-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δε λέει και πολλά η κατανάλωση.
Προσωπικά έχω την αίσθηση πως η κατανάλωση αυξάνεται ελαφρά σε κάθε αλλαγή λαδιών, αλλά οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές για να μπορεί να πει κάποιος κάτι αξιόπιστα.Όντως δε λέει πολλά από μόνη της η κατανάλωση, ειδικά αν οι διαφορές δεν είναι ουσιαστικές, απλά το ανέφερα.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Tο αμάξι το έχω 14 χρόνια και στο εν λόγω συνεργείο έχω κάνει τουλάχιστον 10 φορές αλλαγή λαδιών. Πάντα τους πάω εγώ λάδια και ότι ανταλλακτικά απαιτούνται. Πάντα μου επέστρεφαν το υπόλοιπο των λαδιών στο δοχείο που τους πήγαινα. Η ποσότητα που έβλεπα ήταν από 700ml μέχρι 550ml (αντίστοιχα ποσότητα λαδιού που μπήκε στον κινητήρα από 4,3 μέχρι 4,45 λίτρα).
Βάσει service manual και οδηγίες συντήρησης EPC Opel η ποσότητα για αυτό το μοτέρ είναι περί τα 4,25 λίτρα όταν αλλάζεται και το φίλτρο (χωρητικότητα φίλτρου 250-300ml, άρα χωρίς αλλαγή φίλτρου περί τα 4 λίτρα).Τότε δεν υπάρχει αμφιβολία, κάτι έχει παιχτεί.
Μήπως μπέρδεψαν τα λάδια και τα έβαλαν αλλού?
Δε θέλει και πολύ να γίνει η βλακεια.
Sent from my J9110 using Tapatalk
-
Ότι και να έγινε, είναι σε βάρος μου και σίγουρα (εφόσον έγινε πατάτα) δεν τους τιμά καθόλου το ότι προσπάθησαν να την μπαλώσουν κοροιδεύοντάς με με αυτό τον άγαρμπο τρόπο. Δυστυχώς όμως φοβάμαι ότι ποντάρουν απλά στο ότι πολλοί πελάτες τους αφενός είναι ανίδεοι (κυρίως αυτό) και αφετέρου δεν μπαίνουν στη διαδικασία στοιχειώδους ελέγχου ως προς το κατά πόσο και κατά πως έγιναν οι εργασίες που ζήτησαν από το συνεργείο όπου απλά αφήνουν το αμάξι και πρέπει να σκάσει το πρόβλημα/βλάβη μετά, για να αρχίσουν να ψάχνονται.
Με λίγα λόγια, ξέρουν οι συνεργειάδες αυτού του τύπου σε ποιους τα κάνουν, για αυτό και τα κάνουν.
Τώρα αν υπάρχει κι ένα 5-10% των πελατών τους που ψάχνεται παραπάνω, εκεί παίζουν με τις πιθανότητες. Και οι πιθανότητες είναι υπέρ τους... -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ότι και να έγινε, είναι σε βάρος μου και σίγουρα (εφόσον έγινε πατάτα) δεν τους τιμά καθόλου το ότι προσπάθησαν να την μπαλώσουν κοροιδεύοντάς με με αυτό τον άγαρμπο τρόπο. Δυστυχώς όμως φοβάμαι ότι ποντάρουν απλά στο ότι πολλοί πελάτες τους αφενός είναι ανίδεοι (κυρίως αυτό) και αφετέρου δεν μπαίνουν στη διαδικασία στοιχειώδους ελέγχου ως προς το κατά πόσο και κατά πως έγιναν οι εργασίες που ζήτησαν από το συνεργείο όπου απλά αφήνουν το αμάξι και πρέπει να σκάσει το πρόβλημα/βλάβη μετά, για να αρχίσουν να ψάχνονται.
Με λίγα λόγια, ξέρουν οι συνεργειάδες αυτού του τύπου σε ποιους τα κάνουν, για αυτό και τα κάνουν.
