-
Όντως, οι κοστολόγοι της GM έχουν κάνει εδώ πατάτα, αυτό είναι καραμπινάτο θέμα ανάκλησης, το έψαξες μήπως υπάρχει ανάκληση ?
Και τα Corsa της 10ετίας ΄90 είχαν θέμα με κάτι πλαστικά κουζινέτα στους εκκεντροφόρους.
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Ο κατασκευαστής για τα λιπαντικά γράφει: Dexos2 ή ACEA-A3/B3 ή Α3/Β4πριν από 2 χρόνια πήρα ένα CORSA C- 6/2003 με 130.000 km. Έκανε πάντα μία ετήσια αλλαγή λαδιών gm 5-30 μαζί με γενικό service, και τα διανυθέντα χιλιόμετρα πάντα στα 10-11 χιλ. Από την πρώτη στιγμή που το οδήγησα, μου φάνηκε σχετικά θορυβώδες στη χρήση. Δύο χρόνια τώρα, του βάζω castrol 10-40 που θεωρώ πιο κατάλληλο για τον καύσωνα της Αθήνας και την χρήση του αυτοκινήτου, δηλ. σχετικό καθημερινό μποτιλιάρισμα.(η Οpel στο βιβλιαράκι του, το ονομάζει αυτό δυσμενείς συνθήκες κυκλοφορίας και προτείνει, αν βάζεις 10-40 λάδι, αλλαγή κάθε 6μηνο. Η αλλαγή λαδιών γίνεται ανά 5 έως 7 χιλιάδες km, και το πρώτο που παρατήρησα είναι ότι το αμαξάκι έγινε σαφώς πιο αθόρυβο στο ρελαντί και στο γκάζωμα, και το έχουν παρατηρήσει ακόμα 3 άτομα που το οδηγούν. Τέλος, στο βιβλιαράκι του, δεν γράφει πουθενά Dexos2 για το C.
-
Aδέρφε έχεις το πρώτο κορσα το prefacelift με κινητήρα διαφορετικο από το facelift που έχει το παραπάνω θέμα. Στο facelift ο θόρυβος δεν εξαλείφεται με κανένα λιπαντικό Γιατί οφείλεται σε αυτό που παρέθεσα παραπάνω. Επίσης δεν μας λες πιο κινητήρα έχει το κορσα σου μιας και άλλοι είναι καδενατο άλλοι με ιμάντα άλλοι τρικυλινδροι άλλοι τετρακυλινδροι ανάλογα με τα κυβικά και την χρονολογία του αυτοκινήτου. Στο κορσα c υπάρχουν 6-7 διαφορετικοί κινητήρες.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όντως, οι κοστολόγοι της GM έχουν κάνει εδώ πατάτα, αυτό είναι καραμπινάτο θέμα ανάκλησης, το έψαξες μήπως υπάρχει ανάκληση ?Και τα Corsa της 10ετίας ΄90 είχαν θέμα με κάτι πλαστικά κουζινέτα στους εκκεντροφόρους.
Ανάκληση δεν υπάρχει και είναι θέμα που το έχουν όλοι οι κάτοχοι corsa c από τον Σεπτέμβριο του 2003 και μετά που βγήκε ο twinport κινητήρας. Θέμα με την αξιοπιστία του κινητήρα δεν έχει υπάρξει απλώς αυτός ο κωλοηχος που πολλοί τον μπερδεύουν με ελλατωματικη καδένα ή ελλιπή λίπανση ακόμα και μηχανικοί.
