-
τι διαδρομές κάνει; (διάρκεια, θερμοκρασίες, χλμ)
κρύο/ζεστό; -
Μικρές διαδρομές των 5 με 10 λεπτών από χωράφι σε χωράφι.Δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί αλλά λίγο πολύ όλα τα παλιά αγροτικά έτσι βγάζουν μεροκάματο.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Κατασκευή είναι του 1993. Να χρησιμοποιήσω λάδια του LIDL W5 15w40? Τι λέτε?
Να το βάλεις με κλειστά μάτια, ακόμα καλύτερα έχει και 10/40 σε 5λιτρα αλλά και σε μονόλιτρα, το λέω γιατί το χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια και σε μοτέρ που ζορίζονται τουρμπάτα με πολλούς ίππους, κάνε οικονομία, μια χαρά λάδι είναι, ήταν της Pentosin, τελευταία λένε ότι άλλαξε και είναι Fuchs.
Για το καρμπυρατέρ, βάλε 1-2 φορές καθαριστικό για καρμπυρατέρ, έχουνε τα βενζινάδικα, επειδή το δουλεύεις λίγο στεγνώνει η βενζίνη στα μπέκ του καρμπυρατέρ που έχουν πολύ μικρές τρύπες και αφήνει κεραμικά κατάλοιπα βουλώνοντας τα.
κάνε λοιπόν αυτό που λέει ο Quadra (10w40)
Μάλλον στέκει να κάνεις καθαρισμό καρμπυρατερ πρώτα και μετά να αλλάξεις λάδια.Είναι ακόμα καλύτερα να πας σε 5w40 και ακόμα καλύτερα να πας σε 0w40 αλλά χαμένα χρήματα (εκτός αν σου περισσεύουν).
Με ακριβά λάδια θα διστάζεις να τα αλλάζεις κάθε 6μήνες που μάλλον είναι το ιδανικό στην περίπτωσή σου.(έτσι τουλάχιστον έγραφε ο Leon παλαιότερα).**Συμπέρασμα **:
Lidl 10w40 και κάθε 6 μήνες αλλαγή
0w40 και κάθε 12 μήνες αλλαγή -
Το λάδι μάλλον θα καταφύγω στα 5 λίτρα του lidl, ούτως η άλλως το αυτοκίνητο ούτε 1000χλμ το χρόνο δεν κάνει αλλά είναι λίγο δύσκολα χιλιόμετρα. (Ανώμαλο έδαφος, φορτία, πολύ κρύα πρωινά).Τα λάδια αλλάζονται κάθε 2 χρόνια περίπου. Αυτό που με ζορίζει είναι το καρμπυρατέρ καθώς οι μάστορες της νέας γενιάς δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα και φοβάμαι μην το απορρυθμίσουν τελείως. Τελευταία φορά που το έφτιαξα ήταν το 2011 και μου το ρύθμισε ένας σχετικά υπερήλικας παλιός τεχνίτης 70+. Τώρα στην επαρχία ψάξε βρες.....
-
Ο χρήστης gnikas έγραψε:
Το λάδι μάλλον θα καταφύγω στα 5 λίτρα του lidl, ούτως η άλλως το αυτοκίνητο ούτε 1000χλμ το χρόνο δεν κάνει αλλά είναι λίγο δύσκολα χιλιόμετρα. (Ανώμαλο έδαφος, φορτία, πολύ κρύα πρωινά).Τα λάδια αλλάζονται κάθε 2 χρόνια περίπου. Αυτό που με ζορίζει είναι το καρμπυρατέρ καθώς οι μάστορες της νέας γενιάς δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα και φοβάμαι μην το απορρυθμίσουν τελείως. Τελευταία φορά που το έφτιαξα ήταν το 2011 και μου το ρύθμισε ένας σχετικά υπερήλικας παλιός τεχνίτης 70+. Τώρα στην επαρχία ψάξε βρες.....Ρίξε 2-3 φορές με την βενζίνη σου καθαριστικά καρμπυρατέρ και θα είναι ΟΚ αν δεν έχει άλλες φθορές, πχ στον άξονα της πεταλούδας, - ξεχείλωμε 0 κάποιο μπέκ από τη ροή της βανζίνης, απώλεια στεγανοποίησης από την βαλβίδα του φλοτέρ κλπ.
