-
χμμ.. Δεν ξέρω τον κωδικό βλάβης, δεν ήθελα να ρωτήσω περεταίρω πληροφορίες γιατί δεν ήθελα να κάνω την επισκευή εκείνη τη στιγμή..
Τώρα σέρβις ( που περιλαμβάνει λάδια - φίλτρα ) έκανα κάθε 10.000 χλμ, άντε μερικές φορές ανά 7500 πρόπερσι.. Επειδή είμαι μαύρα μεσάνυχτα απο μηχανολογικά, δεν ξέρω αν κάναν όντως σέρβις, αλλά είναι μεγάλο μαγαζί και δεν πιστεύω οτι θα ρίσκαραν τέτοιες χοντράδες,.
Όταν το πήγα για συμμάζεμα το κράτησαν 48 ώρες, αλλά δεν νομίζω να μου άλλαξαν μοτέρ με χαλασμένο, είναι πολύ παρατραβηγμένο. Όπως είπα είναι σχετικά σοβαρό μαγαζί..
Τώρα για τα λάδια, δεν ξέρω τι βάζαν οι ίδιοι όταν κάναν σέρβις, αλλά απόταν άρχισε το πρόβλημα δεν έχω κάνει σέρβις. Εφόσον συμπληρώνω λάδια συνεχώς τη μισή δουλειά την έχω κάνει ήδη :S .. Για τα πρακτικά παίρνω πάντα Shell 10/40 το μεταλιζέ μπλέ μπουκάλι.
Παρεπιπτόντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις σε όλους!
-
Μια σύντομη παρέμβαση. Σωστά όλα αυτά που λέτε για τα φίτρα λαδιού / τις βαλβίδες και πότε ανοίγουν κλπ. Απλά στον 1NR-FE το φίλτρο είναι σκέτο (χωνευτό) και δεν είναι σε περίβλημα κλπ, οπότε η βαλβίδα είναι πάνω στον κορμό του μοτέρ και όχι στο φίλτρο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να ξεκινά το φιλτράρισμα πιο νωρίς ή πιο αργά.
-
Μια σύντομη παρέμβαση. Σωστά όλα αυτά που λέτε για τα φίτρα λαδιού / τις βαλβίδες και πότε ανοίγουν κλπ. Απλά στον 1NR-FE το φίλτρο είναι σκέτο (χωνευτό) και δεν είναι σε περίβλημα κλπ, οπότε η βαλβίδα είναι πάνω στον κορμό του μοτέρ και όχι στο φίλτρο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να ξεκινά το φιλτράρισμα πιο νωρίς ή πιο αργά.
Το φίλτρο λαδιού για τον 1ΝR-FE είναι αυτό, είναι κλασσικό φίλτρο και περιέχει τις βαλβίδες, και το φοράνε πολλοί κινητήρες της Toyota, καμμία σχέση με βαλβίδες στον κινητήρα.
-
Το φίλτρο λαδιού για τον 1ΝR-FE είναι αυτό, είναι κλασσικό φίλτρο και περιέχει τις βαλβίδες, και το φοράνε πολλοί κινητήρες της Toyota, καμμία σχέση με βαλβίδες στον κινητήρα.
-
καλησπερα
ειμαι της αποψης οτι τα λαδια καλο ειναι να τα αλλαζουμε γυρω στα 7500 και οχι στα 15,000 η 20,000 που λενε οι πωλητες κτλ . το δικο μου εχει 0w20 και το βιβλιο λεει αλλαγη ανα 15,000 η χρονο .
εχει οντως οφελος να γινονται αλλαγες στα 7500 πχ για την καλη λειτουργια του μοτερ στο μελλον ;
-
Όχι. Τα σύγχρονα λάδια και κινητήρες χρειάζονται αλλαγές μετά τις 15.000χλμ, κάποια λένε και για 20.000χλμ ή δύο χρόνια,όποιο έρθει πρώτο.
-
Όχι. Τα σύγχρονα λάδια και κινητήρες χρειάζονται αλλαγές μετά τις 15.000χλμ, κάποια λένε και για 20.000χλμ ή δύο χρόνια,όποιο έρθει πρώτο.
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και λαδιών τα προτείνουν γιατί στο μυαλό τους έχουν ότι στα 4-5 χρόνια θα το δώσουν οι αγοραστές για παλιοσίδερα, αν τους πεί κανείς ότι εδώ τα κρατάμε 15-20 χρόνια θα έχουν διαφορετική άποψη για τα λάδια και τα μοτέρ με τα 15-20.000Κ χλμ από τη συσσωρευμένη λάσπη που στα 4-5 χρόνια και στις 100.000 χλμ δεν προλαβαίνει να φανεί.
Έχοντας δεί και έχω πιάσει πολλά, έχω διαφορετική άποψη από των κατασκευαστών.
-
sphinxgr wrote:
Το οποίο αντικαταστάθηκε από το 90915-YZZJ1.
-
sphinxgr wrote:
-
sphinxgr wrote:
-
https://www.q8oils.com/energy/urban-legend-3
Mobil Delvac 10w40 xhp extra.