Τώρα αν υπάρχει κι ένα 5-10% των πελατών τους που ψάχνεται παραπάνω, εκεί παίζουν με τις πιθανότητες. Και οι πιθανότητες είναι υπέρ τους...Φίλος εάν ακούς συμβουλές μην ξαναφήσεις το αυτοκίνητο στο συνεργείο και δεν καθίσεις 2-3 ώρες να βλέπεις τις εργασίες που γίνονται. Μην το κάνεις ποτέ. Μόνο σε έμπιστο άνθρωπο , τον αδερφό σου και πολύ λέω. Εγώ επειδή είμαι ο περίεργος της πόλης μου και κάνω συνέχεια παρατηρήσεις και ερωτήσεις με έχουν κηρύξει persona non grata τα συνεργεία. Τους πάω τα ανταλλακτικά και τους λέω βάλτε τα. Εάν μου αρχίσουν τις ξυνίλες φεύγω πάω στο επόμενο. Η υποψία ότι σου έπαιξαν πουστιά (όχι στο υπόλοιπο του μπετονιού) και σου έβαλαν άλλο λάδι από αυτό που τους πήγες δεν αντέχεται. Να νομίζεις ότι είσαι θύμα και ότι το αυτοκινητό σου δουλεύει με τηγανόλαδα. Ούτε στον εχθρό μου.
-
Ρε παιδιά εγω πήγα στο παρελθόν αντιπροσωπία για ακυρο λόγο και χαζεύοντας απο το σαλονι ψηλά το αμαξι, οι τύποι αρχισαν να αλλαζουν λαδια. Δεν προλαβα να κατεβω κάτω. Αυτό απο βιασύνη, οχι λαμογια, μονοι τους μου είπαν οκ το χρεωνομαστε εμείς.
Ωστόσο αν θελουν να κλεψουν π. Χ. Μερκ με υδραργυρους τους γεμιζαν Θεσσαλονίκη, εγω πληρωνα καινούργιο γνησιο και αμέσως μόλις εληγε η εγγύηση καπουτ. Αντε νέο. Η μπιζνα αποκαλύφθηκε χρόνια μετά, έφαγαν καμπάνα απο Γερμανία και εγω εχω υδραργυρους πεταμενους στην αποθήκη να μου θυμίζει ότι ανταλλακτικά μονο απο το νετ. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ρε παιδιά εγω πήγα στο παρελθόν αντιπροσωπία για ακυρο λόγο και χαζεύοντας απο το σαλονι ψηλά το αμαξι, οι τύποι αρχισαν να αλλαζουν λαδια. Δεν προλαβα να κατεβω κάτω. Αυτό απο βιασύνη, οχι λαμογια, μονοι τους μου είπαν οκ το χρεωνομαστε εμείς.
Ωστόσο αν θελουν να κλεψουν π. Χ. Μερκ με υδραργυρους τους γεμιζαν Θεσσαλονίκη, εγω πληρωνα καινούργιο γνησιο και αμέσως μόλις εληγε η εγγύηση καπουτ. Αντε νέο. Η μπιζνα αποκαλύφθηκε χρόνια μετά, έφαγαν καμπάνα απο Γερμανία και εγω εχω υδραργυρους πεταμενους στην αποθήκη να μου θυμίζει ότι ανταλλακτικά μονο απο το νετ.Συγνώμη αλλά αυτό με τον υδράργυρο δεν το κατάλαβα. Εξήγησε το αν θες.
-
Υδραργυρος' είναι ο συμπλεκτης για την φτερωτη που ψυχει τον κινητήρα. Κινηση παίρνει απο τον ιμάντα και ανάλογα τη θερμοκρασία παίρνει στροφές 1:1 ή λιγότερο.
-
Στην bmw σπανο πχ, καθεσαι στο σαλονακι κ βλεπεις το αμαξι σου (αυτο για να μην λεμε οτι να ναι).