-
21quadra σε ευχαριστώ για όλα, να σου κάνω και μία λίγο πιο δύσκολη ερώτηση επειδή φαίνεται να γνωρίζεις το αντικείμενο.Στο συγκεκριμένο όχημα ενώ δουλεύει ο δείκτης καυσίμου δεν ανάβει το λαμπάκι χαμηλής στάθμης, μήπως υποψιάζεσαι τίποτα?
-
Δε θυμαμαι αυτο το αυτοκινητο να εχει λαμπακι χαμηλης σταθμης, εχουν περασει και αρκετα χρονια βεβαια.
-
ξεκινα με αλλαγη το λαμπακι, μηπως ειναι καμμενο
-
Μάλλον με την αντλία στο τεπόζιτο βλέπω να ξεκινάω αφού ελέγξω την καλωδίωση
-
Aγορασα τελικα ένα Honda civic eg4 1,5(με τα 102-103 αλογα νομιζω) του 1995.Προβληματιζομαι τι θα κανω με τα λαδια του αυτοματου σασμαν(με μετατροπεα ροπης 4ταχυτο είναι λογικα).Ο leonp καποτε ειχε γραψει ότι είναι πολύ ευαίσθητα καιθελουν συχνες αλλαγες.Μιας και εχουν πολύ καιρο να αλλαχθουν και φοβάμαι να του κανω flush μην μου μεινει στα χερια,αλλαζω 1 λιτρο με καποιο φθηνο dextronIII?
Ξεχασα να αναφερω πως τα λαδια που εχει μεσα είναι πιο πολύ ξανθα παρα κοκκινα.
-
Ο χρήστης gnikas έγραψε:
21quadra σε ευχαριστώ για όλα, να σου κάνω και μία λίγο πιο δύσκολη ερώτηση επειδή φαίνεται να γνωρίζεις το αντικείμενο.Στο συγκεκριμένο όχημα ενώ δουλεύει ο δείκτης καυσίμου δεν ανάβει το λαμπάκι χαμηλής στάθμης, μήπως υποψιάζεσαι τίποτα?Το πιθανότερο είναι να κάηκε ή να μην κάνει επαφή, η χαμηλή στάθμη στα πόσα λίτρα ανάβει ? Είσαι σίγουρος ότι ο δείκτης δείχνει σωστά ?
Εγώ θα έπερνα μαζί μου 10 λίτρα σε δοχείο και θα άφηνα να τελειώσει η βενζίνη μέχρι να σβύσει και θα σιγουρευόμουνα ότι πράγμαται δεν ανάβει στην χαμηλή στάθμη. Μετά θα κοίταγα αν έχει καεί και στη συνέχεια θα άνοιγα να βγάλω το φλοτέρ να δώ μήπως όταν κατεβαίνει χαμηλά δεν κάνει επαφή για κάποια αιτία.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
21quadra σε ευχαριστώ για όλα, να σου κάνω και μία λίγο πιο δύσκολη ερώτηση επειδή φαίνεται να γνωρίζεις το αντικείμενο.Στο συγκεκριμένο όχημα ενώ δουλεύει ο δείκτης καυσίμου δεν ανάβει το λαμπάκι χαμηλής στάθμης, μήπως υποψιάζεσαι τίποτα?
Το πιθανότερο είναι να κάηκε ή να μην κάνει επαφή, η χαμηλή στάθμη στα πόσα λίτρα ανάβει ? Είσαι σίγουρος ότι ο δείκτης δείχνει σωστά ?
Εγώ θα έπερνα μαζί μου 10 λίτρα σε δοχείο και θα άφηνα να τελειώσει η βενζίνη μέχρι να σβύσει και θα σιγουρευόμουνα ότι πράγμαται δεν ανάβει στην χαμηλή στάθμη. Μετά θα κοίταγα αν έχει καεί και στη συνέχεια θα άνοιγα να βγάλω το φλοτέρ να δώ μήπως όταν κατεβαίνει χαμηλά δεν κάνει επαφή για κάποια αιτία.