-
o sarantish που έχει το ίδιο αμάξι, κατάλαβε
-
Καταρχάς o sarantish δεν διευκρινίζει πιο corsa c έχει επομένως πως ξέρεις ότι έχετε το ιδιο; εκτός αν γνωρίζεστε προσωπικά. Και δεύτερον έχω και εγώ corsa c μοντέλο 12/2003 με τον twinport κινητήρα στα 1400cc και κωδικό z14xep. Τον καιρό λοιπόν εκείνο υπήρχε η προδιαγραφή gm-ll-a025 για τα βενζινοκινητα που αντικαταστάθηκε πολυ συντομα από την dexos 1 και εν συνεχεία από την dexos2 για τα βενζινοκινητα της οπελ μόνο στην Ευρώπη. Το να βάλεις λοιπόν λάδι εαν βρεις κιολας, με την αρχαία προδιαγραφή gm-ll-a025 το θεωρώ άτοπο. Επίσης 10w40 λάδι δεν είναι κατάλληλο ειδικά για τους twinport κινητήρες των facelift μιας και έχουν στενούς αυλους λίπανσης και στο κρύο τρώνε δόρυ. Για αυτό ρώτησα τι κινητήρα έχει ο φίλος sarantish συγκεκριμένα. Σε αυτά τα αυτοκίνητα το 5w30 η το 5w40 είναι το πλέον κατάλληλο. Πλεον δεν τίθεται θέμα κόστους. Όταν αγοράζω το 4λιτρο συνθετικό aral hightronic 5w40 23 ευρώ με αλλαγή ανά 15000 χιλ. Η ένα χρόνο Ποιος ο λόγος να βάλω ένα 10w40 λάδι και να πρόσφερω και χειρότερη λίπανση στην εκκίνηση του κινητήρα στο κρύο που τρώει και το μεγαλύτερο ζόρι και φθορά και να αλλάζω ανά έξι μηνες; Προτείνω και σε εσένα να το γυρίσεις σε 5w40 αφού μόνο οφελη θα δεις και εφόσον εμπιστεύεσαι την castrol σε 5w40 υπάρχει και το magnatec και το edge. Καλύπτεσαι πολυ καλυτερα και στο κρύο με το 5w και στις ζεστές με το 40αρι ιξωδες. Ο μόνος λόγος να επιλέξει κάποιος 10w40 πλέον είναι μόνο αν με 5w40 η 5w30 καίει υπερβολικά λάδια. Αλλά αν φτάσει ο κινητήρας να καίει τα 5w40 κανένα 10w40 δεν σώζει την κατάσταση άντε να δοθεί μια παράταση και αυτό όχι πάντα, μέχρι το άνοιγμα του κινητήρα. Από εκεί και μετά ο καθένας κάνει τις επιλογές του αλλά σκοπός μας είναι να επιλέγουμε το βέλτιστο με βάση το κόστος, αξιοπιστία, απόδοση.
-
το χει γράψει, έχεις χάσει επεισόδιο
-
Nαι έχεις δίκιο. Συμπεραίνω λοιπόν ότι έχει τον κινητήρα Ζ12ΧΕ. Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στις προτροπές μου. Ειδικά στο θέμα του ιξωδους το 5w40 ή το 5w30 είναι καταλληλότερα από το 10w40. Όσον αφορααφορά την μάρκα ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω:
'Συμπέρασμα αν είσαι οικονομικά στριμωγμένος φίλε μείνει στα οπελολαδα. Δεν θα χαλάσεις τον κινητήρα σου αυτό είναι σίγουρο αλλιώς δοκιμάζεις ότι θες. Διαφορά στο ήχο του κινητήρα σου δεν θα δεις ότι και να βάλεις για τον λόγο που αναφέρω παραπάνω. Αν σε ενδιαφέρει το 40αρι ιξωδες δες και τα aral που λέω. Αν όχι πολύ καλή επιλογή σε 30αρι θεωρώ το total ineo mc3 5w30.
