-
Παναγιωτη εστω και καθηστερημενα, εστω και απο λαθος σημειο εχεις τις καλυτερες ευχες μου για την ονομαστικη εορτη σου, ευχομαι για πολλα χρονια ακομα να τα λεμε και που και που ας ριχνουμε και κανα τσακωμο.
Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω, ο τσακωμός που λες προέρχεται από τις παρατηρήσεις μου για τους κακούς συναδέλφους του κλάδου σου και όχι προσωπικά με εσένα που σέβομαι την τέχνη σου, τις γνώσεις σου στο αντικείμενο και την ακεραιότητα σου.
-
Ρενακια.... παρ ολο που εβαλα νεα λαδια (selenzia) ανεβαζει θερμοκρασιες τωρα το καλοκαιρι. Με τα total δεν θυμαμαι κατι τετοιο. Ειναι δυνατον να ειναι απο τα λαδια ή παιζει κατι αλλο... τα λαδια εχουν ακριβως τις ιδιες προδιαγραφες και στα μικρα γραμματακια.
-
Ρενακια.... παρ ολο που εβαλα νεα λαδια (selenzia) ανεβαζει θερμοκρασιες τωρα το καλοκαιρι. Με τα total δεν θυμαμαι κατι τετοιο. Ειναι δυνατον να ειναι απο τα λαδια ή παιζει κατι αλλο... τα λαδια εχουν ακριβως τις ιδιες προδιαγραφες και στα μικρα γραμματακια.
Ποτέ ένα λάδι άλλης εταιρίας δεν είναι ίδιο με άλλης εταιρίας ακόμα και με το ίδιο ιξώδες και τις ίδιες προδιαγραφές άσχετα αν τελικά έχουν τις ίδιες μετρήσεις, η κάθε εταιρία πετυχαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα με διαφορετικούς τρόπους, σίγουρα διαφέρουν τα πρόσθετα και το λάδι βάσης, υποθέτω ότι έχουν το ίδιο ιξώδες τα λάδια που έβαλες.
Άλλαξες και φίλτρο λαδιού ? Έβαλες το ίδιο με το προηγούμενο ή διαφορετικό ? Αν έβαλες διαφορετικό μπορεί να έχει μειωμένη ροή, αν συμβαίνει αυτό να το αλλάξεις άμεσα με το δικό του το γνήσιο αυτό που λέει ο κατασκευαστής, τα φίλτρα έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους
στην βαλβίδα τους
στην ποσότητα του χαρτιού φιλτραρίσματος
στην διαπερατότητα του χαρτιού
στις εσωτερικές τρύπες των μεταλλικών δίσκων που συγκρατούν το χαρτί φιλτραρίσματος
στις εξωτερικές τους διαστάσεις
-
Έχει σταματήσει η παραγωγή των Mobil ESP Formula 5w30; Ψάχνω στα πιο γνωστά μαγαζια και είναι παντού μη διαθέσιμο.
-
Lap wrote:
Ποτέ ένα λάδι άλλης εταιρίας δεν είναι ίδιο με άλλης εταιρίας ακόμα και με το ίδιο ιξώδες και τις ίδιες προδιαγραφές άσχετα αν τελικά έχουν τις ίδιες μετρήσεις, η κάθε εταιρία πετυχαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα με διαφορετικούς τρόπους, σίγουρα διαφέρουν τα πρόσθετα και το λάδι βάσης, υποθέτω ότι έχουν το ίδιο ιξώδες τα λάδια που έβαλες.
Άλλαξες και φίλτρο λαδιού ? Έβαλες το ίδιο με το προηγούμενο ή διαφορετικό ? Αν έβαλες διαφορετικό μπορεί να έχει μειωμένη ροή, αν συμβαίνει αυτό να το αλλάξεις άμεσα με το δικό του το γνήσιο αυτό που λέει ο κατασκευαστής, τα φίλτρα έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους
στην βαλβίδα τους
στην ποσότητα του χαρτιού φιλτραρίσματος
στην διαπερατότητα του χαρτιού
στις εσωτερικές τρύπες των μεταλλικών δίσκων που συγκρατούν το χαρτί φιλτραρίσματος
στις εξωτερικές τους διαστάσεις
Αυτο αρχιζω να καταλαβαινω, οπως τα λες. Ναι ολες οι προδοαγραφες ηταν ακριβως ιδιες μεχρι την λεπτομερεια και αλλαξα το φιλτρο. Παντα το κανω, ποτε δεν εχω κρατησει φιλτρο σε αλλαγη.
