-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
επειδη στο πασσατ μου 1,8τ (20v)εβαζα τα aral supertronic longlife 3 5-30 σε καλη τιμη 6,5ε το λιτρο και τωρα πεταξε στα 8 (συμφωνα με το σκρουντζ εχει και 6,5 αλλα με μεταφορικα κ αντικαταβολη ανεβενει η τιμη αφου τα μαγαζια ειναι στιν αλλη ακρη της ελλαδας. σκεφτωμε να βαλω τα dexos2 5-30 αλλα δεν ξερω αν καληπτουν τις vw 504 ,507 προδιαγραφες για λονκ λιφε αλλαγες εχει κανεις αποψη !?Το ότι ειναι long life δεν σημαίνει οτι καλύπτει την 504/507 της VW και το αντίστροφο σε άλλα αυτοκίνητα.
Συνήθως τα λιπαντικά που φέρουν προδιαγραφές της GM την Dexos2 δεν καλύπτουν την 504/507 της VW.
Ωστόσο και τα δύο καλύπτουν κατά ACEA την C3 ! -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
επειδη στο πασσατ μου 1,8τ (20v)εβαζα τα aral supertronic longlife 3 5-30 σε καλη τιμη 6,5ε το λιτρο και τωρα πεταξε στα 8 (συμφωνα με το σκρουντζ εχει και 6,5 αλλα με μεταφορικα κ αντικαταβολη ανεβενει η τιμη αφου τα μαγαζια ειναι στιν αλλη ακρη της ελλαδας. σκεφτωμε να βαλω τα dexos2 5-30 αλλα δεν ξερω αν καληπτουν τις vw 504 ,507 προδιαγραφες για λονκ λιφε αλλαγες εχει κανεις αποψη !?Επειδη φανταζομαι εννοεις τα dexos2 της ιδιας της gm τα γνωστα οπελολαδα που ειναι φτηνα δεν καλυπτουν την προδιαγραφη σου. Απο vw καλυπτουν μονο 502.00 505.00 505.01 οποτε δεν σου κανουν.
Ομως επειδη οι προδιαγραφες 504 και 507 βλεπω οτι αφορουν εκπομπες ρυπων και λιπαντικα lowsaps δεν νομιζω οτι υπαρχει ουσιαστικα θεμα μιας και τα dexοs 2 ειναι ουτως η αλλως lowsaps λιπαντικα για νεα ντιζελοκινητα. Εγω θα τα δοκιμαζα και θα εβλεπα μιας και οι συγκεκριμενες προδιαγραφες της vw μου φαινονται λιγο φλου.
Παντως καλυπτουν acea c3. Tι αλλες προδιαγραφες απαθτει το μοτετ σου;
Γενικα παντως θεωρω οτι το θεμα με τις προδιαγραφες των ιδιων των κατασκευαστων εχει ξεφτιλιστει και αφορα ναρκετινκ και συμφωνιες με εταιρειες λιπαντικων. Το σηναντικοτερο για μενα ειναι τι προδιαγραφες καλυπτει το λιπαντικο που θα βαλω κατα acea και api. Τωρα dexos, vw, renault, mb, κτλ προδιαγραφες ειναι να χαμε να λεγαμε. -
Τελικα δεν πηρα τα μικινγκ ....ενώ ειχα μιλησει με τον εισαγωγεα πριν τα χριστουγεννα και μου λεει παρε μετα τις γιορτες γιατι δεν λειτουργουν οι μεταφορικες.....τωρα απαντουσε μια κυρια.....μου λεγε ανεχω ντιζελ και αλλα κουλα(αφου δεν υπαρχει 5-50 για ντιζελ-ενα είναι και αυτην ελεγε ότι υπαρχει?!)τελος παντων και για να ολοκληρωσω την παραγγελια μου να παρω αργοτερα όταν θα είναι ο παραπανω ανθρωπος(αφεντικο?)αυτό το πραγμα 2 μερες.....στο τελος της δεύτερης θα σας παρουμε εμεις μου λεει....νευριασα και ξαναπηρα τα mobil1 5w50 από Ιωαννιδη (επισης εισαγωγεας)....με φοβερη εξυπηρετηση και να με ξαναπαιρνουν τηλεφωνο με ποια μεταφορικη θελω κτλ κτλ.
