-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Μήπως, τότε δεν υπάρχει θέμα και με την απόλυτη προστασία του μοτέρ?Προσωπικά δε θα ρίσκαρα ποτέ να βάλω λιπαντικά χωρίς επίσημη πιστοποίηση, γιατί απλά δε βρίσκω κανένα λόγο να πάρω αυτό το ρίσκο.
Oι πάντες καλούνται να κάνουν, στην προκειμένη, ότι και οι κατασκευαστές: εκτιμήσεις, συμβιβασμούς και επιλογές, ανάμεσα σε αντικρουόμενες απαιτήσεις.
Και, όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεις, έτσι λειτουργούν τα λιπαντικά, τα...φάρμακα, (για να συνεχίσω σε τεχνολογία χημείας), τα αυτοκίνητα, τα τρένα, τα πλοία, κ.τ.λπ..
-
E, ναι και εσύ καλείσαι να επιλέξεις. Ανίδεος και ανήμπορος να κρίνεις επί της ουσίας. Μια μόνη εγγύηση έχεις, τις πιστοποιήσεις. Για αυτό και εγώ προσωπικά, δε βρίσκω κανένα λόγο να αγοράσω κάτι χωρίς πιστοποίηση για το αυτοκίνητό μου (εφόσον έχω τέτοια επιλογή).
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει λιπαντικά κρίνοντας από μια σελιδίτσα με τεχνικά χαρακτηριστικά πλανάται πλάνην οικτρά...
Τί να πω, είναι σα να βγάζει συμπέρασμα για την αίσθηση των φρένων από τη διάμετρο του δίσκου στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ίσως να υπάρχει μια πολύ αδρή συσχέτιση αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγει αξιόπιστο συμπέρασμα. -
E, ναι και εσύ καλείσαι να επιλέξεις. Ανίδεος και ανήμπορος να κρίνεις επί της ουσίας. Μια μόνη εγγύηση έχεις, τις πιστοποιήσεις. Για αυτό και εγώ προσωπικά, δε βρίσκω κανένα λόγο να αγοράσω κάτι χωρίς πιστοποίηση για το αυτοκίνητό μου (εφόσον έχω τέτοια επιλογή).Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει λιπαντικά κρίνοντας από μια σελιδίτσα με τεχνικά χαρακτηριστικά πλανάται πλάνην οικτρά...
Τί να πω, είναι σα να βγάζει συμπέρασμα για την αίσθηση των φρένων από τη διάμετρο του δίσκου στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ίσως να υπάρχει μια πολύ αδρή συσχέτιση αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγει αξιόπιστο συμπέρασμα.Nαι, ναι, πιστοποιήσεις όπως αυτές για τα καυσαέρια των πετρελαιοκινητήρων η των βενζινοκινητήρων άμεσου ψεκασμού...
Τέλος πάντων, μιλώντας για λιπαντικά, βλέπεις από προδιαγραφές και, αν τελικά διαβείς τον Ρουβίκωνα, επιδράσεις και φαινόμενα στην λειτουργία του δικού σου κινητήρα.
Επίσης, αν έχει δοκιμαστεί σε αγώνες και τι λένε εκείνοι που το δοκίμασαν.
-
Kαι μην ξεχάσω: oι τελευταίες πιστοποιήσεις κατά ACEA, θεωρείται ότι υποβάθμισαν την προστασία των κινητήρων προς όφελος του περιβάλλοντος...
Με μία άλλη ανάγνωση, μπορεί να εξυπηρετούν καλύτερα κάποια συμφέροντα...
Βγάλε άκρη λοιπόν με τις 'πιστοποιήσεις'.
-
Αυτό με τους αγώνες είναι συνήθως ύψιστη χαζομάρα. Γιατί το αυτοκίνητό σου δεν οδηγείται σε αγωνιστικές συνθήκες. Θα κάνει κάποιες χιλάδες εκκινήσεις και όχι δεκάδες ή λίγες εκατοντάδες. Θα κάνει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και όχι στην καλύτερη λίγες δεκάδες χιλιάδες. Θέλεις να βγάλει τουλάχιστον μια 20ετία μιας και δεν το αλλάζεις μετά 2-3 σεζόν μόνο. Θα δει φουλ φορτία σε χαμηλές και μεσαίες στροφές κατά βάση και όχι μόνο στα κόκκινα ...μην το συνεχίσω.
