Ο χρήστης LEFT έγραψε:
Καλησπερα σ΄ολους
Ειμαι νεος στο forum , η αναγκη με εριξε
μηπως και μπορεσει καποιος να μου πει, τι λαδια να βαλω στο υαρις 1,33
ο οδηγος χρήσης λεει:
Εαν δεν διατιθεται λαδι με ιξωδες 0w-20, μπορει να χρησιμοποιηθει μονον λαδι με ιξωδες 5w-30. Ομως, θα πρεπει να αντικατασταθει με λαδι SAE 0W-20 στην επομενη αλλαγη λαδιου>>
Η αντιπροσωπία της τουοτα λεει οτι καλα μπορει να τα λεει το βιβλιο αλλα αυτη τέτοιο λαδι δεν διαθετουν εχουν 5w 30 και 5w 40, αυτα. Διαλέγεις λοιπον και βαζεις. Επισης μου λενε οτι αν τους παω κάποιο 0w-20 θα το βαλουν.
Τι λετε τι προτεινετε
Ειναι λιγο παραλογισμος η ολη ιστορια αν λαβουμε υποψη μας οτι υπαρχει τουοτολαδο 0w 20 http://www.alibaba.com/productshowimg/j ... 20_4L.html
Δεν επρεπε να φερουν μαζι με τα αυτοκινητα και τα λαδια τους στην Ελλαδα
Πως πουλατε αυτοκινητα και δεν εχετε λαδια να τα βαλετε μεσα??????
Μπορεί να αγοράσεις τα MOBIL 1 ADVANCED FUEL ECONOMY 0W20, RED LINE 0W20, AMSOIL ASM 0W20 . Το 1 US gal μέσω διαδικτύου για το MOBIL 1 έφτασε σε μόλις 2 ημέρες και έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος στο ΙΜΑ. Ο κινητήρας συνεχίζει να μην καίει σταγόνα, τα πρωινά ο θόρυβος είναι πολύ πιο ομαλός, το autostop ενεργοποιείται πολύ πιο γρήγορα και η κατανάλωση έχει πέσει (τόσο όσο να είναι αισθητή η διαφορά).
Η Ελληνική αντιπροσωπεία της Toyota όπως και άλλων συνήθως κλείνει μία συμφωνία με κάποια εταιρεία και προωθεί τα λάδια της στην Ελληνική αγορά. Παλαιότερα o Σ μου προωθούσε το Shell Helix Ultra σε 5W-40 με αποτέλεσμα να βλέπω σταθερά αυξημένη κατανάλωση και πρακτικά να μην έχω τα οφέλη του autostop στη πόλη παρά μόνον όταν ο κινητήρας ζεσταινόταν πλήρως. Φυσικά και μετά τους πήγα τα δικά μου λάδια (πρώτα 0W-30 και μετά το 0W-20). Στην αρχή οι γκαραζιέρηδες προσπαθούσαν να με πείσουν ότι κάνω ζημιά στον κινητήρα με τόσο λεπτόρρευστο λάδι. Φυσικά και η απάντηση ήταν αποστομωτική και χωρίς πολλές επιστήμες. Όταν η εταιρεία προτείνει αυτό το λάδι τότε καλό θα είναι εσύ να μην μιλάς, σταμάτα τα πολλά και χρησιμοποίησε το. Ευτυχώς εκεί που πάω δεν υπάρχουν 'ειδικοί' που να προσπαθούν να πείσουν τώρα τον πελάτη να προστατέψει τον κινητήρα με τη μελάσα που πουλούν ως λάδι.....