Aν δεν έχεις πρόβλημα όμως με το λάδι πχ κατανάλωση, μείνε στα οπελολαδα gm dexos2. Να είσαι σίγουρος ότι πρώτα θα σαπίσει το σασί του κορσα και μετά θα χαλάσει ο κινητήρας σου εξαιτίας των λαδιών. Σε κάθε περίπτωση καλή επιλογή sarantish.' -
To αυτοκίνητο τώρα που είμαι Ελλάδα το πήρα και θα το έχω σε σχεδόν μόνιμη βάση γιατί ο πατέρας μου δεν το χρειάζεται συχνά. Μου είπε ότι έβαζε 5/30 της αντιπροσωπείας. Μπήκα στην αντιπροσωπεία και είδα να γράφει για dexos2, οπότε υπέθεσα ότι πρέπει να είναι dexos2 όποιο λάδι πάρω. Τα Aral τα χρησιμοποιούσα σε Golf που είχα πριν χρόνια και ήμουν υπερευχαριστημένος!! Δεν ξέρω όμως από τότε μέχρι σήμερα αν είναι όπως τότε, δηλαδή για εμένα καλά για την τιμή τους. Από όσο βλέπω, αν και υπάρχουν διαφωνίες στο φόρουμ, υπάρχει συμφωνία για τα Aral, οπότε νομίζω ότι καλή επιλογή να πάω σε Aral 5-40 με συχνότερη αλλαγή στα λάδια.
Ο κινητήρας τώρα που έψαξα στο διαδίκτυο με κριτήριο ότι το αυτοκίνητο αγοράστηκε το 2001, είναι ο Ζ12ΧΕ. Δεν 'βαράει' το δικό μου όπως στο βίντεο....Ίσως μου το ετοιμάζει για αργότερα....Δεν αμφισβητώ την αξία των GM λιπαντικών αφού όποιο αμάξι (Opel) αγοράζεις καινούργιο, στα πλαίσια της εγγύησης βάζεις τα λάδια της Opel. Μία δοκιμή θέλω να κάνω μήπως και είμαι ποιο ικανοποιημένος ως προς το ακουστικό μέρος. To αυτοκίνητο δεν έχει θέμα τσιμπήματος λαδιών. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια -
Sarantish +1 από εμένα για το σκεπτικό σου! Δοκίμασε τα Aral dexos2 αφού είσαι ευχαριστημένος από τα Aral. Και εμείς βάζαμε παλιά Aral σε κάποιο αυτοκίνητο και όλα άψογα. 5W30 να βάλεις όμως όχι 5W40 εφόσον δεν σου καίει λάδι! Έχει 5W30 Dexos 2 η Aral (Hightronic G? Supertronic κάπως έτσι το λέει δεν θυμάμαι). Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μείνεις μακρυά από τα GM 5W30 Dexos2 αν θες να προστατεύσεις καλύτερα το αυτοκίνητό σου! Όσο για τα μέλη στο Opel-Club, τα περισσότερα που άλλαξαν σε LM κατόπιν παρότρυνσης μου μόνο τα καλύτερα είχαν να λένε. Φυσικά θα υπήρχαν μέλη που ήταν βαμένα μέχρι το κόκαλο Opel και οτιδήποτε άλλο το πετροβολούσαν χωρίς βέβαια να το έχουν δοκιμάσει!! Βεβαίως! Κορώνα στο κεφάλι τους τα έχουν τα GM και φαίνεται και εδώ το ίδιο. Τα ταξί των εκατομμυρίων χλμ που αναφέρονται πιο πάνω επίσης να σημειώσουμε ότι για να έχουν τόσα χλμ προφανώς έβαζαν τα παλαιότερα λάδια της GM τα 10W40 τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με τα τωρινά 5W30 Dexos2... Η σύμφωνη γνώμη όλων που έβαζαν τα παλιά λάδια της GM είναι ότι ήταν πολύ καλά πράγμα που δεν υφίσταται για τα τωρινά σύμφωνα και με δικά τους λεγόμενα!!
Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου από τα ARAL!! Εγώ σκέφτομαι σοβαρά τα Shell ECT3 στην επόμενη αλλαγή μιας και έχω βρει κάποια ενδιαφέρονται στοιχεία για τα συγκεκριμένα.
-
Κανείς δεν έχει κορώνα τα gm. Το να τα έχεις κορώνα στο κεφάλι σου μέχρι το να λες ότι είναι μόνο για κούνιες ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ απέχει ετη φωτός.