Τέτοιες σκέψεις κάνουν πολλούς να βάζουν Motul 300V αντί για τα πιστοποιημένα για το αυτοκίνητό τους λιπαντικά της Motul (για να φέρω ένα παράδειγμα).Η απάτη με τις εκπομπές ρύπων, δύσκολα μπορεί να αναπαραχθεί, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό στα λάδια. Όχι μόνο από την φύση των τεστ αλλά και γιατί στους ρύπους οι κατασκευαστές θυσίασαν κάτι που δεν μπορεί να αντιληφθεί μεμονωμένα ο κάθε ιδιοκτήτης (τους ρύπους) με καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση τα οποία προφανώς ευχαριστιέται.
Επίσης το ότι οι καινούργιες συνθέσεις λιπαντικών προσφέρουν λιγότερη προστασία είναι απλά λάθος. Παρά το ότι άλλαξαν τη σύνθεσή τους δεν προσφέρουν λιγότερη προστασία μιας και υπήρξε εξέλιξη. Είναι σα να λες ότι ένα καινούργιο αυτοκίνητο πρέπει να έχει χειρότερες επιδόσεις αφού καίει λιγότερο. Απλά δεν είναι έτσι, υπάρχει κάτι που λέγεται τεχνολογία και εξέλιξη και αφορά εξίσου τα μοτέρ και τα λάδια.
-
Αυτό με τους αγώνες είναι συνήθως ύψιστη χαζομάρα. Γιατί το αυτοκίνητό σου δεν οδηγείται σε αγωνιστικές συνθήκες. Θα κάνει κάποιες χιλάδες εκκινήσεις και όχι δεκάδες ή λίγες εκατοντάδες. Θα κάνει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και όχι στην καλύτερη λίγες δεκάδες χιλιάδες. Θέλεις να βγάλει τουλάχιστον μια 20ετία μιας και δεν το αλλάζεις μετά 2-3 σεζόν μόνο. Θα δει φουλ φορτία σε χαμηλές και μεσαίες στροφές κατά βάση και όχι μόνο στα κόκκινα ...μην το συνεχίσω.
Τέτοιες σκέψεις κάνουν πολλούς να βάζουν Motul 300V αντί για τα πιστοποιημένα για το αυτοκίνητό τους λιπαντικά της Motul (για να φέρω ένα παράδειγμα).Η απάτη με τις εκπομπές ρύπων, δύσκολα μπορεί να αναπαραχθεί, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό στα λάδια. Όχι μόνο από την φύση των τεστ αλλά και γιατί στους ρύπους οι κατασκευαστές θυσίασαν κάτι που δεν μπορεί να αντιληφθεί μεμονωμένα ο κάθε ιδιοκτήτης (τους ρύπους) με καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση τα οποία προφανώς ευχαριστιέται.
Επίσης το ότι οι καινούργιες συνθέσεις λιπαντικών προσφέρουν λιγότερη προστασία είναι απλά λάθος. Παρά το ότι άλλαξαν τη σύνθεσή τους δεν προσφέρουν λιγότερη προστασία μιας και υπήρξε εξέλιξη. Είναι σα να λες ότι ένα καινούργιο αυτοκίνητο πρέπει να έχει χειρότερες επιδόσεις αφού καίει λιγότερο. Απλά δεν είναι έτσι, υπάρχει κάτι που λέγεται τεχνολογία και εξέλιξη και αφορά εξίσου τα μοτέρ και τα λάδια.
Καλα τα λεει εδώ o syncro....Καταρχας για να παρεις πιστοποιηση σαν εταιρια για το λιπαντικο σου πληρωνεις....ποσο μαλλον για μερσεντές κτλ...Μια εταιρια που επελεξε να μην πληρωνει είναι η Redline....κατά τα αλλα τα λιπαντικα της πληρουν παραπολλες προδιαγραφες....
