-
Βάσει προδιαγραφής PSA B71 2290 το 5w30 C2,
http://www.mister-auto.gr/el/ladi-kinet ... g3224.html
και από τιμή,
http://www.e-antallaktika.com.gr/total- ... 30-1t.html -
Με μια γρήγορη ματιά εδώ http://service.citroen.com/dtt/CDP/donn ... 1_2005.pdf μόνο αν έχεις 'FAP' που πρέπει να είναι το φίλτρο μικροσωματιδίων υπάρχουν κάποιοι έξτρα περιορισμοί.
Προσωπικά θα εμπιστευόμουν το site της Total. -
αρα συνεχιζω με αυτο που ειχα βαλει total ineo ecs 5w30
με τις θερμοκρασιες της Πολωνιας το ιξωδες αυτο ειναι οκ? -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
αρα συνεχιζω με αυτο που ειχα βαλει total ineo ecs 5w30
με τις θερμοκρασιες της Πολωνιας το ιξωδες αυτο ειναι οκ?Ναι, είναι από -30⁰C έως 45⁰C
-
επειδη σημερα θα παω να παρω τα λαδια
εχω βρει
TOTAL Quartz Ineo ECS 5W-30
GM Opel Genuine Oil dexos2 Longlife 5W-30
TOTAL Quartz 9000 5W-40
ARAL High Tronic 5W-40ποια να παρω? ή αν εχετε καποιο αλλο συγκεκριμενο να μου προτεινετε?
-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
επειδη σημερα θα παω να παρω τα λαδια
εχω βρει
TOTAL Quartz Ineo ECS 5W-30
GM Opel Genuine Oil dexos2 Longlife 5W-30
TOTAL Quartz 9000 5W-40
ARAL High Tronic 5W-40ποια να παρω? ή αν εχετε καποιο αλλο συγκεκριμενο να μου προτεινετε?
Δεν θα παρεις γυναικα..........λαδια θα παρεις!!!!!
Βαλε τα total που εβαζες..... -
http://www.speed2race.gr/shop/products
Οι καλυτερες τιμές από την ακριτική Αλεξανδρούπολη σε castroll liqui moly aral 77 lubricant
-
Μέχρι πόσο θεωρείται φυσιολογική η απώλεια λαδιού;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Μέχρι πόσο θεωρείται φυσιολογική η απώλεια λαδιού;Εξαρταται αν εχεις αυτοκινητο ή φριτεζα.
Γινε πιο σαφης, πες ποσο σου καιει, μαρκα, μοντελο, ηλικια, ποσα χλμ εχει, το σκιζεις, το πας χαλαρα, μενεις σε βουνο και πας ολη μερα πανω κατω, εισαι σε πολη κολλημενος στην κινηση κλπ.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Μέχρι πόσο θεωρείται φυσιολογική η απώλεια λαδιού;Άν πρόκειται για το αμάξι της υπογραφής σου,που μάλλον θα του βάζεις 10w-40 και θα τ'αλλάζεις κάθε 5000χλμ,να ανησυχήσεις άν σου καίει πάνω από λίτρο σε κάθε αλλαγή.....
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Εξαρταται αν εχεις αυτοκινητο ή φριτεζα.
Γινε πιο σαφης, πες ποσο σου καιει, μαρκα, μοντελο, ηλικια, ποσα χλμ εχει, το σκιζεις, το πας χαλαρα, μενεις σε βουνο και πας ολη μερα πανω κατω, εισαι σε πολη κολλημενος στην κινηση κλπ.
Φριτέζα;
FIAT Punto '99, το 16βάλβιδο μοντέλο. Έχει ~155.000km πάνω αυτή τη στιγμή. Παλιότερα το πλάκωνα λιγάκι, τώρα το πάω σε πολύ νορμάλ ρυθμούς. Αυτό το διάστημα, καθημερινή χρήση ~40-50km κυρίως σε περιφερειακό και λιγάκι κέντρο (Θεσσαλονίκη). Τι λες; -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Άν πρόκειται για το αμάξι της υπογραφής σου,που μάλλον θα του βάζεις 10w-40 και θα τ'αλλάζεις κάθε 5000χλμ,να ανησυχήσεις άν σου καίει πάνω από λίτρο σε κάθε αλλαγή.....
Ναι αυτό που έχω ως υπογραφή. Σωστά λες, 10W-40 βάζω, αλλά όχι κάθε 5000, αλλά κάθε 10.000 km μου έχουν πει για αλλαγή. Τώρα έχω ξεπεράσει τα 8000 από την τελευταία αλλαγή και παρατήρησα ότι έχασε αρκετά (ο δείκτης είναι ~ στη μέση). Στα 5000 επειδή το έλεγχα, δεν πρέπει να είχε χάσει σχεδόν καθόλου (ο δείκτης ήταν τέρμα πάνω)!