Τελικα στα γαλλικα τα selenzia, δεν..... Και ζεστενονται και ακουγονται κραδασμοι στην ζεστη και τα παντα ολα, δεν ετυχαριστηθηκα διακοπες με την ανοδο του θερμομετρου σε καθε γκαζια....ευτυχως αλλαξα αυτοκινητο σε bmw x1 που ετριζαν τα παντα ολα μεσα και μ εσπασε τα νευρα και αυτη. Αλλη μπουρδα απο εκει.
Με τα ελφ και τα τοταλ, μια χαρα τα πηγαινε, οτι ελεγε η εταιρια δηλαδη. Ποτε δεν κοιταζα θερμομετρο. Τωρα με εκανα και εψαχνα το ψυγειο και δεν ειχε τιποτα.
-
Lap, αν ενδιαφέρεσαι για λάδι σε πεζό-σιτροεν, ρίξε μια σοβαρή μάτια σε yacco. Ότι θες πμ...
-
SELENIA Λάπη, όχι Selenzia, εκτός και αν είναι τίποτα Κινέζικα.
-
Ναι selenia, λαθος μου, δεν τα ηξερα πιο πριν να πω την αληθεια.
Νοντα, πως στελενεις p.m;;;Αυτα που λεει ο νοντας τι λενε;;
Θα αλλαξω νωριτερα κατα 8000 χλμ λαδια... δεν πειραζει θα του κανω και εσωτερικη πλυση. Δεν μ αρεσουν τα selenia
-
Τα Selenia είναι αυτά που προτείνει η Alfa Romeo, κάποτε όταν ξημεροβραδιαζόμουνα στα Μέγαρα έβαζα το Selenia 10/60 αυτό που είναι 2 λίτρα στο πλακέ μαύρο μεταλλικό κουτί, μετά που την αγόρασε η Petronas δεν ξαναέβαλα και δεν γνωρίζω αν είναι τα ίδια ποιοτικά ή τα άλλαξαν.
Αφού έχεις Γαλλικό και δεν είχες πρόβλημα με τα Total / Elf γιατί άλλαξες ? Τα Yacco είναι κορυφή αλλά ακριβότερα και δεν βρίσκονται παντού. Δεν μου είπες τι φίλτρο έβαλες...
-
Ακριβως, αλφιστι μου τα προτειναν... σκιζουν τα μοτερ τους και κρατα καλα τις θερμοκρασιες και γενικως συμπεριφερεται καλα το μοτερ. Μπουρδες, σε εμενα ακριβως το αντιθετο.
Δεν το περιμενα να υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στην λειτουργια μεταξυ ιδιων προδιαγραφων λαδιου. Στον χειμωνα μ αρεσαν , στροφαρε πιο αππτομα το μοτερ τωρα καλοκαιρι....μαπα.
Και διαβαζα εδω το νημα και ελεγα μεσα μου, υπερβολικοι που ασχολουνται, παρε ιδιες προδιαγραφες και τελειωσες. Εμ ελα ντε. Δεν ειναι ετσι.
-τι εννοεις τι φιλτρο βαζω;;;
Αυτα τα yacoo ειναι οντως καλα για πουσαρισματα και στις ζεστες;;, ποιας εταιριας ειναι;;; τα προτεινει η psa;;;;
Στο τζαπανακι δεν ξερω τι λαδια φοραει. Αλλα το μοτερ του ξυριζει το ατιμο.
-
Αντίστοιχα των Mobil ESP Formula 5w30 ποιά λιπαντικά είναι. ;Όπως είπα πριν πλέον δε τα βρίσκω πολύ εύκολα οπότε κοιτάζω μήπως αλλάξω. Στον Β6 του ΜΧ5 θέλω να τα βάλω.