Επισης πολύ ωραια λιπαντικα είναι αυτά της liqui moly με 'μολυβδο' δυστυχως λογω των καταλυτων βγαινουν σε περιορισμένα ιξωδη...
Ισχυει ότι πλεον τα λιπαντικα εχουν λιγοτερα μεταλλα π.χ. ψευδαργυρο που μπορουν να βοηθησουν σε συνθήκες ελειπης λιπανσης.π.χ. πρωινο ξεκίνημα.
Τα νεα αυτοκίνητα καινε λιγοτερο,εχουν καλυτερες επιδοσεις αλλα λογω των φτωχων μειγμάτων τους είναι σαφως πιο ευπαθή....ή λογω ανακυκλωμένων μεταλλων(όχι 100% κακο αλλα...) -
1)Ίσως θέλει διευκρίνηση...Δεν είπα ότι βάζουμε το ειδικό λιπαντικό, με τις ειδικές προδιαγραφές, για τις ειδικές συνθήκες των αγώνων... (Ξέρεις πως το γνωρίζουμε και οι δύο αλλά επειδή μας διαβάζουν...).
Εννοώ πως εταιρείες, με μεγάλη παράδοση στους αγώνες, όπως η 'ειδική' Redline, 'που πίνουν νερό στο όνομά της', που όμως συνδυάζουν και την άριστη πρώτη ύλη για τους καθημερινούς οδηγούς, μπορεί, μπορεί λέω, γιατί με τρομάζουν και τα θέματα ανακύκλωσης και ποιότητας στον τομέα αυτό, να έχουν να 'πουν' κάτι.
2)Δεν είναι λάθος σε καμία περίπτωση! Ειδικά κινητήρες με 'flat tappets' φτάνουν να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα και πρέπει, τα πρόσθετα που λείπουν, πλέον, να τα...χορηγούν οι χρήστες.
Και αφού εκεί αποδεικνύεται, ίσως σε άλλες δομές να παίζει κάπως μικρότερο ρόλο η έλλειψη αυτή, αλλά δεν μπορεί να μην επιδρά καθόλου.
'Οσο για την νέα τεχνολογία στα λιπαντικά, δεν είδα πουθενά να αναφέρεται κάτι...Μόνο δικαιολογίες και προσπάθειες για ωραιοποίηση.
3)Για νέους κινητήρες με χειρότερες επιδόσεις από αυτούς που αντικατέστησαν, (από νέες ανάγκες συμβιβασμών σε διάφορους τομείς), υπάρχουν παραδείγματα. Ας μην το πλατιάσουμε τόσο...
-
Τη δεκαετία του 90 όταν τα αυτοκίνητα άρχισαν να γίνονται 'πλαστικά' με κλιπς αντί για βίδες θυμάμαι που όλοι μουρμούραγαν. Αλλά σκεφτείτε ότι εκείνη την εποχή ένα αυτοκίνητο 20ετίας (ας πούμε ένα Fiat 127) ήταν πραγματικά σαπάκι. Σήμερα ένα αυτοκίνητο 20ετίας μπορεί να νιώθεις ότι έχει τουλάχιστον 10 χρόνια μπροστά του.
Είναι αλήθεια ότι για πολλές πιστοποιήσεις (δεν είμαι σίγουρος αν αφορά όλες) οι εταιρείες πρέπει να πληρώσουν. Για το Dexos 2 όμως της Opel τουλάχιστον το κόστος είναι πολύ μικρό (νομίζω λίγα σεντ στο λίτρο) και σίγουρα πουθενά το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να αλλάξει ουσιωδώς την τελική τιμή του λιπαντικού.
Από την άλλη οι εταιρείες λιπαντικών μπορεί να νιώθουν ότι ελέγχονται/καπελώνονται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και όντως εδώ υπάρχει ένα μικρό θέμα.
Αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι για εμένα σαν τελικό ανίδεο καταναλωτή, η πιστοποίηση είναι η μόνη αξιόπιστη πληροφορία για να αγοράσω ένα λιπαντικό που θα κάνει το μοτέρ μου να λειτουργεί ακριβώς όπως το σχεδίασε ο κατασκευαστής του.Η redline μπορεί να έχει καλά λιπαντικά, μπορεί και όχι (γιατί όλοι λένε ότι έχουν τα καλύτερα)
Εφόσον δεν έχει πιστοποιήσεις προσωπικά θα την τιμήσω μόνο αν μου δώσει εγγύηση για το μοτέρ (που προφανώς δεν μπορεί να γίνει).Η καραμέλα του ανεξάρτητος/δεν πληρώνω για να πιστοποιηθώ/ξέρω ότι είμαι ο καλυτερότερος δε μου αρέσει.
Ως τελικός καταναλωτής, το αν τα Redline είναι όντως άριστα λιπαντικά θα το μάθω πριν το μοτέρ μου πάει για ανακύκλωση... δε θέλω να περιμένω τόσο.ΥΓ. και για το απο πάνω post. εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Ας τις αντιμετωπίζουμε λοιπόν σαν εξαιρέσεις.
-
Τη δεκαετία του 90 όταν τα αυτοκίνητα άρχισαν να γίνονται 'πλαστικά' με κλιπς αντί για βίδες θυμάμαι που όλοι μουρμούραγαν. Αλλά σκεφτείτε ότι εκείνη την εποχή ένα αυτοκίνητο 20ετίας (ας πούμε ένα Fiat 127) ήταν πραγματικά σαπάκι. Σήμερα ένα αυτοκίνητο 20ετίας μπορεί να νιώθεις ότι έχει τουλάχιστον 10 χρόνια μπροστά του.Είναι αλήθεια ότι για πολλές πιστοποιήσεις (δεν είμαι σίγουρος αν αφορά όλες) οι εταιρείες πρέπει να πληρώσουν. Για το Dexos 2 όμως της Opel τουλάχιστον το κόστος είναι πολύ μικρό (νομίζω λίγα σεντ στο λίτρο) και σίγουρα πουθενά το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να αλλάξει ουσιωδώς την τελική τιμή του λιπαντικού.
Από την άλλη οι εταιρείες λιπαντικών μπορεί να νιώθουν ότι ελέγχονται/καπελώνονται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και όντως εδώ υπάρχει ένα μικρό θέμα.
Αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι για εμένα σαν τελικό ανίδεο καταναλωτή, η πιστοποίηση είναι η μόνη αξιόπιστη πληροφορία για να αγοράσω ένα λιπαντικό που θα κάνει το μοτέρ μου να λειτουργεί ακριβώς όπως το σχεδίασε ο κατασκευαστής του.Η redline μπορεί να έχει καλά λιπαντικά, μπορεί και όχι (γιατί όλοι λένε ότι έχουν τα καλύτερα)
Εφόσον δεν έχει πιστοποιήσεις προσωπικά θα την τιμήσω μόνο αν μου δώσει εγγύηση για το μοτέρ (που προφανώς δεν μπορεί να γίνει).Η καραμέλα του ανεξάρτητος/δεν πληρώνω για να πιστοποιηθώ/ξέρω ότι είμαι ο καλυτερότερος δε μου αρέσει.
Ως τελικός καταναλωτής, το αν τα Redline είναι όντως άριστα λιπαντικά θα το μάθω πριν το μοτέρ μου πάει για ανακύκλωση... δε θέλω να περιμένω τόσο.ΥΓ. και για το απο πάνω post. εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Ας τις αντιμετωπίζουμε λοιπόν σαν εξαιρέσεις.
Tα... στρογγύλεψες όμορφα, οπότε δεν υπάρχει καμία αντίρρηση...
-
Είναι η αλήθεια!
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Επισης πολύ ωραια λιπαντικα είναι αυτά της** liqui moly με 'μολυβδο'** δυστυχως λογω των καταλυτων βγαινουν σε περιορισμένα ιξωδη...
Ισχυει ότι πλεον τα λιπαντικα εχουν λιγοτερα μεταλλα π.χ. ψευδαργυρο που μπορουν να βοηθησουν σε συνθήκες ελειπης λιπανσης.π.χ. πρωινο ξεκίνημα.