TBN ,Ash πολυ υψηλοτερα των mobil 1 0w40 που βαζω και οσων αλλων εχω βαλει.
Σε βενζινοκινητηρα που δεν καιει λιπαντικο, προκαλουνται επικαθισεις απο τετοια λιπαντικα?
Σκεφτομαι να τα βαλω για κανενα 6μηνο (2-3000κμ) και σε w203 για να ξεβρωμισει ο κινητηρας πλην του w202 .Γνωμη κανεις?
Υ.Γ. τα mobil 1 10w60 εξαφανιστηκαν?
-
Ένα ωραίο βιντεάκι για τα λιπαντικά.
Στο τέλος αναφέρει και τι σημαίνουν τα αρτικόλεξα πχ. στο ΜΒ229.5
-
Στο βίντεο αυτό όλα τα λεφτά είναι τα σκίτσα και η Γαλλική προφορά στο γράμμα W, πολύ φρέσκο και χαριτωμένο βίντεο, και κατατοπιστικό.
-
Για τις βαλβολίνες FEG GRAND 75W90 τι παίζει;Είναι καλές η όχι;
-
Λοιπόν, θέλει κάποιος να βάλει 10w-40 στο 20ετίας αυτοκίνητο πόλης του. Του προσφέρει ο λαδάς του το παρακάτω πινακάκι, ώστε να επιλέξει χωρίς να είναι προκατειλημμένος ως προς τη φίρμα
https://drive.google.com/file/d/1TaHQezbANAozRvfzMEp05K8EsOJAICEI/view
Ποιά κουρτίνα θα επιλέγατε;;
-
Το Νο1 αλλά και το 11 για το ιξώδες του στους 100c και για το υψηλό σημείο ανάφλεξης, αυτά λόγω της μεγάλης τουρμπίνας που έχω, που φτάνει γρήγορα στους 110c το λάδι, και καλό είναι να μην αναφλέγεται εύκολα γιατί στο εσωτερικό της υπάρχουν μεγάλες θερμοκρασίες, υποθέτω ότι με το υψηλό σημείο ανάφλεξης θα καρβουνιάζει ίσως λιγότερο.
-
Το Νο1 αλλά και το 11 για το ιξώδες του στους 100c και για το υψηλό σημείο ανάφλεξης, αυτά λόγω της μεγάλης τουρμπίνας που έχω, που φτάνει γρήγορα στους 110c το λάδι, και καλό είναι να μην αναφλέγεται εύκολα γιατί στο εσωτερικό της υπάρχουν μεγάλες θερμοκρασίες, υποθέτω ότι με το υψηλό σημείο ανάφλεξης θα καρβουνιάζει ίσως λιγότερο.
Δεκτή απάντηση για το δικό σου όχημα. Παρεμπιπτόντως ήμουν σίγουρος για τις επιλογές σου! Για ένα ταπεινό Saxo 1.1 τι θα διάλεγες όμως; (Σκοπός η μέγιστη προστασία του κινητήρα, και όχι οικονιμίες κλπ σαχλαμάρες).
-
Κοιτάς σε λάθος σημείο για την επιλογή του λιπαντικού σου.
Τα καθαριστικά πρόσθετα και τα πρόσθετα που φροντίζουν τσιμούχες και ελαστικά μέρη είναι τα πιο σημαντικά, και όχι το λάδι με το υψηλότερο σημείο ανάφλεξης.
Στην Αμερική υπάρχουν λιπαντικά που είναι για μοτέρ με πολλά χιλιόμετρα και κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να βάλεις, πάντα μέσα στις προδιαγραφές της Citroen.
Aπό τον πίνακά σου το μόνο άξιο λόγο είναι το ιξώδες στους 40C και ίσως το σημείο ροής.
-
Πως αναγαφονται αυτα τα εξτρα ;;;; υπαρχει καποια ονομασια;;;
-
Κοιτάς σε λάθος σημείο για την επιλογή του λιπαντικού σου.
Τα καθαριστικά πρόσθετα και τα πρόσθετα που φροντίζουν τσιμούχες και ελαστικά μέρη είναι τα πιο σημαντικά, και όχι το λάδι με το υψηλότερο σημείο ανάφλεξης.
Στην Αμερική υπάρχουν λιπαντικά που είναι για μοτέρ με πολλά χιλιόμετρα και κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να βάλεις, πάντα μέσα στις προδιαγραφές της Citroen.
Aπό τον πίνακά σου το μόνο άξιο λόγο είναι το ιξώδες στους 40C και ίσως το σημείο ροής.
Στην πραγματικότητα δεν ψάχνω! Απλά κάνω ασκήσεις επί της ουσίας, και θέλω να βάλω κάποια στοιχεία στο τραπέζι που τώρα μαθαίνω, επιδιώκοντας τέτοια σχόλια σαν το δικό σου και του φίλου quadra ώστε να μάθουμε δυο πράγματα παραπάνω. Ευχαριστώ για την απάντηση!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]