-
Τα λιπαντικά Yacco είναι της εταιρίας Yacco, η ιστορία της αρχίζει από το 1919.
-
Τα λιπαντικά Yacco είναι της εταιρίας Yacco, η ιστορία της αρχίζει από το 1919.
Ο αντιπροσωπος βεβαια ειναι λιγο κλικακιας και αν δεν πινεις τα δικα του μαντζουνια αμολιουνται τα σκυλια του στα autoforum.
-
Δηλαδη, τι σημαινει αυτο;
-
Τιποτα δεν σημαινει , τα λαδια καλα ειναι . Απλως αντιπαθω τον αντιπροσωπο που ειναι γραμμενος σε πολλα φορουμ ακομα και δω για την προωθηση των ματζουνιων του.
-
Αυτός είναι και ο κυρίως λόγος που τα Yacco δεν τα ξέρει ο πολύ κόσμος και δεν υπάρχουν και σε πολλά σημεία πώλησης, αν δείς στην ιστοσελίδα των αφων Ζακόπουλων, είχαν και άλλες εταιρίες στο παρελθόν και τις έχασαν, αυτό κάτι λέει για την συμπεριφορά τους στην αγορά γενικότερα, και αν βρεθεί κάποιος σωστός έμπορος και τους πάρει την αντιπροσωπεία των Yacco και τα προωθήσει σωστά τότε τα Yacco θα απογειωθούν σε σχέση με την θέση που έχουν σήμερα στην αγορά των λιπαντικών στην Ελλάδα.
-
@Lap: τα περισσότερα fiat/alfa romeo selenia έβαζαν χωρίς πρόβλημα.
Αντίστοιχα των Mobil ESP Formula 5w30 ποιά λιπαντικά είναι. ;Όπως είπα πριν πλέον δε τα βρίσκω πολύ εύκολα οπότε κοιτάζω μήπως αλλάξω. Στον Β6 του ΜΧ5 θέλω να τα βάλω.
Το μοτεράκι σου δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, αν θυμάμαι καλά. Η γνώμη μου είναι ότι ήδη τα mobil1 που βάζεις είναι υπερβολή. Θεωρώ ότι οτιδήποτε επώνυμο βάλεις, εντός προδιαγραφών, δεν θα έχεις θέμα.
-
Τοσο καλα τα yacco ρε παιδια...., ε να τα ψαξω να παρω.
Ασχετο, ρενακια και λοιποι επειδη βαριεμαι να ψαχνω εργασιες και μελετες για τα λαδια.
Τα φουλ συνθετικα να τα βαλω;;;; εχουμε δυο γαλλικα ως καθημερινα αυτοκινητα ενα με τουρμπο και ενα χωρις. Βασικα εγω τα οδηγω ολα. Κανουμε απλες βολτες αλλα που και που σε στροφες και αδειους δρομους τα ξεσκιζω μεχρι και κοφτες κτλ. Καγκουρογαλλατικα καταλοιπα δηλαδη απο τα rallye. Εκει εβαζα μονο συνθετικα, καθε δυο αλλαγες κοφτες ημουν. Βασικα σχεδον καθε αλλαγη με κοφτες.
Αρκει αυτη η χρηση που κανουμε για φουλ συνθετικα; Μηπως θα λογω συνθεσης τελικα κανουν κακο στον κινητηρα που πηγαινει χαλαρα;
-
Lap, τα yacco είναι εξαιρετικά λαδακια, αυστηρά made in France, αλλά όχι τόσο μαζικής παραγωγής. Τα χρησιμοποιεί κόσμος και κοσμακης στο Greek Citroen Club, εγώ από εκεί τα έμαθα. Θα τα τιμήσω κ στο Baleno.
-
Αν έχουν πολλά με 10w 40 για παράδειγμα, θα πρέπει να μείνεις στο ίδιο ιξώδες κ όχι σε χαμηλότερο, εξαιτίας ανοχών που θα έχουν δημιουργηθεί από πιο παχύ λάδι . Παρεμπιπτόντως για ποια μοτέρ μιλάμε;
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]