Τελικα σ αυτην την χωρα υπαρχουν πολλοι που είναι ευχαριστημένοι με αυτά που βγαζουν και δεν θελουν κατι περισσοτερο..... -
Σημερα εμαθα οτι φιλος συμπληρωσε 1 λιτρο βαλβολινη στον κινητηρα του(κατα λαθος) και ηδη κυκλοφορει 1 βδομαδα απροβληματιστα… τωρα εσεις τι αναλυσεις κανετε για να βρειτε το καλυτερο λαδι δεν ξερω χαχαχα
Περα απο την πλακα, δεν θα πρεπει να εχει καποια δυσλειτουργια??
-
με την αναμειξη με τα λαδια σε αναλογια 1/4 ισως να μην εχει καποια φανερη δυσλειτουργια.
-
Μετα γτ το θεμα μεταχειρισμενο είναι λαχειο......
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σημερα εμαθα οτι φιλος συμπληρωσε 1 λιτρο βαλβολινη στον κινητηρα του(κατα λαθος) και ηδη κυκλοφορει 1 βδομαδα απροβληματιστα… τωρα εσεις τι αναλυσεις κανετε για να βρειτε το καλυτερο λαδι δεν ξερω χαχαχαΠερα απο την πλακα, δεν θα πρεπει να εχει καποια δυσλειτουργια??
Μια μικρη δυσχερια στην πρωινη εκκινηση λογικα θα την εχει......
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σημερα εμαθα οτι φιλος συμπληρωσε 1 λιτρο βαλβολινη στον κινητηρα του(κατα λαθος) και ηδη κυκλοφορει 1 βδομαδα απροβληματιστα… τωρα εσεις τι αναλυσεις κανετε για να βρειτε το καλυτερο λαδι δεν ξερω χαχαχαΠερα απο την πλακα, δεν θα πρεπει να εχει καποια δυσλειτουργια??
Θα την αφήσει μέσα;
-
Εφοσον το αμαξι τσουλαει , πρεπει να δωσεις μαχη να πεισεις καποιον που δεν γνωριζει...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εφοσον το αμαξι τσουλαει , πρεπει να δωσεις μαχη να πεισεις καποιον που δεν γνωριζει...Δεν χρειαζεται μαχη,απλα πες του οτι η βαλβολινη δεν αντεχει στις θερμοκρασιες της μηχανης και συντομα θα γινει πισσα και μετα θα σπασει το μοτερ!!!!!!!
Δεν θα φοβηθει;;;; -
θα μπορούσε να κάνει και κάτι πολύ χειρότερο: να βάλει παραφλού αντί λάδι! χα χα ...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εφοσον το αμαξι τσουλαει , πρεπει να δωσεις μαχη να πεισεις καποιον που δεν γνωριζει...
Δεν χρειαζεται μαχη,απλα πες του οτι η βαλβολινη δεν αντεχει στις θερμοκρασιες της μηχανης και συντομα θα γινει πισσα και μετα θα σπασει το μοτερ!!!!!!!
Δεν θα φοβηθει;;;;Οσο τσουλαει οχι, οταν σπασει βλεπουμε...ετσι δεν ειναι η γενικη νοοτροπια του ελληνα?
-
Δεν ειμαστε με τα καλα μας.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν χρειαζεται μαχη,απλα πες του οτι η βαλβολινη δεν αντεχει στις θερμοκρασιες της μηχανης και συντομα θα γινει πισσα και μετα θα σπασει το μοτερ!!!!!!!
Δεν θα φοβηθει;;;;Οσο τσουλαει οχι, οταν σπασει βλεπουμε...ετσι δεν ειναι η γενικη νοοτροπια του ελληνα?
Σε πάρα πολλούς.
Μου θυμίζεις το πατέρα μου: Όταν ήμουν μικρός παρατηρούσα στο αυτοκίνητο που είχαμε (Toyota Crown 2.000cc 3 speed) ότι σε στροφές μέσα στη πόλη άναβε ένα κόκκινο λαμπάκι κάπου στο ταμπλό. Όταν τον ρωτούσα μου έλεγε ότι χρειάζεται λάδι. Το σκηνικό αυτό μπορεί να το έβλεπα και κανένα δύο μήνες και σαν μικρός και άσχετος δεν μπορούσα να καταλάβω τη σοβαρότητα του, ότι στις στροφές δηλαδή η αντλία λαδιού τραβούσε αέρα λόγο της πολύ χαμηλής στάθμης του λιπαντικού. Τώρα βέβαια του το θυμίζω κάνει πως δε το θυμάται, ή μπορεί και να μην το θυμάται μια που όταν κάτι σου φαίνεται λεπτομέρεια να μην το θυμάσαι μετά από χρόνια. Το τι βασανιστήρια είχε τραβήξει (και) ο Ιαπωνικός κινητήρας μόνο αυτός ήξερε.
