο κατασκευαστής - θα πρέπει να το επιλέξεις εσύ που ανακάτεψες τα λάδια.
-
Ο χρήστης lary1821 έγραψε:
καταλαβα τι λες...θα πρεπει να το δω αυτο σε ευχαριστω ειχα την εντυπωση δεν θα υπηρχε προβλημα αφου 5-30 το ενα 5-30 και το αλλοTo 5W-30 το βλέπω περισσότερο σαν χαρακτηριστικό και όχι σαν προδιαγραφή.... Προδιαγραφή και πολύ πιο σημαντική είναι το Α1/Α5 ή Α3. Λιγότερο σημαντική το SL ή SM. Ανάλογα με το όχημα εξαρτάται το πόσο σημαντική είναι η καθεμία. Ο κάθε κατασκευαστής λέει με ακρίβεια τι θέλει, πρέπει όμως να ανοίξεις το βιβλιαράκι και να διαβάσεις. Το να ρωτήσεις τον μηχανικό δεν είναι η σωστή κίνηση....
Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά παλιότερα, το βιβλιαράκι έλεγε θέλω τέτοιο ή τέτοιο αλλά αν χρειαστεί μου κάνει και οποιοδήποτε αρκεί να είναι Α3. Οπότε καταλαβαίνεις ότι το Α3 είναι το σημαντικό για αυτόν τον κινητήρα. Χωρίς Α3 θα πάθει ζημιά. Με ένα απλό Α3 θα είσαι ασφαλής αν και μπορεί να καίει κάτι παραπάνω, να μην καθαρίζει την λάσπη τόσο καλά, να μην κρατήσει 20.000χλμ, να φθείρει λίγο παραπάνω τον καταλύτη σου κλπ κλπ σε σχέση με το εντελώς σωστό....mito 1.3 jtdm2 95 ps και ήρθε η ώρα να κάνω την πρώτη αλλαγή λαδιών.
Εχετε να μου προτείνετε καποιο λάδι συνθετικό 5w30 για diesel κινητήρες. Λογω έλλειψης χρόνου δεν μπορεσα να ψάξω στο forum για κατι παρόμοιο. Κάποιο που είδα ήταν το MOBIL 1 ESP FORMULA 5W30....Με τί κριτήρια το είδες και σου άρεσε;; Τι σου προτείνει ο κατασκευαστής;; Τι φοράει τώρα και τι θέλεις να σου προσφέρει το επόμενο λάδι;
-
Ο χρήστης tommy89 έγραψε:
Καλησπέρα!
Εχω ένα mito 1.3 jtdm2 95 ps και ήρθε η ώρα να κάνω την πρώτη αλλαγή λαδιών.
Εχετε να μου προτείνετε καποιο λάδι συνθετικό 5w30 για diesel κινητήρες. Λογω έλλειψης χρόνου δεν μπορεσα να ψάξω στο forum για κατι παρόμοιο. Κάποιο που είδα ήταν το MOBIL 1 ESP FORMULA 5W30.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!εγω στην delta μου twinturbo βάζω helix ultra 5w40 at-l.μια χαρα το βλέπω.11.30 περίπου το λιτρο
-
μοτερ απο ρεκτιφιε...με ανοχες 0,08 αντι για 0,04 που ηταν μαμα...
τι λαδι βαζουμε ? το μοτουλ v300 10-40 του ταιριαζε πολυ πριν το ρεκτιφιε...τωρα τι ομως ? παιζει να το καει το 10-40 ειναι ψιλο ?
καποιο 10-50 καλυτερα ?
τα παντα ευπροσδεκτα...γνωμες, αποψεις κτλ
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καλησπερα.Δε ξερω αν υπαρχει αντιστοιχο θεμα για την καταναλωση λαδιου αλλα αν υπαρχει θα παρακαλεσω τους μοντς να το στειλουν εκει το ποστ.