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Άν πρόκειται για το αμάξι της υπογραφής σου,που μάλλον θα του βάζεις 10w-40 και θα τ'αλλάζεις κάθε 5000χλμ,να ανησυχήσεις άν σου καίει πάνω από λίτρο σε κάθε αλλαγή.....
Ναι αυτό που έχω ως υπογραφή. Σωστά λες, 10W-40 βάζω, αλλά όχι κάθε 5000, αλλά κάθε 10.000 km μου έχουν πει για αλλαγή. Τώρα έχω ξεπεράσει τα 8000 από την τελευταία αλλαγή και παρατήρησα ότι έχασε αρκετά (ο δείκτης είναι ~ στη μέση). Στα 5000 επειδή το έλεγχα, δεν πρέπει να είχε χάσει σχεδόν καθόλου (ο δείκτης ήταν τέρμα πάνω)!
Κάθε 5-6000 άλλαζε τα λάδια σου σε αυτο το αμαξι και κάθε δεύτερη αλλαγή φίλτρο λαδιου. Ποιος σου πέ για 10000 σε αυτο το αμαξι έλεος, και ποσο μάλλον για 10w-40 ημισυνθετικο.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Στα περισσότερα μεταξύ min και max η διαφορά είναι 1 λίτρο. Όπως τα λες, καίει λιγότερο από 1λίτρο στα 10.000χλμ. που γενικά είναι νορμάλ υπολογίζοντας και την ηλικία του. Μπορείς να συνεχίσεις ως έχει. Αλλαγές στα 10.000km που κάνεις είναι μια χαρά.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Οπότε,αλλαγή κάθε 5000 με 10w-40...και δεν θα σου κάψει ποτέ ούτε δράμι!!!!17 χρονών αμάξι είναι,ούτε να κατέβεις σε 5άρι,ούτε να ανέβεις σε 15άρι,ούτε να πειράξεις το 40άρι,αλλά ούτε και να κάνεις περισσότερα χλμ....και προς Θεού,να αλλάζεις φίλτρο λαδιού σε κάθε αλλαγή,εκτός και άν τα 2,5 ευρώ είναι τεράστιο κόστος....
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! nickolas δηλαδή λες και στα 10.000km είναι καλά; Εγώ μέχρι τώρα στα 10.000 άλλαζα λάδια, αλλά μέχρι τότε συμπλήρωνα κάπου κάπου (όπως θέλει και τώρα, όχι πολύ αλλά θέλει - γι' αυτό και ρώτησα πόση απώλεια θεωρείται 'φυσιολογική'). cson, touring the m3 1.6 εμένα έτσι μου είπαν 2 μηχανικοί αλλά και ο πωλητής του λαδιού. Σίγουρα όσο συχνότερα αλλάζουν, τόσο καλύτερα. Μάλλον από δω και στο εξής οπότε θα κατεβάσω το όριο των χιλιομέτρων όπως προτείνετε ώστε να μη συμπληρώνω ποτέ. Όσο για το φίλτρο λαδιού, εννοείται ότι δεν είναι κόστος και αλλάζει με κάθε αλλαγή λαδιού. Πάντως και για 7.500km ακούω λένε πολλοί ότι είναι καλά (δηλαδή ~κάθε 6μηνο).
-
Βολικο να το αλλαζεις καθε 6μηνο, εισαι στη μεση μεταξυ των προτασεων που ακουγονται εδω, και μου φαινεται και λογικο + το οτι δεν χρειαζεται να κοιτας χλμ, καθε Ιουλιο πχ και Φλεβαρη αλλαζεις και τελος. Περι φιλτρου δεν νομιζω οτι ειναι θεμα οικονομικο, και 10€ να κανει, και δεν χρειαζεται και το αυτοκινητο τιποτα fancy λαδια.
-
Και τα Motul καλά είναι.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Βολικο να το αλλαζεις καθε 6μηνο, εισαι στη μεση μεταξυ των προτασεων που ακουγονται εδω, και μου φαινεται και λογικο + το οτι δεν χρειαζεται να κοιτας χλμ, καθε Ιουλιο πχ και Φλεβαρη αλλαζεις και τελος. Περι φιλτρου δεν νομιζω οτι ειναι θεμα οικονομικο, και 10€ να κανει, και δεν χρειαζεται και το αυτοκινητο τιποτα fancy λαδια.+1
-
Σε Αccord με 300.000χλμ ο κινητήρας, στίς 9500-10.000χλμ αλλαγή λαδιών-φίλτρου λαδιών.
Καίει συνολικά 200ml.
Λάδια βάζω τελευταία της Havoline 10-40.Παλιότερα είχα δοκιμάσει της Castrol και το λάδι το έκαιγε.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]