-
Πατέρας φίλου είχε μέχρι και πριν απο μερικά χρόνια Corolla Lift Back αρχές δεκατίας 90, δεν είχε αλλάξει ποτέ λάδια, φιλτρα κτλ. Ακόμα πήγαινε..
-
Αλλαξα τα λαδια χθες με τον τροπο του ρουφηγματος.Ο κινητηρας παιρνει 5,8 λιτρα λαδι...βγαλαμε με την αντλια 5,4+ και το φιλτρο ειχε καμια 100-200μλ λαδι γτ το βγαλαμε κατευθειαν δεν το αφησαμε να τρεξει μεσα στην υποδοχη του.Αρα βγαλαμε τουλαχιστον 5,5-5,6 λιτρα...Στην προηγουμενη αλλαγη μπηκαν 5,7 λιτρα.Στον δεικτη η σταθμη επεσε πριν την αλλαγη και μετα απο 20.000χιλιομετρα 1χιλιοστο(πατουσε στο μαχ).
Προ 170.000 ειχα αλλαξει τσιμουχακια....Για ποιο λογο δεν μου καιει λαδια?Παντα εκαιγε μισο λιτρο στις 15.000....Εχουν γεμισει βρωμια οι χαρακιες των κυλινδρων?Τα λαδια βγαινουν ξανθα(λογω υγραεριου) και ο κινητηρας παντου ειναι ξανθος-καστανος δεν εχει βρωμιες. -
μήπως χάρη στα τσιμουχάκια;
-
Με το ίδιο λιπαντικό; Ίδιες συνθήκες οδήγησης ;(φορτίο) ίδιος οδηγός; Για τι κινητήρα μιλάμε;
-
Με τα εργοστασιακα τσιμουχακια εκαιγε φυσιολογικα εως τις 200κ+που εβγαλε φλαντζα....ο πανεξυπνος τοτε μηχανικος εβαλε ιμιτασιον τσιμουχακια και εκαιγε λιτρα.....Ενας αλλος μηχανικος μου αλλαξε τσιμουχακια χωρις να βγει φλαντζα....με γνησια της μερκ.Απο τοτε (στις πρωτες αλλαγες εκαιγε λιγο 300-500μλ)μετα και μεχρι σημερα 420κ χιλιομετρα δεν καιει παραμονο οτι περιεγραψα παραπανω.
Προκειται για 1800κυβικα ατμοσφαιρικο...Μεχρι προτεινος(απο τα τσιμουχακια και μετα)εβαζα 10-60 της mobil και δευτερη αλλαγη τωρα 5-50 της mobil.Για να σας προλαβω ...θα μουπειτε οτι οφειλεται στο υψηλο ιξωδες.....οχι δεν ειναι αυτο καθως στην μερκ μου ειχαν αλλαξει καταλαθος τα 10-60 με 10-40(ενω δεν ηθελα αλλαγη λαδιων)και τα κρατησα 15.000.....και τοτε το ιδιο πραγμα.
Απο καινουργιο παντα εκαιγε φυσιολογικα και οσο πιο πολυ το πατουσες τοσο εκαιγε....εδω και 170.000 δεν το κανει αυτο.(και αλλα μερκ w202 καινε φυσιολογικα οπως και του θειου μου.
Δηλαδη 2 ενδεχομενα σκεφτομαι...
1ον τα τσιμουχακια ειναι τρομερα σφιχτα?!
2ον οι χαρακιες των κυλινδρων εχουν πιασει καπνα.υ.γ.δεν με χαλαει να μην καιει απλως αυτοι οι κινητηρες παραδιδουν πνευμα απο σπασιμο ελατηριων αφου σκληραινουν και καποια στιγμη σπανε...αρα ανησυχω μην τυχον και δεν λιπαινονται επαρκως.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Με το ίδιο λιπαντικό; Ίδιες συνθήκες οδήγησης ;(φορτίο) ίδιος οδηγός; Για τι κινητήρα μιλάμε;Τα παντα ιδια απλως καποια στιγμη αρχισα να το οδηγαω και εγω...
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]