Εχουμε και λεμε
Ford Focus 1.6 εκανε αλλαγη λαδιων πριν 9.000χλμ και ο δεικτης εχει φτασει στο μιν.Εκανα διαφορα διαγνωστικα οπως μου ειπε ενας μηχανικος δηλαδη παρατηρησα αν πεταει καπνιλα απο την εξατμιση το αυτοκινητο οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο πατωντας γκαζιες αλλα το αμαξι μονο ασπρο καπνο εβγαζε και τιποτα αλλο.Τι μπορει να φταιει για αυτη τη καταναλωση λαδιου που γινεται?Το αμαξι εχει μονον 89.000χλμ και ειναι 7,5 χρονων.Μεχρι περυσι το αμαξι το οδηγουσε κυριως ο μπαμπας και μονο στη πολη.Τι μπορει να φταιει?Εχω ελεγξει με φακο και οσο μπορω φυσικα τον χωρο του κινητηρα αλλα φαινεται πως δεν εχει διαροες οσο εχω δει.Επισης το αμαξι ειχε πειρακια μεχρι προτεινος αλλα μιλαμε για πολλα πειρακια αλλα τα τελευταια 500χλμ γινονται αντιλιπτα μονο σε εκκινησεις σε ανηφορες και μονο που ζοριζεται ο κινητηρας.Επισης το αμαξι εχει κανει ολα του τα σερβις στην αντιπροσωπια μεχρι ωρας με τα λαδια και τα ανταλακτικα που προτεινει η ford.Οποιαδηποτε γνωμη δεκτη δε θελω ο φοκιας μου να καιει λαδι.
Ευχαριστω.
Επειδή δεν ειδα κανενας να το αναφέρει να πω και εγω την εξυπνάδα μου.... αυτός ο 'μόνο ασπρο καπνό έβγαλε και τίποτα άλλο' μπας και ειναι ο καπνος λιγο πιο προς το θολο ασπρο-γαλαζιο και μυρίζει λαδίλα καμένη?
-
εμενα γιατι μου φενετε φυσιλογικη καταναλωση, μετα απο 9000 χιλιομετρα με τα ιδια λαδια...και λαδια ποιοτητας αντιπροσωπειας...
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
εμενα γιατι μου φενετε φυσιλογικη καταναλωση, μετα απο 9000 χιλιομετρα με τα ιδια λαδια...και λαδια ποιοτητας αντιπροσωπειας...Τί θα πει 'λάδια ποιότητας αντιπροσωπείας'? Στο δικό μου κάνω αλλαγές κάθε χρόνο στις 10-15 χιλιάδες χιλιόμετρα, με τα πρώτα λάδια να έχουν αλλαχθεί στα 25.000 χιλιόμετρα και δεν μου καίει ποτέ καθόλου. Αλλαγές λαδιών σε αντιπροσωπεία, 110.000χλμ. σήμερα.
-
παει να πει οτι αγοραζουν φτηνα λαδια γενικα για να εχουν μικρο κοστος...κοινος τιγανολαδα...
το οτι κανεισ αλλαγες στα 10000 και 15000 χιλιομετρα ειναι οτι χειροτερο για την μακροζωια του κινητηρα...τι θα εχουν μαζεψει τα υδραυλικα ωστηρια μεσα και αλλα μερη που πασχουν απο καλο λαδι και συχνες αλλεγες...
και πρωτα λαδια κοινος λαδια στρωσιματος στα 25000 χιλιομετρα αυτο ηταν το κερασακι στην τουρτα...
-
μοτερ απο ρεκτιφιε...με ανοχες 0,08 αντι για 0,04 που ηταν μαμα...τι λαδι βαζουμε ? το μοτουλ v300 10-40 του ταιριαζε πολυ πριν το ρεκτιφιε...τωρα τι ομως ? παιζει να το καει το 10-40 ειναι ψιλο ?
καποιο 10-50 καλυτερα ?
τα παντα ευπροσδεκτα...γνωμες, αποψεις κτλ
παιδες για πειτε τιποτα...
-
παει να πει οτι αγοραζουν φτηνα λαδια γενικα για να εχουν μικρο κοστος...κοινος τιγανολαδα...το οτι κανεισ αλλαγες στα 10000 και 15000 χιλιομετρα ειναι οτι χειροτερο για την μακροζωια του κινητηρα...τι θα εχουν μαζεψει τα υδραυλικα ωστηρια μεσα και αλλα μερη που πασχουν απο καλο λαδι και συχνες αλλεγες...