Στη χειροτερη λοιπον σου εβαλαν τα gm που τα βαζω εγω στο κορσα (εχω την ιδια μλκια δεικτη αλλα δεν ειχα προβληματιστει ποτε τοσο. Στο περιπου) κ ειναι μια χαρα, μην τρελαινεσαι. Σιγα μην σκας για μλκιες. Χαλαρωσε, σκεψου κατι αλλο κ προσοχη την επομενη φορα. -
Εννοείται πως δεν θα σκάσω αν τελικά μου έβαλαν GM 5W30 Dexos 2. Το θέμα μου είναι απλά ότι αν μπαίνουν στη διαδικασία να εξαπατούν τον πελάτη για τέτοια χαζομάρα (για να κερδίσουν τι; το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι κάποιος από τα μαστόρια του συνεργείου να είχε καψούρα να δοκιμάσει -τζαμπέ- τα Liqui Moli Topetec 4600 σε δικό του αμάξι), θα μπορούσαν να κάνουν και πολύ χειρότερα, πχ ανταλλακτικά που δεν αντικαθίστανται καν...
Δεν υπάρχει τέρμα στη λογική της εξαπάτησης, αν μπει κανείς στο τριπάκι ότι του κάνουν λαμογιές στο συνεργείο. -
Αν έχεις ποτέ δουλέψει εντος ή έχεις μάθει από γνωστό σου άτομο εντός συνεργείου αντιπροσωπείας τι λαμογιες γίνονται θα τρομάξεις . Με εντυπωσιάζει που έχεις εκπλαγεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κάνουν λαμογιά .
Για αλλαγή μισών λάδιων έχεις ακουσει? Για μόνο συμπλήρωμα έχεις ακούσει? Για παραγγελία γνήσιων και τοποθέτηση φθηνων aftermarket ? Για χρέωση αντικατάστασης συμπλεκτη που δεν έγινε ποτέ και ήταν απλά θέμα ρύθμισης? Για χρέωση αλλαγή φλατζας ρεκτιφιε ενώ στη πράξη απλά αλλαγή ενός κολαρου? Αυτά γίνονται κυρίως σε πελάτες ασχετους που αφηνουν το αμάξι και φεύγουν. Δεν είναι ο κανόνας αυτός, αλλά παίζει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτή η κατάντια .Να μην μιλήσω για την ασχετοσυνη τεχνικών , που με την κάλυψη των τεχνικών διευθυντών τους έχουν καταστρέψει πολλά αμαξια.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φιρί φιρί το πάμε να ανακαλύψουμε τον τροχό και ότι η γή είναι στρογγυλή. Σε συνεργείο που δούλευε ο κουνιάδος μου σε επίσημη αντιπροσωπεία δεν άλλαζαν ποτέ φίλτρο λαδιού, απλά σκούπιζαν με ένα υγρό πανί το παλιό και γυάλιζε σαν καινούργιο. ΕΠίσης κρατούσαν τα καλά λάδια για τα φιλαράκια τους και στα αυτοκίνητα έβαζαν τούρκικο 10w40 με 1,5€/λίτρο.
Και μετά μπαμ! Τι έγινε ρε παιδιά; γιατί καίει λάδι περισσότερο από βενζίνη; Απάντηση συνεργείου. και καθαρίσανε. Τρέχα εσύ τώρα να αποδείξεις στον τάδε εισαγωγέα ότι η σειρά των κινητήρων είναι ελατωματική....
Σας πάω. Θα ανοίξω και εγώ συνεργείο. Τι κάθομαι και δουλευω για 60€ την μέρα. (Φιλικά)
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Φιρί φιρί το πάμε να ανακαλύψουμε τον τροχό και ότι η γή είναι στρογγυλή. Σε συνεργείο που δούλευε ο κουνιάδος μου σε επίσημη αντιπροσωπεία δεν άλλαζαν ποτέ φίλτρο λαδιού, απλά σκούπιζαν με ένα υγρό πανί το παλιό και γυάλιζε σαν καινούργιο. ΕΠίσης κρατούσαν τα καλά λάδια για τα φιλαράκια τους και στα αυτοκίνητα έβαζαν τούρκικο 10w40 με 1,5€/λίτρο.Και μετά μπαμ! Τι έγινε ρε παιδιά; γιατί καίει λάδι περισσότερο από βενζίνη; Απάντηση συνεργείου. και καθαρίσανε. Τρέχα εσύ τώρα να αποδείξεις στον τάδε εισαγωγέα ότι η σειρά των κινητήρων είναι ελατωματική....
