-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
15,3 AFR ;Μια χαρά είναι ,δεν είναι σε πλήρη φορτίο , ρελαντί νομίζω βλέπω.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ναι ρελαντί.
Πλήρες φορτίο από 4000 με το πόδι κάτω δουλεύει μεταξύ 11-11,45
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Η relief valve ανοίγει με την πίεση και όχι με τις στροφές, συνήθως οι οδηγίες τους κατασκευαστή δίνουν δύο πιέσεις, στο ρελαντί και στις 3000 με θερμοκρασία 80c, δες τι δίνει για το δικό σου αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
15,3 AFR ;
Ναι. Γιατί το λες?
Τίποτα, απλά δεν περίμενα να είναι φτωχό πουθενά.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
15,3 AFR ;
Ναι. Γιατί το λες?
Τίποτα, απλά δεν περίμενα να είναι φτωχό πουθενά.
Ε ρελαντί τόσο δουλεύει.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
...Η βαλβίδα ανοίγει από τις 800 στροφές και πάνω και γιαυτό στο πρόγραμμα έχουμε ανεβάσει το ρελαντί από 750 που είναι κανονικά στις 800. ...Αλλά νομίζω απάντησες, οπότε ευχριστώ.
Tίποτα!
Αλλά να ξέρεις ότι το να είναι ανοιχτή η βαλβίδα δεν είναι αυτό καθέ αυτό κάτι το επιθυμητό. Με ανοιχτή βαλβίδα ένα τμήμα της ροής λαδιού παρακάμπτει το φίλτρο, μένει δηλαδή αφιλτράριστο, που δεν έχεις λόγο να το θέλεις.
Οπότε αν ανεβάσατε ρελαντί για αυτό το λόγο, νομίζω καλύτερα να επιστρέψετε στο στοκ. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
...Η βαλβίδα ανοίγει από τις 800 στροφές και πάνω και γιαυτό στο πρόγραμμα έχουμε ανεβάσει το ρελαντί από 750 που είναι κανονικά στις 800. ...
Αλλά νομίζω απάντησες, οπότε ευχριστώ.
Tίποτα!
Αλλά να ξέρεις ότι το να είναι ανοιχτή η βαλβίδα δεν είναι αυτό καθέ αυτό κάτι το επιθυμητό. Με ανοιχτή βαλβίδα ένα τμήμα της ροής λαδιού παρακάμπτει το φίλτρο, μένει δηλαδή αφιλτράριστο, που δεν έχεις λόγο να το θέλεις.
Οπότε αν ανεβάσατε ρελαντί για αυτό το λόγο, νομίζω καλύτερα να επιστρέψετε στο στοκ.Βασικά ανεβάσαμε το ρελαντί για να ανεβάζει υψηλότερη πίεση το λάδι.
-
Η αύξηση της πίεσης του λαδιού που βλέπετε (που όπως λες ανοίγει και η βαλβίδα ανακούφισης) είναι 2ης τάξης φαινόμενο. Δεν υπερκαλύπτει την αύξηση των φθορών από τις παραπάνω στροφές.
Δε θα πάθει τίποτα προφανώς με 100σαλ παραπάνω ρελαντί, αλλά γιατί... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Η αύξηση της πίεσης του λαδιού που βλέπετε (που όπως λες ανοίγει και η βαλβίδα ανακούφισης) είναι 2ης τάξης φαινόμενο. Δεν υπερκαλύπτει την αύξηση των φθορών από τις παραπάνω στροφές.
Δε θα πάθει τίποτα προφανώς με 100σαλ παραπάνω ρελαντί, αλλά γιατί...Βασικά δε ξέρω να σου πω κάτι παραπάνω, είναι μέσα στο remap που έχουμε κάνει με τον προγραμματιστή. Σε όλα έτσι κάνουν και ξέρω ότι έχει να κάνει με το λάδι γιατί όταν να πατήσεις να έχει ήδη ανεβασμένη πίεση από πριν.
-
Νίκο πόση πίεση έχεις στο ρελαντί με το λάδι στους 80c ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Νίκο πόση πίεση έχεις στο ρελαντί με το λάδι στους 80c ?1,7-1,8 στους 83C
Πήγα μια Σούνιο, μέσα στη κίνηση μέχρι Βούλα δε πέρασε ποτέ τους 87-88 ενώ στο Σούνιο αρκετά γρήγορα δε πέρασε τους 97-98.
Κρατάει καλή θερμοκρασία νομίζω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πήγα μια Σούνιο, μέσα στη κίνηση μέχρι Βούλα δε πέρασε ποτέ τους 87-88 ενώ στο Σούνιο αρκετά γρήγορα δε πέρασε τους 97-98.Κρατάει καλή θερμοκρασία νομίζω.
Οταν ενα λιπαντικο ανεβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια σε σχεση με ενα αλλο, δεν σημαινει οτι ειναι κακο λιπαντικο
Σημαινει οτι απάγει καλυτερα την θερμοτητα του κινητηρα ή να το πω αλλιως, εχει διαφορετικη θερμοχωρητικοτητα
Με το 300V τι θερμοκρασιες λαδιου εβλεπες? -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Πήγα μια Σούνιο, μέσα στη κίνηση μέχρι Βούλα δε πέρασε ποτέ τους 87-88 ενώ στο Σούνιο αρκετά γρήγορα δε πέρασε τους 97-98.
Κρατάει καλή θερμοκρασία νομίζω.