Η aral με προδιαγραφή dexos2 βγάζει σε 5w30 το hightronic g 5w30 και σε 5w40 το hightronic 5w40. Το πρώτο δεν το βρίσκεις τοσο ευκολα. Πρόσεξε αυτό το g κάνει διαφορά. Αν το βρεις sarantish χτυπά το. Εγώ πήγα στο 40αρι μιας και ούτος ή άλλως ήθελα να πάω εκεί. Πρόβλημα με κατανάλωση λαδιού δεν είχα μιας και από αλλαγή σε αλλαγή είχα μηδενική. Είχα τις επιφυλάξεις μου. Ούτε αύξηση κατανάλωσης καυσιμου είδα όμως ούτε μείωση ευστροφίας.
Το μόνο που παράτησα στην αρχή ήταν ότι το αμάξι ήταν πιο σφιχτό για τα πρώτα 200 χιλιόμετρα. Αυτό ήταν λογικό μιας και το κορσα μου ειχε 11 χρονια 30αρι λαδι και μετα πήγε σε 40αρι. Μετά όλα έστρωσαν. Μην σε φοβίζει το 40αρι λάδι αρκεί να είναι 5w40 η 0w40. -
Είναι λίγο άτοπο να αναπαραγουμε απόψεις καφενειακου τύπου απο αλλους χωρίς κάποια τέχνικη ανάλυση παρα μονο με την ακοή μας που κατα κύριο λογο είναι καθαρά ψυχολογικό. Δεν το δέχομαι, ο καθένας ακούει οτι θέλει.
Τα gm ειτε τα 10w-40 ειτε τα dexos 2 5w-30 είναι καλά λάδια γιατί σε μένα τα μοτέρ έχουν γράψει 250.000 το μεν με τα 10w-40 και 180.000 το δε με το 5w-30. Και τα δυο μοτέρ είναι γυαλί.
Η συζήτηση έχει κάποια αξία μόνο με κάποια χημική ανάλυση. Το μονο σίγουρο είναι οτι μοτέρ δεν χαλάνε αυτά τα λάδια με τίποτα για παρά πολλά χλμ, που κανένας μας δεν κρατάει το αμάξι του μέχρι εκεί. -
Τι έγινε εδώ ρε παιδιά; Καφενείο το κάνατε... Τι σεντόνια είναι αυτά; Τι φωνές είναι αυτές; Κουλάρετε!! Λες και παίρνετε ποσοστά από την Opel κάνετε.... Και εγώ Opel έχω αλλά δεν κάνω έτσι. Ναι κάποια εξαρτήματα τα βάζω γνήσια και δεν παίζω (όπως το κάτω κολάρο του ψυγείου που χρειάστηκε να το αλλάξω γιατί μετά από 6 χρόνια φούσκωσε και τρύπησε - σε ένα τόσο σημαντικό εξάρτημα του κινητήρα δεν θα βάλω ιμιτασιον κολάρο όπως έβαλαν σε μια φίλη και της ξεκούμπωσε από το δοχείο διαστολής γιατί δεν είχε κούμπωμα της πλάκας καμία σχέση με το γνήσιο και ήταν τυχερή που δεν έκαψε το αυτοκίνητο) αλλά κάποια άλλα πράγματα όπως λάδια μπορώ να βάλω πολύ καλύτερα από τα GM... Για όνομα του Θεού!! Τι κόλλημα και φανατισμός είναι αυτός;
Ο φίλος Sharantish ρώτησε και είπε ξεκάθαρα ότι ψάχνει κάτι καλύτερο από τα λάδια της GM... Του απάντησα βάσει της εμπειρίας μου και του κύκλου μου και συμφωνώ με τις παρατηρήσεις του και στο ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα λάδια από τα GM. Σόρυ αλλά δεν φταίω εγώ που κάποιοι είναι φανατισμένοι με μια μάρκα λαδιών ή με μια φίρμα αυτοκινήτων και κρίνουν χωρίς να έχουν δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Όταν δοκιμάσουν να μας γράψουν τις εντυπώσεις τους... Έγραψα ότι και εγώ δεν είχα θέμα με τα GM και πιθανόν να μην είχα και ποτέ βάσει χιλιομέτρων που κάνω, αλλά επειδή έχω δοκιμάσει κάτι διαφορετικό μετά από πολύ ψάξιμο και μπορώ να συγκρίνω τα δύο προϊόντα απλά δεν έχετε ιδέα για το τι άλλες επιλογές υπάρχουν σε λάδια και πόσο υποδεέστερα είναι τα GM μπροστά τους...