Σας πάω. Θα ανοίξω και εγώ συνεργείο. Τι κάθομαι και δουλευω για 60€ την μέρα. [emoji38] (Φιλικά)
Πες τα ρε φίλε. Αυτή η τυφλή εμπιστοσύνη στις αντιπροσωπείες εχει καψει κοσμο.
Όχι ότι σε γενικά συνεργεία είναι άγιοι . Απλά πανευκολα ,εάν ελάχιστα ασχολησαι με το αμάξι σου, τον παίρνεις χαμπάρι και φεύγεις.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
'Υδραργυρος' είναι ο συμπλεκτης για την φτερωτη που ψυχει τον κινητήρα. Κινηση παίρνει απο τον ιμάντα και ανάλογα τη θερμοκρασία παίρνει στροφές 1:1 ή λιγότερο.Δεν είναι υδράργυρος, είναι είδος σιλικόνης που σφίγγει με την θερμοκρασία και μεταφέρει την κίνηση, το ίδιο υλικό με βάση την siloxane φοράνε όλα τα διαφορικά που ονομάζονται - σιλικονούχα - Τον ίδιο τύπο συμπλέκτη είχαν στους ανεμιστήρες τους και τα Αγγλικά Vauxhal
A fluid coupling or hydraulic coupling is a hydrodynamic or 'hydrokinetic' device used to transmit rotating mechanical power. It has been used in automobile transmissions as an alternative to a mechanical clutch. It also has widespread application in marine and industrial machine drives, where variable speed operation and controlled start-up without shock loading of the power transmission system is essential.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αν έχεις ποτέ δουλέψει εντος ή έχεις μάθει από γνωστό σου άτομο εντός συνεργείου αντιπροσωπείας τι λαμογιες γίνονται θα τρομάξεις . Με εντυπωσιάζει που έχεις εκπλαγεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κάνουν λαμογιά .
Για αλλαγή μισών λάδιων έχεις ακουσει? Για μόνο συμπλήρωμα έχεις ακούσει? Για παραγγελία γνήσιων και τοποθέτηση φθηνων aftermarket ? Για χρέωση αντικατάστασης συμπλεκτη που δεν έγινε ποτέ και ήταν απλά θέμα ρύθμισης? Για χρέωση αλλαγή φλατζας ρεκτιφιε ενώ στη πράξη απλά αλλαγή ενός κολαρου? Αυτά γίνονται κυρίως σε πελάτες ασχετους που αφηνουν το αμάξι και φεύγουν. Δεν είναι ο κανόνας αυτός, αλλά παίζει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτή η κατάντια .Να μην μιλήσω για την ασχετοσυνη τεχνικών , που με την κάλυψη των τεχνικών διευθυντών τους έχουν καταστρέψει πολλά αμαξια.
Ποιά είναι αυτή η φλάτζα βρε γιάννη ? Κάπου πήρες πολύ φόρα, όχι ότι έχεις άδικο δηλαδή.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ποιά είναι αυτή η φλάτζα βρε γιάννη ? Κάπου πήρες πολύ φόρα, όχι ότι έχεις άδικο δηλαδή.
Η φλατζα της κεφαλής . Σου λένε ότι την άλλαξαν έστειλαν και το κεφαλάρι στο ρεκτιφιε, πληρώνεις ένα κοστούμι καλο και τελικά δεν εκαναν τίποτα από όλα αυτά.
-
O άσχετος καλό είναι να πηγαίνει σε επίσημα σέρβις.
Ο ανεξάρτητος μπορεί να είναι απλά επικίνδυνος και βέβαια έχει μεγαλύτερο κίνητρο να κλέψει από ότι το επίσημο σέρβις (όλο το κέρδος το καρπώνεται ο ίδιος, δεν είναι υπάλληλος με μισθό, και συχνά λόγω ανταγωνισμού οι τιμές πέφτουν τόσο χαμηλά που δεν βγαίνει αν δεν κλέψει...)
Αν κάποιος ξέρει από αυτοκίνητα και έχει συνεργείο που εμπιστεύεται...