Σε ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω ούτως η άλλως το Πάσχα προκειμένου να καεί ότι σαβούρα έχει μέσα στο τεπόζιτο (+ καθαριστικό καρμπυρατέρ) και μετά θα ελέγξω ότι μου είπες, το λέω γιατί όταν γυρίζεις το κλειδί στην μίζα δεν δείχνει να ανάβει, ούτε ανάβει όταν είναι στο EMPTY. Πιο κάτω δεν ρίσκαρα, γιατί φοβάμαι μην γεμίσει με σαβούρα το φίλτρο βενζίνης και έχω θέματα τροφοδοσίας. Εξάλλου στην επαρχία δεν ρισκάρεις να μείνεις στη μέση του πουθενά..Ευχαριστώ και πάλι...
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Δε θυμαμαι αυτο το αυτοκινητο να εχει λαμπακι χαμηλης σταθμης, εχουν περασει και αρκετα χρονια βεβαια.+1
Aγορασα τελικα ένα Honda civic eg4 1,5(με τα 102-103 αλογα νομιζω) του 1995.Προβληματιζομαι τι θα κανω με τα λαδια του αυτοματου σασμαν(με μετατροπεα ροπης 4ταχυτο είναι λογικα).Ο leonp καποτε ειχε γραψει ότι είναι πολύ ευαίσθητα καιθελουν συχνες αλλαγες.Μιας και εχουν πολύ καιρο να αλλαχθουν και φοβάμαι να του κανω flush μην μου μεινει στα χερια,αλλαζω 1 λιτρο με καποιο φθηνο dextronIII?
Ξεχασα να αναφερω πως τα λαδια που εχει μεσα είναι πιο πολύ ξανθα παρα κοκκινα.
https://youtu.be/L7_RsnD8hAU
Γενικά τα HONDA θελουν τα δικά τους λάδια
Ότι και αν κάνεις μεινε στα γνήσια -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Aγορασα τελικα ένα Honda civic eg4 1,5(με τα 102-103 αλογα νομιζω) του 1995.Προβληματιζομαι τι θα κανω με τα λαδια του αυτοματου σασμαν(με μετατροπεα ροπης 4ταχυτο είναι λογικα).Ο leonp καποτε ειχε γραψει ότι είναι πολύ ευαίσθητα καιθελουν συχνες αλλαγες.Μιας και εχουν πολύ καιρο να αλλαχθουν και φοβάμαι να του κανω flush μην μου μεινει στα χερια,αλλαζω 1 λιτρο με καποιο φθηνο dextronIII?Ξεχασα να αναφερω πως τα λαδια που εχει μεσα είναι πιο πολύ ξανθα παρα κοκκινα.
Η Honda σε αυτά τα παλιά τύπου θέλει ATF Dextron II ψάξτε το και μόνος σου ,το σίγουρο είναι ότι απαιτεί αλλαγές ως 20.000χλμ θέλουν μεγαλύτερη φροντίδα.
Το τι έχει μέσα δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. -
Σύγκριση motul 0w30 με total 0w30 ineo first, ποιο από τα δύο θεωρείται καλύτερο για 7,500 χλμ αλλαγή;
Το motul διπλάσια τιμή από το total.
-
Καλύπτουν και τα δύο τις ίδιες προδιαγραφές;
Το Total καλύπτει C1,C2 το Motul ποια σειρά είναι ; -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Σύγκριση motul 0w30 με total 0w30 ineo first, ποιο από τα δύο θεωρείται καλύτερο για 7,500 χλμ αλλαγή;Το motul διπλάσια τιμή από το total.
Αφού το motul έχει διπλάσια τιμή είναι καλύτερο...τώρα αν το αλλάζεις ανά 7500χλμ βάλε τοταλ...
-
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
Καλύπτουν και τα δύο τις ίδιες προδιαγραφές;
Το Total καλύπτει C1,C2 το Motul ποια σειρά είναι ;+1
-
Τα motul είναι και αυτά c2.
Λέτε για total ε; -
H Motul έχει πολλά 0W-30 (πρόσεξε τις προδιαγραφές).
Αλλά και εγώ σε κάθε περίπτωση λέω το φτηνότερο που να έχει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Θέλει λίγο προσοχή γιατί κάποιες φορές γράφουν 'συμβατό με τάδε' χωρίς όμως να έχουν πάρει την επίσημη πιστοποίηση. Εκεί ουσιαστικά εμπιστεύεσαι την εταιρεία λιπαντικών, κάτι που προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω από τη στιγμή που υπάρχουν οικονομικά λιπαντικά με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]