Τα νεα αυτοκίνητα καινε λιγοτερο,εχουν καλυτερες επιδοσεις αλλα λογω των φτωχων μειγμάτων τους είναι σαφως πιο ευπαθή....ή λογω ανακυκλωμένων μεταλλων(όχι 100% κακο αλλα...)Τα πια; μολυβδαίνιο ≠ μόλυβδος
Φτωχά μείγματα δεν πολύ χρησιμοποιούνται πια.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Επισης πολύ ωραια λιπαντικα είναι αυτά της** liqui moly με 'μολυβδο'** δυστυχως λογω των καταλυτων βγαινουν σε περιορισμένα ιξωδη...
Τα νεα αυτοκίνητα καινε λιγοτερο,εχουν καλυτερες επιδοσεις αλλα λογω των φτωχων μειγμάτων τους είναι σαφως πιο ευπαθή....ή λογω ανακυκλωμένων μεταλλων(όχι 100% κακο αλλα...)Τα πια; μολυβδαίνιο ≠ μόλυβδος
Ναι μολυβδαινιο για αυτό εβαλε σε εισαγωγικα τον μολυβδο...Γιατι τι κακο εχουν?
Πως δν χρησιμοποιούνται φτωχα μειγματα σημερα?Η πλειονοτητα χρησιμοποιει φτωχα μειγματα εν συγκριση με το παρελθον -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ναι μολυβδαίνιο για αυτό εβαλε σε εισαγωγικα τον μολυβδο...Γιατι τι κακο εχουν?
Πως δν χρησιμοποιούνται φτωχα μειγματα σημερα?Η πλειονοτητα χρησιμοποιει φτωχα μειγματα εν συγκριση με το παρελθονΤι κακό έχεις το μολυβδαίνιο; Δεν είπα οτι έχει. Και δεν ξέρω αν επηρεάζει τον καταλύτη. Με τον μόλυβδο πάντως δεν έχει καμία σχέση. Αν έχεις βρει κάτι δώσε το, δεδομένου οτι το χρησιμοποιούν τώρα πια στην μορφή MoS2 σαν επικάλυψη σε πιστόνια και άλλα μέρη.
Το μαύρο μέρος
Για τα φτωχά μείγματα ας ορίσουμε φτωχό αυτό με λ>1 και βρες κάποιο αμάξι από το 2010 και μετά που χρησιμοποιεί. Γιατί αν έχεις φτωχά μείγματα δεν λειτουργεί ο κλασσικός καταλύτης για τα NOx και θες έξτρα καταλύτες. Επίσης όσα παλιότερα οχήματα είχαν φτωχά μείγματα ήταν σε πολύ περιορισμένο εύρος λειτουργίας. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες/στροφές γύρναγαν σε κανονική λειτουργία.
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
Τη δεκαετία του 90 όταν τα αυτοκίνητα άρχισαν να γίνονται 'πλαστικά' με κλιπς αντί για βίδες θυμάμαι που όλοι μουρμούραγαν. Αλλά σκεφτείτε ότι εκείνη την εποχή ένα αυτοκίνητο 20ετίας (ας πούμε ένα Fiat 127) ήταν πραγματικά σαπάκι. Σήμερα ένα αυτοκίνητο 20ετίας μπορεί να νιώθεις ότι έχει τουλάχιστον 10 χρόνια μπροστά του.
Είναι αλήθεια ότι για πολλές πιστοποιήσεις (δεν είμαι σίγουρος αν αφορά όλες) οι εταιρείες πρέπει να πληρώσουν. Για το Dexos 2 όμως της Opel τουλάχιστον το κόστος είναι πολύ μικρό (νομίζω λίγα σεντ στο λίτρο) και σίγουρα πουθενά το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να αλλάξει ουσιωδώς την τελική τιμή του λιπαντικού.
Tα... στρογγύλεψες όμορφα, οπότε δεν υπάρχει καμία αντίρρηση...
σχετικό με τα παραπάνω viewtopic.php?f=6&t=6779&p=3152170#p3152170
-
Κάπου στο bitog διάβασα ότι ένας μάλλον πολύ καλός τρόπος να υπολογίζει κανείς πότε είναι ώρα για αλλαγή λαδιών είναι τα λίτρα καυσίμου που έχουν καταναλωθεί.