Όλοι οι υπόλοιποι όμως καλύτερα σε αντιπροσωπεία. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Η φλατζα της κεφαλής . Σου λένε ότι την άλλαξαν έστειλαν και το κεφαλάρι στο ρεκτιφιε, πληρώνεις ένα κοστούμι καλο και τελικά δεν εκαναν τίποτα από όλα αυτά.
Κανένα συνεργείο σοβαρό ή ασόβαρο θα έβγαζε καπάκι για οποιαδήποτε αιτία και δεν θα το έστελνε στο ρεκτιφιέ, 20-30€ είναι το κόστος ανάλογα το καπάκι 4 ή 6 κύλινδροι, το ρίσκο να μην είναι ίσιο το καπάκι δεν το πέρνει κανείς για αυτά τα ποσά, δεν μου κάθεται καλά να δεχθώ ότι θα βρεθεί συνεργείο να πάρει τόσο ρίσκο και τόση ξεφτίλα για ένα 20άρικο.
Και βέβαια δεν υπάρχει φλάτζα κεφαλής που να έχει δουλέψει και να μην καταστραφεί κατά το βγάλσιμο, αυτό είναι υλικό μιας χρήσης.
-
Αυτό που λέει ο cson, μάστορα quadra είναι ότι είπαν σε ανθρώπο ότι άλλαξαν φλάντζα κεφαλής και στην πραγματικότητα δεν ακούμπησαν ούτε μια βίδα από το καπάκι.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Επανέρχομαι λίγο στο θέμα των λιπαντικών για το evo που ξεκίνησα πριν λίγες ημέρες.
Μέχρι πρότινος έβαζα 300v 5w40 και τα άλλαζα στους 6μήνες ή 3000 χλμ ότι ερχόταν πρώτο αλλά πάντα στα 1.500-2.000 το μοτέρ άρχισε να κροταλίζει κρύο κάτι που με έπεισε ότι αυτά τα λάδια δε κάνουν.
Μίλησα με motul και με αντιπρόσωπο και μου είπε το ίδιο, είναι για 1.000χλμ και μετά κανονικά θέλουν πέταμα επειδή έχει πολύ χαμηλό ΤΒΝ.
Στα πρώτα χλμ βεβαίως, το μοτέρ δούλευε υποδειγματικά. Δεν ανέβαζε πολύ θερμοκρασία το λάδι, πίεση χαμηλή και το ένιωθα λίγο πιο πρόθυμο στο στροφάρισμα.
Οπότε το άλλαξα με Mobil 1 FS 0w40 και το παρακολουθώ.
Πρόσφατα, διάβασα αυτό σχετικά με το 300v (που είναι ακριβώς η χρήση που κάνω γιατί το έβο είναι weekend car):
My only concern with using a very high ester content oil for long time periods without steady use is that esters tend to be hygroscopic (attract water/moisture).
That, combined with the combustion byproducts and resultant acids from your short trips when the car IS used (sorry, but 10K IS a VERY short trip, NO MATTER how hot the ambient temps may be), could be a problem.
Given the high TBN of 300V, the acids would probably be neutralized, but you would need MUCH longer trips (100K or better) at FULL/high oil temps in order to get rid of whatever moisture the esters would cause to accumulate in the sump during the engine's inactivity, if it were ONLY used infrequently, or on weekends.
Έχετε εικόνα σχετικά με αυτό που λέει για τους εστέρες?
-
Το κομμάτι στα αγγλικά είναι του 2010 . Τα 300V έχουν αλλάξει συνταγή κάπου το 2015 , τώρα έχει 15% λιγότερα πρόσθετα αλλά και πάλι το TBN είναι γύρω στο 8,5-9 που είναι σχετικά υψηλό νούμερο με τα σημερινά δεδομένα. Δεν τους ρωτάς καλύτερα να σου πουν το ποσοστό των εστέρων ; γιατί στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι 50% , αλλά υποψιάζομαι ότι είναι πολύ λιγότερο.
Βάλε red line 5w30 που είναι μείγμα PAO-εστέρες ή κάτσε με τα mobil. Δεν θα έχεις προβλήματα με το mobil.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]