και πρωτα λαδια κοινος λαδια στρωσιματος στα 25000 χιλιομετρα αυτο ηταν το κερασακι στην τουρτα...
Έχω Όπελ και δεν γράφει πουθενά για λάδια στρωσίματος, παρά μόνο για αλλαγές ανά 30.000χλμ. ή 1 έτος (αντιπροσωπεία)/2 έτη (η Όπελ). Τα λάδια που μου βάζουν έχουν τις ανάλογες προδιαγραφές χωρίς να κοστίζουν πολύ (λιγότερο από 10 ευρώ το λίτρο). Έτσι σκοπεύω να συνεχίσω και μάλιστα από εδώ και πέρα θα το πηγαίνω με το service computer που σημαίνει ότι θα πλησιάζω τα 30.000χλμ/2 χρόνια για αλλαγή λαδιών. Αν πάθει τίποτα θα ενημερώσω. Δεν έχω ακούσει να χαλάει αυτοκίνητο, ευρωπαικό η γιαπωνέζικο, κατασκευής 1999 και μετά, από κάτι που να έχει να κάνει με λάδια πάντως.
Αν ξέρει κάποιος ανάλογη περίπτωση ας την αναφέρει. Πολλά έχουν χαλάσει γιατί έσπασε ιμάντας, ελατήριο βαλβίδας, χάθηκε το ψυκτικό από τρύπιο κολλάρο κλπ. κανένα όμως επειδή πχ. φαγώθηκαν τα πιστόνια. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
....Έτσι σκοπεύω να συνεχίσω και μάλιστα από εδώ και πέρα θα το πηγαίνω με το service computer που σημαίνει ότι θα πλησιάζω τα 30.000χλμ/2 χρόνια για αλλαγή λαδιών.Μηπως εισαι λιγο υπεραισιοδοξος ?
-
παει να πει οτι αγοραζουν φτηνα λαδια γενικα για να εχουν μικρο κοστος...κοινος τιγανολαδα...Δεν μπορεις να το ξερεις επιβεβαιωμένα οτι το λαδι της αντιπροσωπεια ειναι χειροτερο απο ενα αλλο αντιστοιχων προδιαγραφων εκτος και αν κανεις αναλυση λαδιων που εχουν χρησιμοποιηθεί στον ιδιο κινητηρα
Να σου πω το εξης , πριν 1 μηνα εκανα σερβις στο αυτοκινητο (ford).
Σε αναζητηση λοιπον λιπαντικου με τις προδιαγραφες που ζηταει ο κατασκευαστης (5W-30, WSS-M2C913-B ) βρηκα το BP Castrol Magnatec το οποιο στοιχιζει 52€ τα 4 λιτρα , το αντιστοιχο λαδι της Ford ειναι κατασκευης ΒΡ και στοιχιζει 23€, δηλαδη τα μισα χρηματα.Πιστευεις οτι αυτα τα 2 λαδια που βγαινουν απο τον ιδιο κατασκευαστη και πληρουν τις ιδιες προδιαγραφες να ειναι διαφορετικης ποιοτητας , σιγα μην εχουν στην ΒΡ 2 διαφορετικες γραμμες παραγωγης για να βγαζουν ουσιαστικα το ιδιο λαδι ή σιγα μην επεμβαινουν στην γραμμη παραγωγης για να αλλαξουν την συνθεση του λαδιου και στην συσκευασια του castrol να μπαινει καλυτερο .
Απλα το ενα ειναι σε συσκευασια ford και το αλλο σε γυαλιστερη συσκευασια castrol και κανει τα 2πλα λεφτά ,Rebranding δηλαδη και πιασιμο κωλου , οπως δηλαδη γινεται στα ανταλλακτικα .
Αλλο ενα παραδειγμα ειναι τα μπουζι που φοραει το αμαξι μου, ειναι κατασκευης bosch και γραφουν απ'εξω ford ,
τα ιδια μπουζι που δεν γραφουν απ'εξω ford αλλα σκετο Bosch στοιχιζουν 15€ πιο ακριβα
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]