Το ότι είναι γυαλί ο κινητήρας σου cson δεν μου λέει τίποτα... Και W5 από τα Lidl να βάλεις αν τα αλλάζεις κάθε 5.000χλμ πάλι γυαλί θα είναι ο κινητήρας σου... Σε προστασία όμως δεν έχουν καμία σχέση φίλε μου λάδι με λάδι... Για δείτε εδώ οι φανατισμένοι με τα GM στο test πάγκου που έχει κάνει το παλικάρι πιο κάτω από την Ρωσία, στα πόσα κιλά πίεσης κολλάνε τα Liqui Moly, τα Shell, τα ENEOS, τα Polymerium, τα Manol και στα πόσα κιλά κολλάνε τα 'γνήσια' GM Dexos2, καθώς επίσης και τα γνήσια της NISSAN, MAZDA που κολλάνε στα μισά ή και λιγότερα κιλά σε σχέση με κάποιες από τις πρώτες μάρκες... Για παρατήρησε και την χροιά και τον θόρυβο που παράγεται από την τριβή των μετάλλων από λάδι σε λάδι cson... Μη μου πεις ότι δεν παρατηρείς καμιά διαφορά στον θόρυβο!! Για άκου προσεκτικά πως ακούγεται ο τροχός με τα LM, τα Manοl και τα Polymerium (που είναι το πιο ήσυχο λόγω τεχνολογιών που ενσωματώνει) και άκου πως κάνει σαν ματρακάς με το GM Dexos 2... Τουλάχιστον 2 με 3 φορές πιο ήσυχο με Polymerium, LM και Manol. Και φαίνεται και στα κιλά η διαφορά που είναι μεγάλη σε σχέση με τα GM. Ουδεμία σχέση με ψυχολογικό. Αν δεν το ακούς έχεις θέμα με τα αυτιά σου...
Καλημέρα σε όλους!
-
Ούτε καφενείο είδα πουθενά ούτε φωνές ουτε κλαθμούς και οδυρμούς.
Όσο για το τεστ πάγκου μόνο και μονο που ο τυπάκος από την Ρωσία βγάζει κορυφαία κάτι ρωσικά λιπαντικά που δεν τα ξέρει η μάνα τους τα λέει ολα. Επίσης βλέπω ότι πριν δοκιμάσει τα liqui moly μας δείχνει και την ιδιαίτερη φροντίδα του στον εξοπλισμό ελέγχου του κάτι που δεν μας δείχνει σε κανένα άλλο λιπαντικό. Ωραία τα τεστ τον Ρώσων που μας δείχνουν την πίεση με ρουλεμανακια, με το πάχος από λαμάκια που μετράνε η με το κάψιμο των λαδιών σε 400 βαθμούς Κελσίου αλλά μόνο για να περνάει η ώρα μας.
Παλιότερα το Μετσόβιο έκανε τεστ λιπαντικών που δημοσιευόταν σε περιοδικά κιόλας. Πλέον δεν υπάρχει σάλιο και κανένας καθηγητής δεν μπορεί να μπει στην διαδικασία να αγοράσει 10 λιπαντικά από την τσέπη του για τις δοκιμές. Εκείνα ήταν τεστ πραγματικά και όχι γιαλαντζί σαν και αυτά των Ρώσων στο youtube. -
Αυτοί εδώ κάναν κάτι τέστ, σε συνθετικά VS ορυκτέλαια, με ASTM approved μεθόδους.