Οταν ενα λιπαντικο ανεβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια σε σχεση με ενα αλλο, δεν σημαινει οτι ειναι κακο λιπαντικο
Σημαινει οτι απάγει καλυτερα την θερμοτητα του κινητηρα ή να το πω αλλιως, εχει διαφορετικη θερμοχωρητικοτητα
Με το 300V τι θερμοκρασιες λαδιου εβλεπες?Πεντέλη με 35C έξω και τάπα, μαξ 115
-
@niko: Tι οθόνη/software είναι αυτό; Γνωρίζεις αν υπάρχει για 9άρι;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
@niko: Tι οθόνη/software είναι αυτό; Γνωρίζεις αν υπάρχει για 9άρι;Γειά σου αγαπητέ!
Η οθόνη είναι Sygav Android head unit και επειδή είχα ψάξει για έναν άλλο φίλο, για 9άρι δε βρήκα. Μόνο για 10άρι βγαίνει.
Το software που τρέχω είναι το RaceCapture της Autosport Labs, ένα android app στην οθόνη. Η εφαρμογή συνδέεται με μια εξωτερική συσκευή (RaceCapture/Track) ο οποία είναι συνδεδεμένη στην OBD. Μετά μέσα στην εφαρμογή μέσω lua scripting ζητάει συγκεκριμένες διευθύνσεις της ecu (πχ θερμοκρασία SST και πίεση, turbo, ταχύτητα κλπ) και τα δίχνει στην οθόνη.
H θερμοκρασία και πίεση λαδιού καθώς και AFR όμως δεν 'ανεβαίνει' στην ECU (δεν έχει αισθητήρα) και χρειάζεται εξωτερικός αισθητήρας. Επειδή αντιπαθώ τα οργανάκια και τις οθόνες, η Autosport Labs έχει μια λύση με εξωτερική μονάδα όπου από τη μια πλευρά πέφτουν επάνω στο RaceCapture/Track (με RJ45 + network splitter) και από την άλλη έρχονται μέχρι 4 εξωτερικοί αισθητήρες. Μετά είναι απλά plug-n-play.
Επίσης το σημαντικό είναι ότι λογκάρει τα πάντα, έχει track mode και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για motorsport εφαρμογές γιατί έχει και τηλεμετρία (ανεβάζει live στο cloud και τα βλέπουν έξω πχ ).
Τέλος, μπορείς να βάλεις rules και custom μηνύματα. Δηλαδή αν πχ η θερμοκρασία του λαδιού είναι από χ μέχρι 60 να είναι μπλε το πλαίσιο (κρύο) ή όταν ξεπερνάει τους 120 να κοκκινίζει ή όταν βαρέσει knock να μου βγάλει μήνυμα στην οθόνη ή όταν πάει το SST στους 120 να μου βγάλει warning πριν μπει σε safe mode (στους 128 μπαίνει σε safe mode το SST).
Έψαξα πολύ για να βρω τέτοια λύση και σίγουρα δεν είναι φθηνή (περίπου 600 ευρώ οι μονάδες και δυο εξωτερικοί σένσορες συν 100 το wideband που είχα πάρει στο παρελθόν) συν το κόστος της οθόνης περί τα 350 από ebay.
Στο evonet έχω γράψει ολόκληρο αφιέρωμα για τη λύση.
Υπάρχει και το torque pro, αλλά δε λογκαρει, δε βλέπεις wideband δε παίρνει εξωτερικούς σένσορες και γενικά η μεταφορά των δεδομένων είναι κάπως πιο αργή. Το δούλευα στο παρελθόν.
Είναι έτη φωτός μπροστά ως εφαρμογή και μου έχει λύσει τα χέρια.
Πάντως, μπορεί με ένα οποιοδήποτε tablet ή τηλέφωνο να παίζει η εφαρμογή δε χρειάζεται την συγκεκριμένη οθόνη. Στην Αμερική το δουλεύουν με ένα απλό tablet από Amazon ή με RasberryPi.
-
thanks, για την απάντηση. Πολύ ωραίο φαίνεται.
-
Αλλαξα σήμερα λαδια και αποδείχτηκε πολύ χρονοβορο σε σχέση με προηγούμενες φορές. Αρκεί να πω ότι μου μεινε η βιδα του καρτερ σε δύο κομμάτια. Ευτυχώς βρέθηκε άλλη.
Έλεγα συνέχεια να παραγγείλω μία, αλλά όλο το ξεχνουσα. Και πολύ αντεξε.....
Λαδια αλλαξα στα 26.500km, τα λαδια δεν ηταν μαύρα και το φίλτρο λαδιου ήταν οκ χωρίς να δείχνει ετοιμο να καταρρεύσει κτλ. Μπήκαν ξανά mobil 1 0-40 fs. Φθάνοντας σπίτι άκουσα κατι να χτυπάει ρελαντί στο D και κοβοντας το τιμόνι, ίσως τυχαίο δεν ξαναακουστηκε.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αντοχή των λαδιών.
-
Στον 1.0 ecoboost σας,βαζετε αποκλειστικα το Castrol Magnatec Professional 5w20 που ειναι και ακριβο,πανω απο 50 ευρω ως συνηθως τα 5L,εχει δοκιμασει καποιος τα πιο φθηνα που προσφερουν στο προγραμμα motorcraft η καποια αλλη αξιολογη εναλλακτικη σε λαδια για τον κινητηρα αυτο?
-
-
Παναγιωτη εστω και καθηστερημενα, εστω και απο λαθος σημειο εχεις τις καλυτερες ευχες μου για την ονομαστικη εορτη σου, ευχομαι για πολλα χρονια ακομα να τα λεμε και που και που ας ριχνουμε και κανα τσακωμο.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]