-
Όντας άσχετος από λάδια ξύδια κλπ, και όσο περιμένω το αυτοκίνητο, είπα να ενημερωθώ. Στο βιβλιαράκι λοιπόν της υβριδικής κορόλλα, λέει συνιστώμενο λάδι 0W-16, και ότι με αυτό έρχεται από το εργοστάσιο. Μπορείς να βάλεις και 0W-20 αλλά στην επόμενη αλλαγή να βάλεις 0W-16.
Μπαίνω στο site της Toyota.gr, πατάω υπολογισμό κόστους service, νά΄το το 0W-20 4.2 λίτρα. Παραδρομή στο site ή όντως αυτό βάζουν;
-
Όντας άσχετος από λάδια ξύδια κλπ, και όσο περιμένω το αυτοκίνητο, είπα να ενημερωθώ. Στο βιβλιαράκι λοιπόν της υβριδικής κορόλλα, λέει συνιστώμενο λάδι 0W-16, και ότι με αυτό έρχεται από το εργοστάσιο. Μπορείς να βάλεις και 0W-20 αλλά στην επόμενη αλλαγή να βάλεις 0W-16.
Μπαίνω στο site της Toyota.gr, πατάω υπολογισμό κόστους service, νά΄το το 0W-20 4.2 λίτρα. Παραδρομή στο site ή όντως αυτό βάζουν;
Στην Ελλάδα βάζουν το 0w-20 (το οποίο κοστίζει σχεδόν τα μισά χρήματα!) και εαν θες το 0w-16 πρέπει να το ζητήσεις πριν το πας στο service, ωστε να το έχουν. Γιατί σχεδόν κανένα συνεργείο δεν το έχει στοκ.
-
orestis82 wrote:
Στην Ελλάδα βάζουν το 0w-20 (το οποίο κοστίζει σχεδόν τα μισά χρήματα!) και εαν θες το 0w-16 πρέπει να το ζητήσεις πριν το πας στο service, ωστε να το έχουν. Γιατί σχεδόν κανένα συνεργείο δεν το έχει στοκ.
Ευχαριστώ φάνη. Ψάχνοντας σε διάφορα φόρα είδα ότι το μοτέρ αυτό παλιά το δίνανε για 0w20 και μόνο πρόσφατα βάλανε και το 0w16 στο παιχνίδι. Δεν έχω καταλάβει αν κάτι άλλαξε στο μοτέρ μεταξύ των γενιών ή αν απλά κάνανε τους ελέγχους και είδανε ότι τους παίρνει και χαμηλότερα (για να πιάσουν και στόχους κατανάλωσης/εκπομπών).
Απλά προβληματίζομαι που λέει ναι μεν βάλε και 0w20 αλλά στην επόμενη αλλαγή καλύτερα να βάλεις 16άρι.
-
Ευχαριστώ φάνη. Ψάχνοντας σε διάφορα φόρα είδα ότι το μοτέρ αυτό παλιά το δίνανε για 0w20 και μόνο πρόσφατα βάλανε και το 0w16 στο παιχνίδι. Δεν έχω καταλάβει αν κάτι άλλαξε στο μοτέρ μεταξύ των γενιών ή αν απλά κάνανε τους ελέγχους και είδανε ότι τους παίρνει και χαμηλότερα (για να πιάσουν και στόχους κατανάλωσης/εκπομπών).
Απλά προβληματίζομαι που λέει ναι μεν βάλε και 0w20 αλλά στην επόμενη αλλαγή καλύτερα να βάλεις 16άρι.
Απλά μείωσαν και άλλο το ιξώδες λόγω WLTP πρωτύπου, να μείνει όσο πιο χαμηλά γίνεται.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω, αλλά δεν θα ασχοληθώ και πολύ...το ίδιο μου είναι ιτ 0w-16 τι 0w-20, δεν πιστεύω ότι έχουν μεγάλη διαφορά στην χώρα μας. Επίσης, αφού λέει στην 'επόμενη αλλαγή βάλε 0w-16' εεε στην επόμενη βάλε, αλλά στην επόμενη κάθε επόμενης, δηλαδή ποτέ...αχαχα!
-
Ναι οκ ψειρίζουμε τη μαιμού να περνάει η ώρα
-
παίξε το βίντεο στο 6:24
-
παίξε το βίντεο στο 6:24
Μου είχε ξεφύγει αυτό το βίντεο...ευχαριστούμε!
-
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω, αλλά δεν θα ασχοληθώ και πολύ...το ίδιο μου είναι ιτ 0w-16 τι 0w-20, δεν πιστεύω ότι έχουν μεγάλη διαφορά στην χώρα μας. Επίσης, αφού λέει στην 'επόμενη αλλαγή βάλε 0w-16' εεε στην επόμενη βάλε, αλλά στην επόμενη κάθε επόμενης, δηλαδή ποτέ...αχαχα!
Και γιατί να σε απασχολεί εσένα; Αφού στους 3 μήνες θα το έχεις βαρεθεί και στον ένα χρόνο θα το έχεις πουλήσει...
-
Και γιατί να σε απασχολεί εσένα; Αφού στους 3 μήνες θα το έχεις βαρεθεί και στον ένα χρόνο θα το έχεις πουλήσει...
Κλαίω...!!!
ΥΓ: Σε περίπτωση που το κρατήσω (γιατί είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και ΑΥΤΟΜΑΤΟ!!), να ξέρω τι θα κάνω....αχαχα!
-
Πολύ ενδιαφέρον το βίντεο για την ηλεκτρονική αντλία αλλά αφορά άλλο κινητήρα, όχι αυτόν που αφορά την κορολλα: http://australiancar.reviews/2ZR-FXE-engine.php
-
Σε περίπτωση που το κρατήσω (γιατί είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και ΑΥΤΟΜΑΤΟ!!), να ξέρω τι θα κάνω....αχαχα!