Αλλά είναι πιο πολύ νομίζω για το πότε πρέπει να τα αλλάζεις.http://newsroom.aaa.com/2017/06/aaa-spills-truth-oil-changes/
-
Πραγματικά απορώ με τον φανατισμό που εξακολουθούν να κουβαλάνε ορισμένα άτομα με την Opel... Τι να πρωτοσχολιάσω και τι νόημα να βγει όταν προσπαθείς να εξηγήσεις απλά πράγματα σε κάποιον που είναι βαμμένος Opel μέχρι το κόκκαλο... Μίλησαν κάποιοι για γιαλατζί. Τους προτρέπω να δουν πρώτα πόσα εκατομμύρια views έχει το συγκεκριμένο βίντεο και να ψάξουν το κανάλι του συγκεκριμένου μηχανικού ο οποίος έχει κάνει και δοκιμές και πειράματα σε εξοπλισμένο εργαστήριο με αναλύσεις κλπ. Επίσης κάτι που με χαρακτηριστική ευκολία προσπερνάνε στο ντούκου κάθε φορά που τους το επισημαίνω: Βάλτε και τίποτα άλλο εκτός από GM που τα παινεύετε λες και τα παράγετε οι ίδιοι ή λες και σας τα χαρίζει η Opel ή σας δίνει προμήθεια και αν μείνει χρόνος φτιάχνετε και γιαλατζί...
Όσο για το βίντεο θα έπρεπε να καταλάβουν ορισμένοι κάποια αυτονόητα πράγματα όπως πχ ότι δεν γίνεται να μας δείχνει για κάθε λάδι πως καθαρίζει το μηχάνημα κάθε φορά καθώς το βίντεο θα ήταν τριπλάσιο σε μήκος. Το παλικάρι κατ' αρχάς το μηχάνημα το γυαλίζει σε κάθε αλλαγή λαδιού που κάνει πριν κάθε δοκιμή απλώς μας δείχνει μια φορά τι κάνει όπως μας δείχνει και στην αρχή το πως ζεσταίνει το λάδι μέχρι να πιάσει 100°C... Όπως είναι προφανές και φαίνεται και στην αρχή χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα ή λεπτά για να φτάσει το λάδι σε αυτή την θερμοκρασία, όπως και να κρυώσει πριν το βγάλει... Τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να μας δείχνει κάθε φορά ότι περίμενε 1-2 λεπτά σε κάθε λάδι για να ζεσταθεί; Ούτε αύριο δεν θα τελείωνε το βίντεο. Γι' αυτό έχει εφευρεθεί το editing, για να αποκόπτουμε τα ευκόλως ενοούμενα... Τώρα κάποιοι σκοπίμως θέλουν να εθελοτυφλούν και μας το παρουσιάζουν και σαν επιχειρηματολογία σοβαρή και παράλειψη. Όσο για τα ρώσικα λάδια έχει δοκιμάσει και άλλα ρώσικα κάποια εκ των οποίων είναι μέτρια, κάποια καλά, κάποια πιάνουν πάτο σαν τα GM... Τι να κάνουμε που η αλήθεια πονάει τους φανατισμένους που είναι αφοσιωμένοι και δοσμένοι ολοκληρωτικά σε μια φίρμα... Τι να πω; Εγώ δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα και μου αρέσει να ψάχνω και να πειραματίζομαι! Στην επόμενη αλλαγή θα δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και ένας υποψήφιος είναι το Shell ECT C3.