Στα οχήματα που παρακολουθώ υπάρχει ένα 2000κεκ και ένα 1000κεκ. Μέσα σε ένα χρόνο έκαναν και τα 2 περίπου τα ίδια χλμ (5000 χλμ) και ας υποθέσουμε πως παίρνουν και την ίδια ποσότητα λάδι. Σύμφωνα με την 1η πρόταση κατανοώ γιατί το μεγάλου κυβισμού (και κατανάλωσης) είχε λάδια αρκετά ποιο μαύρα από ότι το μικρού κυβισμού (και κατανάλωσης).
Έτσι καταλήγω ότι το ένα χρειάζεται αλλαγή λαδιών πολύ νωρίτερα από ότι το άλλο.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...πολύ καλός τρόπος να υπολογίζει κανείς πότε είναι ώρα για αλλαγή λαδιών είναι τα λίτρα καυσίμου που έχουν καταναλωθεί...Αυτό που λες ισχύει.
-
Τα λίτρα καυσίμου σίγουρα είναι καλύτερος δείκτης από τα χιλιόμετρα, αλλά σε κάθε περίπτωση το καλύτερο είναι το service computer για όσα αυτοκίνητα το έχουν στην έξυπνη λειτουργία του (να μην είναι δηλαδή απλός μετρητής χιλιομέτρων) που λαμβάνει υπ'όψιν και εκκινήσεις, θερμοκρασίες κλπ.
-
καλησπερα! ειχα αγορασει πριν 1 χρονο ενα μεταχειρισμενο c3 1.4 hdi diesel του 2004,
του εβαλα τα total ineo ecs 5w30
αλλα ειδα χθες σε ενα φιλο που εχει το Vivid WorkshopData ATI στον υπολογιστη του και λεει οτι να βαζω 5w40 (ACEA A3/B3/B4 API SL/CF) ή 10w40 (ACEA A3/B3/B4 API SJ/CF) και λεει να μη χρησιμοποιησω και να μην αναμειξω 5w30 ή 0w40
στο lub advisor της total βεβαια μου βγαζει οτι μπορω να χρησιμοποιω τα total ineo ecs
μπορει καποιος να με βοηθησει? θελω να αλλαξω λαδια και δεν ξερω τι να βαλω........ επιδης να σας πω οτι θα βρισκομαι μονιμα Πολωνια απο την αλλη εβδομαδα. το αναφερω μηπως παιζουν ρολο οι θερμοκρασιες στην επιλογη του λιπαντικου -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
καλησπερα! ειχα αγορασει πριν 1 χρονο ενα μεταχειρισμενο c3 1.4 hdi diesel του 2004,
του εβαλα τα total ineo ecs 5w30
αλλα ειδα χθες σε ενα φιλο που εχει το Vivid WorkshopData ATI στον υπολογιστη του και λεει οτι να βαζω 5w40 (ACEA A3/B3/B4 API SL/CF) ή 10w40 (ACEA A3/B3/B4 API SJ/CF) και λεει να μη χρησιμοποιησω και να μην αναμειξω 5w30 ή 0w40
στο lub advisor της total βεβαια μου βγαζει οτι μπορω να χρησιμοποιω τα total ineo ecs
μπορει καποιος να με βοηθησει? θελω να αλλαξω λαδια και δεν ξερω τι να βαλω........ επιδης να σας πω οτι θα βρισκομαι μονιμα Πολωνια απο τον αλλο μηνα. το αναφερω μηπως παιζουν ρολο οι θερμοκρασιες στην επιλογη του λιπαντικουΓια την Motul παίζουν:
https://www.motul.com/gr/el/products/recommendation
-
πω ειλικρινα εχω μπερδευτει απιστευτα.....
1)για τα total ineo ecs 5w30 που ειχα βαλει τι γνωμη εχετε?
2) εχετε να μου προτεινετε καποιο συγκεκριμενο?
ψαχνω 2 μερες τωρα και ακρη δε βρισκω... πρεπει να παω να τα αλλαξω αυριο το πρωι γιατι φευγω για Πολωνια.....
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]