Και πάλι μην ανησυχείς! Αν αποφασίσεις να το κρατήσεις 'γιατί είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και ΑΥΤΟΜΑΤΟ' και στα δύο χρόνια (max) που θα το πουλήσεις, πάλι πρόβλημα δεν θα έχεις!
-
καλησπέρα, έχω μια απορία σχετικά με τα λάδια στο Suzuki Swift μου (1.2L, 2016 μοντ.)
Το έχω αγοράσει καινούργιο και κάνω 7000km περίπου τον χρόνο λόγω του ότι έχω και μηχανή.
Ο κατασκευαστής προτείνει 0W-20 ή 5W-30, και σε όσα εξουσιοδοτημένα έχω ρωτήσει μου έχουν πει ότι η οδηγία τους είναι να βάζουν 0w-20 (ECSTAR 0W20 F9000) εκτός αν τους πάω κάτι άλλο εντός προδιαγραφών με δική μου ευθύνη........
Η ερώτησή μου είναι αν το 0-20 είναι σωστό για τις θερμοκρασίες της Ελλάδας (στον Ωρωπό δεν έχω δει ποτέ θερμοκρασίες κάτω από 0 ) ή ο Σφακιανάκης θέλει να μας διαλύσει τα αυτοκίνητα για να πάρουμε καινούργια??Σε ένα συνεργείο μη εξουσιοδοτημένο που ρώτησα μου είπαν να μην ξαναβάλω 0w-20 και να συνεχίσω με το 5W-30.
Ποια είναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ
-
σε πιο έντονη χρήση (sport)θέλει 10/40.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
-
Δεν γράφει τέτοιο πράγμα το μανουαλ για το 1.2.
-
καλησπέρα, έχω μια απορία σχετικά με τα λάδια στο Suzuki Swift μου (1.2L, 2016 μοντ.)
Το έχω αγοράσει καινούργιο και κάνω 7000km περίπου τον χρόνο λόγω του ότι έχω και μηχανή.
Ο κατασκευαστής προτείνει 0W-20 ή 5W-30, και σε όσα εξουσιοδοτημένα έχω ρωτήσει μου έχουν πει ότι η οδηγία τους είναι να βάζουν 0w-20 (ECSTAR 0W20 F9000) εκτός αν τους πάω κάτι άλλο εντός προδιαγραφών με δική μου ευθύνη........
Η ερώτησή μου είναι αν το 0-20 είναι σωστό για τις θερμοκρασίες της Ελλάδας (στον Ωρωπό δεν έχω δει ποτέ θερμοκρασίες κάτω από 0 ) ή ο Σφακιανάκης θέλει να μας διαλύσει τα αυτοκίνητα για να πάρουμε καινούργια??Σε ένα συνεργείο μη εξουσιοδοτημένο που ρώτησα μου είπαν να μην ξαναβάλω 0w-20 και να συνεχίσω με το 5W-30.
Ποια είναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ
Αν κάποιος θέλει να σου το διαλύσει για να πάρεις καινούργιο πάντως, αυτός είναι η Suzuki. Αυτή γράφει τις οδηγίες όχι Σφακιανάκης.
-
Το γράφει και εγχειρίδιο,
σε πιο έντονη χρήση (sport)θέλει 10/40.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
-
10-40 λέει για το swift sport με τον ατμοσφαιρικό 1.6 απ'οτι κατάλαβα...εφοσον κάνεις τόσα λίγα χιλιόμετρα ετησίως (ειδικότερα εάν τα κάνεις και σε μικρές διαδρομές με κρύο κινητήρα) ίσως να είναι και καλύτερη επιλογή το 0w20...
-
Καλησπέρα στην ομάδα. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη βοήθειά σας.
Έγινε παραγγελία σε eshop του λαδιού eneos premium hyper s 5W30. Στη παραλαβή πήγε ο πατέρας μου. Είδαμε μετά από αρκετές μέρες ότι του έδωσαν τα eneos hyper multi. Σήμερα που τα πήγε πίσω, του είπαν ότι δεν βγαίνουν πια τα premium hyper s και ότι τα hyper multi.
Η αλήθεια είναι ότι στο site της eneos europe δεν υπάρχουν τα premium hyper s. Τι ισχύει; Γνωρίζει κάποιος;
Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν μας έδωσαν ισάξιας ποιότητας και απόδοσης λιπαντικά.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Έγινε συγχώνευση στην σωστή Ενότητα και Θέμα. Παρακαλούμε να μην ανοίγετε νέα Θέματα όταν υπάρχουν ήδη κάποια σχετικά με το ζήτημά σας. [Admin]
-
Για τι αυτοκίνητο πρόκειται ή καλύτερα τι προδιαγραφές απαιτεί ο κατασκευαστής? Τα multi είναι λιπαντικά εξοικονόμησης καυσίμου (Α5/Β5) , ενώ τα hyper s καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος προδιαγραφών
-
@thodoris91 said in Περι λιπαντικών γενικώς:
Για τι αυτοκίνητο πρόκειται ή καλύτερα τι προδιαγραφές απαιτεί ο κατασκευαστής? Τα multi είναι λιπαντικά εξοικονόμησης καυσίμου (Α5/Β5) , ενώ τα hyper s καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος προδιαγραφών
To αμάξι είναι το hyundai i10 MY2020 1.2 βενζίνη.
Το ίδιο λιπαντικό θα χρησιμοποιηθεί και σε Hyundai Kona 1.0 Turbo βενζίνη MY2019. Ta specs του Kona είναι τα ακόλουθα
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]