Για τα Polymerium μιας και τα κατακρίνονται απλά ρίχνοντας λάσπη, εγώ τα γνωρίζω από τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους πριν καν η εταιρεία κλείσει έτος από την ίδρυσή της και μπορώ να πω ότι ενσωματώνουν τεχνολογίες που οι υπόλοιποι τις πουλάνε σαν έξτρα πρόσθετα σε μπουκαλάκια, ακόμη και η LM. Μάλιστα ήμουν σε επικοινωνία με τα κεντρικά τους στη Ρωσία και τυχαίνει να γνωρίζω κάποιες λεπτομέρειες σχετικά. Είχα προσπαθήσει να τα φέρω να τα δοκιμάσω και είχαν προθυμοποιηθεί να μου κάνουν δώρο τα μεταφορικά, απλώς υπήρχε κώλυμα στον τρόπο αποστολής καθώς το ρωσικό καθεστώς απαγορεύει την διακίνηση υγρών εκτός της Ρωσίας. Με τα 1000 θα δοκίμαζα τα Polymerium με αυτά που διαβάζω και στα Ρώσικα φόρουμ και μακάρι να κυκλοφορήσουν και εκτός Ρωσίας καθώς καλύπτουν μεγάλη γκάμα προδιαγραφών. Τέλος πέρα από το όνομά τους αυτοί που τους αποδίδουν χαρακτηρισμούς έτσι αερητζίδικα φαντάζομαι ότι δεν θα γνωρίζουν επίσης και το εξής: ότι τα συγκεκριμένα είναι τα πρώτα λάδια που εγώ γνωρίζω να ενσωματώνουν σκρατς γνησιότητας. Ξύνεις το σκρατς στην ετικέτα, αποκαλύπτεται ένα Serial Number και πας στο site τους και τσεκάρεις εάν είναι γνήσια τα λάδια που πήρες. Πράγμα που δεν έχει κάνει κανένας από τους κολοσσούς στον τομέα των λιπαντικών. Μην θίξουμε καλύτερα το τι μαϊμού GM κυκλοφορεί στην αγορά (και άλλα που τα ξέρει η μάνα τους)...
Αυτά από εμένα! Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο και δεν έχει νόημα να συνεχίσω καθώς κάποιοι προσπαθούν να κατευθύνουν την συζήτηση σύμφωνα συμφέροντά που εξυπηρετούν. Η ουσία είναι μία. Αυτοί οι φανατικοί με την Opel έχουν βάλει μέχρι GM στο αυτοκίνητό τους... Όταν ξεφανατιστούν με την φίρμα και δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό τα λέμε! Bye!!!
Καλή συνέχεια!
-
Επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια και μάλιστα γίνεσαι και προσβλητικός σε προσωπικό επίπεδο. Δηλαδή o cson και εγώ που έχουμε διαφορετική άποψη πάει να πάει ότι δουλεύουμε για την οπελ και μας λες ότι εξυπηρετούμε και συμφέροντα. Για μαζέψου λιγάκι και μην εξαπολύεις προσωπικες επιθέσεις ετσι επιπόλαια. Τα ίδια έκανες και στο opel-club και έφαγες πόδι Αφού εφτασες σε σημείο να τα βάζεις με τρεις διαφορετοκους διαχειριστές αγνοώντας επανηλειμενα τις προειδοποιήσεις τους και τα ban που έτρωγες. Λοιπόν μην κάνεις και εδώ τα ίδια. Έχεις κάθε δικαίωμα να πεις την κριτική και την άποψη σου καθώς και να προτείνεις το προϊόν που θεωρείς σωστό αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου λες ότι τα τσεπωνω από την οπελ και υποστηρίζω συμφέροντα εδώ μέσα. Εγώ δεν είμαι εμμονικός με τα gm. Σε προηγούμενο ποστ μου πρότεινα castrol,aral,total. Εσύ προτείνεις δια πάσαν νόσον και μαλ... τα liqui moly. Μήπως εξυπηρετείς εσύ τίποτα συμφέροντα;
Έχω δοκιμάσει σε αυτό το αυτοκίνητο castrol edge πριν μπει στο group της bp, gm 10w40,gm dexos1 5w30,gm dexos2 5w30, aral hightronic. Οικογενειακά αυτοκίνητα έχουν φορέσει διαφορές μάρκες και έχω δει την λειτουργία τους. Ο ξάδερφος μου σε corolla έβαζε χρόνια motul πριν shell και τώρα εδώ και δύο αλλαγές βάζει τα οπελολαδα χωρις κανενα προβλημα. Και από κρύο βαράει κοφτές Αφού το βλέπω και το λυπάμαι.
Ποιος σου είπε λοιπόν ότι όσοι λένε ότι τα gm είναι ένα αξιοπρεπές λάδι δεν έχουν εμπειρία από αλλά λαδια;
Η σώνει και καλά πρέπει να βάλουμε liqui moly λες και ανακάλυψε τον τροχο; Ή μήπως πρέπει κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουμε μάρκα όπως κάνεις εσύ που σου αρέσει να δοκιμαζεις; Δεν υπάρχει χειρότερο για τον κινητηρα από το να βάζεις συνέχεια διαφορετικούς τύπους λαδιων.
Αυτά, και σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός σε αυτά που ελαφρά την καρδία εξαπολύεις. -
Α, και χεστηκα για την οπελ. Θα ήθελα αρκετά άλλα αυτοκίνητα να έχω αν είχα τα βαλάντια να τα συντηρήσω. Αν έχεις μια συγκεκριμένη αναφορά οτι τα gm dexos 2 προκαλουν βλαβη η ανακληση η ότι τα αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούν δεν βγάζουν πολλά χιλιόμετρα η παρουσιάζουν πρόωρες βλάβες, εδώ είμαστε όλο αυτιά και μάτια να τα δούμε και να τα ακούσουμε αλλιώς τα λεγόμενα σου είναι άλλα λόγια να αγαπιομαστε και καταντας να είσαι εσύ αυτό που κατηγορείς εμάς, δηλαδή φανατικά εμπαθής με ένα συγκεκριμένο προϊόν.
Και όσον αφορά το βίντεο του Ρώσου. Ναι φίλε μου θα έπρεπε να δείχνει σε όλα τα λιπαντικά την ίδια διαδικασία που κάνει πριν την μέτρηση με το liqui moly. Υπάρχει κάτι εδώ και δεκαετίες στα βίντεο που λεγεται γρήγορη αναπαραγωγή fast forward. Στο κάτω κάτω ας έσπαγε το βίντεο σε δύο βίντεο. Επίσης άλλα λιπαντικά είναι ήδη ανοιγμένα ποιος ξέρει πόσο καιρό και αλλά ξεσφραγιζονται πρώτη φορά και είναι καινούρια. Ο τρόπος λοιπόν που είναι γραμμένο το βίντεο μου δίνει και εμένα το δικαίωμα να αμφισβητώ τα αποτελέσματα. Ούτως ή άλλως είναι αναξιόπιστο μιας και δεν γίνεται σε συνθήκες εργαστηρίου. Ο τυπάκος επίσης έχει συνεργείο και έχει κάθε συμφέρον να προωθήσει συγκεκριμένα λάδια που έχουν κέρδος για την τσεπουλα του.
-
Χαζευα λάδια τις προάλλες στο νετ, για λόγους επιμόρφωσης. Πέτυχα λοιπόν το lubadvisor της Total και είπα να δω τι λάδι προτείνει για το 106 1.1 μου για συνθήκες Ελλάδας. Ποιο το θέμα; Αντί να προτείνει τα total quartz 7000 10w40 που προτείνει η πεζό στο εγχειρίδιο, προτείνει τα total ineo ecs 5w30!
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο λόγος είναι προφανής. Το εγχειρίδιο πρότεινε τα κατάλληλα λάδια της εποχής εκείνης. Τώρα η Τοταλ προτείνει τα κατάλληλα λάδια του σήμερα τα οποία φυσικά έχουν συμβατοτητσυμβατότητα προς τα πίσω.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]